Naocare ??
Posted 16 July 2012 - 08:03 PM
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 16 July 2012 - 08:56 PM
Posto sam izgubio Uvex Flash na brevetu 400, ostale su negde oko Pozege, pre neki dan sam uzeo Ozzie naocare sa polarizovanim staklima za 3000din u prolazu kod Palate Albanija. Preporucujem svima. Radnja se zove Paradox.
Ja sam imao užasno iskustvo sa 2 para ozzie naočara!
U toku vožnje iz čista mira je puko ram, i staklo koje je izletelo mi se zabilo odmah pored oka.Skapirao sam da je staklo bilo jako napeto u ramu, i moralo je da se nešto desi.Pošto sam ih reklamirao-dali su mi da biram, pa sam uzeo drugi model, sa koga se posle mesec dana oljuštila boja na ramu od znoja.Na kraju sam ih izgubio.
Posted 20 July 2012 - 08:48 PM
Hvala, moracu da budem oprezan. Za sada su mi super.Posto sam izgubio Uvex Flash na brevetu 400, ostale su negde oko Pozege, pre neki dan sam uzeo Ozzie naocare sa polarizovanim staklima za 3000din u prolazu kod Palate Albanija. Preporucujem svima. Radnja se zove Paradox.
Ja sam imao užasno iskustvo sa 2 para ozzie naočara!
U toku vožnje iz čista mira je puko ram, i staklo koje je izletelo mi se zabilo odmah pored oka.Skapirao sam da je staklo bilo jako napeto u ramu, i moralo je da se nešto desi.Pošto sam ih reklamirao-dali su mi da biram, pa sam uzeo drugi model, sa koga se posle mesec dana oljuštila boja na ramu od znoja.Na kraju sam ih izgubio.
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"
Posted 19 December 2012 - 01:32 AM
Kupio sam UVEX naočare u planetbajku (model scale) s namerom da ne nosim tamo neke leve jer svake jedne kineske imaju izvesnu dioptriju. Ja sam na sajtu planetbajka pročitao da su UVEX naočare sve savršeno optički ispravne i mislio sam da će pogled kroz njih biti isti onakav kao kad se gleda golim okom, samo malo tamniji.
Međutim, i ove UVEX se ne razlikuju mnogo od kineskih koje koštaju par stotina kinti po ovom pitanju i tu sam se malo razočarao. Naime, kad fokusiram jedan obližnji predmet i kad ga pogledam sa i bez naočara, primetim da nije na istoj daljini, tj slika kao da je malo uveličana, odnosno, kao da je malo približena sa naočarima.
Da li vi imate isti taj problem i da sa kvalitetnijim i skupljim naočarima predmeti nisu na realnoj daljini kad gledate kroz naočare u odnosu kad gledate golim okom? Ja sam očekivao da ću skupljim i kvalitetnijim naočarima dobiti istu realnu sliku.
*napomena: Ne nosim naćare za vid jer još uvek vidim odlično, hvala Bogu.
Posted 19 December 2012 - 10:14 AM
Posted 19 December 2012 - 01:04 PM
Tako da mi se cini da je sve to sto pricate tesko djubre i ako je firmirano.
Letos sam imao prilike da probam kopiju Oakley Jawbone naocara. Nema ama bas nikakvih anomalija, nikakvih "krivljena" slike ni na krajnjim ivicama stakala ni razlike u daljini. Probalo je nekoliko nas i svi smo se slozili da je slika savrsena.
Posted 19 December 2012 - 01:19 PM
Valjda je UV zaštita prisutna kao što tvrde.
Posted 19 December 2012 - 01:50 PM
To je i jedan od razloga zašto igrači za golf jako retko nose naočare za sunce, naročito pri prvom udarcu.
Posted 19 December 2012 - 02:36 PM
Posted 19 December 2012 - 04:48 PM
Ovako kad gledas normalno kroz njih nikakve promene dubine/daljine nema, ja bar ništa ne izvaljujem.
Posted 19 December 2012 - 05:01 PM
Što kaže kolega @himzo valjda to tako mora biti po zakonima fizke, jer svetlosni zrak prolazi kroz staklo i mora se malo prelomiti. Možda i postoje neka savremena stakla na nekim skupim naočarima gde se svetlosni snop ne prelama, to ne znam, ali su verovatno i to izmislili.
Posted 19 December 2012 - 06:09 PM
http://www.oakley.co... ... hdo/proven
Zakoni fizike su jedna stvar, ovde je očigledno u pitanju vlaška magija .
Posted 19 December 2012 - 10:57 PM
Mozda grubo zvuci ovo "izoblicenje", ali kako drugacije da nazovem. Cini mi se da postoji mala razlika, ali toliko je mala da nisam sasvim siguran, a u svakom slucaju ne smeta Ako neko veruje da mu ne trebaju bolje naocare od 500 dinara, okCini mi se da i ja primecujem malo izoblicenja, ali ne smeta uopste
Posted 28 December 2012 - 02:10 AM
Tako da si ti, najverovatnije, kupio kopiju, a kopija kao takva, nije ni blizu originala što se tiče kvaliteta materijala i izrade. Osim toga, uglavnom, nemaju nikakvu UV zaštitu, što je u principu najvažnije (pročitaj ovu temu).
Po mom mišljenju, dao si mnogo novaca za kopiju.
Kad ti stignu i kad ih uzmeš u ruke, sam ćeš proceniti da li su vredele tih para. Na slici lepo izgledaju, ali uživo je druga priča.
kopija - http://cikloberza.co...ow.php?id=88112
original - http://www.oakley.co...ucts/4661/15263 (sa desne strane je cena )
Pogledaj pa uporedi i nađi razlike. Ja uočavam da na originalnim piše Oakley na sredini stakla, iznad nosa.
Bolje otkaži porudžbinu ako si je poručio po ceni iz ovog oglasa.
Naravoučenije: Nije sve na cikloberzi original, pa čak i ono što je skupo, a ove naočare su, za moj pojam, skupe.
A ono što ti se učini povoljno, možda nije povoljno, već, naprotiv, vredi mnogo manje.
Posted 28 December 2012 - 12:24 PM
Posted 28 December 2012 - 02:04 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users