Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#281 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 04:23 PM

Iako i sam osudjujem ovakvo divljanje - ipak zanima me - da možete sopstvenom snagom (teoretski) da izvučete 300km/h na biciklu - da li biste se suzdržavali ? :D

A da li bi (prakticno) to opste pokusao da izvedes u npr. Knez Mihajlovoj? :D
  • 0
.

#282 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 05:30 PM

Pa ni motoristi ne divljaju po Knez Mihajlovoj.. Nego poenta ovog mog pitanja je bila prosta - u nekoj od tema se diskutovalo koliko brzo idete nizbrdo itd.. Suština je da nas prosta mehanika ograničava da ovako nešto ne radimo na biciklu tj. da idemo ovoliko brzo. Da možemo - ja prvi priznajem da bih :D
  • 0

#283 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 22 September 2009 - 06:03 PM

Ja ne bih, bar ne na ovom bajsu koji imam :)
Max mi je ~45kmh nizbrdo, tu se vec kobra opasno trese - drag mi je capriolo, ali ne toliko :mrgreen:
(vozim mtb)
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#284 Hari

Hari
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 September 2009 - 07:03 PM

Ja bi takvima postavio zategnutu sajlu izmedju dve bandere. :evil: n:anim_08 n:fighting0028
  • 0

#285 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 07:39 PM

Pa ni motoristi ne divljaju po Knez Mihajlovoj...

Nema veze, nisam se najbolje odrazio. Poenta je da za sve postoji vreme i mesto. Mogao bi bez problema na bajsu da prodjes 50 na sat kroz Knez pa opet to ne radis ...
  • 0
.

#286 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 07:46 PM

Koliko znam - jedino gde u saobraćaju ne postoji ograničena brzina (nego preporučena) su nemački autobahnovi (tj. i tamo postoje ograničenja u blizini isključenja i uključenja na auto put) ali generalno - preporučena brzina je 130km/h. Plus Autobahnovi su radjeni po strogim propisima, npr. nagibi ne smeju biti veći od 4%, betonska podloga je oko 70cm itd. Elem, ako neko i napravi neki udes pri brzini većoj od 130km/h, a kriv je - trajno mu se oduzima vozačka dozvola. Ja bih u slučaju ovog lika primenio isto - trajno oduzimanje dozvole i vozila - koje bi bilo prodato na aukciji. Koliko se na ovom snimku vidi prekršio je gomilu saobraćajnih propisa, pre svega nepoštovanje ograničenja brzine, da ne pominjem preticanje s desne strane, preko pune linije i sl.
  • 0

#287 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 22 September 2009 - 10:12 PM

Iako i sam osudjujem ovakvo divljanje - ipak zanima me - da možete sopstvenom snagom (teoretski) da izvučete 300km/h na biciklu - da li biste se suzdržavali ? :D

Teoretski, da to mogu, jednom bih to uradio da mogu da se duvam da sam išao 300 biciklom.

OT
Nisam imao mnogo prilika da se vozim BRZO u kolima ali sam primetio jednu stvar koja je možda podjednako pogubna kao i nemogućnost reagovanja prosečnog čoveka na stvari koje su za tri sekunde došle s horizonta pred točkove - kad se uspori s neke sumanute brzine na veliku brzinu - jbt čini ti se da se svet više ne pomera. Siđeš s 220 na 140? Izgleda kao da ideš 40. Možda se tu i tamo poneko zaboravi i krene da vozi kao da ide 40.
  • 0

#288 driver

driver
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 215 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 October 2009 - 08:22 AM

Teoretski, da to mogu, jednom bih to uradio da mogu da se duvam da sam išao 300 biciklom.

ja sam uzeo merac, dok ga jos nisam postavio, i rkuom pomerao magnet i nagurao ga na 116 km/h, i znas koliko sam njih zajebao da sam kao niz Taru isao toliko :D

a sto je najgore, niz Taru od svih onih krivina brze og 45-55 km/h ne mozes ni da razvijes :D hehehehe

n:anim_19 n:anim_19 n:anim_19

to ti je do jaja fora da se duvas sa brzinom :D hehehehehe
  • 0
Guram bajs pola sata, da bi vozio svega nekoliko sekundi!!!

TO JE PRAVI DOZIVLJAJ!!!
I LUDOST!!!! : )))

Postavljena slika
Postavljena slika

#289 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 October 2009 - 04:58 PM

Ljudi, ja se vama divim kako toliko dugo i bez problema vozite ulicama. Sa mojim skromnim iskustvom od nekih 6-7 godina voznje, ali ukupnom smesnom kilometrazom ne vise od nekih 1000 km i to po zabacenim ulicama i po parkovima i uredjenim stazama, od ove godine otkad sam kupio prvi ozbiljniji bajs spremam se da recimo posetim neke prijatelje na razlicitim lokacijama po gradu (mixitron, nisam zaboravio) i evo imam i ja nesto da izjavim za dnevnik:

Krenem od Banjice do Zeleznika (Bele vode) do druga, rek'o da probam cuveno brdo uz Rakovicu do Vidikovca, ukupno oko 10-ak km. Isao sam uz Topcidersku reku trasom Trojke. Na kraju pravca ima semafor, levo ka Opstini Rakovica a pravo za one fabrike koje ne rade i dalje za Resnik i Strazevicu. Znaci, na tom semaforu skrenem levo i tu postoje 3 trase, skroz leva za suprotan pravac, srednja za prestrojavanje za levo, ulazak na most i desna pravo ka Miljakovcu. Ja sam presisao kolonu i stao prvi na semaforu i skrecem levo u srednju trasu. Tu ima nekih 100 metara do opet levog skretanja levo za most. Meni lik svira iza mene, nekako me na silu izmedju trasa prestize i gura se na odvajanju za most prvi u koloni i staje na semafor. Niko me drugi nije obisao. U obilazenju me psuje i dobacuje. Ja mu dobacim sta je bilo. U tom trenutku lik izlazi iz kola i pocinje da mi popuje kako to vozim bicikl? Visok kao ja (oko 2 metra) ali neki teski glavonja i "siri" od mene. Kaze mi da JA ugrozavam saobracaj. Ja mu kazem da sam ja ravnopravni ucesnik u saobracaju kao i on, i on samo sto nije krenuo da me udari. Ja ne mogu da verujem. Pocne nesto da preti, sad ne mogu detalja ni da se setim, tad sam bio pod ustiskom. A da, ukljuci se u medjuvremenu zeleno na semaforu pa ovi iza mene pocnu da mu sviraju. Da se nije ukljucilo zeleno ladno bi se potukli. A jos lik nije bio sam u kolima, nisam video ko je bio unutra.

Da li sam ja pogresio? Sta sam trebao da uradim? Ja sam morao da vozim srednjom trasom, inace, kako bih se ukljucio na most? Jeste da tih 100m niko nije mogao da me obidje, ali svi koji su isli tom trasom znaju zasto idu tom, da bi se ukljucili dalje na Rakovacki most. Cim sam se ukljucio na most ja sam se sklonio u sporiju traku, koja se ulila iz pravca Miljakovca.
A na mostu me je obislo 3-4 autobusa u istoj trasi, bukvalno su me obisli na 10 cm.

Ne znam, ovo je cisto ludilo da se vozi kroz uske brze ulice.
Od sad bezim na trotoar kad god mogu.
  • 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#290 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 03 October 2009 - 06:13 PM

Po gradu (Nišu) bicikla mi je jedino prevozno sredstvo, ne rabim ni taxi ni GSP, tako da imam dosta kilometara po gradskom asfaltu (nemoj slučajno Gary da se javio sad :mrgreen:).

Da sam ja na tvom mestu bio, nikako se ne bi prestrojio u levu traku upravo iz tog razloga što se većini vozača izgleda žuri nege, pa ne bi mogli da voze 100m 20 umesto 40-50-60km/h. Ja bi to uradio na ovaj način: vozio bi desnom trakom do semafora, a pošto je semafor onda ima i pešački, pa lepo pređem preko njega. I niko mi nije svirao, niko me nije psovao, niko me nije obišao na 10cm i nisam strepio da li će neko da me zakači retrovizorom ili još gore nekim delom vozila :).
Pošto svakog dana biciklom završavam poslove po gradu, idem do faxa, do prodavnice, jednostavno ne mogu sebi da priuštim svakodnevno nerviranje koje ide uz orkestar sirena automobila od iza ili od strepnje da li će autobus da me iseče i da završim pod njegovim točkovima.

Ovako vozim biciklo po gradu zato što dosta vozim i auto (doduše po Leskovcu) pa me štrašno iritiraju biciklisti koji se prestroje ispred kolone, pa onda voze 15km/h, nesvesni da iza sebe zadržavaju kolonu vozila. Čast izuzecima, ali mali ih je broj. Ali, ako sam već primoran da stajem ispred kolone, onda makar krenem najbrže što mogu i ne vozim ispod 30km/h dok omogućim koloni da me lepo obiđe.

Pošto volim da vozim, nebitno da li je bicikla ili auto u pitanju, maksimalno se trudim da budem korektan prema svima i kad sam na biciklu i kad sam u autu.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#291 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 03 October 2009 - 07:01 PM

Aiwa,
toga gotovo uvek ima po gradu, i nemoj da te jedna stresna voznja zauvek odvuce od aktivne voznje po gradu ili bilo gde. Mnogi od nas ovde sa foruma, vrlo cesto i prilican broj kilometara upravo voze skoro svakog dana kroz saobracaj, i kad bi se zbog svake situacije stresirali, ne znam sta bi bilo od nas. Ja svakog dana prodjem vise puta kroz Bulevar od 'Cvetka' do 'Skupstine' i nazad; gotovo nikad nemam neku zaHebanu situaciju, prvo trudim se da je ja neprizovem, drugo okrecem glavu na sve strane, ako me neko ispsuje iz auta jer sam brzi i spretniji- (naravno da ne padam pod vozila, i neletim ljudima preko haube :lol: ) ja mu uredno vratim sa osmehom iritantniji odgovor nego sto on moze da smisli u naredna 3 dana. To je najnormalnija pojava u Srbiji. Ima pristojnih vozaca i vecina ti nikad nece praviti problem, ali ima i dileja koje ce namerno ici autom na tebe u fazonu' sad cu da te razmazem po asfaltu'.... Sve je to deo ne-fer igre koja se svakodnevno desava svuda u ovoj nesretnoj i nesredjenoj drzavi. Ali sam siguran, kako se budemo blizili ulasku u E.U. ili kako god to nazvali, ovi prostaci u vozilima, na 2 tocka i hodajuci teroristi ce morati dobro da paze sta rade, jer ce redovno ostajati bez velikih suma novca.
Zamislite ovu idiotsku situaciju, cekam drugara u Bulevaru, i stojim na trotoaru ali sam naravno biciklom. Posto sam cekao, vec sam stajao sa obe noge na zemlji, opkoracivsi ram, laktove sam naslonio na volan, bese sve to na trotoaru... Izlazi zena iz neke prodavnice i negledajuci ide ka meni, a ja nemrdam. Zena udari u prednji tocak, trze se i poce da smara kako ne gledam kuda vozim... Ja joj 'ladno kazem, Gospodjo ja ovde stojim vec 10 minuta, kao sto vidite ne vozim vec stojim sa obe noge na trotoaru i nemrdam! Zena se okrete i ode bez izvinjenja za sopstvenu glupost i histeriju. Ima i toga, pesaci ne znaju da hodaju pravilno, ne znaju da predju ulicu na semaforu, niti na pesackom-ja ponekad moram da svirnem iz auta ljudima na pesackom koji kao stoje i cekaju da predju, ali uredno gledaju na drugu stranu, tacnije gledaju udesno umesto ulevo, jer ako ih ne upozorim da ih pustam mene ce zaustaviti saobracajac 50m dalje i daviti me kako pesaci imaju prednost. Siguran sam da ovo svi koji voze dozive svakog dana....
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#292 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 03 October 2009 - 07:37 PM

Izlazi zena iz neke prodavnice i negledajuci ide ka meni, a ja nemrdam. Zena udari u prednji tocak, trze se i poce da smara kako ne gledam kuda vozim...

Slična stvar mi se desila pre nekoliko dana, na semaforu. Čekam gde čekaju i pešaci, i čovek nailazi sa moje zadnje strane, ali gleda negde drugde. Primetio sam ga, ali mislio sam da valjda vidi mene i bicklu. Međutim, nije. Udari on preko zadnjeg točka u mene, za malo što me ne skinu sa sedišta.
  • 0

#293 aiwa

aiwa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 254 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 October 2009 - 07:57 PM

Da sam ja na tvom mestu bio, nikako se ne bi prestrojio u levu traku upravo iz tog razloga što se većini vozača izgleda žuri nege, pa ne bi mogli da voze 100m 20 umesto 40-50-60km/h. Ja bi to uradio na ovaj način: vozio bi desnom trakom do semafora, a pošto je semafor onda ima i pešački, pa lepo pređem preko njega. I niko mi nije svirao, niko me nije psovao, niko me nije obišao na 10cm i nisam strepio da li će neko da me zakači retrovizorom ili još gore nekim delom vozila :).

.

Da, ali pazi ovo, ja nisam mogao odmah kod prvog skretanja levo da se prestrojim u desnu traku, jer se u nju ulivaju vozila iz suprotnog pravca iz iste ulice iz koje sam i ja krenuo, njima je to desno skretanje.

Okreni, obrni, ne znas da li je bolje da raskrsnice prelazim kao pesak na pesackom pa da dalje nastavljam kao vozac ili da ne silazim sa kolovoza.
  • 0

Shimano Line-up chart 2020

http://productinfo.s...no.com/#/lc/1.4

#294 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 03 October 2009 - 08:21 PM

Po Nišu je obično bolje ovo prvo, pa to i primenjujem :).
  • 0

#295 astrodule

astrodule
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 396 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 04 October 2009 - 10:14 AM

Skretanja levo su najgora jer ako ima dve trake (za levo i za pravo), ti bi morao po propisima da se presrojis tako da budes u traci za levo, ali skroz desno, odmah pored ovih sto jure pravo. Zato ja na vecim raskrnicama idem desno do semafora, pa sacekam zeleno za pesake, pa kombinacija ulice, trotoara i skrenem levo vec nekako. Uvek razmisljam unapred o levim skretanjima na putu koji planiram da predjem i trazim najlaksi put za tako nesto.
  • 0
Per Aspera Ad Astra
http://www.dusanpopovic.com - Trčanje, bajs, planinarenje, putovanja, kuvanje...

#296 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 04 October 2009 - 10:39 AM

Da pomenemo i taj gnusni detalj, po normalnije uredjenim drzavama gotovo da nema levih skretanja. Osim ovih biciklistickih glavobolja kod levih skretanja upravo u takvim raskrsnicama i kod skretanja ulevo nastaje najvise sudara koji su izazvani pogresnim prestrojavanjem (osim onih gde voze prebrzo, ili preakloholisano, ili ostalih bahatosti koje se primenjuju u Srbiji). Ostaje nam da budemo oprezni i da se prilagodimo, jer kakva je situacija i arhitektura grada, nisam siguran da je bas moguce uraditi nesto drasticno u Beogradu po pitanju restruktuiranja ulica, raskrsnica, mostova saobracaja, a posebna prica je sto je grad vec poodavno prenaseljen...
  • 0

#297 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 07 October 2009 - 07:33 PM

Danas mi nisu bas zvezde bile naklonjene :mrgreen: :mrgreen: Imao sam jedno 4 teska i ozbiljna kocenja na saobracaju i 2 umalo udarena pesaka. Dosta cimajucih situacija i tako. Ko zna, mozda me stigao neki psiho umor, a da nisam svestan :D
Ali jedno od tih kocenja ce mi ostati dugo u glavi zbog tako, eto, nesvakidasnje pojave.

Spsutam se niz V. Stepe i prolazim bioskop, a na tom delu je i najveci nagib, dakle isao sam oko 40 km/h i ima jedna sporedna ulica tu, picim i vidim pezo onako proturio "nos" i sa tih 20-tak m vidim da je zena koja je pogledala u mene pa onda na desno i (ja vec na nekih 10-tak m) umesto da jos jednom pogleda ona po gasu. Ja sam to pretpostavio pa sam pre toga malo i kocio dakle sa 35 na 0 u nekih 7 metara... :? Stanem na par santima od haube, riba se sledila.
I sad ono sto mi je eto tako ipak moram reci, koliko god glupo zvucalo, priajlo je to sto je bila takva riba da sam hteo da sidjem sa bajsa i poljubim je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Eto koliko sam bio ljut.
Znaci prodjem ispred i stanem sa strane, ona spusti prozor i onako znate onaj glas mekan, prijatan za uho i u kombinaciji sa preeeleepim licem kaze "Jao izvini molim te" A njena drugarica koja je bila na suvozacevom mestu doda " Ja sam se sledila, mogu misliti kako ti je..."
I da sam ja bio brzi mikro sekund ili obrnuto zavrsio bi na zapadu Marakane, ali nisam mogao nista da joj kazem, paralisala me je uopste njenom pojavom.
Samo sam joj rekao " Nista, nema veze, bar bi me udarila prelepa devojka a ne neka budala" Ja se nasmejao i nastavio, one isto i kraj.

Mozda da sam se drao, psovao i sl. bi joj i stavio do znanja sta je uradila, ali bila je svesna, a time bi samo ja ispao idiot. Ovako, ako se dobro zavrsilo, bar su ok devojke pa nema potrebe.

Dakle, iako nekad situacija nalaze da covek popizdi, eto dokaz da ima nesto jace od nas.

Ali ta njena faca...boze sta bi dao da se ponovi... :)
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#298 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Postavljeno 07 October 2009 - 08:05 PM

E bre Gari, pojma nemas! Trebalo je u tih poslednjih 20cm da pustis kocnice, i onda se, onako usporeno, bacis na njenu haubu :mrgreen:

Salu na stranu, koliko god da je lepa, takvi idioti (nepazljivi vozaci) ti ocas dodju glave :(
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#299 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 07 October 2009 - 08:27 PM

Ma odvano su mi oni presli preko glave, svaki dan bar se sa jednom budalom jurim i pitam ga da li je normalan i sl.
Ovo sam bas napisao da eto, iako je takvo kakvo je, ima nekad nesto lepo :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#300 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Postavljeno 07 October 2009 - 08:45 PM

Gary neka te necudi sto je sled losih dogadjaja u saobracaju bas ovih dana. Poslednjih 3 dana je mesec pun-ushtap pa su ljudi malo nekontrolisaniji i nenormalniji nego inace. Nisu babske price niti woodoo vradzbine, klinicko/statisticki je dokazano da u danima punog meseca ima neuporedivo vise saobracajnih nezgoda isto kao i samoubistava. Ponekad previdimo sile prirode koje neosecamo, ali mnogo uticu na sve nas.
  • 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika