Jel imas te naocare folaute ili ih preporucujes iz tudjeg iskustva?
Dobre su, ja ih imam, ali... Ovo su VARIO 2 i imaju samo 2 nivoa zatamnjivanja, sto znaci da po iole jacem suncu nisu mnogo zatamnjene i ko je navikao na klasicne naocare za sunce nece mu bas previse odgovarati. Ja sam do sad vozio bez ikakvih naocara pa mi je ovo samo plus i vise sam uzeo zbog muva i toga sto mi na spustu suze oci nego zbog samog zatamnjivanja. Elem, model koji kosta oko 10tak hiljada ima tri nivoa zatamnjivanja i druga je prica ali cena sve govori. Ja sam ove kupio za nekih 3800 (bio popust 40tak %) i to mi je bilo super a te skuplje su imale manji popust a kostaju znatno vise i nisam hteo da placam toliko. Elem u opticarskoj radnji u niskom merkatoru (ne znam ime radnje, mozda neko drugi zna) sam video da su Oakley biciklisticke, dva modela, na popustu 50% i mislim da je to bolja varijanta ako nadje. Kostaju cini mi se oko 11k, nadam se da sa tim popustom cena ide na 5500...
Gotovo sam siguran da su moje naočare ta sa linka. Svakako nisu više koštale.
Meni je to njihovo tamno sasvim dovoljno - ne naprežu se oči na suncu. Noću su gotovo potpuno prozirne i meni je to bio spas, pošto me često uhvati mrak, da se ne cimam sa zamenom stakala.
To što kažeš za zatamnjivanje - ove budu za nijansu svetlije od baš tamnih, tamnih, sa "ogledalo" staklima koje imam, ali otkad sam uzeo ove uvex (ima neke 4 godine), ni jedne druge ne stavljam na glavu. Možda neko svetlijih očiju ko je baš osetljiv na svetlo treba i jači nivo zatamnjenja, meni su ove super. Svakako nisu tamnije od drugih Uvex koje imam sa zamenjivim staklima. Na tim najtamnija stakla su ista kao na ovim "vario", kad se najjače zatamne na jakom suncu. Kažem, imam još jedne naočare, druge marke, sa ultrazatamnjenim staklima koje sam koristio ranije, ali sad služe samo za plažu.