Jump to content

Fotografije

Naocare ??

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
628 odgovora na ovu temu

#161 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 16 July 2012 - 08:03 PM

Posto sam izgubio Uvex Flash na brevetu 400, ostale su negde oko Pozege, pre neki dan sam uzeo Ozzie naocare sa polarizovanim staklima za 3000din u prolazu kod Palate Albanija. Preporucujem svima. Radnja se zove Paradox.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#162 aztec

aztec
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 585 posts

Postavljeno 16 July 2012 - 08:56 PM

Posto sam izgubio Uvex Flash na brevetu 400, ostale su negde oko Pozege, pre neki dan sam uzeo Ozzie naocare sa polarizovanim staklima za 3000din u prolazu kod Palate Albanija. Preporucujem svima. Radnja se zove Paradox.

Ja sam imao užasno iskustvo sa 2 para ozzie naočara!
U toku vožnje iz čista mira je puko ram, i staklo koje je izletelo mi se zabilo odmah pored oka.Skapirao sam da je staklo bilo jako napeto u ramu, i moralo je da se nešto desi.Pošto sam ih reklamirao-dali su mi da biram, pa sam uzeo drugi model, sa koga se posle mesec dana oljuštila boja na ramu od znoja.Na kraju sam ih izgubio.
  • 0
SPARK 10

#163 homer

homer
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 310 posts

Postavljeno 20 July 2012 - 08:48 PM

Ja sam imao užasno iskustvo sa 2 para ozzie naočara!
U toku vožnje iz čista mira je puko ram, i staklo koje je izletelo mi se zabilo odmah pored oka.Skapirao sam da je staklo bilo jako napeto u ramu, i moralo je da se nešto desi.Pošto sam ih reklamirao-dali su mi da biram, pa sam uzeo drugi model, sa koga se posle mesec dana oljuštila boja na ramu od znoja.Na kraju sam ih izgubio.

Hvala, moracu da budem oprezan. Za sada su mi super.
  • 0
"Ja sam sebe manji komad
veci deo cini Nomad
a taj cudak nesto bunca
njemu nikad dosta sunca"

#164 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Postavljeno 19 December 2012 - 01:32 AM

Ljudi, moram nešto da vas pitam. :D
Kupio sam UVEX naočare u planetbajku (model scale) s namerom da ne nosim tamo neke leve jer svake jedne kineske imaju izvesnu dioptriju. Ja sam na sajtu planetbajka pročitao da su UVEX naočare sve savršeno optički ispravne i mislio sam da će pogled kroz njih biti isti onakav kao kad se gleda golim okom, samo malo tamniji. :mrgreen:
Međutim, i ove UVEX se ne razlikuju mnogo od kineskih koje koštaju par stotina kinti po ovom pitanju i tu sam se malo razočarao. :roll: Naime, kad fokusiram jedan obližnji predmet i kad ga pogledam sa i bez naočara, primetim da nije na istoj daljini, tj slika kao da je malo uveličana, odnosno, kao da je malo približena sa naočarima.
Da li vi imate isti taj problem i da sa kvalitetnijim i skupljim naočarima predmeti nisu na realnoj daljini kad gledate kroz naočare u odnosu kad gledate golim okom? Ja sam očekivao da ću skupljim i kvalitetnijim naočarima dobiti istu realnu sliku.
*napomena: Ne nosim naćare za vid jer još uvek vidim odlično, hvala Bogu. :D
  • 0

#165 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 02:14 AM

Imam isto Uvex (SGL 201) i primeti se da malo promene daljinu. Možda zato što su prilično zakrivljene, ali nemaju dioptriju. Svejedno, oči mi se naviknu posle par minuta.
  • 0
Pozdrav

#166 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 03:38 AM

Kupio sam ove godine Uvex Hawk i odlicne su mi. Daleko su bolje od naocara od nekoliko stotina dinara. Cini mi se da i ja primecujem malo izoblicenja, ali ne smeta uopste
  • 0

#167 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2012 - 08:28 AM

I kod mene na nekim meridinim sa izmenljivim staklima je isto tako ali to ne smeta, jer "slika" nije izobličena već samo pomerena za nijansu. To je zbog prelamanja svetlosti kao onaj efekat kad gledaš kroz vodu, samo ne ovoliko kao na ovoj slici :D.

Postavljena slika
  • 0

#168 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Postavljeno 19 December 2012 - 10:14 AM

E, sad sam miran. Računao sam na to da ipak mora biti nekog prelamanja svetlosti koliko god se UVEX hvalio da nema (bar ja tako razumem ono njihovo optički savršene :lol:). Kontam sad, kad malo više uključim mozak, da kroz svako 'staklo' mora biti prelamanja svetla... ili grešim? :mrgreen:
  • 0

#169 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 01:04 PM

Ne nosim naocare za sunce jer nosim za vid sa foto staklima i nema nikakve zakrivljenosti i promene daljine sa i bez naocara. Tacno je da su naocare za sunce vise zakrivljene ali postoje i stakla sa dioptrijom koja mogu da budu dosta zakrivljena a da nema deformacije slike koju vidite.
Tako da mi se cini da je sve to sto pricate tesko djubre i ako je firmirano.

Letos sam imao prilike da probam kopiju Oakley Jawbone naocara. Nema ama bas nikakvih anomalija, nikakvih "krivljena" slike ni na krajnjim ivicama stakala ni razlike u daljini. Probalo je nekoliko nas i svi smo se slozili da je slika savrsena.
  • 0
.

#170 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Postavljeno 19 December 2012 - 01:19 PM

Šta sad da se radi, tako je kako je. :| Ja sam mislio ako je Uvex, ili bilo koje drugo ime da će bar to biti ok sa optikom biti ok. Baš mi je žao što nisam probao One skuplje Uvex naočare od 7k dinara pa da vidim da li je i kod njih isto. Ne bi me čudilo da jeste. Ko ima te skuplje Uvex neka kaže svoje utiske.
Valjda je UV zaštita prisutna kao što tvrde. :mrgreen:
  • 0

#171 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 01:50 PM

Ali zar ne bi trebalo po zakonima fizike da uvek dođe do promene percepcije dubine (ne deformacije), svetlost dva puta promeni pravac pri prelamanju. Jedino ako je plastika jako tanka manje se primeti. A možda je i neko više a neko manje osetljiv na tu promenu.
To je i jedan od razloga zašto igrači za golf jako retko nose naočare za sunce, naročito pri prvom udarcu.
  • 0
Pozdrav

#172 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 19 December 2012 - 02:36 PM

Ja koristim nekoliko Briko naocara i nijedna stakla nemaju deformacije kad gledam kroz njih, u voznji nema bas nikakvih deformacija slike ili dioptrije, posle visesatnog nosenja ne osecam nikakve tegobe. Jedino mozda kad ih stavim na pola pa gledam po donjoj ivici stakla (gde nema rama) vidim razliku tu po ivici gde se prelama, ali to je toliko mizerno i beznacajno da sumnjam da bi ikome zasmetalo, ionako u voznji nema tih problema jer dobro poklope vidno polje pa se ivice ni ne vide.
  • 0

#173 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 December 2012 - 04:48 PM

E pa i ja govorim za to na pola stakla, znači gledam donju ivicu i neki predmet ispred mene, recimo tastaturu pola kroz staklo pola bez, pa onda izgleda kao da je sve pomereno za centimetar niže ali nije deformisano.
Ovako kad gledas normalno kroz njih nikakve promene dubine/daljine nema, ja bar ništa ne izvaljujem.
  • 0

#174 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Postavljeno 19 December 2012 - 05:01 PM

Da, upravo na to se misli, izobličenja kod ovih malo skupljih naočara nema, nego samo ovo da daljina nije skroz realna. Gledaš jedan predmet, bliži ili dalji, svejedno, i onda samo podigneš naočare da gledaš golim očima i vidiš kao da taj isti predmet nije na realnoj daljini dok si gledao kroz naočare. Znači, to je jako mala razlika ali se može primetiti kad se ovako zagledaš i testiraš.
Što kaže kolega @himzo valjda to tako mora biti po zakonima fizke, jer svetlosni zrak prolazi kroz staklo i mora se malo prelomiti. Možda i postoje neka savremena stakla na nekim skupim naočarima gde se svetlosni snop ne prelama, to ne znam, ali su verovatno i to izmislili. :lol:
  • 0

#175 himzo

himzo
  • Members
  • 1310 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 06:09 PM

Evo sa Oakley sajta, njihove naočare jako malo utiču na sliku.
http://www.oakley.co... ... hdo/proven
Zakoni fizike su jedna stvar, ovde je očigledno u pitanju vlaška magija :lol:.
  • 0
Pozdrav

#176 djape48

djape48
  • Members
  • 1050 posts

Postavljeno 19 December 2012 - 10:57 PM

Cini mi se da i ja primecujem malo izoblicenja, ali ne smeta uopste

Mozda grubo zvuci ovo "izoblicenje", ali kako drugacije da nazovem. Cini mi se da postoji mala razlika, ali toliko je mala da nisam sasvim siguran, a u svakom slucaju ne smeta :D Ako neko veruje da mu ne trebaju bolje naocare od 500 dinara, ok
  • 0

#177 petra85

petra85
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 28 December 2012 - 01:05 AM

Zanima me jel neko imao iskustva sa OAKLEY naocarima.Konkretno model radar.Ja sam narucio kod nekog lika sa cikloberze pa sta bog da! :D
  • 0

#178 atomic

atomic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • LocationKikinda

Postavljeno 28 December 2012 - 02:10 AM

Oakley naočare su super, samo što su jako skupe, ako su original. :lol: Radi se o trocifrenim brojevima strane valute. :)
Tako da si ti, najverovatnije, kupio kopiju, a kopija kao takva, nije ni blizu originala što se tiče kvaliteta materijala i izrade. Osim toga, uglavnom, nemaju nikakvu UV zaštitu, što je u principu najvažnije (pročitaj ovu temu).
Po mom mišljenju, dao si mnogo novaca za kopiju. :roll:
Kad ti stignu i kad ih uzmeš u ruke, sam ćeš proceniti da li su vredele tih para. Na slici lepo izgledaju, ali uživo je druga priča. :|

kopija - http://cikloberza.co...ow.php?id=88112
original - http://www.oakley.co...ucts/4661/15263 (sa desne strane je cena :mrgreen: )

Pogledaj pa uporedi i nađi razlike. Ja uočavam da na originalnim piše Oakley na sredini stakla, iznad nosa. :D
Bolje otkaži porudžbinu ako si je poručio po ceni iz ovog oglasa. :shock:

Naravoučenije: Nije sve na cikloberzi original, pa čak i ono što je skupo, a ove naočare su, za moj pojam, skupe.
A ono što ti se učini povoljno, možda nije povoljno, već, naprotiv, vredi mnogo manje. :wink:
  • 0

#179 petra85

petra85
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 28 December 2012 - 12:24 PM

Hvala na odgovoru ja nisam porucio sa ovog oglasa vec sa nekog drugog.Cena je 40e jasno mi je da je to kopija neka.Ali nemogu da izdvojim 18o ili 200 eura za naocare.Evo ja sam sa ovog oglasa narucio. http://www.cikloberz...ow.php?id=74708 pretpostavljam da ovo neki kinezi rade.Jel se mogu naci neke iole kvalitetne naocare do 50eura.
  • 0

#180 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 28 December 2012 - 02:04 PM

Po fotkama mi lici na ovo http://www.360-aliba... ... akley.html
  • 0

6 članova čita ovu temu

0 članova, 6 gosta, 0 anonimnih korisnika