TEST: Scott Spark 30 / 2010
Posted 23 December 2009 - 02:17 PM
Posted 23 December 2009 - 04:08 PM
Posted 23 December 2009 - 04:55 PM
Npr: http://www.canyon.co... ... tml?b=1776
Mislim da Planet pored Cannondale,Scott treba da izabere neku marku gde ce po pristupacnim cenama od npr 1000-1300e(900-1110e) da ponudi HT alu-full-XT(full-SLX) bicikl sa RS Rebom Race(SL).
Posted 23 December 2009 - 05:51 PM
Izvinjavam se za off.
http://www.canyon.co... ... tml?b=1802
Sta ima normalno kod nas za 1000 jurca, u prodavnici? Nista!
Posted 23 December 2009 - 10:24 PM
Posted 24 December 2009 - 12:22 AM
Sto se tice tog Sparka, imao sam priliku da ga probam, ali iskreno je ram veci nego sto je meni potrebno(L). S'toga sam samo seo na njega i skapirao da je to kamion, a ne bajs!
Iskreno mi se nije svideo na prvi pogled, previse je saren, kao da su ga dizajnirali klinci u osnovnoj skoli. Previse,previse, previse, belih delova,razbacnih po citavoj bicikli, bez imalo ukusa!
Cena je dobra obzirom da se radi o jednom od vodecih firmi u svetu! Pa RC ram je oko 2500 funti, a to je mnogoooo!!! Tako da ova varijanta 30 i nije toliko skupa.
Sto je Marko vec spomenu... za te pare moze da se nadje bajk sa boljom opremom ali nije to isto! Pa i Opel Calibra je ciganski Ferari, i ako nije Ferari!!!
Ja bi se ipak opredelio za neku drugu gotivniju varijantu.
Ja ne preferiram Scott, imao sam Scott, vozio sam Scott i prodao sam Scott!
Ali smatram da je Spark posebna prica!
Posted 24 December 2009 - 08:44 AM
Sto je Marko vec spomenu... za te pare moze da se nadje bajk sa boljom opremom ali nije to isto! Pa i Opel Calibra je ciganski Ferari, i ako nije Ferari!!!
Mislim da Scott u biciklizmu ne odskace od drugih kao Ferrari u automobilizmu.Ovde ne govorim o razlici Ferrari-Opel ili Scott-Drossiger vec o razlici Scott-Canyon a za 3000e ima da se kupi mnogo bolje opremljen Specialized,Cannondale i ko zna koliko dokazanih marki bicikala sa Fs-karbonskim ramom i bar za 1 stepen visim nivoom opreme.
Posted 24 December 2009 - 10:25 AM
Mislim da Scott u biciklizmu ne odskace od drugih kao Ferrari u automobilizmu.Ovde ne govorim o razlici Ferrari-Opel ili Scott-Drossiger vec o razlici Scott-Canyon a za 3000e ima da se kupi mnogo bolje opremljen Specialized,Cannondale i ko zna koliko dokazanih marki bicikala sa Fs-karbonskim ramom i bar za 1 stepen visim nivoom opreme.
Narvno da Scott nije Ferari u biciklizmu i nikad nece biti! Gnusan je! I isto je sto i drugi "Merida"! Ista Fabrika. Ferari se ne pravi na Tajvanu... To je ono po cemu se razlikuju, mada drugar koji je radio pri Scott-ovom servisu, isao je na obuku u Swicu i RC model se tamo pravi, dok ostali carbonci prave na TW. Npr. gotivnija mi je Merida 96 nego Spark, 3x lepse dizajniran!
Nisam rekao da ne postoje bajkovi u ceni od 3000 soma koji nemaju bolju opremu od Sparka! Konkretno Canyon Lux MR sam ja planirao da kupim, ali su ramove prodavali bez zadnjeg amorta. U Outlet-u naravno, i to je ono zbog cega sam odustao. Opet sa svim troskovima bi izasao puno love, a ne dobijem bas ono sto trazim "Ultimate FS"!?
Cekam pravu varijantu koju cu da pazarim, regularnu... I jedino cu tad da se smirim, makar dao i
2000 soma za ram!
A 2800-2900e za Spark ne dam ni u ludilu! Ustvari ni soma za Spark!
Uvek cu pre dati za Yeti, Epic, TopFuel... koji su i moji favoriti, i ne prijatelji poceni!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users