Shvatam da nismo svi isti,ali po meni ovo je voznja koja nema mnogo veze sa mozgom
Imamo različite potrebe i zadovoljstva. Nekom je to bilo uživanje. Zato sam rekao - ne probajte kod kuće, ako niste...
Posted 24 September 2019 - 09:24 PM
Ovakva vožnja je u svakom slučaju rizična.Ali svako ima mogućnost izbora. Što se tiče tog da ljudi sa automobilima plaćaju registraciju i puteve, to nije nikakav argument. Postoje saobraćajni propisi i oni su isti za sve učesnike na putu. Jel onaj sa više kubika i skupljom registracijom ima veća prava. Ili, ako ja plaćam zdravstveno osiguranje a imaju ga i nezaposleni koji ne plaćaju ništa, jel mogu da kad odem kod doktora da uletim preko reda.
Posted 24 September 2019 - 09:30 PM
Posted 24 September 2019 - 09:38 PM
Posted 24 September 2019 - 10:02 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 25 September 2019 - 04:37 AM
Постигнуће од којег нико нема никакве користи и на које се дотични одлучио искључиво ради себе и свог задовољства, па макар и адреналинског. Оно што је лоше је што може да у доживљај буде увучен и неко ко то не жели и да настрада.
Ovo iz prve rečenice se može reći za svako skakanje padobranom, malo brže skijanje, čak i igranje fudbala.
Drugu rečenicu nisam baš najbolje razumeo - neko ko ne želi da se spušta bajsom niz venac i prolazi između kola će to uraditi, iako ne želi zbog pomenutog videa?
Posted 25 September 2019 - 07:00 AM
Реч је о померању граница у стварима које заиста нису на општу, или барем неку већу корист остатку популације, као што су разни адреналински подвизи овог типа. Право поређење када је у питању скијање би био неки екстремни спуст у екстремно опасним условима, а фудбал не спада у ту категорију. Али ради сликовитости, да додам да би се неко жонглирање са лоптом на ивици небодера ту могло сврстати. То је чист егоизам, жеља да се нешто уради искључиво себе ради, итд.Ovo iz prve rečenice se može reći za svako skakanje padobranom, malo brže skijanje, čak i igranje fudbala.
Drugu rečenicu nisam baš najbolje razumeo - neko ko ne želi da se spušta bajsom niz venac i prolazi između kola će to uraditi, iako ne želi zbog pomenutog videa?
Posted 25 September 2019 - 07:01 AM
Ili makar kad ti se javi neko na belom scott drumasu uzvrati pozdrav umesto da se pravis da ne vidis,
Ako mislis za to u Boljevcima,ja sam bio samo u prolazu,malo sam se raspitivao o mojoj familiji rasejanoj po svetu, ja obavezno slusam muziku breko blutut slusalica tako da ne cujem bas dobro,sto nisi usporio? Jos ja razmisljam,kako ovaj vozi ovog drumasa ,rasirio noge kao da se poradja ,ne vredi ga vijati i ne mogu. Vec sam bio prosao preko 70 km. i jos me cekalo 50 km. a ispod mene bicikl od 30 kg. ne vredi,nemam snage i moram da je cuvam.
I da znas da sam pomislio da si to ti, ono -blizina Surcina,kurcevito vozi,to mora da je Marvas pomislim ja onako usput,gledajuci kako motas,i odmices.
Posted 25 September 2019 - 07:30 AM
Реч је о померању граница у стварима које заиста нису на општу, или барем неку већу корист остатку популације, као што су разни адреналински подвизи овог типа. Право поређење када је у питању скијање би био неки екстремни спуст у екстремно опасним условима, а фудбал не спада у ту категорију. Али ради сликовитости, да додам да би се неко жонглирање са лоптом на ивици небодера ту могло сврстати. То је чист егоизам, жеља да се нешто уради искључиво себе ради, итд.
Друга реченица- замисли да се неки возач аутомобила упплашио од његове несмотрене вожње, лоше реаговао, слетео са пута и погинуо. Ето како би био увучен без своје воље. Мада и овако како си ти навео, неко може да се после гледања видеа одлучи на опасну вожњу бицикла, што се зове лош утицај, али у свом одговору ми то није била основна идеја.
U engleskoj je provlačenje između kola legalno. Po propisima. Kao i u Kaliforniji, koliko znam.
Vozač koji se uplaši bicikliste i sleti s puta je sam kriv - ali zaista. Nije da mu se približava sa 200 na sat pa da ga ne stigne snimiti i da ima dve tone, pa da će ga pregaziti.
Vožnja sa snimka jeste nešto rizičnija, čak bih rekao, sa našim vozačima kakvi su, kao i pri toj brzini, na putevima kakvi su nam, da je za mene preko granice da mislim da se isplati (odnos dobijeno - tj. uživanje & adrenalin i cena tj. povećan stepen rizika), ali ne mislim da je samoubilačka i baš previše opasna, ako čovek zna šta radi. Kao što je Gadjan rekao - na snimku to izgleda puno strašnije, zbog fiksnog položaja kamere, ugla i fokusa iste. Kao što vožnja bajsa 50 na sat izgleda puno strašnije, pogotovo u krivini, ako gledaš na metar-dva ispred sebe, a ne u daljinu, kuda želiš ići, na primer.
Edit: pogledao sam još jednom snimak - čovek sasvim lepo ceni, koči gde treba, ne vozi nepažljivo i očigledno zna šta radi. Tamo gde se moglo očekivati da auto pokuša da se prestroji, pravio je dovoljno mesta i nije se provlačio svugde po svaku cenu. Skroz OK - ko zna i voli.
Posted 25 September 2019 - 08:21 AM
. Skroz OK - ko zna i voli.
Posted 25 September 2019 - 12:28 PM
Nisam ni pomislio da ce se razviti diskusija oko videa koji sam postavio.
Ne razumem da neko moze da kaze da takva voznja nije nista posebno, da nije opasna, da je OK i slicno. Takva voznja je ekstremno opasna i nikako se ne moze preporuciti. Adrenalinskim zavisnicima niko ne moze zabraniti da svoj zivot dovode u opasnost ali nikako ne bi smeli da pri takvoj aktivnosti druge ljude dovode u opasnost. Boris je iskusan i izuzetno vest biciklista ali i njemu se desavaju pehovi.
A sto se brzine tice ko je bacio pogled na Stravu lako je mogao da vidi Borisov PR na tom segmentu ( prosek 74.5 km/h, max. 81 km/h ).
Posted 25 September 2019 - 12:56 PM
Da ali pitaj ti Borisa da li je taj PR napravio na toj vožnji, na putu opterećenom saobraćajem provlačeći se kroz gužvu
Vožnja sa snimka je iz oktobra 2017 a PR iliti četvrto vreme na tom segmentu iz maja 2018, kratka vožnja je u pitanju samo do Iriškog gore i dole, možda je i cilj vožnje bio upravo to, da bi napao KOM na tom spustu : ) Tada je garantovano bio čist i otvoren put ako je prosek preko 70
https://www.strava.c...nts/38553844534
I just for the record, ne zagovaram ja preterano rizikovanje, eno moj PR je tek 388 vreme sa prosekom 53.6 km/h iako naravno mogu mnogo brže od toga.
https://www.strava.c...?filter=overall
Volim brz spust ali kada je asfalt dobar i čistina. Provlačenje kroz kolone takođe ali nešto manjom brzinom, sve zavisi od situacije i procene. Dve široke trake i odličan asfalt su uslov, kao npr nizbrdo Bulevarem u BG.
Posted 25 September 2019 - 03:49 PM
Dve široke trake i odličan asfalt su uslov, kao npr nizbrdo Bulevarem u BG.
Posted 26 September 2019 - 03:10 AM
Posted 27 September 2019 - 07:08 PM
Posted 27 September 2019 - 07:11 PM
Dok nisam imao pad drugačije sam razmišljao i vozio.
Nikada nisam bio adrenalin džanki sa glavom u torbi, samo nisam bio dovoljno svestan da ne zavisi sve samo od mene.
Pomenuli ste Frušku....
Spuštajući se sedamdesetak sa Fruške kolega je pridikovao na moju brzinu dok sam ja bio u fazonu put je širok i prazan a i ne jurim, ne gazim pedalu.
Posle pada(izleteo kucov) moja vožnja bicikla se drastično promenila.
Ne osećam se lagodno u velikoj grupi, brzi spust i oštre krivine za mene ne postoje... najgore je što je prošlo više od godinu a mene ta nelagodnost ne popušta, a na spustu sam ukočen i stegnut. IMG_20190927_210727_786.jpg
Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока
Samopouzdanje lagano i postepeno raste vremenom, do narednog pada kada se opet "resetuje na nulu".
0 members, 3 guests, 0 anonymous users