Kaciga cak ima i druge prednosti. Napr. uhvati te kisa stavis navlaku preko kacige koja je jarko zute boje,znaci i zastita i bolje se vidi biciklista po kisi kada je vozacima smanjena vidljivost,ovo se redje desava ali strastvenim biciklistima se ipak desava. Opet leti ipak moze da posluzi u kombinaciji sa tankom pamucnom maramom kao zastita od ultravioletnog zracenja, svi potenciraju da kaciga ima sto vise rupa,cak naglasavaju koliki je broj otvora i u pitanju,znaci ima dovoljno prozracnosti.
Dalje moze da sluzi i kao sredtstvo da se biciklista bolje vidi u saobracaju,nocu a i danju. Neke kacige cak imaju ugradjene blinkalice od nazad jer u visljoj poziciji biciklisti bolje se uocavaju . Ja sam cak i od napred stavio manju lampu(bila je veca i ruzno je izgledala),jer lepo moze da posluzi kada sa nocu nesto popravlja na biciklu a i za osvetljenje kada se vozi bicikl kao dodatno svetlo radi sigornosti.. Znaci osim zastite glave bicikliste mogucnosti kacige su mnogostrane.
I mene stvarno cudi da neko moze da kaze da kaciga nije potrebna biciklistima. Pogotovo ko vozi drumski bicikl gde se postizu brzine i preko 60km/h, pri toj brzini pad moze dovesti do smrtnog ishoda,ali i svi ostali biciklisti,i manje brzine mogu da budu fatalne.Teorijski ne moze uvek kaciga da zastiti biciklistu,ali sigurno ne moze da steti.