Jump to content

Fotografije

Naocare ??

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
628 odgovora na ovu temu

#361 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 01 April 2016 - 09:52 PM

Pa zato mi je sumnjivo malo, cena nije bas u visini Oakley-a, kako vidim na oficijelnom sajtu. Ali me je cena privukla, za 2000 nema nigde ovakvih naocara. A da prepoznam lazne oakley ne znam, niti sam pre imao. Otpada u svakom slucaju.

Sta imate da preporucite sto povoljnije, novo naravno.

Imaš na yt raznih videa gde pokazuju razlike. Evo npr. ja sam ovo gledao pre par meseci

• 0

#362 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3285 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 01:22 AM

Prave, originalne Oakley takođe koštaju oo 200 dolara, s tim da dolaze u kutiji sa 5 izmenljivih stakala i svom opremom pride. Prava biciklistička poslastia a i potreba, a shodno tome i koštaju. 

Ja sam baš pre nekoliko nedelja poručio jedne od tih fake Oakley naočara, i dobio ih za smešnu cifru od 2500 dinara. Imaju u sebi sve što imaju i prave, s tim da niti jedno od tih stakala nije polarizovano, iako u oglasu piše da je jedno polarizovano. Na kutiji za naočare koje nosim uz casual garderobu ima jedan mali polarizacioni test. Ispisana su neka slova koja mogu da se pročitaju samo sa polarizovanim staklima, što nisam uspeo niti sa jednim od tih Oakley stakala koje sam dobio...

Ono što je dobro jeste to što Oakley za svoje kupce nudi odvojenu kupovinu samo polarizovanih stakala, u slučaju da vam se recimo staklo slomillo a ostao okvir. Mislim da bi u tom slučaju ekonomski isplativo rešenje bilo to da se uzme ova kopija naočara, a samo posebno poruči jedno originalno polarizovano staklo i kraj priče. Samo odakle to poručiti? :) 

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#363 Vanja_V

Vanja_V
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 313 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 05:10 AM

Pa zato mi je sumnjivo malo, cena nije bas u visini Oakley-a, kako vidim na oficijelnom sajtu. Ali me je cena privukla, za 2000 nema nigde ovakvih naocara. A da prepoznam lazne oakley ne znam, niti sam pre imao. Otpada u svakom slucaju.

Sta imate da preporucite sto povoljnije, novo naravno.

Ovo je kupljeno sa aliexpressa ( kinezi) za 10 evra :) potrazi kod njih pa ces videti

Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
  • 0

#364 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 02 April 2016 - 07:10 AM

@Smasher pa da, to sam i ja kupio samo nisu "Oakley" nego ne znam, nesto drugo, "Rockbros", " TAP", tako nesto... S tim s to meni jedno (glavno) staklo jeste polarizivano.
Kinezi su to... Ko zna kako i sta pakuju pa im je kod tebe ocigledno promaklo.
  • 0

#365 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 08:14 AM

Ono što je dobro jeste to što Oakley za svoje kupce nudi odvojenu kupovinu samo polarizovanih stakala, u slučaju da vam se recimo staklo slomillo a ostao okvir. Mislim da bi u tom slučaju ekonomski isplativo rešenje bilo to da se uzme ova kopija naočara, a samo posebno poruči jedno originalno polarizovano staklo i kraj priče. Samo odakle to poručiti? :)

Nije problem odakle poruciti. Nego je problem ekonomska isplativost  ;)  :

http://www.oakley.co...ategory/m021101

• 0
.

#366 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 12:08 PM

Cisto da napisem, ako neko trazi/bude trazio iskustva ovih Kineskih cvikera sa diptrijskim dodatkom.
Imam RockBros-ove naocare, jedno od stakala jeste polarizovano ali ja sam ih uzeo prvenstveno zbog diptrijskog uloska.
Utisci?
Savrseno!
Odneo ulozak kod opticara koji mi je napravio "duplikat" stakala koja vec nosim, montirao u ulozak i evo vec 2 sezone ih ne skidam dok vozim.
Ulozak stabilno stoji, ne krivi se, ne ispada, cak je preziveo i 2 pada sa metar, metar i po visine.
U svakom slucaju, za nas "core", odlicna stvar za male pare. Ja sam uz uzeo na nekom sumanutom popustu + kupon pa su me izasle 5 $  n2:hahaha

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#367 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 02 April 2016 - 01:32 PM

Uvex Blaze 3, ove godine treca sezona skoro stalnog nosenja. Vise nego zadovoljan.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#368 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 03:07 PM

Da li je neko proveravao UV zastitu kineskih naocara kod opticara? 

Cisto da napisem, ako neko trazi/bude trazio iskustva ovih Kineskih cvikera sa diptrijskim dodatkom.
Imam RockBros-ove naocare, jedno od stakala jeste polarizovano ali ja sam ih uzeo prvenstveno zbog diptrijskog uloska.
Utisci?
Savrseno!
Odneo ulozak kod opticara koji mi je napravio "duplikat" stakala koja vec nosim, montirao u ulozak i evo vec 2 sezone ih ne skidam dok vozim.
Ulozak stabilno stoji, ne krivi se, ne ispada, cak je preziveo i 2 pada sa metar, metar i po visine.
U svakom slucaju, za nas "core", odlicna stvar za male pare. Ja sam uz uzeo na nekom sumanutom popustu + kupon pa su me izasle 5 $  n2:hahaha

Sta radis kada se smrkne a ostanes sa najtamnijim staklima ;)? Video sam negde naocare sa dioptrijskim umetkom kod kojih se celo staklo podize za 90 stepeni na gore tako da ostaje umetak i vidis normalno.

• 0
.

#369 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3285 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 03:15 PM

Nije problem odakle poruciti. Nego je problem ekonomska isplativost  ;)  :

http://www.oakley.co...ategory/m021101

Mislim da sam video negde na amazonu ili sličnom sajtu, originalna stakla za Oakley Radar Path, oko 40 dolara... Da je skupo jeste, ali ako računaš da kupiš ram, torbicu i sav taj pribor kopiju na koji moežeš bez jeda da montiraš 100% polarizovana stakla, i to sve dobiješ za cirka 60 eura i plus ti ostanu ona providna stakla koja možeš da nosiš tokom noćnih vožnji, ispadne Ok računica, zar ne? 

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#370 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 03:31 PM

Da, ako si 100 % siguran da si negde na net-u kupio original Oakley za duplo manje para nego sto stvarno kosta ;)

Ili za isti novac i mnogo manje muke kupis ovo i ne mislis:

http://planetbike.rs...ite-2015/18659/

http://www.matriolim...aocare-razer-nw

• 0
.

#371 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 02 April 2016 - 05:21 PM

• 0

#372 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 03 April 2016 - 05:45 AM

Da li je neko proveravao UV zastitu kineskih naocara kod opticara? 

Sta radis kada se smrkne a ostanes sa najtamnijim staklima ;)? Video sam negde naocare sa dioptrijskim umetkom kod kojih se celo staklo podize za 90 stepeni na gore tako da ostaje umetak i vidis normalno.

Promenim stakla kad se smrkne, stavim zuta ili obicna, zavisi sta sam poneo. :)

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#373 brankisha

brankisha
  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • LocationBg-Pa

Postavljeno 05 April 2016 - 08:27 PM

Prosle godine sam zbog kola kupio polarizovane na onom standu u Uscu, cena oko 3500. Sjajno. Prosto odmaraju oci.

Drugari sa drugog foruma su kupovali u nekoj radnji, mislim da je Husqvarna, u sarajevskoj prozirne za 800 kinti, za nocnu voznju.

• 0

#374 GANDALF

GANDALF
  • Members
  • Pip
  • 26 posts

Postavljeno 21 April 2016 - 09:27 PM

Poštovanje svima.

Interesuje me koje naočare bi mi preporučili do 40€?

Naočare mi trebaju za biciklizam, potrebno da imaju izmenjiva stakla. 

Ja sam gledao RockBros sa polarizovanim staklom i 4 izmenjiva para.

Hvala.

• 0

#375 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 22 April 2016 - 04:44 AM

Poštovanje svima.

Hvala.

Ove naučare imaju fotosenzitivna stakla - u mraku providna, na suncu tamna. Ne moraš ručno menjati. Uz to je Uvex optika veoma dobra. Ne bih gledao ni jedne druge. Skuplje su nešto, oko 50e, ali vrede (ako ti nije bitno da baš imaš narandžasta stakla za šareni hlad i slično):

http://planetbike.rs.../Naočare/19060/

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#376 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 April 2016 - 05:44 AM

Jel imas te naocare folaute ili ih preporucujes iz tudjeg iskustva?
Dobre su, ja ih imam, ali... Ovo su VARIO 2 i imaju samo 2 nivoa zatamnjivanja, sto znaci da po iole jacem suncu nisu mnogo zatamnjene i ko je navikao na klasicne naocare za sunce nece mu bas previse odgovarati. Ja sam do sad vozio bez ikakvih naocara pa mi je ovo samo plus i vise sam uzeo zbog muva i toga sto mi na spustu suze oci nego zbog samog zatamnjivanja. Elem, model koji kosta oko 10tak hiljada ima tri nivoa zatamnjivanja i druga je prica ali cena sve govori. Ja sam ove kupio za nekih 3800 (bio popust 40tak %) i to mi je bilo super a te skuplje su imale manji popust a kostaju znatno vise i nisam hteo da placam toliko. Elem u opticarskoj radnji u niskom merkatoru (ne znam ime radnje, mozda neko drugi zna) sam video da su Oakley biciklisticke, dva modela, na popustu 50% i mislim da je to bolja varijanta ako nadje. Kostaju cini mi se oko 11k, nadam se da sa tim popustom cena ide na 5500...
  • 0

#377 packelini

packelini
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts

Postavljeno 22 April 2016 - 05:58 AM

Poštovanje svima.

Hvala.

Слажем се са Фалоут дечком у вези Увекс наочара.

https://www.amazon.c...*=1&*entries*=0

Користим ове (купљене у Планетбајку пре 3-4 године), и презадовољан. Нема потребе за променом стакала (прочитај о нивоима заштите С1-С3). Добио сам и наранџаста стакла али сам их ставио само једном (да их пробам).

Једина моја замерка за пун оквир је мали ''мртав'' угао кад гледаш уназад али се брзо навикнеш. 

Лако је са туђим парама баратати али ако можеш да се ''отвориш'' за још неку хиљадарку

http://planetbike.rs...=Fotosenzitivne

Такође, ниво заштите С1-С3 би био баш, баш.

http://www.uvex-spor...B_72dpi_R02.pdf

Заборави кинезе и остале ''оригинале'' јер мозак 80% информација добија преко очију.

Купи заиста оригиналне наочаре са атестом и гаранцијом и вози се у здрављу и весељу.

• 0
.

#378 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 22 April 2016 - 07:04 AM

O tim nivoima i pricam.. Ove moje tj naocare sa folautovog linka imaju C1-C2. C3 imaju tek naocare od desetak hiljada.
  • 0

#379 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 22 April 2016 - 12:41 PM

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#380 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 22 April 2016 - 08:21 PM

Jel imas te naocare folaute ili ih preporucujes iz tudjeg iskustva?
Dobre su, ja ih imam, ali... Ovo su VARIO 2 i imaju samo 2 nivoa zatamnjivanja, sto znaci da po iole jacem suncu nisu mnogo zatamnjene i ko je navikao na klasicne naocare za sunce nece mu bas previse odgovarati. Ja sam do sad vozio bez ikakvih naocara pa mi je ovo samo plus i vise sam uzeo zbog muva i toga sto mi na spustu suze oci nego zbog samog zatamnjivanja. Elem, model koji kosta oko 10tak hiljada ima tri nivoa zatamnjivanja i druga je prica ali cena sve govori. Ja sam ove kupio za nekih 3800 (bio popust 40tak %) i to mi je bilo super a te skuplje su imale manji popust a kostaju znatno vise i nisam hteo da placam toliko. Elem u opticarskoj radnji u niskom merkatoru (ne znam ime radnje, mozda neko drugi zna) sam video da su Oakley biciklisticke, dva modela, na popustu 50% i mislim da je to bolja varijanta ako nadje. Kostaju cini mi se oko 11k, nadam se da sa tim popustom cena ide na 5500...

Gotovo sam siguran da su moje naočare ta sa linka. Svakako nisu više koštale.

Meni je to njihovo tamno sasvim dovoljno - ne naprežu se oči na suncu. Noću su gotovo potpuno prozirne i meni je to bio spas, pošto me često uhvati mrak, da se ne cimam sa zamenom stakala.

To što kažeš za zatamnjivanje - ove budu za nijansu svetlije od baš tamnih, tamnih, sa "ogledalo" staklima koje imam, ali otkad sam uzeo ove uvex (ima neke 4 godine), ni jedne druge ne stavljam na glavu. Možda neko svetlijih očiju ko je baš osetljiv na svetlo treba i jači nivo zatamnjenja, meni su ove super. Svakako nisu tamnije od drugih Uvex koje imam sa zamenjivim staklima. Na tim najtamnija stakla su ista kao na ovim "vario", kad se najjače zatamne na jakom suncu. Kažem, imam još jedne naočare, druge marke, sa ultrazatamnjenim staklima koje sam koristio ranije, ali sad služe samo za plažu. :)
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika