Jump to content

Fotografije
* * * * * 2 glasovi

Mi i automobili

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
2937 odgovora na ovu temu

#261 MojoJojo

MojoJojo
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 15 July 2009 - 06:13 PM

Pronađen nakon što je izazvao udes
15. jul 2009. | 17:21 | Izvor: Beta
Novi Sad -- Policija je pronašla i identifikovala Nenada M. (31) iz Ratkova osumnjičenog da je 9. jula automobilom udario trojicu biciklista, od kojih je jedan poginuo.

Osumnjičeni Nenad M, protiv koga je podneta krivična prijava, te večeri je vozeći "folksvagen pasat" na putu između Bačkog Petrovca i Silbaša udario bickliste, odbacivši ih u odvodni kanal, a zatim je pobegao, navodi se u saopštenju novosadske Policijske uprave.

Rastislav Pecnik (24) iz Bačkog Petrovca je poginuo, a Janko Makovnik (25), iz Bačkog Petrovca i Jan Cerovski (20) iz Kulpina zadobili su teške telesne povrede.

Posle te nesreće, osumnjičeni je automobil prodao auto-otpadu, pa je vozilo u vreme pronalaska osumnjičenog već bilo rasklopljeno.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i zato što nije pružio pomoć povređenim licima, navodi se u saoštenju.
  • 0

#262 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 19 July 2009 - 08:51 PM

-Kako to izgleda iz automobila ponekad>

Stojim na semaforu u jednoj sporednoj uličici i čekam da se uključim. U glavnoj je autobuska odmah posle raskršća, sa sve proširenjem koje počinje u raskršću.

NIz glavnu ulicu dolazi neka... žena u najboljim godinama - na biciklu. Lagaaaano. Yellow alert.
Nema gužve, 2-3 opuštena vozila.
Meni se pali zeleno. Njoj gori crveno već koju sekundu, dakle.
Ništa, uvrće ona na pešački i prelazi pešačkim. Za pešake je takođe crveno. Bez žurbe.
Kreće duž proširenja za autobus. Ulazim u raskrsnicu, skrećem desno (za njom).

Ona još jedno metar vrti pedale poput mrtvog konja, onda skreće levo, valjda da bi prošla pešačkim? Naravno, pravo meni na haubu. Produžava u ulicu koja je meni bila pravo dok sam stajao na semaforu.

Nonšalantno stiskam kočnicu i puštam je da prođe. Mislim se, jbt kravo, zar nisi mogla da skreneš direktno u ulicu za 5 sekundi i da niko nikom ne smeta nego me ovde radiš kroz celo raskršće?
Pogledala me onako... ovlaš iziritirano, tipa ja ovde vozim bicikl a ti kao da se buniš, i još ti branik na metar od mene.
Nisam se prodrao, nisam odmahnuo rukom, nisam zarežao. To samo fosnu peticu pa izaći i UUUUUFFFFFFFFF po potiljku da joj mozak ispadne na nos i otkotrlja se preko ulice a oči da i ne nađu. Pošto ne bi petice, sve ostalo ne igra.
  • 0

#263 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 19 July 2009 - 10:58 PM

Zena je to Mix, zena.... :D :D
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#264 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 20 July 2009 - 11:41 AM

Da ne generalizujemo, i tu ima i ovakvih i onakvih. Ova je baš talentovana.
Još jedna četvorotočkaška: juče neki nesretnik na biciklu, još i koliko-toliko dobro vozi, dolazim mu s leđa a ulica počinje da biva raskopana zdesna. Puštam ja njega, pušta on mene (a ima mesta i mesta), mal' ne stadosmo obojica k'o debili nasred prazne ulice :D Mora da ga je neko doooobro naplašio. :?
  • 0

#265 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Postavljeno 20 July 2009 - 10:39 PM

Hm, ko li bi to mogao biti :)
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#266 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Postavljeno 05 August 2009 - 01:49 PM

Turu ruru turu ruru...

He, bliski susret danas...

Krenem ja tako na Koshutnjak da na terenu isprobam nove tregerice i dres, kad na bulevaru, dok sam vozio krajnjom desnom trakom i obilazio autic u toj traci, lik iz srdnje trake skrenu u mene i buuum!

Ocesao sam ga pedalom, i odvalio mu nesto sa retrovizora...nista meni i bajku, samo sam produzio pravo i sa cudjenjem ga pogledao...Pritom, nije dao zmigavac vec samo ostro skrenuo da se parkira i dobro je da sam isao sporo...bash me iznenadio, odseko sam se ziv... n:bicycle2

Baja izlazi iz kola, i skupi to sa kolovoza a ja za to vreme stajem i odlazim na trotoar, pa polako da dodjem do njega jer sam vec odmakao dvadesetak metara... #-o

Dolazim ja do tamo( u medjuvremenu prodje tramvaj izmedju nas) i coveka nema, ni kola ni njega...dobro reko i odoh dalje... Jbg, sta da kazem... odsekao sam se, posto je jako puklo, ali, eto, nije mi nista, hvala bogu, nisam ni pao, samo se odbio i produzio malo napred... Hm, valjda ova promena vremena...Usput sam video jos jedno tri ludaka koja su se prebacivala iz trake u traku bez zmigavca i za malo jedan jugo da se skuca u kombi tako!!!

Eto, vozite pazljivo! n:grandpa :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#267 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 05 August 2009 - 02:35 PM

Usput sam video jos jedno tri ludaka koja su se prebacivala iz trake u traku bez zmigavca

Standardna pojava kod nas, pogotovo kad skrecu u neke male ulice, pokupi te ko zeca na putu. n:anim_08 ](*,)
  • 0

#268 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 18 September 2009 - 11:00 AM

Sinoc su mi se desile dve vrlo lepe situacije u saobracaju....kamo srece da je uvek tako.

Idem od Slavije Beogradskom ka Pravnom, i na rasksnici sa Krunskom kola skrecu u nju, a mi koji idemo pravo naravno imamo prednost. Idem ja onako lagano i na nekih sam 20-tak metara od raskrsnice i baja sa nekom meckom stoji onako da skrene i ceka me da prodjem iako je mogao jedno dva puta da prodje. Sigurno je to uradio jer sam stavio nove baterije u macku tako da je mislio da je mozda i nesto brze od bajsa, no u svakom slucaju lepo je videti da je sacekao, propustio i sve ok, a to niko ne radi !

A ono sto me je skroz odusevilo je na pesackom tamo kod pijace, posle malog kruznog toka na vracaru ka Maksima gorkog kad se ide, idem onako lepo i covek taman da krene da predje, i cimne se unazad kad me video i ja prikocio i propustio ga, on onako hepi kaze hvala, medjutim posle 10m pandur mi samo pokazao podignut palac i namignuo, a nisam ga ni video da stoji tu.

U svakom slucaju eto na 100 stresnih dana, dodje 1 lep :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#269 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 September 2009 - 08:57 AM

u klipu http://rapidshare.co... ... vi_sad.3gp možete da pogledate "podvig" snimljen iz "kokpita" motoraša koji deonicu novi sad - iriški venac - novi sad prelazi za cca 14 minuta.

obratiti pažnju na brzinomer dok prelazi most slobode... :?
  • 0
--

#270 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 22 September 2009 - 10:15 AM

Ne bih mu ni sudio, samo metak u čelo n:anim_08
  • 0

#271 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 22 September 2009 - 10:46 AM

Ma kilometraza laze, stavijo dva magneta na tocak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: U svakom slucaju strasno :oops:
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#272 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 11:29 AM

E jaka mudrost.. kad ima motor da vrti umesto njega.. Ajd da ga vidim da se penje s 80-120km/h ka Vencu na biciklu... Inače obratite pažnju, po izlasku iz tunela obilazi pandura koji uopšte ne reaguje..
  • 0

#273 Martok

Martok
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 199 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 12:15 PM

Panduri ne jure motorcikliste ...
  • 0
.

#274 Mile

Mile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 423 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 12:35 PM

Posle jednog gledanja (ne bih imao zivaca jos jednom) cini mi se da sam 3 puta video policijska kola... Skoro je kom. policije u BG na TV-u rekao kako ne jure motocikliste iz straha da se ne povrede bezeci!?!

Ovo je stvarno strasno. Ima bar desetak pokusaja ubistva iz "nehata" (u prevodu neimanja mozga)
Mozda mu ne bih pucao u celo kao Gamzy, nisam tako radikalan, ali bih mu rado poslao par komada na pola metra od njega, cisto da vidi da ima nesto brze i od njegovog motora. Uzas.

Juce sam, oko 17:00, isao iz pravca Dorcola pored onih kafica i galerija i samo odjednom vidim covek pada s bicikla i ostaje da lezi. Prolazio pored parkiranih kola, onaj mali Mini Moris, vozac kola otvorio vrata, ovaj zakacio i pao. Pridjem da pitam da li treba neki zavoj ili tako nesto, posto to uvek nosim sa sobom, ali ocovek kaze ne, samo ga rame boli. Ja pipnem lagano i skroz se najezim. Kost nadlaktice skroz iskocila iz zgloba. Sedose u kola i odose na Urgentni.

Sat vremena posle toga, na Adi, vidim momka kako sedi na volanu, okrenut ledjima i vrti pedale u nazad, malo malo glavu okrene da vidi kuda vozi i ide tako. Svasta sam video ali to jos nisam.
[-o<
  • 0
.

#275 dare986

dare986
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Location.:.Krusevac-Nis.:.

Postavljeno 22 September 2009 - 12:59 PM

Za ovo, mozda ipak i treba metak u celo, a sasvim sigurno treba kabli 5x2.5 (za neupucene, napojni kabli od trofazne termo-akumulacione peci, ili pak od elektricnog sporeta) pa da ga covek bije njime dok se ne umori. :evil: :evil: i da mu se uskrati pravo na koriscenje bilo kakvog prevoznog sredstva do kraja zivota ukljucujuci i biciklu.
To sto ce on da pogine me uopste ne tangira, ali zbog ovakvih ginu neduzni ljudi.
Kad bi onako na punoj raskrsnici poceo da vrti motor iz cistog kurcenja, bio bih u stanju da ga zapalim sa sve motorom n:dwarf n:dwarf n:anim_08 n:anim_08
  • 0
I close my eyes, only for a moment, and the moment's gone

#276 Sherif_Gile

Sherif_Gile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 September 2009 - 01:05 PM

Sat vremena posle toga, na Adi, vidim momka kako sedi na volanu, okrenut ledjima i vrti pedale u nazad, malo malo glavu okrene da vidi kuda vozi i ide tako. Svasta sam video ali to jos nisam.

Klinci u Nišu su se popalili na to prošle godine, po celu noć su se vozili po Čairu u rikverc
  • 0
Svi vi koji hoćete da menjate ljude oko sebe uzmite gibanj od kamiona i tek kad budete naučili kako da ga ispravite pokušajte da ispravljate ljude

Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/

#277 gaja

gaja
  • Members
  • 905 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 02:32 PM

Iako i sam osudjujem ovakvo divljanje - ipak zanima me - da možete sopstvenom snagom (teoretski) da izvučete 300km/h na biciklu - da li biste se suzdržavali ? :D
  • 0

#278 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 22 September 2009 - 03:02 PM

samo da ne pogine neko treći :?
  • 0

#279 zare

zare
  • Members
  • 4301 posts

Postavljeno 22 September 2009 - 03:09 PM

Ma kakav metak, steta trositi metak na takvu budalu. Onaj vozac koji je skoro izazvao udes turista u Egiptu je vec osudjen i obesen. Pa vozi 250 u gradu ako smes...
  • 0
.

#280 dare986

dare986
  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Location.:.Krusevac-Nis.:.

Postavljeno 22 September 2009 - 04:20 PM

Ma kakav metak, steta trositi metak na takvu budalu. Onaj vozac koji je skoro izazvao udes turista u Egiptu je vec osudjen i obesen. Pa vozi 250 u gradu ako smes...

E tako se to radi.

Kada je rec o brzoj voznji, treba imati i malo mozga, a ne samo sesti na motor, ili u kola i po gasu. Ovi sa motorima uopste nisu svesni sta bi im se desilo kad bi pali sa 60 na sat u gradu, a kamoli pri vrtoglavim brzinama. Drugo je kotnrolisano okruzenje, kao sto je pista, gde i kad padnes, imas zone izletanja, a ne banderu ili kiosk na trotoaru, mada se i tu desavaju nesrece sa nesrecnim ishodom. Npr. na Beranovcu je pre ne znam tacno koliko godina momak pao sa motora i poginuo, i nisu uspeli da mu nadju desnu saku.

Nego da se vratim na vozace automobila. Nislije sigurno znaju da na putu prema Niskoj Banji ima sa jedne strane nazovi staza za bicikliste i pesake. E pa jednom se ja vracao iz Niske Banje i neki lik u Golfu IV, ladno nagazio jedno 60-70 na sat #-o #-o po onoj stazi. Valjda mu bilo dosadno.
Ma treba za primer neke n:anim_08 n:anim_08
  • 0
I close my eyes, only for a moment, and the moment's gone

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika