Jump to content

Photo

Naocare ??

• Please log in to reply
628 replies to this topic

#121 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 09 May 2010 - 09:42 AM

Ljudi nemojte da se zezate. Nema mnogo problema drugog tipa sem UV zracenja. A to vi necete znati kako je dok za nekoliko godina (neko pre a neko kasnije) ne pocnete da gubite vid.
Zato bolje bez naocara nego sa losim naocarama.

Ne valja ti bez naocara, ostecenje koje suncevi zraci mogu da odrade je bas zajebano sad ! skoro sam gledao emisiju gde kazu da ako gledate leti direktno u sunce duze od minut mozete da dobijete ostecenje zenica...
  • 0
Potpis

#122 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4296 posts

Posted 09 May 2010 - 09:58 AM

Problem je sto bas to i radis sa losim naocaram. Prakticno gledas u sunce bez ikakve zastite. Naravno niko ne gleda bas direktno u sunce ali to je sustina problema. Kada nemas naocare zenice se maksimalno suze i sprecavaju prodor UV zracenja.
  • 0
.

#123 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 09 May 2010 - 11:10 AM

sve u svemu, zacin C :) definitivno dobre naocare :)
  • 0
Potpis

#124 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 May 2010 - 12:09 PM

Vidim da sad ima u Planetu nekih maltene džaba naočara. Kada sam tražio pre dve godine u NS, ubeđivaše me da nema sa izmenljivim staklima ispod četiri hiljade, a to mi je bilo obavezno da imam tamna za sunce i svetla za veče jer kod mene po selima svačega ima u vazduhu, od prašine do svakojakih žgadija i mušica raznolikog ukusa. A dva para naočara je i skuplja i manje praktična varijanta. Posle sam u Capriolu ipak našao neke Merida za dve hiljade, ima žuta i dva para sličnih plavih stakala, jedna svetlija, druga više ljubičasta.
Meni baš odgovaraju oblikom, prijatne su mi, lake i udobne, samo pošto pročitah poslednje dve strane, može li neko da mi kaže, ako znate, da li kod njih valjano funkcioniše ta zaštita? Na kartončiću koji je došao u futroli piše "100% UVA/UVB".
  • 0

#125 Darkman

Darkman
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 posts
  • LocationBeograd, NBG

Posted 09 May 2010 - 01:05 PM

Koliko je to "maltene džabe"? :)

Na planetovom sajtu, od Uvexa do ~1300din su samo dečije cvike (što nama glavonjama, tj. meni) ne paše nikako :D Za 1350 tu su Uvex Control (za koje ne znam kakvu zaštitu pružaju, ni da li imaju promenljiva stakla - nisam ih našao na Uvexovom sajtu). Onda idu tek od ~2900 neke Shimano, Uvex Protect itd (to mi je već preskupo u ovom trenutku). Vrede li čemu ove Uvex Control? I kakve su Meridine u capriolu (900-1900din)?

U suštini, meni najviše trebaju zbog buba i ostalih letećih objekata; ali ne bih da dam 1000din i da kvarim vid; radije ću da sačekam sa kupovinom neko vreme pa da kupim ono što valja... znači, ne treba mi NightVision na cvikama :) ; već samo zaštita od buba (još ako imaju izmenljiva stakla - jedna za veče/noć i druga za dan - puna kapa).
  • 0
22km u 2012 :P Cilj: diploma :D Do kraja: diplomski...
256km u 2011.
1592km u 2010.
1987km u 2009.

#126 Nion

Nion
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1715 posts

Posted 09 May 2010 - 01:37 PM

i meni isto znaci Core nosim zbog buba a ne zbog sunca

http://www.uvexsport...x?categoryID=15 Koje su dobre ?
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V

#127 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 09 May 2010 - 02:00 PM

ako gledate leti direktno u sunce duze od minut mozete da dobijete ostecenje zenica...

Ja ne znam koji će ludak bilo kad osim po debeloj magli da gleda pravo u sunce i duže od sekund, kamoli minut :twisted:
  • 0

#128 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 09 May 2010 - 03:26 PM

ako gledate leti direktno u sunce duze od minut mozete da dobijete ostecenje zenica...

Ja ne znam koji će ludak bilo kad osim po debeloj magli da gleda pravo u sunce i duže od sekund, kamoli minut :twisted:

ti poznat fenomen kad je pomracenje sunca a svi blenu kao da ce da vide vanzemaljce? :)
  • 0
Potpis

#129 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 May 2010 - 04:04 PM

Koliko je to "maltene džabe"? :)

Pa ja nisam proveravao, nego sam čitao vašu prepisku na chatu pre par dana :wink: . Spominjane su neke cifre od 400 za Scott?! Ili čak 250 dinara za neke sa izmenljivim staklima. Prosto neverovatno pa ma koliko da su loše.
  • 0

#130 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 09 May 2010 - 04:10 PM

Znam na koju prepisku mislis. Razocaracu te, ovima iz Planeta promakla jedna nula u cenovniku. #-o
  • 0

#131 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 09 May 2010 - 08:04 PM

LOL, samo jedna nula, ma šta je to :mrgreen: .

@Darkman
Što se Capriola tiče, najbolje da skokneš do njih pa da na licu mesta proveriš za izmenljiva stakla, zaštitu, da li pasuje na glavudžu :)... Moje ne liče ni na jedne sa linka koji si dao, verovatno su neke starije (oznaka 2313000377, Google ništa ne izbaci).
Ako nađeš nešto slično kao sa donjeg linka a do dve hiljade imaš od mene preporuku. Po meni je to dobar dil, dobiješ i zaštitu i tri para stakala u kutiji i futroli sa slike. Ako ima zaštitu pisaće na kartonu u kutiji. Ove moje inače imaju ram sa druge slike ali plav, a stakla sa prve slike.
http://www.merida-bi...t/cms/21/optics
  • 0

#132 profa

profa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 362 posts

Posted 09 May 2010 - 08:42 PM

• 0

#133 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 09 May 2010 - 08:58 PM

Za ovo nisam znao ali ovi su tek ludaci :) a Mixi? da pocnemo i mi? hahaha
  • 0
Potpis

#134 zeggerr

zeggerr
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 486 posts

Posted 10 May 2010 - 07:16 AM

Pre par dana dok smo bili u prolazu Spasa i ja smo navratili do Planeta na Dorcolu bas zbog naocara jer je on izgulio svoje. Jedine naocare pristupacne sa cenom bile su (ne secam se koje firme, ali ako pitate, Spasa ce sigurno odgovoriti) oko 700 dinara. Sasvim pristojne dizajnom, crn ram, i ako se ne varam sa zatamnjenim 'staklima' i jos jednim bezbojnim parom. To su bile poslednje na Dorcolu, mozda ih ima po drugim prodavnicama.
  • 0
vredniji je gram iskustva od tone teorije....

#135 nikola_bb

nikola_bb
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 22 May 2010 - 05:36 PM

Moram da uzmem neke naocare. Resio sam to da bude sa promenlivi stakla jer je razlika u cena ne mnogo golema. E sad razmisljam izmegju Merida ili SH+ model rg ultra. Obe imaju promenlivi stakla i tvrdo pakovanje. Isto obe imaju 100% uv zastita. Dal mozda neko od vas ima neke od ove modele pa da spodeli iskustva
  • 0

#136 Miodrag

Miodrag
  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 25 May 2010 - 07:51 AM

Nisam celu temu pročitao, ali ako već neko planira da kupuje naočare, toplo mu preporučujem da poseti i prodavnicu lovačke opreme ili ti 'Snajper' kod Beograđanke. Oni su uvek imali naočare za pucanje sa zamenjivim staklima, oblik je isti kao i kod biciklističkih naočara, gotovo su identični modeli. Mislim da ćete ovde naći bolji odnos cena-kvalitet, jer morate priznati da su naočare u biciklizmu sezonska roba i da će planet i capriolo gledati kako da nas pred leto ojade za pare, tako da treba pogledati malo i neke prodavnice sa strane.
  • 0

#137 nikola_bb

nikola_bb
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 26 May 2010 - 09:33 PM

Uzeo sam ovi sh+ licili su mi ko da su najkvalitetne za ta cena. cena je bila oko 30evra uzeo sam model rg ultra. dobio sam meka i tvrda futrola i 3 para lekje
  • 0

#138 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 08 May 2012 - 02:29 PM

Dizem matoru temu iz mrtvih, po ko zna koji put, nadam se da ne zamerate. :)

Dobio sam naocare za upotrebu na bajsu. Iako ne moram da se odlucim za neki konkretan primerak (tj sve ce ostati kod mene), potreban mi je savet sta od ovih naocara kada da koristim. Ove zute sa prve slike imaju 2 stakla (tj izmenljive plastike), i ovako po danu mi se cini da bi ovo svetlije staklo oznaceno sa "Thrama PLUS 80" bilo pogodno i za nocnu voznju. Bar ja ne vidim nikakvo zatamnjenje kad ga stavim preko ociju u toku dana. Ili da za tu svrhu koristim ove naocare sa pretposlednje slike? Bitno mi je da bar neke koristim u toku nocnih voznji, a posto nemam iskustva sa nosenjem naocara nocu svaki savet je dobrodosao.
Trenutno koristim crvene sa zadnje slike i to samo kad je sunce, cim je oblacno itd vec su mi malo tamnije. Predpostavljam da ce mi sad neke od modela sa prve dve slike posluziti dobro jer citam da su zuta/narandzasta stakla bolja za te vremenske uslove. A za sunce kapiram i dalje njih da nosim, ili ce gorepomenute narandzaste biti ok?

Da ne pomislite da sam lenj da ih probam sam pa vidim sta mi najvise odgovara. Necu imati prilike u skorije vreme za neku nocnu voznju, a posto volim dnevne voznje da rastegnem na nekoliko sati zanima me koje od navedenih stakala je najbolje za oko tj ima najbolju zastitu ili sta vec.

Koliko sam razumeo, Briko je neki ok brend. Sto se i vidi, naocare mi deluju dosta kvalitetno. Vizuelni aspekt mi je nebitan - funkcija je najbitnija.

Takodje ako neko zna koji su ovo modeli, moze da napise bio bih zahvalan!

Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

Izvinjavam se za losije slike, nije mi fotoaparat pri ruci.
  • 0

#139 sashinho_almighty

sashinho_almighty
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 185 posts
  • LocationVetroviti Banat

Posted 08 May 2012 - 04:15 PM

Off: Majstore jesu li ove prozirne na prodaju? :D
  • 0
"Smrt jednog coveka je tragedija, smrt miliona je statistika"

#140 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 08 May 2012 - 09:38 PM

Ma nije nista na prodaju posto je u pitanju poklon tako da... Ako ih ne budem nosio u narednih godinu dana, mozda ih i dobijes za dz. :)
Ali s obzirom da sam trazio bas prozirne jer mi trebaju za voznju nocu - sigurno cu ih koristiti :)
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users