Naocare ??
Postavljeno 15 June 2013 - 08:47 PM
Evo 25 eura su naočare sa takvim ulošcima. Sport verzija iako je uglavnom military program u pitanju...
Kvalitet je garantovano u ravni sa svim top proizvođačima koji prodaju iste takve za minimum 50 eura.
Za kvalitet garantujem, jer sam naručivao od čoveka torbe itd neke stvari za kampovanje i šumu koje su neuništive.
Ko ima fejs evo može ovde da pregleda stvari...
https://www.facebook.../sstactical.tim
Postavljeno 16 June 2013 - 04:48 AM
Meni za sada ne trebaju ti ulošci ali ne znam što niko neće bar malo da se uključi u temu pretraži ima li nešto tog tipa.
Čekaj, znači ti nemaš dioptriju, u tom slučaju ti imaš izbor preko 1000 biciklističkih naočara raznih brendova, možeš da nosiš od onih sa buvljaka do najskupljih brendova i opet ćeš proći jeftinije od nas koji smo osuđeni na nekoliko dostupnih modela sa optičkim adapterom. Uđi u bilo koju biciklističku radnju probaj nekoliko modela i završio si posao umesto što kupuješ nešto za drugu namenu, dok mi ćoravi se oduševimo ko kuče u liftu kada slučajno vidimo na pultu naočare sa optičkim adapterom za koje ni sam prodavac nema pojma da ih ima.
Postavljeno 17 June 2013 - 10:33 AM
Verujem da neki od profesionalnih biciklista koriste naočari sa dioptrijom i da tehnički taj sferičan oblik "stakla" može da se napravi, samo je pitanje cene?
Postavljeno 17 June 2013 - 12:30 PM
Znam da Janko Tipsarevic nosi Oakley sa dioptrijom i ko zna koliko jos sportista.
Postavljeno 17 June 2013 - 01:56 PM
Uz svoje Briko naocare sam dobio taj adapter, a posto postajem sve coraviji mislim da cu uskoro kod ocnog za neku malu dioptriju (probao od drugara -0.5 i sa njima mi je sve kristalno). Shodno tome, da li da uzimam dioptrijska stakla za taj adapter ili da trazim druge naocare, nesto tipa Uvex koji je neko preporucio.
Postavljeno 17 June 2013 - 04:08 PM
Onda krenete da kupujete dioptrijske naočare sa zatamljenjem ili fotogrey, fotobraun. vrlo brzo uvidite da su takve naočare dobre za sedenje u kafiću, šetanje ulicom i u nuždi vožnja kolima. Em opšte ne izgledaju kao sunčane naočare em najčešće nemaju uv zaštitu a ako i imaju ta emulzija se brzo izgrebe. Do neke dioptrije moguće je nabudžiti takva stakla u okvir nekih ravnijih sunčanih naočara ali kako god da okrenete to retko kad ispadne dobro a da ne govorimo koliko je to skup sport. Za vožnju bajsom takve naočare nisu prikladne jer zavisno od oblika uvek imate neko vihorenje struje vazduha koje vam u oči ubacuje prašinu i kojekakve polene na koje ste alergični.
Tako dolazite do ovih sportskih naočara sa dioptrijskim adapterom. Napokon imate prave sportske naočare za bajs, skijanje, vožnju kajakom, nedostatak je nešto malo suženije vidno polje ali vrlo brzo se na to naviknete.
Postavljeno 17 June 2013 - 05:31 PM
Northwave Razer: http://planetbike.rs...;0-Naocare.html ili
Alpina PSO Twist Four VL+: https://www.extrawhe...st-four-vl.html ili
Julbo Cross (adapter se kupuje posebno): http://www.iglusport...-345-0-78-cross
Za Adidas Evil eye model A266L/A267S Evil Eye i A266L/A267S Evil Eye LST stoji (kod Jankovića na sajtu) da postoji mogućnost ugradnje dioptrijskih stakala.
Postavljeno 17 June 2013 - 05:42 PM
Odakle ti to da dioptrijska stakla nemaju UV zastitu?? To su jedina stakla koja 100 % imaju zastitu. Sve ostalo sto se kupuje kod nas je macka u dzaku sto se tice UV zastite.Onda krenete da kupujete dioptrijske naočare sa zatamljenjem ili fotogrey, fotobraun. vrlo brzo uvidite da su takve naočare dobre za sedenje u kafiću, šetanje ulicom i u nuždi vožnja kolima. Em opšte ne izgledaju kao sunčane naočare em najčešće nemaju uv zaštitu a ako i imaju ta emulzija se brzo izgrebe.
Postavljeno 17 June 2013 - 05:49 PM
Neko rece da u Northwave Razer idu stakla od 2500 din sto je normalna cena za par standardnih stakala sto verovatno znaci da bi mogle i vece dioptrije nego u XLC.
Postavljeno 17 June 2013 - 07:49 PM
Po ceni znaci da mogu standardna stakla. Za informaciju za skuplja stakla sam ja kriv jer sam imao samo dioptrijski ulozak od tih naocara i na osnovu njih mi je opticar rekao da moraju zakrivljenija i skuplja stakla. Ali je i rekao da posto je ulozak dosta elastican skoro sigurno bi mogla standardna stakla pod uslovom da ima dovoljno mesta u samim naocarima. Posto ih nisam imao nije ni mogao to da proveri.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika