Jump to content

Fotografije

MTB Fruskogorski Maraton 2010

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
496 odgovora na ovu temu

#241 Vanessa

Vanessa
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 May 2010 - 07:38 PM

stolegrom said

Koja je cena za predprijavljene, a koja ako se prijavljuje na licu mesta?

Ima sve u propozicijama :arrow: http://www.cikloberz...ile.php?id=4995

:wink:

Malu smeštajnu ponudu za takmičare možete preuzeti na sajtu http://www.mtbfanatic.com
Za sad okruglo 150 prijavljenih takmičara =D>
  • 0

#242 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 08 May 2010 - 12:48 PM

Ja ipak čekam prognozu pre nego što se prijavim za nešto što posle ne mogu da završim :)
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#243 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 05:32 PM

Prekjuče me uhvatio onaj grad, pljusak i grmljavina na stazi između Grgetega i TV tornja. Stajao sam pola sata u šumi i na pljusku kao skamenjen, jer je grmelo sa svih strana i nisam smeo da se krećem :D , a ni imao gde da se sklonim :mrgreen: . U šumi je bio totalni potop, a bicikl mi je posle izlaska bio potpuno betoniran od blata... Kočnice (bb5) napunile se bljuzgom i otkazale dibidus. Evo, sad opet pada, i predviđa se još...
Ja se ipak prijavio. A videćemo šta će da bude... :D :D :D
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#244 nblexel

nblexel
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1137 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 06:04 PM

Vanessa said

Za sad okruglo 150 prijavljenih takmičara

ja sam prvi na listi za srednji :mrgreen:
  • 0
Haro X6

Definition of freeride: Ride and feel free! [Richie Schley]

#245 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 06:12 PM

@srdjoni
Ne znam, mi bili juče, popeli se lagano uz Venac i spustili se od spomenika do "Hangara" i samo je vlažna zemlja bila. Toplo je, brzo se suši, samo je danas malo svežije.

Inače, kada grmi, najbolje se kretati.
  • 0

#246 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 06:47 PM

gamzzy said

Inače, kada grmi, najbolje se kretati.

A što - da zbuniš gromove? :D
  • 0

#247 Voyager

Voyager
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • LocationTemišvar

Postavljeno 08 May 2010 - 06:52 PM

Zato što onda grom misli da si ti munja :D
  • 0

#248 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 07:47 PM

E taj rad =D>
Htedoh reći da je teže da te nešto zakači ako se krećeš, pošto ako stojiš, verujem da si ispod nekog drveta, a Ćure može da prosvedoči šta je moglo da ga strefi za vreme oluje na maratonu pre 2 godine n2:764_lighting_striking_a_smiley
  • 0

#249 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 08:32 PM

Ne znam, ja se mutno sećam priče da grom može da te zvizne ako štrčiš iznad podloge, ako se krećeš i ako imaš nešto metalno. Stajao sam u šumi između dva (ne najviša) drveta i razmišljao o tome da taj koji me zvizne sigurno neću čuti. :mrgreen: Onako potpuno natopljenog, sa nogama u bari, verovatno bi me stresao gde god da je lupio u blizini. E sad, pretpostavljam da ipak tu postoje neka pravila - kako se ponašati u šumi kada grmi, i bilo bi lepo da nam neko kaže ako ih zna...
  • 0

#250 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 08 May 2010 - 08:41 PM

srdjoni said

kako se ponašati u šumi kada grmi, i bilo bi lepo da nam neko kaže ako ih zna...

Ne brini, koliko su gore sekli, nema puno opasnosti više od drveća... :|
  • 0

#251 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 08:54 PM

Ajd malo da razvedrimo - dan pre potopa smo malo ispitivali staze - . Snimao i montirao Pajče.
  • 0

#252 sirenica

sirenica
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 May 2010 - 09:30 PM

Što se tiče gromova...u šumi... kako su nas učili u školi planinara... treba izbegavati oslanjanje na drvo, stenu i sl. zavlačenje u rupe u steni, zemlji itd... treba sesti na najveću moguću čistinu, na ranac (ili bilo kakvu podlogu) i podići noge sa zemlje...dakle, sesti tako da ni noge nemaju dodir sa zemljom... e sad, najčešće je to neizvodljivo, jer - nemamo ranac! :roll:

Bajkeri su u maloj prednosti zbog toga, jer imaju GUME, zato i ne treba da silaze sa bajka, nego da voze, koliko-toliko da ne stoje u mestu... A po svemu sudeći, u šumi teško i da može da vas udari grom, s obzirom da je sve višlje od vaše malenkosti... :wink:
  • 0

#253 Voyager

Voyager
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • LocationTemišvar

Postavljeno 08 May 2010 - 09:57 PM

Ako je već ranac ispod nas, onda je znatno prirodniji položaj čučnuti na njega :)

Danas je staza bila baš loša. Klizave blatnjave padine, mokra trava, bare i blato gde god je ravno, sve to izbrazdano kanalima od traktorskih guma..

Ali je bilo lepo iskustvo :) Pešaci su naravno smetali, ali nikome nije bio problem da se pomeri kad ga zamolim.

Nadam se da će vas bolje vreme i bolji teren dočekati naredne nedelje :)
  • 0

#254 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 May 2010 - 07:09 AM

Oboren rekord, već u predprijavama! 214 takmičara za sada: 126 na malom, 70 na srednjem i 18 na velikom maratonu!
  • 0

#255 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 May 2010 - 08:21 AM

gamzzy said

Oboren rekord, već u predprijavama! 214 takmičara za sada: 126 na malom, 70 na srednjem i 18 na velikom maratonu!

ajme, prozivka na startu će trajati sat vremena...
o prvom spustu i usponu ne želim ni da razmišljam, he, he...
  • 0
--

#256 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 10 May 2010 - 08:30 AM

gordan said

gamzzy said

ajme, prozivka na startu će trajati sat vremena...
o prvom spustu i usponu ne želim ni da razmišljam, he, he...

Srećom usko grlo prvog malog uspona malo razređuje masu!

Prema prognozi blato je gotovo izvesno pa neće biti baš idealni uslovi. Trebalo bi ljudima naglasiti da smanje doživaljaj, pogotovo na tom prvom spustu. Neko i ovako uvek padne - od 4 maratona koliko sam vozio bilo je 3 pada na moje oči na prvom spustu.
  • 0

#257 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 May 2010 - 10:04 AM

Prvi spust je kritičan kako na suvom, tako i po blatnjavom vremenu. Na takvom šljunku je svejedno da li je vlažno ili suvo - podjednako je opasno. Svake godine se neko napravi pametan i to mu se obije o glavu, kolena, laktove... i organizator ne može ništa po tom pitanju osim da upozori neposredno pred start. U propozicijama jasno piše da organizator ne odgovara za postupke takmičara prema sebi ili prema drugima.
  • 0

#258 gordan

gordan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 517 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 May 2010 - 11:08 AM

gamzzy said

i organizator ne može ništa po tom pitanju

može, može... na nekoliko strateških mesta, na tom prvom spustu, oborite po koje drvo preko staze...
šalu na stranu, i ja sam video nekoliko teških padova na tom spustu - najspektakularnije je bilo zakucavanje u ogradu kod lakat krivine ulevo, po suvom vremenu... valjda dosta njih misli da je cilj dole na paragovu...
  • 0
--

#259 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Postavljeno 10 May 2010 - 11:17 AM

gordan said

gamzzy said

i organizator ne može ništa po tom pitanju

može, može... na nekoliko strateških mesta, na tom prvom spustu, oborite po koje drvo preko staze...
šalu na stranu, i ja sam video nekoliko teških padova na tom spustu - najspektakularnije je bilo zakucavanje u ogradu kod lakat krivine ulevo, po suvom vremenu... valjda dosta njih misli da je cilj dole na paragovu...

Da, to je kad se izađe na onaj šljunak nakratko, neko se tu uvek prospe.

Nije cilj na Paragovu ali prva jaka uzbrdica ubrzo sledi, a ko tu upadne u masu izgubi na vremenu...
  • 0

#260 BojanNS

BojanNS
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 564 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 10 May 2010 - 11:26 AM

Da ta nizbrdica je kriticna, idemo drug i ja po suvom, ja stanem dole da predjem put vidim njega nema, "Sta je bilo", "Nista malo sam se prosuo :mrgreen: " .

Jel postoji mogucnost da krenu ovi za veliki recimo prvi, pa za 10min ovi za srednji, pa za 10min ovi za mali maraton ili tako nesto, tako barem nece biti krkljanac na pocetku?

@Gamzzy
Ko se prijavi preko pretprijave, kada placa tu pretprijavu, na startu?
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika