MTB Fruskogorski Maraton 2010
Postavljeno 30 March 2010 - 06:05 AM
Ok, i Ciklo mi predložio da napišem nešto za naslovnu stranicu CB, pa ću se potruditi malo opširnije da opišem problematiku. Medije treba uključiti, ali svestan sam da oni naprave priču jedan dan a drugi već prelaze na sledeću temu pa političari, lopovi i kriminalci uglavnom mirno spavaju... Ipak to treba neko da gura. Gurao bih ja, samo ne znam sa kojim vremenom. Al sad mi je pukao film i voljan sam da se angažujem koliko mogu, a nadam se da je i drugima dovoljno stalo...
Postavljeno 30 March 2010 - 06:38 AM
Postavljeno 30 March 2010 - 04:03 PM
slobodan said
U toj redovnoj seči nestaje deo po deo šume!odgovor je jednostavan to je samo redovna seca drveta a posumljavanje sledi naravno
Mislim, gde se još u svetu seče nacionalni park?!
Postavljeno 30 March 2010 - 05:07 PM
Član 3
Na području nacionalnog parka sprovode se mere zaštite i razvoja koje obuhvataju:
1) sprečavanje aktivnosti koje mogu narušiti osnovna obeležja i druga svojstva nacionalnog parka;
Mislim da je sve jasno, iako Član 6 kaže:
Na području nacionalnog parka zabranjeno je:
1) seći ili uništavati drveće, žbunje i ostalu vegetaciju, kad se time ugrožava gornja granica šume i narušava zaštita zemljišta od erozije kao i na obalama i priobalju jezera, reka i njihovih pritoka gde su mrestilišta riba, osim sanitarne seče;
Iz čega proizilazi da se može svuda seći koliko god ko hoće, osim na gornjim granicama šume i pored vode! Ali kao prvo, ovakva seča je u suprotnosti sa članom 3 koji sam gore naveo, a kao drugo, ovo je zakon iz Miloševićevog vremena, i ako je zakon ostavljao otvorena vrata da neki povlašćeni ljudi pelješe šumu za ličnu dobit, to ne treba da nas iznenađuje, i loši zakoni treba da se menjaju!
A bez obzira što ni ja nisam ne znam kakav Evropofil, ovo je i još jedan razlog zašto Srbija mora pod hitno u Evropsku uniju...
Postavljeno 30 March 2010 - 05:58 PM
markowe said
...treba ovo svi da guramo,ovo nije šala,ko će ako ne mi...ja sam malo dalje od FG,ali šta god treba tu samSlažem se za planinska društva, samo ja nikog ne poznajem tamo pa gnjavim Fanatikovce.
Ok, i Ciklo mi predložio da napišem nešto za naslovnu stranicu CB, pa ću se potruditi malo opširnije da opišem problematiku. Medije treba uključiti, ali svestan sam da oni naprave priču jedan dan a drugi već prelaze na sledeću temu pa političari, lopovi i kriminalci uglavnom mirno spavaju... Ipak to treba neko da gura. Gurao bih ja, samo ne znam sa kojim vremenom. Al sad mi je pukao film i voljan sam da se angažujem koliko mogu, a nadam se da je i drugima dovoljno stalo...
Postavljeno 30 March 2010 - 06:40 PM
gamzzy said
Gamzzy, daj taj mail koji si poslao da ga svi šaljemo; neka vide da nas ima 10-20-50-100 koji pitamo za seču šume.Napisao sam mail sa pitanjem NP "Fruška Gora" i nisam još dobio odgovor.
Ja još uvek nisam bio na FG, ali hoću makar na ovaj način da podržim zaštitu šume...

256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 30 March 2010 - 09:09 PM
Darkman said
http://www.npfruskag...php/cir/kontaktGamzzy, daj taj mail koji si poslao da ga svi šaljemo; neka vide da nas ima 10-20-50-100 koji pitamo za seču šume.
Ja još uvek nisam bio na FG, ali hoću makar na ovaj način da podržim zaštitu šume...
ovde je formular za kontakt.
valjalo bi da ih izbombardujemo kritikama.
još uvek nikakav odgovor.
Postavljeno 31 March 2010 - 08:44 AM
gamzzy said
http://www.npfruskagora.co.rs/index.php/cir/kontakt
ovde je formular za kontakt.
Thx Gamzzy.
Može li neko (pismen

256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.
Postavljeno 31 March 2010 - 09:29 AM
Trebalo bi da malo izložim činjenice, pa na osnovu toga. Čim stignem, danas ili sutra, aghhhh, šuma se seče, a ja nemam vremena...
Postavljeno 01 April 2010 - 04:17 AM
na Pravnom fakultetu u Novom Sadu funkcioniše Pravna klinika za zaštitu životne sredine. Pravna klinika je volonterski pravni servis (dakle svi pravni saveti su za džabe), u ovom slučaju jedinstven na teritoriji Srbije po specijalizaciji za pitanja životne sredine. Na istom su angažovani studenti završnih godina prava (uglavnom su svi bili na praksama u sudu i organima uprave), profesori, asistenti, studenti završnih godina Departmana za biologiju PMF-a, kao i advokati itd.
Pravna klinika nije ekološko udruženje, već pravni servis, pa vam možda može pomoći u ovome.
Kontakt:
Pravna klinika za zaštitu životne sredine
Pravni fakultet u Novom Sadu
Trg Dositeja Obradovića 1
21000 Novi Sad
kontakt telefon: 021 485 3075
mail: pravna_klinika (et) pf.uns.ac.rs
kancelarijska dežurstva su organizovana utorkom (10-12 h) i četvrtkom (12-14h), a mail i pismene pošiljke se proveravaju svakodnevno.
Kao član dotične volonterske "službe" bih voleo da i mi dobijemo neki kontakt od vas, pa da oformimo neku pravnu sugestiju, strategiju i slično : )
I chill harder than you party.
Postavljeno 04 April 2010 - 06:44 PM
Marcus said
Pešački je 8. a naš 16.ne znam zašto sam se istripovao da je maraton 8. maja, a ne 16.
Postavljeno 14 April 2010 - 08:25 AM
I mi planiramo da posetimo vas maraton na Fruskoj Gori. Koliko ja znam zainteresovana je jedna grupa iz Segedina, i nekolko clanova moje ekipe iz Budimpesta. I na madarskom bicikl forumu se pojavila ova trka, neko je napisao da cete organizovati i ove godine, posle sam nasla i vas sajt.
Za nas MTB je hobby, nismo licencirani, ali svake godine idemo na maratone ne samo u Madarskoj. Ako ste zainteresovani za maratone kod nas rado cu vam dati informacije.
Orsi
Postavljeno 14 April 2010 - 08:40 AM
=D> =D> =D>
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Postavljeno 14 April 2010 - 10:54 AM
Propozicije za maraton su skoro gotove, ostalo je da još neke detalje doteramo i postavićemo ih ovde da to ozvaničimo. Možda već budu gotove do kraja dana

Ove godine se očekuje mnogo takmičara i iz drugih krajeva: Hrvatska, Makedonija, Italija, Slovenija, i sl. i lepo bi bilo da nas poseti i nešto naših komšija sa severa

Ovogodišnji maraton ima potencijala da bude ubedljivo najmasovniji biciklistički događaj ikada održan na ovim prostorima! =D>
Za sada od zanimljivosti mogu da najavim da će biti obezbeđeno pranje bicikala za sve učesnike koji to budu želeli, i biće raznih promocija... uskoro još detalja

0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika