Dizem matoru temu iz mrtvih, po ko zna koji put, nadam se da ne zamerate.
Dobio sam naocare za upotrebu na bajsu. Iako ne moram da se odlucim za neki konkretan primerak (tj sve ce ostati kod mene), potreban mi je savet sta od ovih naocara kada da koristim. Ove zute sa prve slike imaju 2 stakla (tj izmenljive plastike), i ovako po danu mi se cini da bi ovo svetlije staklo oznaceno sa "Thrama PLUS 80" bilo pogodno i za nocnu voznju. Bar ja ne vidim nikakvo zatamnjenje kad ga stavim preko ociju u toku dana. Ili da za tu svrhu koristim ove naocare sa pretposlednje slike? Bitno mi je da bar neke koristim u toku nocnih voznji, a posto nemam iskustva sa nosenjem naocara nocu svaki savet je dobrodosao.
Trenutno koristim crvene sa zadnje slike i to samo kad je sunce, cim je oblacno itd vec su mi malo tamnije. Predpostavljam da ce mi sad neke od modela sa prve dve slike posluziti dobro jer citam da su zuta/narandzasta stakla bolja za te vremenske uslove. A za sunce kapiram i dalje njih da nosim, ili ce gorepomenute narandzaste biti ok?
Da ne pomislite da sam lenj da ih probam sam pa vidim sta mi najvise odgovara. Necu imati prilike u skorije vreme za neku nocnu voznju, a posto volim dnevne voznje da rastegnem na nekoliko sati zanima me koje od navedenih stakala je najbolje za oko tj ima najbolju zastitu ili sta vec.
Koliko sam razumeo, Briko je neki ok brend. Sto se i vidi, naocare mi deluju dosta kvalitetno. Vizuelni aspekt mi je nebitan - funkcija je najbitnija.
Takodje ako neko zna koji su ovo modeli, moze da napise bio bih zahvalan!
Izvinjavam se za losije slike, nije mi fotoaparat pri ruci.