Trenazer
Postavljeno 30 November 2011 - 10:23 PM
na to možda čak može da se nakači neki velik potrošač...
To bih ja prvi kod kuće napravio
A devojke/žene bi zapravo bodrile svoje dragane da što više vrte pedale
@Gaja - svakako da je poenta da se ima neki otpor; ja bih samo da se zaštitim od situacije da uzmem trenažer i da se ispostavi da je otpor iznenađujuće mali i da mi i ne koristi naročito. Trenažeri se u opisima razlikuju po boji, dizajnu i težini zamajca, a na ovoj temi pokušavam da saznam koliko mi znače te odlike ili da jednostavno uzmem bilo koji. Neko veće iznenađenje će me koštati ili vremena&truda ili love.
Tomorrow, never.
Postavljeno 30 November 2011 - 10:43 PM
Otpor ne regulišeš samo na trenažeru, nego i na menjaču... A i ne ličiš baš na Čaka Norisa...ja bih samo da se zaštitim od situacije da uzmem trenažer i da se ispostavi da je otpor iznenađujuće mali i da mi i ne koristi naročito.
Postavljeno 01 December 2011 - 12:15 AM
Ups. Ovo će biti - ubi me prejaka... Jelčica . Ne sumnjam u tvoju snagu, video sam je na delu!Srđoni, Srđoni.. Kako si ti sad nadrljao )))
Al ajd sad ozbiljno: na Tacxovom magnetnom trenažeru imaš 10 stepeni otpora i to kombinuješ sa svojim menjačima. Čisto sumnjam da bi ti sve kombinacije bile preslabe. A premali otpor se javlja onda kada guma ne legme dobro na valjak, nego ga jedva dodiruje. Možda je to bio slučaj sa osobom koju si pominjala...
Uz to, ako pogledaš bilo koji video za trening, videćeš da tu intervala sa baš teškim prenosima i nema puno, i većina treninga se radi sa visokom kadencom...
Postavljeno 01 December 2011 - 08:17 AM
Voleo bih da ti vidim facu kada zavrtiš bilo koji Tacx ili CycleOps trenažerja bih samo da se zaštitim od situacije da uzmem trenažer i da se ispostavi da je otpor iznenađujuće mali i da mi i ne koristi naročito. Trenažeri se u opisima razlikuju po boji, dizajnu i težini zamajca, a na ovoj temi pokušavam da saznam koliko mi znače te odlike ili da jednostavno uzmem bilo koji. Neko veće iznenađenje će me koštati ili vremena&truda ili love.
Kada malo bolje razmislim, svi trenažeri su namešteni da simuliraju vožnju po ravnom. Koliko dugo možeš voziti po ravnom u najvećem prenosu, pretpostavljam da je 44-11?
Postavljeno 01 December 2011 - 09:58 AM
Postavljeno 01 December 2011 - 01:33 PM
Drugo, nije isto kad stavis bajk na bilo koji trenazer i probas da izvrtis par minuta, tada mozes dobiti utisak da je opterecenje slabo, ali nakon samo pola sata, videces da i drugi nivo opterecenja moze biti jak i naporan.
Postavljeno 01 December 2011 - 06:03 PM
Trenažer nije zamena za brdske vožnje, nego za zagrevanje (warm-up) razvrtavanje (spin-out), kao i lagani trening (spinning).
Ništa od toga ne bi trebalo da traje više od sat do sat i po vremena plafon!
Kao što sam već i napisao, trenažer koristim samo ako se napolju stvorio glečer ili ako je samo hladno kao na nekom u ređim slučajevima, kada mi je kontinuitet treninga bitan i kada nisam stogao za vreme dana da odradim trening napolju.
Postavljeno 01 December 2011 - 08:22 PM
http://forums.bicycl...17/m/8511079441
Postavljeno 02 December 2011 - 08:07 AM
Postavljeno 02 December 2011 - 09:18 AM
(ako probam da dignem platformu, to toliko uđe u gumu (izduvala se malo, pa može) da ne može da se vozi-okreće bez volovskog upinjanja- a kontakt s platformom i dalje postoji)
Probao sam da prebacim platformu u drugu rupu/položaj, ali tamo joj je položaj takav da nisam ni pomislio da je opteretim bilo čim.
Elem, el' ima nešto što bi trebalo da znam a ne znam, ili postoje geometrije/vrste bicikla koje ne funkcionišu s magnetim trenažerima, ili bi trebalo da stavim drumašku gumu ili kojiveć?
Postavljeno 02 December 2011 - 09:29 AM
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
Postavljeno 02 December 2011 - 09:33 AM
To ne mozes ni da okrenes a kamoli da imas kadencu u tim stepenima kad ti je opterecenje na 9 ili 10...
Prodao sam ga zbog prevelike buke koju pravi, dosta je bucan pri velikoj kadenci, kome ne smeta super je inace...
A ovi sto pricaju da im je slab otpor...Jel moze ovako da se kladimo... Ko od vas koji ste tvrdili da je otpor slab izvrti sat i po na Tacx satori trenazeru sa kadencom preko 90 uz stepen opterecenja 10 i prenos 53-11, dobije trenazer na poklon...
Ako ne uspe, da onda plati 100 evrica...heheh
Poslusajte malo Gamzzija, ne prica on to badava...
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika