Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Mi i automobili

• Please log in to reply
2937 replies to this topic

#181 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 16 June 2009 - 05:48 AM

To sam i mislio ( da je brzo 50km/h), zato sam i pobedjivao trke solo , i bio prvak na hronometru, necemo ovde o imenima, bolje ti odmaraj nego sutra da se mucis (kad nisi dosada):)
  • 0

#182 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 16 June 2009 - 06:23 AM

To sam i mislio, jos nisam sreo vozaca sa kramponkama koji bi me otresao bilo gde na asfaltu.

Isti si C. Ronaldo. LM malo, bolje reci malo vise, je glupo reci ovo s'obzirom da je u praksi jako jako tesko, sem ako razlike u snazi i kvalitetu nisu ekstremne, da ko vozi kramponke bude konstantno brzi od drumasa sa slikom. Isto kao da vozis BMW od 650 kubika i da kazes "jos me nije otreso lik sa 150 kubika"...

Mislim ono svaka tebi cast na brzinu, a ako oces upoznavanje onda moras da prilagodis brzinu grupi tj. sporiji napred, spremniji nazad.

heh, bas i nije tako, ovo je vise zbog podizanja takmicarskog duha, vozio sam trke ranijih god. cak niko nije ni znao zato, bilo je i dosta pobeda, bez podizanja ruku na cilju, bez hvaljenja sutradan, tako da znam malcice nesto o biciklizmu, recimo . postoji ogromna razlika u brzini cak izmedju dva bajsa iste klase od kojih je jedan nov drugi star par god, pogotovo u brdima.U
U grupnoj voznji najjaci idu napred i vuku grupu, slabi sede u zavetrini! Ako ne mogu da drze ajnslus, pravi se druga grupa...
  • 0

#183 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Posted 16 June 2009 - 11:23 AM

odoste u offtopic
  • 0

#184 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 16 June 2009 - 12:49 PM

Ma samo smo malo prosirili temu! tu su naravno i neizbezni automobili, nemam nista protiv automobila, vec pojedinih vozaca koji nehajuci za druge zavrsavaju nekakav svoj licni sitnosopstvenicki interes ugrozavajuci pri tom opste, i sutra ce dok budemo merili tajming uz Avalu prohujati jugo i naterati nas da popusimo boks cigara a da nismo ni trepnuli. Na svu srecu postoje znaci svetlije buducnosti, Avala se nece opet pretvoriti u vulkan od najezde cetvorotockasa i ostalih zagadjivaca, ceo svet se okrece zdravom nacinu zivota,da li je to biciklizam , teretana , futbal, sve jedno, bitno je ne biti klijent lekara i farmaceuta i biti poput invalida u konzervi od 1t ugrozavajuci sve redom.
Milan bajku cestitke za vreme, kapitenu mtb ciklonaut foruma, nadam se i nekakve prave ekipe sutra, trebalo bi odrediti down hell spust posle asfaltnog uspona na Avalu i napraviti predivnu kruznu stazu nadomak grada?
  • 0

#185 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Posted 16 June 2009 - 05:39 PM

U grupnoj voznji najjaci idu napred i vuku grupu, slabi sede u zavetrini! Ako ne mogu da drze ajnslus, pravi se druga grupa...

Krupna greska za cikloturu. Ja pricam o nama, da kad idemo na cikloturu nije cilj ko ce koliko kome da pobegne,pa ne pricam o TdF... opusteno malo :wink:
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#186 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 17 June 2009 - 03:42 PM

Mozda mi se zato i desio lapsus ciklonaut umesto cikloberza, posto je na tom bivsem sajtu koji se zapravo zvao; ciklosvet, postojala JE podela na elitu i amatere, i mi na drumasima imamo dusu i volimo prirodu i druzenje,ali ne mozemo bas na leru da vozimo do Kosmaja. Mozda da se podelimo u dve grupe? MTB ekipa krene jedno pola sata ranije, ili kako ko hoce.Nece biti jurnjave ni na drumasima, ali makar neki prosek 35-40km/h, uz brdo jos lakse.
  • 0

#187 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Posted 17 June 2009 - 04:15 PM

prosek 35-40km/h (prikazan na brzinometru) do Kosmaja se moze nazvati 'veoma jaka voznja' :D
  • 0

#188 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 17 June 2009 - 05:03 PM

Prosek po ravnom i valovitom 35-40, uzbrdo jos lakse!To je onaj tempo koji se zove lagana setnja uz caskanje i razgledanje predela, bez znojenja i napora. Ne mislim na pokazivac brzine, ali nekih 25-30 bi bilo ok?
  • 0

#189 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Posted 17 June 2009 - 05:29 PM

Ljudi, pa sta vi jedete??? Ja 35-40 mogu da izguram nekih 0,5-1km; i posle toga umrem... :(
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#190 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 17 June 2009 - 05:41 PM

Ja ne znam sto svi uglavnom voze mtb i to po asfaltu, kad sa isto napora mogu jedno 30% brze sa drumasem, koji je uzgred i jeftiniji (stariji modeli). Ne mozemo ni svi zajedno onako u buljuku po Kragujevackom putu zbog nama dragih automobila. Mozemo svi skupa da se nadjemo ispod Avale u odredjeno vreme, pa polako bez pravljenja guzve do Kosmaja?
  • 0

#191 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 17 June 2009 - 07:23 PM

Ja recimo vozim i drumaša i MTB. Kako mi kad dođe. Iako imam oba bajka često vozim MTB po asfaltu. Udobniji mi je, ne zanima me koliko prelazim sa njime, bitno mi je samo da vozim određenu satnicu, a ako mi se prohte, odem u šumu ili na neki spust...
  • 0

#192 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 17 June 2009 - 07:36 PM

Prosek po ravnom i valovitom 35-40, uzbrdo jos lakse!To je onaj tempo koji se zove lagana setnja uz caskanje i razgledanje predela, bez znojenja i napora.

Znam da me se netice, da ako ne treba ne moram da citam, ali me dosta iritira nesto kod ovakvih postova. Zaista. Opusteno, ti samo furaj svoje, ali me nerviras u stavu.

Ovo je forum, samo sam izneo svoje misljenje, bez zelje za svadjom i daljom raspravom.

Uzivaj :wink:
  • 0

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

#193 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 17 June 2009 - 08:13 PM

hoce.Nece biti jurnjave ni na drumasima, ali makar neki prosek 35-40km/h, uz brdo jos lakse.

Bilo kakav pokušaj vožnje s tobom bi se otprilike sveo na to da se ti (i ekipa tvoje spreme) smara a ostali umiru, vozeći kompromisnom brzinom koja je jednima ler a drugima produženo ubistvo. Za takve prilike je bolja kombinacija 'u toliko sati u toj kafani', skupi se ekipa, odmori, proćaska, i svako dalje na svoju stranu svojim tempom.

Fulsys mtb od 20 kg i krampončinama mogu jedno pristojno) vreme da vozim preko 30 kad sam nekom na točku, tako da bih trekera sigurno znatno lakše držao na toj brzini, ali SIGURNO to ne bih smatrao laganom vožnjom niti bih imao daha da pričam. :D
  • 0

#194 Darkman

Darkman
  • Members
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Posted 17 June 2009 - 08:14 PM

@Milan58
MTB je univerzalniji (ides i po asfaltu i mimo njega), rasprostranjeniji, i, cini mi se, jeftiniji - pricam o novim biciklima :) (verovatno se kod nas ne prodaju drumasi sa opremom u rangu Shimano Tourney menjaca, Logan kocnica itd ;) )
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#195 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 17 June 2009 - 08:49 PM

verovatno se kod nas ne prodaju drumasi sa opremom u rangu Shimano Tourney menjaca, Logan kocnica itd ;)

Hahaha!! Istina. :mrgreen: =D>
  • 0

#196 milan58

milan58
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 471 posts

Posted 17 June 2009 - 08:58 PM

Izvinite da ja vas pitam nesto; a sta ce te da radite kada po obicaju iz suprotnog pravca na vas ide auto u punoj brzini,a vi u rastrkanoj grupi idete ka Kosmaju, mislis da zelim bilo koga da nerviram ovde? Kako ce te se voziti do tamo? Najbolji drugar mi je stradao od auta pre vise god, nisam posle toga seo na bajs 25god. Nije to zezanje u stilu lako cemo, mora da se ide na organizovanu turu kako treba?
  • 0

#197 Hari

Hari
  • Members
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Posted 17 June 2009 - 11:07 PM

Zaboravite Kosmaj, raskopano od Ralje do Djurinaca :cry: Danas sam isao do Ere i dan je bio izuzetno tezak. Prosek jedva 27kmh.
  • 0

#198 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • 1215 posts

Posted 17 June 2009 - 11:07 PM

Izvinite da ja vas pitam nesto; a sta ce te da radite kada po obicaju iz suprotnog pravca na vas ide auto u punoj brzini,a vi u rastrkanoj grupi idete ka Kosmaju, mislis da zelim bilo koga da nerviram ovde? Kako ce te se voziti do tamo? Najbolji drugar mi je stradao od auta pre vise god, nisam posle toga seo na bajs 25god. Nije to zezanje u stilu lako cemo, mora da se ide na organizovanu turu kako treba?

E, ovako idemo jedno po jedno, ok ... ?

Ajmo prvo o brzini. Drzis danima predavanje u vremenima uz ono brdo, uz ovo brdo, uz padinu, tamo-vamo...kome ? zasto ? Ok, lepo kazes, ali toliki presing i insistiranje u pisanju za to je preveliko. Pises kako te niko nije otkinuo sa kramponima a ti na drumasu ? Cemu toliko nadmenosti. Vidi, ja ovo sad sto cu napisati nikad nisam ni u snu rekao, a najmanje treba na ovakvom mestu, ali bre puna mi glava bre nekih pozera sa drumasima, likova koji samo budze bajs zbog statusnog simbola u fazonu "vidi imam pare" a tamo lipsava posle 10-tak km. Znaci sad da mi das drumasa pa bre to bi mi bila sprdnja 300km bi vozio. Ako ja sa 2,10 gumama na MTB, mogu da na ravnom satima drzim tempo 30km/h uz kadencu 80-90 sa puslom 130 i da vozim dnevno po 8,9 sati i da predjem 6 dana u nedelji 150 km dnevno onda kad bi presao na drumasa ne smem ni da zamislim sta bi bilo. I sad ti tu drzis predavanja.

Dakle, mi smo ovde isli na razna mesta i mesano (drumasi i MTB) i samo MTB. Znaci mi se ne trkamo na cikloturi. Drugo, samo iznova potvrdjujes da nemas veze oko grupne voznje i nekih pravila. Pricao si za pravljenje dve grupe kad se ide (sporiji, brzi)...to ne ide tako.
Ne znas, pa da ti kazem, kad idemo u grupi, sporiji idu napred da bi nametnuli svoj ritam koji mogu da izdrze, a spremniji idu nazad. MOra da postoji komunikacija zbog rupa, nabora, prekid asfalta i sl. cuda na putu. Treba da se vozi na realtivno malom rastojanju od recimo 3,4m a ne tik uz tocak.

Vidim pominjes kola ? Ako vec imas toliko godina i toliko si vozio i vozio, jer ti i dalje frka ? JEl ti mozes da razumes kad vozis kao treba kao biciklista ima da te postuju ko motor, a kad je grupa od 5-10 ne smeju nista.
Ovi sto dolaze u susret... pa sta ? Da im masem, to mogu. Nece da zaobilazi na nas, a mi necemo voziti ko pijana grupa.

No, samo jos da te pitam, jel si uradio ono sto sam ti reko za Avalu 4 puta, uz jacanje mentalne snage...
I jos nesto, sta ti znas recimo o znakovima u grupi, komunikacija preko ruku i sl.

Evo ti par pitanja...

1) Kad ispruzis levu ruku pod nekim uglom i u laktu je pomeras u napred sa otvorenim dlanom ?
2) Ispruzena leva ruka sa pesnicom i kratko gore dole pomeras ?
3) Ruka podignuta sa ispruzenim kaziprstom i pomeras je ka ivici puta ?
4) Ruku ispruzis na dole, i dlan okrenes ka nazad ?

Ovo je samo nesto od onoga sto profi grupa treba da zna da bi sve picilo bez frke i gluposti. Imam samo 19 godina, ali veruj mi 95% dana, a vec jedno vreme i zivota provodim vozeci po drumu, centru, u gradu, van grada...ali nikad A nisam rekao za mnoge stvari i mnoge "vozace" ovde niti cu. Nek zive svi u nekim svojim svetovima.

Ti se malo opusti, a price da pijes kafu dok ides 45 i da je opustneo, iako je tacno, bar verujem da jeste, lepo za tebe, ostavi za neke druge ljude. Jer niko ovde ne pise u sl. stilu , sem ako nisi Piletov cale.

Pozdrav :wink:
  • 0

#199 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 17 June 2009 - 11:15 PM

Nece biti jurnjave ni na drumasima, ali makar neki prosek 35-40km/h, uz brdo jos lakse.

Ne znam kako je vecina protumacila, al ja sam ovo skapirao 35-40 po ravnom, a uzbrdo SLABIJIM tempom; a ne laganica, tj. jos brze, 60+ i tome sl. Mislim da nije covek hteo to reci, jer je suludo da uzbrdo ides jos brze i opustenije, nego po ravnom, jelte? :-k

O ostalim izjavama necu da diskutujem. Samo mislim da je, sto se cikloture tice, najbitnije da se svi lepo zabave i provedu, ne vezano za to ko vozi MTB, a ko specijalku.
  • 0

#200 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 17 June 2009 - 11:22 PM

@ Gary

Dali si ikada u zivotu vozijo drumasa. Covece MTB i ROAD bicikla su dva razlicita sveta. Probaj neko lokalno brdo koje bez problema vozis sa tvojim bajkom da ga izvozas sa road bajkom. I po mogucnosti da bude 42 sajbna napred i 26maks pozadi. Ima da povratis dzigerice kada dodjes na vrh brda(planine). To ti kazem iz licnog iskustva.
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users