koji si ti faktor da nekome kazes dal je on sposoban ili ne za voznju ???
Nisam rekao da sam JA bogom dan niti da sam JA taj faktor - to nigde nisam napisao pa nemoj ni da me prozivas zbog toga. Svako ima pravo na svoje misljenje, doduse, ta moja recenica je vise bila upucena u prenesenom smislu onima koji misle da mogu da izvezu VELIKI a imaju 200-300 km u nogama do tada, da realno svedu racunicu, nazalost, shvaceno je kao da sam za selekciju a la GESTAPO...
Znam takodje i kako je bilo ranijih godina kada su organizatori jurcali po FG trazeci ljude, a bogami i kada je bio u pitanju Dimitrovgrad....i kakvi su se tada komentari mogli cuti.
Vremensko ogranicenje je za organizatora dobro resenje - tu se slazemo, ali i pored toga je bilo jurcanja zaostalih na stazama. Tako prakticno dolazimo do poente - jasno precizirana satnica sa nedvosmislenom porukom vozacima koji kasne da su posle "tog i tog" vremena prepusteni sami sebi, kao i da nece imati plasman. Klopa je tu najmanji problem, ali veliki moze predstavljati naglo pogorsanje vremenskih prilika ( sto se desavalo ), jer ne zaboravimo, za neke VELIKI maraton traje 6 i vise sati.
Ovde se ne radi o onima koji su se spremali i pripremali i koji znaju FG, vec prvenstveno o onima koji se prvi put pojavljuju ( a uvek ima takvih ) i odmah krecu na najvecu deonicu ne sanjajuci sta ih ceka. Jel sramota voziti mali ili srednji za pocetak - ja mislim da nije.
Ovde se vise radi o moralnoj svesti samih vozaca da realno procene svoje trenutne mogucnosti i prijave se za realnu varijantu. Meni recimo ne bi apsolutno nista znacilo da se prijavim za veliki i da na pola odustanem...Treba znati da je u pitanju velika kilometraza, ekstremno zahtevna i iscrpljujuca staza. Maciji kasalj nije ni mali maraton, a kamoli VELIKI.
Na kraju - tu su i rezultati i moze se lako videti koliko je to sve fakat.