Jump to content

Fotografije

Naocare ??

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
628 odgovora na ovu temu

#381 GANDALF

GANDALF
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 22 April 2016 - 08:42 PM

Hvala na odgovorima.

Na žalost 40€ je max cena koju mogu da platim. 

Ja sam video ove naočare https://www.kupujemp....htm?filter_id= pa sam se zainteresovao za njih jer mi se uklapaju sa cenom, al ipak hoću da čujem savet od iskusnih jer ipak radi se o nečemu što služi boljem vidu.

Ja vozim biciklo u svim uslovima i često noću pa bih zbog toga najviše da bude sa bezbojnim staklom da se menja.

• 0

#382 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 April 2016 - 09:11 PM

@folaut hm, ako si ih kupio pre 4 ili vise god uopste me ne bi cudilo da su C3 nivo zastite tj skuplja varijanta koja je tada kostala kao sad ova C2 :) Danas sam vozio i bas sam obracao paznju. Najzatamnjenije nije uopste za "opusteno" gledanje, ja se mrstuckam i dalje samo sto, kazem, to mi ne smeta jer generalno ceo zivot vozim bez naocara a i najvise mi trebaju zbog spusteva, suza, muva itd... Nocu su super, da, potpuno providne.
@gandalfe, takve naocare cu da ti prodam za 10e ako hoces :D
  • 0

#383 GANDALF

GANDALF
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 22 April 2016 - 10:30 PM

Jesu li ove ok? 

http://planetbike.rs...at-smoke/23040/

• 0

#384 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 23 April 2016 - 12:26 AM

Licna preporuka. 

Ponovicu se, sad ih koristim trecu godinu, najizdrzljivije naocare do sad. Padale, klizale, nosene u dzepu sa kljucevima, ni najmanjeg traga po staklima. Nosim ih cele godine, mahom narandzasta stakla.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#385 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 05:54 AM

Hvala na odgovorima.

Na žalost 40€ je max cena koju mogu da platim. 

Ja sam video ove naočare https://www.kupujemp....htm?filter_id= pa sam se zainteresovao za njih jer mi se uklapaju sa cenom, al ipak hoću da čujem savet od iskusnih jer ipak radi se o nečemu što služi boljem vidu.

Ja vozim biciklo u svim uslovima i često noću pa bih zbog toga najviše da bude sa bezbojnim staklom da se menja.

Ovo je bezobrazluk, te naocare ne vrede 40 evra.
RockBros je firma, ima ih na AliExpressu pa potrazi tamo da vidis koliko kostaju.

Ja sam ih platio 7 i slovima SEDAM $ na nekoj akciji.

Kupio sam ih prvenstveno zbog diptrijskog uloska, isao sam na nevidjeno jer nisam mogao da nadjem nikakva iskustva iz prve ruke kako se taj ulozak pokazao u praksi.

Suma sumarum - ultra sam zadovoljan.

Na stranu ulozak, sa ostalim staklima zaista nisam primetio nikakve deformacije slike, ne bole me oci, glava cak ni posle 5,6 sati intenzivnog nosenja.

Bolje da ih sam narucis sa Ali-ja i jos kad platis PDV, ostace ti kusur do 40 evra.

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#386 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 07:06 AM

^ Izvini, ali ne znam zaista odakle ti uopšte ta ideja da su stvari sa Aliexpressa original i autentične. Front page za international shipments za Yiwu wholesale (paz' sad) the biggest fake market on the globe. To što platiš 10x manje na A-xpressu budi siguran da košta još 10x manje na lokalnom online portalu tipa taobao, tmall itd ima ih milion i *svi* skupljaju vendore kojima se biznis mahom zasniva na tome da pošalju nekoga u EU, US ili Emirate da donese što skuplju sitnicu što uticajneg brenda i onda reverse-engineered to iskopiraju i po svojim šupicama i podrumima prave kopije i prodaju online. Nakon par godina izgrade hale, izmisle neki svoj nalik brend i opet piči online.. Ne kažem da nema kvalitetnih kopija i improvizacija ali imaj na umu da ništa od toga ne prođe nikakav QC (quality control) da je u lokalu mahom prejeftino jer se baca i kupi novo za par nedelja, meseci ili se preproda nekome iz trećeg sveta da se ugrađuje u švercersku cenu... Ukratko o Aliju. :)

Edit: Naočare, da. Našao sebi Uvex 214 mislim za tipa nešto 12-14 evra na sportsdirectu...
  • 0

#387 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 07:16 AM

Pa naravno da ne prolaze nikakve kontrole i pitanje je da li ispunjavaju bilo kakve standarde. Zato i kostaju toliko koliko kostaju. Verovatno se moze naci i nesto sto valja ali ko ce znati sta valja a sta je djubre. Video sam nekoliko pari naocara sa Ali-ja i stvarno su bile odlicno uradjene. Da li imaju ili nemaju UV zastitu bez provere niko ne moze da zna. A to je najvaznija stvar kod svih naocara za sunce. 

Evo jednog odlicno tehnicki resenog modela za nas sto nosimo naocare za vid. Dobra fora je da kada te uhvati mrak sa tamnim staklima, samo podignes "vizir" i opet vidis normalno:

http://www.aliexpres...000023.4.Qor7Xr

• 0
.

#388 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 07:49 AM

Potseti me kolega na Sportdirect, do skoro je bio los izbor naocara sada vidim da ih ima dosta po povoljnim cenama. Evo jos jednih sa nas corave :):

http://www.sportsdir...olcode=75902708

• 0
.

#389 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 09:15 AM

Ko je rekao da su stvari sa Alija autenticne i ko je uopste o tome pricao?
Samo sam izneo svoje iskustvo za RB
naocare koje su nabavljene na Aliju i koje ovde prodaju za 2,3x vece pare.
  • 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#390 Qzma

Qzma
  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationSD

Postavljeno 23 April 2016 - 09:41 AM

Kakve su Husqvarna zaštitne naočare Sun i Sun X?

• 0

#391 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 01:45 PM

Vecina plasticnih sociva zaustavlja UV zrake, to je veoma jeftin proces izrade. Ono sto vecina jeftinih naocara ne postize je "rezolucija" i cistoca materijala sociva i to je ono sto kvari vid. Nema potrebe za UV zastitom osim ako se nalazite blizu velikih povrsina koje se ponasaju kao ogledala i odbijaju mnogostruko vise UV zraka prema vasim ocima kao na primeru sneznih ili vodenih povrsina u prirodnom okruzenju.

• 0

#392 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 01:55 PM

Odakle ti to da nema potrebe za UV zastitom???

Ako ne nosis naocare ne treba ti UV zastita, ako nosis treba.Svako zatamnjeno staklo MORA da ima UV zastitu jer zenica ostaje otvorena i UV zracenje unistava oko. Kada nema naocara zenica se skuplja i sprecava prodor UV zracenja u oko. Bar smo to milion puta ovde apsolvirali. 

• 0
.

#393 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 02:26 PM

Nema potrebe ni za zatamnjenim naocarima osim ako osoba ne zavaruje nesto ili je starleta koja je morala rano da ustane posle neispavane noci pa nije stigla da se nasminka...:)

Ja sam mislio da smo apsolvirali da je tokom hiljada godina evolucije ljudsko telo prilagodjeno na kolicinu svetlosti i zracenja koja dolazi do njega prirodnim putem.

Istina je da se zenice sire kad je ispred zatamnjena povrsina, pitanje je da li u normalnim uslovima kao npr. voznja bicikla po Srbiji dodatna kolicina UV zraka opasna.

Izgleda da cemo uskoro morati da mazemo kozu na rukama i usima sa UV zastitnom kremom kada budemo izlazili iz nasih domova sa klima uredjajima da bismo se prevezli u kolima sa klima uredjajem do prodavnice sa klima uredjajem... pri tome konzumirajuci cistu vodu iz kancerogenih plasticnih flasa i grickajuci hranu sa vestackim vitaminima i emulgatorima i konzervansima... Obavezno sa mobilnim telefonom u prostoru ispresecanom vestacki stvorenim mikrotalasima cija kolicina prelazi kolicinu koja dolazi iz prirodnih izvora...

• 2

#394 vladagm

vladagm
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1435 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 03:32 PM

Imam 2 para naocara sa tim Variomatic ili Photogray staklima i ne znam sta reci.

Po meni odlicna stvar za drumsku voznju ali za MTB je malo problematcino.

Da je dobra stvar jeste ali je problem kada cesto menjas sredinu.

Npr. meni napravi problem kada vozim po otvorenom terenu i udjem u sumu.

Sam odziv promene boje sa tamnog u svetlije je sporiji nego obratno i treba vremena da se prilagode sredini.

• 0

#395 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 03:53 PM

Ja sam mislio da smo apsolvirali da je tokom hiljada godina evolucije ljudsko telo prilagodjeno na kolicinu svetlosti i zracenja koja dolazi do njega prirodnim putem.

Istina je da se zenice sire kad je ispred zatamnjena povrsina, pitanje je da li u normalnim uslovima kao npr. voznja bicikla po Srbiji dodatna kolicina UV zraka opasna.

A onda smo za 30 godina unistili pola ozonskog omotaca i evolucija ce ocas posla da nas prilagodi tome. Oce to...

Lepo sam rekao da ko ne nosi naocare nema problema sa UV zracenjem, oko to regulise najbolje sto moze. Ko nosi tamne naocare (bilo da je starleta ili prosto mora da ih nosi jer su mu oci osetljive - evolucija nije bas savrsena) mora da nosi stakla sa UV zracenjem. 

• 1
.

#396 zookarma

zookarma
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 23 April 2016 - 04:39 PM

Ove si dobro pogodio a cena mi se cini korektna a ima staklo sa s3 zastitom ? 

• 0

#397 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 23 April 2016 - 05:10 PM

Nema potrebe ni za zatamnjenim naocarima osim ako osoba ne zavaruje nesto ili je starleta koja je morala rano da ustane posle neispavane noci pa nije stigla da se nasminka... :)
Izgleda da cemo uskoro morati da mazemo kozu na rukama i usima sa UV zastitnom kremom kada budemo izlazili iz nasih domova sa klima uredjajima da bismo se prevezli u kolima sa klima uredjajem do prodavnice sa klima uredjajem... pri tome konzumirajuci cistu vodu iz kancerogenih plasticnih flasa i grickajuci hranu sa vestackim vitaminima i emulgatorima i konzervansima... Obavezno sa mobilnim telefonom u prostoru ispresecanom vestacki stvorenim mikrotalasima cija kolicina prelazi kolicinu koja dolazi iz prirodnih izvora...

Razumem šta hoćeš da kažeš i delimično se slažem. Meni su oči tamne i naočare za sunce nosim izuzetno retko - više mi smetaju, nego što pomažu. Ipak, na biciklu nosim naočare zbog:
1. zaštita od vetra (ne suze oči, bolje vidim put i opasnosti)
2. zaštita od mušica i kamenčića koje bacaju vozila - ipak imam samo dva oka
3. zaštita od sunca koje se odbija od asfalta.

Drugarica i ja smo pre par godina išli motorima na more. Nekih 10ak sati lagane vožnje. Nije imala zatamnjen vizir, niti naočare za sunce ispod kacige. Oči su joj bile crvene kao da je varila i prvih par dana na moru je stalno nosila naočare za sunce. Nije ni ona znala da će biti problema, inače bi ranije uzela naočare za sunce.

Da ne pričam o tome da smo prirodno pravljeni da trajemo 30ak godina, posle toga rashod. Ko hoće da živi vitalno i zdravo i sa 60, mora da radi i neke neprirodne stvari.
  • 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#398 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 05:39 PM

Nosim ja naocare na biciklu stalno prvenstveno zbog musica, kamencica i vetra ali... evo gde je problem, ljudi misle da bezbojna stakla nemaju UV zastitu sto nije tacno. S0 do S4 oznake su za propustanje svetlosti (eng. shade) a ne oznaka za kvalitet UV zastite, vecina plasticnih sociva od najjeftinijih do najskupljih stite od UV zracenja 99% ~ 100% bez obzira na boju bilo da su bezbojna ili zatamnjena. Zato kazem da vam nisu potrebna zatamnjena stakla osim ako imate neku osetljivost pa ne smete na sunce i ako ste pored povrsina koje mnogostruko uvecavaju kolicinu UV zraka prema ocima. Na snegu ili moru pri suncanom vremenu obavezno staviti naocare ali tvrdim da je za istu cenu bolje kupiti kvalitetne bezbojne naocare nego one koje dolaze sa 3 - 4 para stakala pa jos kad su narandzasta, plava, roze...

@ FalloutBoy Kako znate da problem nije bio u infracrvenom delu spektra? Jel znate da ima stakala koja stite od UV plus od infracrvenog spektra... :) Sad tek necete znati koje da kupite.

• 0

#399 zookarma

zookarma
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 23 April 2016 - 07:58 PM

Sad tek necete znati koje da kupite.

Hajd sad nek neko sumira sa predlogom sta bi bilo dobro po ceni od 5k i od 10k dinara   :smile:  

• 0

#400 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 23 April 2016 - 09:59 PM

Naravno (link)

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika