Jump to content


Fotografije

Zvanicni kalendar MTB sezone 2007


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
10 odgovora na ovu temu

#1 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 March 2007 - 10:00 PM

01.04.2007. MTB klub LESKOVAC LESKOVAC MARATON 1. liga

04.21.2007. BELA STENA KRUSEVAC 1. XC liga

29.4.2007 Sid Sid 2. XC liga

06.05.2007 FANATIC NOVI SAD MARATON PRVENSTVO SRBIJE, 2. liga

10.06.2007 BOUNTY KRALJEVO 3. XC liga

17.06.2007  FANATIC NOVI SAD 4. XC liga

24.06.2007 CAPRIOLO BAČKA TOPOLA 5. XC liga

01.07.2007 BELA STENA KRUŠEVAC 6. XC liga

22.07.2007 PRVENSTVO SRBIJE KONKURS XCO PRVENSTVO SRBIJE

29.07.2007 ORLOVAC CRNA TRAVA MARATON

05.08.2007 ORLOVAC CRNA TRAVA 7. XC liga

12.08.2007 PSD CARIBROD DIMITROVGRAD MARATON 3. liga

16.09.2007 HAJDUK KULA 8. XC liga
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#2 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 29 March 2007 - 05:24 AM

Ovo je ZVANIČAN KALENDAR??????

Ma ne budite smešni ovo nije ni z od zvaničnog kalendara! Gde je Kragujevac???

Ja bi zabranio da se trke u Kragujevcu više održavaju!" Godinama prvi biraju termin i onda 10dane pre trke otkažu ili pomeraju ma uvek nešto muljave!

I odakle sad ova liga trka u Šidu? Svi normalni znaju da je tog datuma Fruškogorski maraton!
Jako sam besan i sad bi zvao sve zvanične ko je ovo izglasao i pitao ih par stvari...Ma bre .ebo bi im sve po spisku zbog neodgovornosti. Samo se trpaju u taj savez i onda otkažu trku, a zakažu trke na debilne datume!

Jel neko garantuje da če ovo biti kalendar??? Da li je 22.07. stvarno XCO prvenstvo???

Hajde sad neka glavni šerifi odgovore na moja pitanja?!
  • 0

#3 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 March 2007 - 12:31 PM

Hehehe i sam znaš da ti niko od nadležnih NIKADA nece odgovoriti, juče je ovo izglasan i ja sam prvi put video Šid, ne znam ni ko će da ga organizuje.
Naravno da će se sve ovo pomerati, tkazivati, dodavati...ko da ih ne znaš!
A evo ti ko je sada u novom-starom predsedništvu:

Maric - Predsednik
Davosir
Jordan
Deja
Jemcov
i novi clan
Gaša Orlovac
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#4 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 29 March 2007 - 02:58 PM

A jel predsednik obrazložio zašto nema trke u KG kad je planirana???

Neću ništa da kažem za precednike precedništva precednika jer ne znam koja ovlašćenja imaju a koji zadaci su pred njima! Sve su to ljudi koji su godinama u ovom sportu i neka rade za njegovo dobro! Ali mislim da je bruka i sramota da se nedelju-dve pred trku ista otkaže a ovo nije prvi put da je tako!
  • 0

#5 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 March 2007 - 06:53 PM

Jok, trka je prvobitno odlozena jer se datumski poklapala sa Uskrsom i to je u redu, ali su o tome trebali da vode racuna kada se kalendar pravio. Prema novom rasporedu je i nema, a da li ce je biti - to samo oni znaju.

Evo kako izgleda modifikovana verzija pravilnika o radu, prilagodjena od strane predsednistva.


Pravilnik o radu sekcije MTB klubova Srbije
Opšte odredbe

Clan 1.
MTB sekciju cine klubovi clanovi BSS koji sprovode MTB program

Clan 2.
MTB sekcija mora poštovati pravila i propise utvrdene statutom BSS-a i ovaj pravilnik.

Clan 3.
Clan sekcije može biti klub koji ispunjava uslove clanstva u BSS-u, u skladu sa Clanom 3. statuta BSS-a i koji ucestvuje u MTB takmicenjima pod pokroviteljstvom BSS-a. O prijemu i prestanku clanstva klubova u sekciji odlucuje Skupština MTB klubova na predlog Predsedništva MTB klubova. Clanstvo u sekciji prestaje i u skladu sa Clanom 3. statuta BSS-a.

Clan 4.
Dužnosti i prava clana sekcije:
• Da ucestvuje u biciklistickim aktivnostima iz okvira svoje delatnosti
• Daje predloge i sugestije na rad sekcije
• Cuva i podiže ugled sekcije
• Da bude informisan o svim dešavanjima unutar sekcije
• Da bira i bude biran u organe sekcije
• Da poštuje pravila sekcije

Clan 5.
Rad sekcije je javan. Predsedništvo MTB klubova Srbije je dužno da preduzme potrebne mere da obezbedi javnost svoga rada tako da clanovi sekcije budu stalno informisani o radu sekcije putem izdavanja saopštenja.

Ciljevi i zadaci sekcije MTB klubova

Clan 6.
U okviru osnovnih opredelenja i pripadnosti biciklistickom sportu osnovni zadaci i ciljevi sekcije su:
• Organizacija i nastupanje na MTB trkama.
• Briga o regularnosti MTB takmicenja.
• Podizanje kvaliteta MTB klubova.
• Uredivanje i pracenje odnosa izmedu svojih klubova.
• Briga o MTB reprezentaciji.

Clan 7.
Organi sekcije su:
1. Skupština MTB klubova
2. Predsedništvo MTB klubova

Skupština MTB klubova

Clan 8.
Skupština MTB klubova je najviši organ sekcije. Skupštinu MTB klubova cine po jedan predstavnik imenovanih od strane klubova. Odluku o prijemu i prestanku clanstva klubova u Skupštini MTB klubova donosi Skupština MTB klubova, a na predlog Predsedništva MTB klubova. Pravo glasa u Skupštini clan sekcije ostvaruje plasmanom svojih takmicara na minimum jednoj trci za ligu u prethodnoj godini. Ispunjenost uslova iz prethodnog stava za ostvarivanje prava glasa, utvrduje Skupština MTB klubova na prvoj redovnoj sednici na kraju takmicarske godine. Pravo glasa važi u narednih 12 meseci.

Clan 9.
Skupština MTB klubova se održava najmanje dva puta godišnje i to u periodu 30-60 dana posle poslednje trke u zvanicnom kalendaru za Ligu Srbije i 30-60 dana pre prve trke u zvanicnom kalendaru za Ligu Srbije. Izborna Skupština MTB klubova se saziva svake dve godine.

Clan 10.
Skupština MTB klubova može punovažno da odlucuje ako je prisutno više od polovine punopravnih clanova sekcije sa pravom glasa. Odluke se donose vecinom glasova prisutnih clanova sa pravom glasa.
Skupština MTB klubova donosi odluke o donošenju novog Pravilnika o radu sekcije MTB klubova ili izmeni i dopunama Pravilnika sekcije MTB klubova, izboru i smeni Predsedništva MTB klubova vecinom glasova od ukupnog broja clanova Skupštine MTB klubova sa pravom glasa.

Clan 11.
Skupštinu saziva i radom skupštine rukovodi Predsedniki Skupštine.
Skupštinu mogu da sazovu:
• Predsedništvo MTB klubova
• Jedna trecina punopravnih clanova skupštine sa pravom glasa tako što podnose zahtev sa predlogom dnevnog reda Predsedniku Skupštine MTB klubova.
Predsednik Skupštine MTB klubova je dužan da sazove skupštinu u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva. Ukoliko predsednik ne sazove skupstinu u predvidjenom roku, skupstinu mogu sazvati inicijatori zahteva. Predsednik Skupštine MTB klubova je dužan da najmanje sedam dana pre datuma održavanja Skupštine obavesti pismeno klubove clanove Skupštine MTB klubova o sazivanju Skupštine MTB klubova i upozna ih sa predlogom dnevnog reda.


Clan 12.
Na pocetku sednice Skupštine MTB klubova, Skupština MTB klubova usvaja dnevni red. Sa svake sednice Skupštine MTB klubova mora postojati zapisnik sa dnevnim redom i odlukama donesenim na sednici. Zapisnik mora da se dostavi svim clanovima sa pravom glasa i to u najkracem roku (najkasnije 7 dana) nakon odrzavanja sastanka. Zapisnik se usvaja na prvoj sledecoj sednici. Sednice Skupštine MTB klubova su javne osim ako u pojedinim slucajevima Skupština MTB klubova ne odluci drugacije) i njima može prisustvovati svako zainteresovano lice ali bez prava glasa.

Clan 13.
Skupština je nadležna da:
1. Usvaja program rada sekcije na predlog predsednistva MTB klubova.
2. Usvaja Pravilnik o radu sekcije MTB klubova kao i odluke o izmenama i dopunama Pravilnika o radu sekcije MTB klubova.
3. Usvaja Pravilnik o takmicinju kao i odluke i izmene Pravilnika o takmicenju na predlog predsednistva MTB klubova..
4. Bira Predsednika serkcije MTB klubova i verikfikuje clanove predsednistva MTB klubova.
5. Usvaja izveštaj o radu, koji podnosi Predsednik MTB klubova.
6. Kao drugostepeni organ rešava o žalbama.
7. Verifikuje odluke Predsedništva MTB klubova o prijemu ili prestanku clanstva u sekciji MTB klubova.
8. Donosi odluku o prestanku rada sekcije MTB klubova kada je sa takvom odlukom saglasno dve trecine clanova Skupštine sekcije MTB klubova sa pravom glasa.


Predsedništvo MTB klubova

Clan 14.
Predsedništvo MTB klubova je donosi i realizuje usvojen program od strane Skupštine MTB klubova. Predsedništvo MTB klubova broji 5-7 clanova. Clanovi Predsedništva MTB klubova ne mogu biti iz istog kluba sa pravom glasa u Skupštini MTB klubova Svi clanovi Predsedništva MTB klubova imaju jednaka prava i odgovornost za rad Predsedništva MTB klubova. Clan predsednistva MTB klubova moze biti i lice koje je moze da znacajnije unapredi MTB sport. Izbor navedenog lica usvaja skupstina MTB klubova na predlog predsednika MTB klubova.

Clan 15.
Clanove Predsedništva MTB klubova verifikuje Skupština MTB klubova na skupštini na predlog predsednika MTB klubova. Kandidata za Predsedništvo može predložiti svaki clan skupštine. Clanove Predsedništva MTB klubova može smeniti Skupština MTB klubova vecinom glasova od ukupnog broja clanova Skupštine MTB klubova sa pravom glasa. Inicijativu za smenu Predsedništva MTB klubova ili nekog od njegovih clanova može pokrenuti dve trecine Skupštine MTB klubova sa pravom glasa. Mandat Predsedništva MTB klubova dve godine.

Clan 16.
Predsedništvo MTB klubova je za svoj rad odgovorno Skupštini MTB klubova. Predsedništvo MTB klubova je dužno da jednom godišnje podnosi pismeni (ili elektronski) izveštaj clanovima Skupštine MTB klubova o svom radu, najkasnije 30 dana od završetka poslednje trke u Ligi Srbije.

Clan 17.
Punovažne odluke se mogu donositi ako je prisutno više od polovine clanova Predsedništva MTB klubova i ako za njih glasa više od polovine prisutnih clanova Predsedništva MTB klubova. Sa svake sednice Predsedništva MTB klubova mora postojati zapisnik sa dnevnim redom i odlukama donesenim na sednici. Usvajanje zapisnika MTB klubova se vrsi na sledecem sastanku predsednistva MTB klubova. Usvojeni zapisnik sa sastanka predsednistva MTB klubova mora se dostaviti clanovima skupstine MTB klubova. U izuzetnim okolnostima predsednistvo moze doneti odluke i u telefonskom komunikacijom ili e-kmail-om, ali se ove odluke moraju verifikovati na sledecoj skupstini MTB klubova.


Clan 18.
Dužnosti Predsedništva MTB klubova
1. Da realizuje program rada usvojen od strane Skupštine MTB klubova i donosi odluke neophodne za rad sekcije izmedu dve Skupštine MTB klubova u skladu sa pravilnikom sekcije.
2. Da sastavi predlog kalendara za narednu takmicarsku sezonu i podnese predlog Skupštini MTB klubova.
3. Da imenuje lica i/ili komisije (radna) tela koja ce obavljati razlicite duznosti i podnositi izvestaj o svome radu predsednistvu, koje ce o njihovim aktivnostim obavestavati clanove Skupstine MTB klubova.
4. Raspisuje Konkurs i donosi odluku o organizakciji Državnog prvenstva i odluka o organizatoru mora biti doneta najkasnije mesec dana od njegovog održavanja.
5. Daje predlog o prijemu i prestanku clanstva klubova u sekciji MTB klubova.


Selektor i reprezentacija

Clan 19.
Selektor je strucno lice koje bira Predsedništvo MTB klubova. Selektor je za svoj rad odgovoran Predsedništvu MTB klubova i podnosi mu izveštaj najkasnije 7 dana od završetka određene aktivnosti, kao i šestomesečni i godišnji izveštaj.
Mandat Selektora traje dve godine.

Clan 20.
Dužnosti Selektora:
• Da prati takmicarsku sezonu i bira najbolje takmicare u nacionalnu reprezentaciju.
• Da u saradnji sa Predsedništvm MTB klubova sprovede ispunjenje programa rada
• reprezentacije.

Clan 21.
Predsedništvo MTB klubova postavlja i dekfiniše ciljeve, a Selektor donosi program rada reprezentacije za narednu godinu.


Završne odredbe

Clan 22.
Za tumacenje ovog pravilnika ovlašceno je Predsedništvo MTB klubova. Svi pravilnici i drugi akti moraju biti u skladu sa Pravilnikom o radu sekcije MTB klubova Srbije i statutom BSS-a.

Clan 23.
Inicijativu za smenu ili dopunu Pravilnika o radu sekcije MTB klubova Srbije može pokrenuti jedna trecina Skupštine MTB klubova sa pravom glasa ili Predsedništvo MTB klubova. Inicijativa se upucuje Skupštini MTB klubova preko Predsednika MTB klubova.

Clan 24.
Ovaj pravilnik stupa na snagu usvajanjem od strane Skupština MTB klubova.
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#6 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 31 March 2007 - 02:51 PM

Zvanicno pojasnjenje za Kragujevac je da nisu sigurni za finansije, pa posto je uletela Ribarska banja sve se uklapa?!?!
Kad sagledamo neke stvari, onda bi trebalo da se necije ucesce u odlucivanju uslovi organizacijom trke. Ispada da su oni koji se krpetaju da organizuju trku budale, jos kad se uzme u obzir da BSS nista ne finansira, stvarno se mnogo sta postavlja kao dilema.
Ali kad uzmemo u obzir da je kod diskusije o Pravilniku bila iskljucena mogucnost da se bilo sta menja onda... zakljucujte sami...
Ono sto je rezultat sastanka je da vecina klubova smatra da ovako treba da se radi. Bilo sta drugo da kazem ispasce kao sto novostari pojedinci iz predsednistva smatraju zabijanje klipova. Srecom postoje forumi...
  • 0

#7 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 01 April 2007 - 07:43 AM

Što se za državno prvenstvo u maratonu tj. za MTB Fruškogorski maraton nije uvela kategorija U-23 pored Elite za veliki maraton? Ispada da U-23 treba da vozi maraton državno prvenstvo sa elitom?!
  • 0

#8 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 April 2007 - 09:17 AM

Razlog je jako prost: da nije bilo insistiranja na usvajanju pravilnika vec mesecima unazad i danas bi se vozio prvi maraton bez ikakvih propozicija!
Prema tome, uspeh je sto je uopste i pocela sezona sa pravilnikom usvojenim pre par dana. Njih to ocigledno apsolutno ne interesuje, a na ovo su pristali samo zato sto su bili saterani u cosak! Tako da se moze zakljuciti da oko propozicija tek treba da se iscisti stav ko koliko i kako vozi. A za to je opet potrebno da se skupi skupstina klubova itd,itd...
  • 0
Postavljena slika


MTB do groba a i posle...

#9 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 01 April 2007 - 09:41 PM

Hmmmm kad je Nemanja kod nas na forumu malo "lajao" po nekim ljudima, smatrao sam da je mozda preterano... Jebiga, kao i u zivotu kad pocinjes nesto, nemas pojma kako stvari funkcinisu, ucis kako vreme prolazi. E tako sam i ja mislio da se stvari mogu pogurati prostom voljom svih nas....
Ispostavilo se da su neki vise voljni da to rade sami i na svoj nacin, bez volje da makar saslusaju neciji predlog, ne daj boze da ga prihvate. Ispalo je da ostali mogu da pisu samo na forumu... ustvari i to nije dobro... bar tako neki kazu. Ono sto se pokazalo jeste da su forumi ipak mocno oruzje i to ce biti i dalje.
Ovde jos jednom koristim priliku da se Nemanji javno izvinim sto sam ga delimicno kritikovao kad je pisao o pojedincima na nasem forumu. Na kraju krajeva on je sam na svojoj kozi najbolje osetio zelju i volju za napredak tih pojedinaca.
Ono sto postaje veliki problem jeste da se stvara sve losija atmosfera povodom istih tih ljudi koji su i slepi i gluvi na kritike, pogotovu kad su te kritike usmerene na poboljasanje uslova i atsmofere u ovom sportu. Nazalost moj neki utisak nakon svih ovih desavanja je da su bivsi uspesni sportisti problematicni sportski funkcioneri jer kao da ocekuju da njihovi uspesi trebaju da budu njihov veciti alibi za propuste. Propuste prave svi normalni ljudi, ali i ih zajedno sa drugima ljudima ispravljaju. Problem nastaje kad neko ili nije normalan ili nije spreman da saradjuje sa drugima na nacin koji stvari gura napred, a ne nazad. Jos kad se pisanja na forumima proglase kao problem za dalji razvoj MTB...
Cinjenica je da se ceo srpski sport poceo urusavati na principima samodovoljnosti... a kad se samo setim kako su neki kukali kako ne mogu da igraju zato sto im ne svira odgovarajuca himna.... Smesno do bolaaaa. Sve je isto, samo je ovde problem pisanje
  • 0

#10 vajs

vajs
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 352 posts

Postavljeno 02 April 2007 - 06:29 AM

...!!!!.... Sve što sam rekao a mnogi znaju šta je to, mi se obilo o glavu i to debelo! Prozivali su me kako sam ih prozvao! Nisam kukacica i bole me patkica šta neki misle o meni, nikad ni od koga nisam zavisio u ovom sportu ali ono što tražim jeste ako nećeš da mi pomogneš nemoj mi odmagati... Izgubio sam godinu dana razmišljajući zašto ja ovo radim ili šta će to meni u životu... Da ne dužim više, videćemo šta će nova sezona doneti
  • 0

#11 bounty

bounty
  • Members
  • PipPipPip
  • 154 posts

Postavljeno 02 April 2007 - 05:53 PM

Dobra stvar bi bila da si se vratio, mada sam ja sad u istoj toj dilemi. Sta smo radili ove dve godine? Ispalo je da smo potencijalni krivci za to sto neko nece da pomogne MTB... mada mi tu nije mnogo sta jasno od toga zasto bi neko pomogao MTB, na koji nacin i sta vec. Servirana prica o Olimpijadi i katastrofa ako se na nju ne ode, su cist dokaz da ljudi koji se bave ovim stvarima nisu hteli nista da rade vec su cekali da drzava da neke pare, da ih oni potrose i da nikome ne odgovaraju za rezultate koji treba da slede kad neko u tebe nesto ulozi.
Kao sto rece Nemanja videcemo sta ce ove sezone da bude, licno mi ne mirise da ce mnogo bolje da bude, ali bicu srecan da se prevarim. Sama prica da to sto neko pise po forumima, sajtovima je lose i da pravi probleme, kao i to sto se odredjeni broj ljudi pali na tu pricu i prigovara, govori da ovde ima mnogo cega sto mi obicni smrtnici ne vidimo, jer kako neko pisanje, predlozi i sta vec mogu da ometaju razvoj MTB-a.
Neko je gadno pobrkao loncice
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika