Jump to content

Fotografije

MTB Fruskogorski Maraton 2010

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
496 odgovora na ovu temu

#141 bdekins

bdekins
  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • LocationNovi sad

Postavljeno 15 April 2010 - 08:39 PM

Marcus said

Bajkeri imaju broj koji upisuju ljudi na kontrolnim tačkama...

evo tek sada sam video kako je to rešeno pa da ima broj kakvo upisivanje :)

Marcus said

Postoji li inače neka zabrana kretanja bajkera za vreme pešačkog maratona? Mislim ono tipa... da ne pogaziš nekoga or samting samting?

Ne postoji zabrana ali na pešačkom to nije trka, bajkeri bockaju karte kao i pešaci i kako kaže u naslovu bitno je da si radostan i zadovoljan :D

Kada krenu pešaci nemoguće je ići bajsom znači mora malo ranije
  • 0

#142 nblexel

nblexel
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 April 2010 - 08:45 PM

bdekins said

Kada krenu pešaci nemoguće je ići bajsom znači mora malo ranije

jedino što to rade i pešaci, pa već bude gužva i na Glavici (KT1) , tamo se uštekaju pa čim se otvori KT odmah kreću... mada pešaka bude samo na početku, do (KT2 - Stolovi) i pri kraju, gde se spajaju staze svih maratona (ovo je u slučaju ako vozite ISTOČNI maraton)
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#143 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 15 April 2010 - 08:50 PM

Slažem se sa Gamzićem, da nije neko zadovoljstvo voziti za vreme pešačkog maratona, čak i ako se krene koji minut ranije od pešaka, što uglavnom rade biciklisti. A iz „pešačkog” iskustva mogu reći da biciklisti znaju ponekad da iritiraju, pogotovo oni manje odgovorni i nezreli...

Nije to ta atmosfera kao kad se skupi još 100+ biciklista i kreću odjednom, a ako imaš iole neke ambicije da dobro odvozaš MTB maraton (makar da bi poboljšao sopstveno vreme, što je neka moja motivacija) dobre su šanse da se ne oporaviš u potpunosti ako se preforsiraš nedelju dana pre.

Plus, obzirom na stanje staze ove godine (videti raniju diskusiju na tu temu) zahvaljujući „naporima” šumara, biće dobro da pešaci utabaju stazu pre nas - prethodnih godina to nije bio zanemarljiv efekat, pogotovo na prvom delu, odn. na malom maratonu.

Aaa... ne mogu da verujem, još mesec dana a ja još nisam sastavio 3 vožnje duže od 2 sata...!!
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#144 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 April 2010 - 08:56 PM

markowe said

Aaa... ne mogu da verujem, još mesec dana a ja još nisam sastavio 3 vožnje duže od 2 sata...!!

Pa evo ti u subotu prilike. :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#145 bdekins

bdekins
  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • LocationNovi sad

Postavljeno 15 April 2010 - 09:07 PM

nblexel said

kažem samo se prijaviš pred start, uzmeš kartu, sve isto kao da ideš peške, na KT lupiš-probušiš gde treba i voziš dalje :) ....i na kraju dobijaš pečat da si završio maraton :)

pa da baš tako, malo voziš, malo pešačiš, fotkaš a usput i obiđeš stazu za sledeći vikend :)
  • 0

#146 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 April 2010 - 09:13 PM

upravo to :) ja uvek idem sa društvom, pa se usput i zezamo dosta :lol: ...ove godine planiramo da izvozamo ultramaraton, u "najgorem" slučaju veliki (to je već odrađeno letos) :mrgreen:
  • 0
Haro X6

#147 bdekins

bdekins
  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • LocationNovi sad

Postavljeno 15 April 2010 - 09:16 PM

nblexel said

Zajednička nam je jedna stvar, biciklizam, a razlikujemo se po hiljadu drugih, tako da je sigurno da ćemo s vremena na vreme iritirati jedni druge.

sad tek vidim potpis, svaka čast baš originalno :D
  • 0

#148 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 April 2010 - 09:19 PM

bdekins said

sad tek vidim potpis, svaka čast baš originalno

hehe, hvala :)
  • 0
Haro X6

#149 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 April 2010 - 09:30 PM

bdekins said

pa da baš tako, malo voziš, malo pešačiš, fotkaš

Pa bi i ti, kolega, u okviru priprema za maraton, mogao malo i do Pazove... mislim tako - malo voziš, malo snimaš... :mrgreen:
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#150 Voyager

Voyager
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • LocationTemišvar

Postavljeno 15 April 2010 - 09:34 PM

bdekins said

Marcus said

Bajkeri imaju broj koji upisuju ljudi na kontrolnim tačkama...

evo tek sada sam video kako je to rešeno pa da ima broj kakvo upisivanje :)

Ovo za brojeve se odnosi na MTB maraton, je l' tako?

nblexel said

Voyager said

Vozite li možda oba maratona? Svakako bih išao prvo u terminu sa pešacima, samo malo ranije, da ne smetamo jedni drugima.

naravno da vozimo, barem ja sigurno :) ma kakvi ranije, start sa pešacima i udri :mrgreen: ne znaš kakav je preteran osećaj divljački sjuruti nizbrdo kroz onu gužvu, naravno uz zvučne signale tipa: "paziiii" "čuvaaaaj" itd. :lol:

A tiii si taaj što se stutnji onim vododerinama! :roll: :D

Ok, znači da na pešački ponesem MTB i Lala planinar knjižicu :D

Ne planiram se trkati i cilj mi je samo da izvozam koliko budem mogao.

Danas sam posle dugo vremena opet išao bajkom na Popovicu. Zadovoljan sam kako sam se popeo, samo mi ode snaga dok dođem gore, nejak sam još :D A spuštao sam se onim strmim putem ka Dunavu...neko naselje na A. Strašan spust. Sreća pa nije bilo klizavo :)

Elem, nemam SPD pedale ni obuću, ali kontam da ne trebam pitati da li da kupujem pedale i obuću...znam odgovor! :D Nikad ih nisam ni probao, pa nemam predstavu koliko je bolje pedalati u njima. Verujem da jeste osetno bolje. Ono što me zanima je da li je lako osloboditi, da ne kažem dismauntovati nogu sa pedale, recimo pri padu i da li se prigodne patike mogu koristiti i za normalan hod (ne sa namerom da igram fudbal u njima, već dok prelazim uspone i guram bajk)? Ovde na CB sam pročitao da se nekome patike čuju, da kuckaju, kad hoda. Noob pitanja :) Nikako da zovem kolegu na kafu pa da ga udavim ovakvim pitanjima :D
  • 0

#151 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 15 April 2010 - 10:42 PM

Voyager said

Ono što me zanima je da li je lako osloboditi, da ne kažem dismauntovati nogu sa pedale, recimo pri padu

Ne brini se. Pri padu ces se otkopcati, a da nisi ni bio svestan te radnje. :mrgreen: Moze se hodati u mtb patici, bez problema.
  • 0

#152 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 April 2010 - 06:13 AM

stolegrom said

Moze se hodati u mtb patici, bez problema.

da, a ima i onih spd patika koji imaju skoro isti đon kao patike za pešačenje, sa kramponima ali imaju i mesto za SPD pločicu :)
  • 0
Haro X6

#153 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 April 2010 - 06:30 AM

Voyager said

Ovo za brojeve se odnosi na MTB maraton, je l' tako?

tačno tako

Voyager said

Ne planiram se trkati i cilj mi je samo da izvozam koliko budem mogao.

to je svrha pešačkog maratona :wink:

stolegrom said

Moze se hodati u mtb patici, bez problema.

da, a postoje čak mtb patike koje su isti kao i patike za pešačenje (deblji ravan đon koji nije krut, sa kramponima) ali imaju mesto za SPD pločice :)
  • 0
Haro X6

#154 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 16 April 2010 - 06:38 AM

Malo smo skrenuli sa teme ali pošto sam prešao na SPD pedale pre par godina mogu samo da dodam da jednom kad pređeš, posle se nikad nećeš vratiti na staro, i to će ti 99% ljudi reći koji su učinili taj korak. Obavezno uzmeš MTB patike, a ne bilo koje, jer upravo one imaju i krampone koje su pogodnije za silazak sa bajka i guranje :) Ali opet ne možeš u njima po gradu da šetaš, npr, jer ta pločica ipak kači zemlju tu i tamo.

Što se tiče padanja, pa ne planiraš da padaš, valjda? :D Pri jačem padu, tj na većoj brzini, što reče neko, najmanji problem će ti biti da se iskopčaš :) Ali u SPDu se dešava na početku, kad se još navikavaš, da se uprpiš upravo zbog pedala i ne uspeš da se iskopčaš, ali ti padovi su po pravilu pri malim brzinama (i obično pred velikim brojem ljudi :) ).

Treba vremena da se čovek oslobodi u njima, i još uvek sebe hvatam kako se iskopčavam na nekim tehnikalijama. U svakom slučaju, nije preporučljivo upustiti se u eksperiment zvani SPD tik pred veliki događaj kao što je maraton!
  • 0

#155 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 16 April 2010 - 08:19 AM

n:fighting0027 Za SPD otvorite novu temu :!: :!:
  • 0

#156 pochetnik

pochetnik
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 324 posts
  • LocationČAČAK,Srbija

Postavljeno 16 April 2010 - 06:02 PM

Ima li kakve šanse da se,pre ili posle maratona,malo skupimo,upoznamo,druzimo...
Natpis "Cikloberza" bi bio dovoljan,da oznaci nas kutak:D
  • 0

#157 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 16 April 2010 - 06:43 PM

e... to ti je ekstra ideja....

U pisanijama piše da će se organizovati ručak, pa eto, možemo tamo da se družimo.

n2:icone10sr6 n2:icone10sr6 n2:icone10sr6

Jedino još neki znak za raspoznavanje..... n2:party-048
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#158 nblexel

nblexel
  • Members
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 April 2010 - 06:52 PM

zeljkov said

Jedino još neki znak za raspoznavanje.....

bicikl :mrgreen:
  • 0
Haro X6

#159 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 16 April 2010 - 07:12 PM

Dobra ideja, al' čisto da napomenem da na susret na zajedničkom ručku mogu samo da računaju oni koji završe trku (koju god) za jedno 3-3.5 sata, kada otprilike počinje da se služi ručak (ako me pamćenje dobro služi), a pošto je ovde sigurno širok dijapazon vozača različitih sposobnosti, teško da će svi uspeti da se okupe posle trke. Da ne spomenem nas pacijente koji dođu posle 5,6,7 sati sa velikog maratona u prazan planinarski dom na hladne pomije, da prostite :)

Inače, dosta ljudi ovde se već poznaje „uživo”, neki su čak izuzetno prisni :lol: pa dovoljno je barem jednog takvog naći pa da te poveže sa mnogim drugima.
  • 0

#160 Voyager

Voyager
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • LocationTemišvar

Postavljeno 16 April 2010 - 08:44 PM

Po biciklu ćemo se svakako raspoznati na onom prvom maratonu. nblexela ćemo čuti i da viče na pešake da se sklone :mrgreen:

A ručak je na drugom, MTB maratonu, tako da tu mora neki znak raspoznavanja...skroz obrijana desna strana glave :D

E da, zašto se učešće na MTB maratonu plaća, a na planinarskom ne?
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika