MTB Fruskogorski Maraton 2010
Postavljeno 23 April 2010 - 03:09 PM

Postavljeno 25 April 2010 - 10:26 AM
Imaju dva termina za vožnju.
Prvi je 08.05. i to je prevashodno pešački maraton, ali ga voze i bajkeri, tako da je taj start u suštini sa pešacima.
Drugi termin je baš MTB trka, koja se održava 16.05. i tu su samo bajkeri.
Postavljeno 25 April 2010 - 03:19 PM

Postavljeno 25 April 2010 - 09:14 PM
Mladen said
pola je svakako offtopicMozda sam malo sebican ali stvaaaarno me mrzi da citam 13 strana
Mladen said
ovo je galerija slika u kojoj su propozicije i sve ostalo:stoga moze li mi neko reci kada je tacno maraton za bajkove, sta sve treba da se nosi, kada su prijave, kako je organizovan prevoz do tamo, koliko se placa i sve ostale bitnije stvari? Hvala
http://www.facebook.... ... 4074860314
U toku nedelje će biti i kompletne informacije za smeštaj.
Postavljeno 25 April 2010 - 09:19 PM
Voyager said
Ova tema se tiče isključivo "drugog termina". Onaj prvi je pešački maraton i za njega otvorite novu temu ako BAŠ želite i taj termin da vozite. Ko može da izdrži 2 maratona za 2 uzastopna vikenda - svaka mu čast (ili ih ne vozi kako bi trebalo da se vozi)Prvi je 08.05. i to je prevashodno pešački maraton, ali ga voze i bajkeri, tako da je taj start u suštini sa pešacima.
Drugi termin je baš MTB trka, koja se održava 16.05. i tu su samo bajkeri.
Dakle 08.05. je pešački maraton, a 16.05. je MTB Fruškogorski maraton.
Postavljeno 26 April 2010 - 12:24 PM
Možete zaboraviti na komotnu vožnju po fino utabanim stazama, jer su traktori toliku štetu napravili da je na mnogim mestima staza neprohodna. Dakle, ako je nekome zadovoljstvo nositi bicikl kroz blato, nek izvoli, ali ovde se gubi smisao biciklističke trke, verujte... Da ne spomenem gomile drva na sred staze, i ogoljenu šumu koju svake godine nemilosrdno pelješe u ime nekakve „sanitarne seče”, eufemizam za čistu komercijalnu seču.
Razmišljamo o nekim ozbiljnijim vidovima protesta, pa za početak, ako vas iole ovo uznemirava, pridružite se Facebook grupi: http://www.facebook.... ... 4563225036 koja bi trebalo da služi kao odskočna daska za neku konkretnu akciju. A za maraton ove godine, pa, videćete i sami, ko mi ne veruje...
Postavljeno 26 April 2010 - 12:26 PM
](https://www.2bike.rs/forum/public/style_emoticons/default/eusa_wall.gif)
Postavljeno 26 April 2010 - 12:46 PM
stolegrom said
Auu, slika grupe na fejsu sve govori!
Da, tu sam uslikao možda najgori deo na koji sam naišao u tom trenutku, ali veliki delovi su u tom maniru „uređeni” - kroz taj deo konkretno nema NIKAKVOG prolaza, pogotovo ne biciklom, ja sam morao kroz najveće blato, drugog nije bilo.
Postavljeno 26 April 2010 - 01:36 PM
Postavljeno 26 April 2010 - 01:58 PM
Voyager said
Meni ovo izgleda kao što je bilo i poslednjih par godina. Tj. ovakve deonice izbrazdane tragovima traktora. A mislim da smo prošle godine mimoilazili i drva naslagana po stazi.
Veruj meni i onima koji se non-stop voze ovim stazama i kojima je staza malog maratona poznata kao sopstveni džep - nikad nije bilo baš ovako, sa ovolikom štetom i sa ovoliko posečenog drveća. Svake godine su sve bezobrazniji i sve nemarniji a ovo je prešlo svaku meru...
Postavljeno 27 April 2010 - 05:32 AM
Voyager said
Meni ovo izgleda kao što je bilo i poslednjih par godina.
Veruj mi, ovako nikada nije bilo...
Mozda se situacija, u smislu da ce biti moguce *voziti* MTB maraton, popravi nakon sto pesaci prodju stazama, ali ostaje i dalje cinjenica da se Fruska Gora ovih dana nevidjeno devastira...
Apelujem na organizatore MTB maratona da prilikom najave i izvestavanja sa dogadjaja upoznaju javnost sa trenutnim desavanjima u *Nacionalnom parku* Fruska Gora.
(photo1 by biber021, photo2 by M. Kopcok - fotografije preuzete sa FB grupe "ZAUSTAVIMO seču i uništavanje Nacionalnog parka Fruška gora!")
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika