Jump to content

Fotografije

MTB Fruskogorski Maraton 2010

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
496 odgovora na ovu temu

#361 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 12:36 PM

Ne znam kako je gore, pretpostavljam da ne duva toliko zbog šume, ali u gradu je katastrofa...
  • 0

I chill harder than you party. 

#362 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3854 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 16 May 2010 - 01:31 PM

Ludilo koliko hladno je bilo. Stanje u sumi mogu samo da naslutim. Neke deonice su izbacene. Po licnoj proceni na startu se naslo stotinjak takmicara sto je manje nego ocekivano a sve zbog losih vremenskih uslova i loseg stanja podloge. Svaka cast svim ucesnicima.
  • 0

#363 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 16 May 2010 - 01:43 PM

Ima li prezivelih? :mrgreen:
  • 0

#364 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5804 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 16 May 2010 - 01:55 PM

Polako bre, ni mali maraton još nije mogao da se završi po ovakvom vremenu n2:24lkg43 n:smil42d2
  • 0

#365 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 672 posts
  • LocationEurope

Postavljeno 16 May 2010 - 02:26 PM

Pa eto dodje da ce 30% ucesnika dobiti neku nagradu (bilo je ranije pomenuto da valjda prvih 10 na svakom maratonu dobija neku nagradu ako se ne varam). :)

Stvarno je haos od vremena za ovo doba godine, mada vjerujem da je onima koji su otisli da voze bilo super :)

Cestitke svim ucesnicima naravno.
  • 0

#366 Skeletor_Jovanovic

Skeletor_Jovanovic
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2010 - 03:02 PM

Nije bilo lose.. Samo uzasno hladno (5stepeni), i bas blatnjavo na nekim deonicama..
  • 0

#367 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 04:04 PM

Bogami ja jutros kada sam sklanjao neke stvari sa terase morao sam malo da prstima po vodi babram, prehladno je bilo znači... od same pomisli da bih trebao bajsom da idem po tako hladnoj vodi na maratonu refleksno su mi se skupile mošnice... brrrrrr n2:cold

Kapiram da je bila neka vožnja dvojcem, komotno bi bila scena ko u Titaniku, okruženje je krajnje prikladno, samo što neka santa leda ne izroni n2:smiley-sad029
  • 0

#368 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 16 May 2010 - 04:28 PM

Stanje redovno, ladno u na severnom polu, padaju kisa, sneg, grane... Gamzzy svira u zaledjenu pistaljku i tako :)
  • 0
Potpis

#369 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 16 May 2010 - 05:07 PM

Evo ja da se javim.Meni je prvi put da sam iso na maraton,vozio sam srednji i mogu da kazem da sam se super proveo,nisam pao ni jednom i zavrsio sam ga,to mi je dovoljno 8) slike kad se odmorim
  • 0

#370 Skeletor_Jovanovic

Skeletor_Jovanovic
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2010 - 05:11 PM

Jel si ti nosio plavi dres BK Svilajnac? BBB cvidze?
  • 0

#371 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Postavljeno 16 May 2010 - 05:19 PM

Rezultati ?
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#372 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 16 May 2010 - 05:41 PM

@Skeletor Jovanovic :ja sam taj :mrgreen: why?
  • 0

#373 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 05:45 PM

stefan said

@Skeletor Jovanovic :ja sam taj :mrgreen: why?

Pa mrko si ga pogledao na startu... :D :D :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#374 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 05:50 PM

Uspeo sam nekako da vidim ove Harijeve slike sa maratona, na slikama sve deluje baš onako opuštencija, a kada bacim pogled kroz prozor, ko da nije u istoj državi :mrgreen:
  • 0

#375 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 16 May 2010 - 05:52 PM

Evo, ukratko, pošto sam lipsao! Jeste, bilo je dosta hladno, šibao nas je vetar, ali ne verujem da je iko to mnogo primetio jednom kad smo krenuli, pogotovo što u šumi nije bilo tako hladno, već je glavni problem bio blato. Ali čak ni to nije bilo strašno kako je moglo da bude, valjda zato što nije padala kiša jedno 12 sati pre toga, pa se kao "osušilo" malo. Ipak, bilo je puuuno blatnjavih spusteva - njih ko ume brzo da vozi (ja ne!) nije imao većih problema. Mada, meni je lično bio najveći problem užasno lepljenje blata za gume na više delova (recimo na Direku, onoj čistini pre spusta za Stražilovo), tako da uopšte nisam mogao da okrećem točkove! Vidim da drugi nisu imali tih problema uglavnom, pa je verovatno do lošeg izbora guma sa moje strane (pouka za drugi put - Schwalbe Smart Sam nisu za blato)!

Kao što je neko već rekao, Grgeteg je izbačen iz šeme, što je bio razuman potez jer je tamo neprohodno trenutno. A na Velikom su još neki delovi izbačeni, tako da je dosta smanjena razlika između Srednjeg i Velikog, čini mi se, pa su mnogi Velikani završili dok sam se ja dopeljao do cilja sa Srednjeg (Vanessa me ušila svakako :oops: ) :) Boris je završio nešto abnormalno brzo (oborio rekord za Veliki maraton, ha ha), sačekaćemo rezultate jer nisam ostao na proglašenju.

Sve u svemu, interesantno iskustvo :) Ali za mene ceo događaj ipak malo gubi na čari kada su ovakvi uslovi. Nadam se da će Fanatikovci razmotriti mogućnost pomeranja Maratona recimo za jun negde, kad se može računati na bolje vreme. Nije svejedno kada na kraju dođe njih stotinjak od prijavljenih 300+ (a njihov nedolazak je potpuno razumljiv). Lično mislim da ga ne bih ponovo vozio kad je ovako jer ne mogu da priuštim moguću štetu i habanje na bajku. Ipak je veći ugođaj kad je suvo, toplo i sunčano (mada se sigurno ne slažu svi sa mnom :D ).

E da, kad smo kod toga, Gamzi je, khm khm, neslavno završio, ali ostaviću njemu da vam ispriča :)
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#376 Skeletor_Jovanovic

Skeletor_Jovanovic
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 May 2010 - 06:27 PM

@stefan: covece, sto si me gurnuo na onom spustu u blato?? salim se, ja sam onaj coravi s cvidzama na crnom canyonu
  • 0

#377 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 06:55 PM

markowe said

E da, kad smo kod toga, Gamzi je, khm khm, neslavno završio, ali ostaviću njemu da vam ispriča :)

Pa ništa, sve savršeno :roll:
Snage u nogama ne ponestaje, srce hoće da pumpa, sve funkcioniše iako se nisam baš proslavio za doručkom, niti da sam jeo nešto lagano sat vremena pred start (a trebao sam)...

Na startu vetar šiba ko lud, cvokoćem i tresem se, ali znam da ću se ugrejati već posle prvog kilometra. Prvi uspon (do doma na Glavici), kao i nastavak sam sve vozio, nikakav silazak sa bajka sve do spuštanja do Selišta. Tamo ono šugavo lepljivo blato i zakačim ja neku granu u zadnji menjač (nisam mogao izbeći, jer se točak klizao BAŠ u tom pravcu). Kada sam našao neko mesto za da stanem, izvučem je i ostane neki mali partljak koji nije izgledao kao pretnja pored sve one zemlje na rolnicama i ... MA SVUDA zemlje!
Nastavim ja, prelazim selište i dolazim do spusta za Stražilovo, ali menjač se nešto čudno ponaša: kada pedalam, izvrne mi se ka nazad. Namestim ja i to i nastavim, kontam prenatrpano je blatom. Stignem na Stražilovo i vidim lepu česmu, baš ona na kojoj sam se otrovao letos :mrgreen:
Operem komplet menjač, kasetu i malo lanac i nastavim na serpentine do Branka, ali na trećem skretanju nešto pukne. Zadnji menjač. Kako sam gledao odozgo ide redosled: prednji menjač, kavez zadnjeg, paralelogram zadnjeg, kuka.
Menjač se slomio sa kuke ostavivši šrafić (navoj) u kuki a kavez se otkinuo sa paralelograma.

Vratio se na Stražilovo gde sam zamolio Đukinog brata koji je tamo bilo redar da ponese kući lanac i kavez a ja privezao paralelogram koji je visio na sajli na zadnju vilu i tako otišao do Popovice.
Lud i nezaboravan dan...

Vanessa završila 12. na velikom maratonu i proglašena kao najbolja devojka.
Veliki Maraton: 1. Boris Popović, 2. Petar Grabež, 3. Vladimir Potrić, 4. Ales Hrvatin
Srednji Maraton: 1. Oliver Štrbac, 2. Marko Popović
Mali Maraton: 1. Brindza Akos, 2. Matej Skuzin, 3. Endre Kalmar

Ostatak rezultata sutra, sada idem da spavam
  • 0

#378 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 16 May 2010 - 06:59 PM

@skeletor jovanovic:jel tebi upalo blato u oko?ne secam se da sam nekog gurnuo :-k ,a mene jesu(slucajno)
  • 0

#379 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 16 May 2010 - 07:10 PM

Ta Vanesa, da to nije jedna devojka koja je zadnjih kilometar vikala besomucno na kombi? :mrgreen: :mrgreen: bilo je dobro, ali kad videh danas one ljude i njihove bicikle sa granama u tockovima, polomljenim menjacima... shvatih koliko volim svoj drumski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
Potpis

#380 Vanessa

Vanessa
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2010 - 07:21 PM

Druid said

Ta Vanesa, da to nije jedna devojka koja je zadnjih kilometar vikala besomucno na kombi? :mrgreen: :mrgreen:

Hej pa nisam samo vikala, i lupala sam mu kad je stao taman pred liniju cilja n2:club n2:smiley-happy120 n2:ninjastyle
morala sam nešto konkretno da preduzmem po tom pitanju :lol:
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika