Naocare ??
Postavljeno 09 June 2013 - 07:16 PM
Postavljeno 09 June 2013 - 08:54 PM
Postavljeno 13 June 2013 - 09:37 PM
Postavljeno 13 June 2013 - 09:49 PM
Postavljeno 13 June 2013 - 11:54 PM
Nisu mnogo, sa 4 stakala 25eur, a sa 3 su 20 eur....
Postavljeno 14 June 2013 - 10:41 AM
Postavljeno 14 June 2013 - 10:54 AM
Da ne bih otvarao novu temu sada prikljucicu se ovoj.
Mene interesuje samo vase cenjeno misljenje o ovim naocarima:
http://www.kupindo.c... ... m-staklima
Unapred zahvalan!
Postavljeno 14 June 2013 - 11:09 AM
Lepo je sto imaju zamenljiva stakla (ne pise jel su raznobojna?), ali zar nije bolje da kupis biciklisticke naocare koje bi trebalo da su oblikovane tako da smanjuju sibanje vetra po ocima? Mada to i nije vazno ako stalno vozis ravnicu i ne vozis preko 50 km/h na spustevima
E sada, za ovo drugo i treće, uračunao sam antifog opciju... videću kako će biti sa njima pošto sam preorijentisan xc xm pa su takve situacije neminovne...
Hvala.
Flashy ako kupiš ove crivit javi utiske i njih sam merkao...delovale su mi ubedljivo.
Postavljeno 14 June 2013 - 01:27 PM
Koliko sam video na CB, ima neki model gde se ispred stakla za sunce dodaju dioptrijska stakla.To mi je baš glupo rešenje.
Video sam i da se u N.Sadu nude samo okviri za sportske aktivnosti i koštaju 85e.Na to + stakla, ugradnja i transport i ispadne mi puno.
Razmišljao sam da od nekih biciklističkih naočara kojima su polomljena stakla iskoristim dobar ram i ugradim dioptrijska.Da li neko ima neko slično iskustvo i da li neko ima dobar ram koji bih mogao da iskoristim i ugradim dioptrijska stakla a želi da proda takav ram?
Postavljeno 14 June 2013 - 01:58 PM
Problemi su zbog zakrivljenosti rama. Do neke granice moze da se uradi jer postoje dioptrijska stakla za blaze zakrivljene ramove i cene nisu ispod 50-tak evra/par za najobicniju belu plastiku bez ikakvih zastita. Jos veca zakrivljenost donosi dosta vecu cenu...
I to pricamo za najobicnija bela stakla, bez zastite protiv grebanja, magljenja, antireflexa...
Prosle godine sam se i ja nosio slicnom mislju pa sam odustao. Mada sam ja hteo ram koji ima dioptrijski umetak. Ram je min 20-tak evra potpuno neproverenog kvaliteta (UVA/UVB zastita) i stakla zbog zakrivljenosti min 50-tak evra.
Postavljeno 14 June 2013 - 03:31 PM
U pravu si,znam za to i 2-3 okvira sam nosio optičarima na probu.Sigurno ima okvira na koja može da se ugradi samo ih treba naći.
Pre mesec dva sam u planetbike-u pazario po meni fantasticne naocare koje uzgred imaju i dodatak za stakla sa dioptrijom. Evo ih:
http://planetbike.rs...a/Naočare/3642/
Imaju 3 pari stakala, sve je savitljivo i meni leze savrseno (a imao sam problema oduvek da nadjem oblik koji mi dobro i dovoljno zatvara deo ispod ociju) i rade posao u voznji savrseno. Na stranu to kako deluju na ovim slikama, meni su u prirodi mnogo lepse i normalnije, sto je obicno sa biciklistickim naocarama obrnuto.
Posto su tad tek poceli da prodaju Northwave program, onaj prodavac nije znao mnogo o njima... ali kad smo zajedno otvorili kutiju i kad je video sta sve ide uz njih, kako izgledaju, kakav je materijal, a u odnosu na to koliko kostaju i sam se odusevio.
Postavljeno 15 June 2013 - 05:50 PM
Postavljeno 15 June 2013 - 07:32 PM
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika