MTB Fruskogorski Maraton 2010
Started By
mtb_fanatic
, Jan 11 2010 06:34 PM
496 replies to this topic
Posted 16 May 2010 - 01:31 PM
Ludilo koliko hladno je bilo. Stanje u sumi mogu samo da naslutim. Neke deonice su izbacene. Po licnoj proceni na startu se naslo stotinjak takmicara sto je manje nego ocekivano a sve zbog losih vremenskih uslova i loseg stanja podloge. Svaka cast svim ucesnicima.
Posted 16 May 2010 - 01:55 PM
Polako bre, ni mali maraton još nije mogao da se završi po ovakvom vremenu

Posted 16 May 2010 - 02:26 PM
Pa eto dodje da ce 30% ucesnika dobiti neku nagradu (bilo je ranije pomenuto da valjda prvih 10 na svakom maratonu dobija neku nagradu ako se ne varam). 
Stvarno je haos od vremena za ovo doba godine, mada vjerujem da je onima koji su otisli da voze bilo super
Cestitke svim ucesnicima naravno.

Stvarno je haos od vremena za ovo doba godine, mada vjerujem da je onima koji su otisli da voze bilo super

Cestitke svim ucesnicima naravno.
Posted 16 May 2010 - 04:04 PM
Bogami ja jutros kada sam sklanjao neke stvari sa terase morao sam malo da prstima po vodi babram, prehladno je bilo znači... od same pomisli da bih trebao bajsom da idem po tako hladnoj vodi na maratonu refleksno su mi se skupile mošnice... brrrrrr
Kapiram da je bila neka vožnja dvojcem, komotno bi bila scena ko u Titaniku, okruženje je krajnje prikladno, samo što neka santa leda ne izroni

Kapiram da je bila neka vožnja dvojcem, komotno bi bila scena ko u Titaniku, okruženje je krajnje prikladno, samo što neka santa leda ne izroni

I chill harder than you party.
Posted 16 May 2010 - 05:52 PM
Evo, ukratko, pošto sam lipsao! Jeste, bilo je dosta hladno, šibao nas je vetar, ali ne verujem da je iko to mnogo primetio jednom kad smo krenuli, pogotovo što u šumi nije bilo tako hladno, već je glavni problem bio blato. Ali čak ni to nije bilo strašno kako je moglo da bude, valjda zato što nije padala kiša jedno 12 sati pre toga, pa se kao "osušilo" malo. Ipak, bilo je puuuno blatnjavih spusteva - njih ko ume brzo da vozi (ja ne!) nije imao većih problema. Mada, meni je lično bio najveći problem užasno lepljenje blata za gume na više delova (recimo na Direku, onoj čistini pre spusta za Stražilovo), tako da uopšte nisam mogao da okrećem točkove! Vidim da drugi nisu imali tih problema uglavnom, pa je verovatno do lošeg izbora guma sa moje strane (pouka za drugi put - Schwalbe Smart Sam nisu za blato)!
Kao što je neko već rekao, Grgeteg je izbačen iz šeme, što je bio razuman potez jer je tamo neprohodno trenutno. A na Velikom su još neki delovi izbačeni, tako da je dosta smanjena razlika između Srednjeg i Velikog, čini mi se, pa su mnogi Velikani završili dok sam se ja dopeljao do cilja sa Srednjeg (Vanessa me ušila svakako
)
Boris je završio nešto abnormalno brzo (oborio rekord za Veliki maraton, ha ha), sačekaćemo rezultate jer nisam ostao na proglašenju.
Sve u svemu, interesantno iskustvo
Ali za mene ceo događaj ipak malo gubi na čari kada su ovakvi uslovi. Nadam se da će Fanatikovci razmotriti mogućnost pomeranja Maratona recimo za jun negde, kad se može računati na bolje vreme. Nije svejedno kada na kraju dođe njih stotinjak od prijavljenih 300+ (a njihov nedolazak je potpuno razumljiv). Lično mislim da ga ne bih ponovo vozio kad je ovako jer ne mogu da priuštim moguću štetu i habanje na bajku. Ipak je veći ugođaj kad je suvo, toplo i sunčano (mada se sigurno ne slažu svi sa mnom
).
E da, kad smo kod toga, Gamzi je, khm khm, neslavno završio, ali ostaviću njemu da vam ispriča
Kao što je neko već rekao, Grgeteg je izbačen iz šeme, što je bio razuman potez jer je tamo neprohodno trenutno. A na Velikom su još neki delovi izbačeni, tako da je dosta smanjena razlika između Srednjeg i Velikog, čini mi se, pa su mnogi Velikani završili dok sam se ja dopeljao do cilja sa Srednjeg (Vanessa me ušila svakako

Sve u svemu, interesantno iskustvo

E da, kad smo kod toga, Gamzi je, khm khm, neslavno završio, ali ostaviću njemu da vam ispriča

Posted 16 May 2010 - 06:55 PM
markowe said
Pa ništa, sve savršenoE da, kad smo kod toga, Gamzi je, khm khm, neslavno završio, ali ostaviću njemu da vam ispriča

Snage u nogama ne ponestaje, srce hoće da pumpa, sve funkcioniše iako se nisam baš proslavio za doručkom, niti da sam jeo nešto lagano sat vremena pred start (a trebao sam)...
Na startu vetar šiba ko lud, cvokoćem i tresem se, ali znam da ću se ugrejati već posle prvog kilometra. Prvi uspon (do doma na Glavici), kao i nastavak sam sve vozio, nikakav silazak sa bajka sve do spuštanja do Selišta. Tamo ono šugavo lepljivo blato i zakačim ja neku granu u zadnji menjač (nisam mogao izbeći, jer se točak klizao BAŠ u tom pravcu). Kada sam našao neko mesto za da stanem, izvučem je i ostane neki mali partljak koji nije izgledao kao pretnja pored sve one zemlje na rolnicama i ... MA SVUDA zemlje!
Nastavim ja, prelazim selište i dolazim do spusta za Stražilovo, ali menjač se nešto čudno ponaša: kada pedalam, izvrne mi se ka nazad. Namestim ja i to i nastavim, kontam prenatrpano je blatom. Stignem na Stražilovo i vidim lepu česmu, baš ona na kojoj sam se otrovao letos

Operem komplet menjač, kasetu i malo lanac i nastavim na serpentine do Branka, ali na trećem skretanju nešto pukne. Zadnji menjač. Kako sam gledao odozgo ide redosled: prednji menjač, kavez zadnjeg, paralelogram zadnjeg, kuka.
Menjač se slomio sa kuke ostavivši šrafić (navoj) u kuki a kavez se otkinuo sa paralelograma.
Vratio se na Stražilovo gde sam zamolio Đukinog brata koji je tamo bilo redar da ponese kući lanac i kavez a ja privezao paralelogram koji je visio na sajli na zadnju vilu i tako otišao do Popovice.
Lud i nezaboravan dan...
Vanessa završila 12. na velikom maratonu i proglašena kao najbolja devojka.
Veliki Maraton: 1. Boris Popović, 2. Petar Grabež, 3. Vladimir Potrić, 4. Ales Hrvatin
Srednji Maraton: 1. Oliver Štrbac, 2. Marko Popović
Mali Maraton: 1. Brindza Akos, 2. Matej Skuzin, 3. Endre Kalmar
Ostatak rezultata sutra, sada idem da spavam
Posted 16 May 2010 - 07:21 PM
Druid said
Ta Vanesa, da to nije jedna devojka koja je zadnjih kilometar vikala besomucno na kombi?
![]()
Hej pa nisam samo vikala, i lupala sam mu kad je stao taman pred liniju cilja

morala sam nešto konkretno da preduzmem po tom pitanju

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users