Mi i automobili
Postavljeno 26 April 2007 - 11:35 PM
Idem Zrenjanincem, vetar p*** u ledja, ja ko manijak nabio tempo, i ulece mi golf ispred i skrece desno kao da ne postojim. Sami znate kakve su kocnice na specijalki...
Ukocim, problizim se autu i udarim rukom u zadnje staklo sa strane nebi li im skreno paznju. E sad, cvrc, nije bilo staklo nego neki lim pa kad sam ga cuknuo, puklo ko da sam bejzbolkom udario. Jbg.a nije mi bila namera da ga odalamim vec da im skrenem paznju da postojim...
I eto ti krenu 3 lika u golfu da me jure Zrenjanincem, bilo je nekih psovki, prozivki, a letela je i flasa, plasticna hvala bogu, al uspeo sam ziv da se izvucem...
Zakljucak cele price bi trebao da bude, ako ste sami i desi vam se nesto slicno bolje vozi dalje i cuti ako neces da te gadjaju flasama ili sta im vec zapadne saka.
Postavljeno 27 April 2007 - 06:02 AM
Sve u svemu, borba i za to malo dobrog asfalta nikad nece prestati u zemlji Srbiji.
Postavljeno 09 May 2007 - 03:53 PM
Ja mogu da podelim proletošnje iskustvo s kretenom koji mi je popeo pasata na prednji točak. Idem Zemunom i ulazim u onu jednosmernu ulicu pored fabrike obuće "Beograd" (naravno, iz pogrešnog smera, koji ionako ne važi za bicikliste).
Ispred mene neki novi pasat, koji takođe ulazi kud ne treba. Iz suprotnog smera stiže audi. U mimoilaženju, likovi se prepoznaju i koče da porazgovaraju. Ja kulturno stanem nekih +0,5m iza pasata i čekam da se ispričaju, ne žurim.
Koji tren kasnije, vozač pasata kreće u rikverc da se lepo nađe u prozor s ekipom iz audija. Onako zatečen, gurnuo sam se unazad koliko sam mogao, ali kasno, lik mi se pope gepekom na prednji točak. Lepo se odiže auto.
Zinem, samom sebi ne verujem. Prvo legnem preko gepeka, mahnem mu, ništa. Onda zviznem rukom po staklu, tu me primeti. I ekipa u audiju vidi šta mi je uradio i maše mu da krene napred. Skide se on s mene nekako posle 5-6 sekundi
Analiza situacije: on jedan, njih torjica u audiju, 4:1, mnogo. Da je bio sam, lepo bih mu obio retrovizor ili ga gađao bidonom pa ga onda sačekao da izađe ako sme :-/ Ovako sam nabrzaka ošacovao točak, video da mu ništa ne fali (a i nije od delova zvučnog imena) i otišao svojim putem.
Točku ni danas ništa ne fali.
Najbliže što sam bio udesu je 3 min. od kuće, kad me neki japi s BMWom mal' ne pokupi kad je rešio da iz dvorišta na ulicu izleti sa 60kmh. Srećom, obojica smo brzo odreagovali kad smo se uvidokružili, a i avid i brembo znaju šta rade na polju kočnica
Postavljeno 09 May 2007 - 08:52 PM
Postavljeno 12 December 2007 - 03:52 PM
Postavljeno 12 December 2007 - 09:27 PM
Postavljeno 12 December 2007 - 11:58 PM
У југићу седе два лика и кесере се један другом, као 'у, шит, зајебасмо'.
Куд не погибосте, имбецили, помислих, да смо били коју десетину метара бржи или који минут спорији, они би преко нас излетели са пута.
Е сад, знам да би свима осим бициклистима било несхватљиво да је случајни пролазник, бициклиста, уместо да помогне унесрећенима, искористио бицикл као хладно оружје...
Postavljeno 13 December 2007 - 12:42 AM
Vaša iskustva- šta uraditi u sličnim situacijama i da li se divljaci mogu prevaspitati!?
Dva sam puta policiju obavestio. I moram priznati da su dobro odradili svoj posao.
Prvi put me je dasa, koji je htio parkirati auto na trotar, bukvalno pokupio na istom, jer ja kao fin momak pa nisam isao saobracajnicom ne bi li dao povoda poklonicima sumahera, i raznim zenama vozacima da trube mi za ledjima, koristio sam trotoar za voznju.
Drugi put me dasa pokupi na ulici tako sto je izletio iz parking mesta a da nije obracao paznju da li ima slobodan prikljucak na prometnici. Mozda biciklista i nije ucesnik u saobracaju =D>
Naravno, osim brdo ogrebotina i sigurno vecnog oziljka od drzaca bidona koji se cca1cm uvukao u listic, nisam imao vecih telesnih povreda.
p.s. nemam nista protiv zena vozac motornih vozila, ali mi one uvek trube!!!
Postavljeno 13 December 2007 - 09:47 AM
Postavljeno 13 December 2007 - 09:08 PM
ma to one trube kad vide baju u helankama
Bogami, par puta sam primetio da im nije strano da se doooobro zagledaju ka sedlu spreda (one koje nisu u kolima)
Postavljeno 14 December 2007 - 11:33 AM
Veliki problem u gradu je i otvaranje vrata na kolima dok biciklista prolazi na pola metra razdaljine.Nocna mora. Ipak,mnogo vise se plasim pesaka.Zbog jednog sam polomio kljucnu kost i ruku i pisao o tome na ovom forumu...
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika