Jump to content

Fotografije

Naocare ??

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
628 odgovora na ovu temu

#321 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 08 May 2015 - 08:29 PM

Haha, ma ne bih ni ja al za 200 dinara koliko su koštale, super služe :D

• 0

#322 Marezz

Marezz
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • LocationBG

Postavljeno 12 May 2015 - 10:54 AM

Jel mogu da se nadju kod nas neke dobre naocare sa polarizovanim staklima do 50e? Po mogucstvu da budu zamenljiva i da dolazi sa 3 tipa stakala.

• 0
Zašto ne volim karbon ===> http://www.bustedcarbon.com/

#323 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14964 posts

Postavljeno 12 May 2015 - 11:53 AM

Polarizovana stakla koristis kada si u blizini vode i snega da sprece prodor reflektovanih suncanih zraka o pomenuto. Stakla u boji (narandzasta, crvena, roza, plava, zelena ) nisu dobra za zdravlje, koristite jedino siva ili braon ako morate. Ja cak mislim i to praktikujem da nije potrebno koristiti zatamljene naocare ako ih Afrikanci, Eskimi i Laponci ne nose, ljudsko telo je prilagodjeno kolicini svetlosti za teritoriju na kojoj je provelo vecinu svog zivota. Naravno ako neko ko zivi u Srbiji krene na Himalaje ili Havaje onda treba poneti zatamnjene suncane naocare, za biciklizam mislim da nema potrebe osim ako hoces da sakrijes pogled od drugih takmicara da ne vide kako se mucis. Bilo je Alpininih i Bole-ovih naocara sa zamenjivim staklima u Intersportu oko tih 50e ne znam kakva je danas situacija.

• 0

#324 damir78

damir78
  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Postavljeno 12 May 2015 - 12:23 PM

Best buy varijante u radnjama su sledeće:

- Sportofis - Force Race model sa 3 stakla 4.900 RSD

- Markoni - Briko Enduro Racing PRO sa 2 stakla 4.830 RSD

• 1

#325 Marezz

Marezz
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts
  • LocationBG

Postavljeno 13 May 2015 - 07:58 AM

Best buy varijante u radnjama su sledeće:

- Sportofis - Force Race model sa 3 stakla 4.900 RSD

- Markoni - Briko Enduro Racing PRO sa 2 stakla 4.830 RSD

Nigde ne mogu da nadjem podatke (vezano za stakla, uv zastitu itd) o tim modelima, mislim da mi se vise dopada ovaj model http://www.markonisp...o-t-mask-duo-po

• 0
Zašto ne volim karbon ===> http://www.bustedcarbon.com/

#326 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 13 May 2015 - 09:00 AM

http://www.matias2.s...Eyewear_LOW.pdf

• 2

#327 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 13 May 2015 - 09:35 AM

Svaka čast Dule.Ovo je najbolja analiza,katalog koji sam video za razne okolnosti,sportove.....u kojima se nose naočare.U ovom katalogu mislim da svako može da nađe odgovarauje naočare baš za ono što mu treba.Jedino je moje pitanje :da li mogu kod nas da se nabave,gde i koje su cenice n2:to_keep_order

• 0

#328 damir78

damir78
  • Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Postavljeno 13 May 2015 - 09:43 AM

Markoni ih ima, jos daje i popust
  • 0

#329 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 13 May 2015 - 09:57 AM

Markoni ih ima, jos daje i popust

Gde je Markoni,adresa,telefon?Ja sam iz NS.

• 0

#330 -Nikola-

-Nikola-
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 495 posts
  • LocationSubotica

Postavljeno 13 May 2015 - 11:10 AM

Gde je Markoni,adresa,telefon?Ja sam iz NS.

Evo ti gore član Marezz postavio link. Izgleda da nemaju radnju u NS već samo u Bg.

• 0

#331 draganninkovic

draganninkovic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 380 posts

Postavljeno 13 May 2015 - 11:17 AM

Evo ti gore član Marezz postavio link. Izgleda da nemaju radnju u NS već samo u Bg.

Hvala ti Nidžo,nisam video odmah:-).Videću da odem do njih sledeće nedelje idem u BGD,ali stvarno mi se jako dopadaju naočare!!

• 0

#332 Milanche78

Milanche78
  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 01:48 PM

Polarizovana stakla koristis kada si u blizini vode i snega da sprece prodor reflektovanih suncanih zraka o pomenuto. Stakla u boji (narandzasta, crvena, roza, plava, zelena ) nisu dobra za zdravlje, koristite jedino siva ili braon ako morate. Ja cak mislim i to praktikujem da nije potrebno koristiti zatamljene naocare ako ih Afrikanci, Eskimi i Laponci ne nose, ljudsko telo je prilagodjeno kolicini svetlosti za teritoriju na kojoj je provelo vecinu svog zivota. Naravno ako neko ko zivi u Srbiji krene na Himalaje ili Havaje onda treba poneti zatamnjene suncane naocare, za biciklizam mislim da nema potrebe osim ako hoces da sakrijes pogled od drugih takmicara da ne vide kako se mucis. Bilo je Alpininih i Bole-ovih naocara sa zamenjivim staklima u Intersportu oko tih 50e ne znam kakva je danas situacija.

Bez naslova (1).jpg

Kako ova da kombinujem?

• 0

#333 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 02:09 PM

Ja i po ovom suncanom vremenu vozim bezbojna i to u dobu dana izmedju 14h i 17h. I kaciga na glavi. Parce lubenice posle voznje da se malo okrepim.

• 0

#334 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 26 July 2015 - 02:43 PM

Kada se vozi po asfaltu, sunce se reflektuje od istog i oči se umaraju. Nije isto trava i beton.

Takođe, ljudima svetlih očiju više smeta sunce. Ima ljudi i kod nas koji pocrvene na najmanjem suncu i ne mogu da pocrne.

Da ne kažem da je ljudski organizam pravljen da traje 30ak godina, do tad treba da napravi još 10-20 kopija i da ode u večna lovišta. Sve preko toga je čist bonus zahvaljujući obilju u kojem većina nas živi. Oči treba čuvati ko hoće da vidi dobro i sa 50.

Polarizovana stakla su dobra za pecanje, ali nisu najbolji izbor za veće brzine, malo teže se procenjuje kretanje u prostoru... tako nešto sam barem pročitao, neka me isprave stručniji.

Uvex naučare za skijanje i biciklizam su meni najbolje. Pogotovo foto-grej stakla - budu tamna koliko treba, ako te uhvati mrak pri povratku, ona postanu providna.

Narandžasta stakla su, koliko znam, za kišu i za šareni hlad u šumi - kad se brzo smenjuje jako sunce i hlad od drveća.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#335 zare

zare
  • Members
  • 4296 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 04:30 PM

Narandzasta a pre svega zuta stakla povecavaju kontrast pa se koriste u sumrak i kada je vidljivost losa. Ludost je nositi takva stakla preko dana na suncu sto se sve cesce moze videti. 

• 0
.

#336 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14964 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 04:50 PM

Ja od sada na kosarku nosim zatamnjene naocare, ne moz' da se zivi od sunca na asfaltu... I na pecanje u podne...

• 0

#337 Vecana

Vecana
  • Members
  • 8 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 July 2015 - 06:00 PM

Ja sam juče pazarila UVEX Blaze 3 sa tri para izmenjivih stakala. Danas isprobane i oduševljena sam. Do sad sam nosila obične naočare za sunce, veliki okvir ali ipak puštaju zrake sunca sa strane i razlika je neuporediva. Inače ima svetle oči i baš mi smeta jako sunce, večito čkiljim. 

ps. inače su na popustu, 25% :-)

• 0

#338 Milanche78

Milanche78
  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 07:01 PM

Ja sam kupio rockbros  i može da im se montira traka umesto drški, to je prava stvar.

• 0

#339 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 364 posts

Postavljeno 26 July 2015 - 07:17 PM

Ja imam te, stakla su dobra ali me boli glava i nos tokom nošenja pa bih da zamenim za neke Uvex dok traje akcija
  • 0

~be here now~

#340 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 26 July 2015 - 07:24 PM

Blaze 3 sam pazario prosle godine i prezadovoljan sam. Do sad su se pokazale kao odlicne i pored toga sto sam stakla menjao bar jednom dnevno, a da ne pominjem koliko puta su pale.
  • 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

6 članova čita ovu temu

0 članova, 6 gosta, 0 anonimnih korisnika