Trigeri, twist ili DCL sifteri
Postavljeno 09 January 2009 - 11:19 PM
Postavljeno 10 January 2009 - 01:51 AM
DCL broj jedan!!! Nema tu sta mnogo da se prica... Svakakvih gluposti sam se naslusao o DCL i jednostavno ne zelim kao sad da pricam, to je kao sad bolje zbog toga i toga...!
Iz kog razloga na prvom mestu:
Moram da napomenem da pricam o XTR 960, a ne o ostalim modelima! Po meni je realno samo XTR prava stvar sto se tice DCL-a.
Nikada, ali nikada, nisam imao ni jednu situaciju da je nesto odradilo posao kako nije trebalo!Puna kontrola u svakom pogledu! Kad, sta, kako, koliko... bez Greske!!! Blato, kisa, sunce, prasina??? Za DCL nema problema!
Naravno ne gledam na ovo, kao, sta volim, vec kao covek koji vozi trke i sve placa iz svog dzepa! Nije onaj fazon... to je nabolje, a dobiosm za dzabe!Ili kupio sam, pa je to najbolje.
Moja zamerka je samo na promeni sajle koja je malko komplikovan i TEZINA!!!
X0 ne zelim da komentarisem, al verujem da je dobar! "zadnji menjac" Bas je lep taj fake carbon!!!
Trenutno vozim Sram Rocket sa XTR "pozadi" i radi odlicno! Doduse desava mi se da malo pobrljavi ali nikada nisam odustao trku zbog toga!
Te dve stvari giljam pune 3 godine!!! Stim sto sam promenio zadnji menjac 3 puta! Ne zato sto nije radio vec, zato sto sam vozio i nesto drugo pored Sram-a i Shimana! A Rocket je isti sve vreme!!! Znaci, radi kao prvi dan, a odvezao sam preko 100 trka! Cena 25??? To govori jednu stvar! DO JAJA!!!
XTR DCL sam vozio godinu ipo dana i bio sam prezadovoljan. Ideja mi je da spakujem nove DCL za hidrauliku i da me bog vidi! Na pobednickom postolju, a ne na nebu!
Nova gneracija je izuzetno lagana i dizajnirana i za mene ne treba vise... to je dovoljno!
E sad malo da pljujem po X0!
Twist sifter je sranje iz jednog razloga...
Ne postoji ta rukavica koja ce ga okrenuti po losem vremenu-kisa i blato!!! Mnogo blata!!! Mnogo problema!
A to sve zbog jacine opuge zadnjeg menjaca!
Samo je shimano smooth!!! I zato Rocket radi, a X0 ne! To nije bio onaj fazon... prico mi onaj sto je gledo! Vec ljudi takmicari i oni sto ne stede svoje stvari po trkama i treninzima! Pocevsi od ovih domacih, pa do stranih!
Verovatno je u varijanti sa trigerima prava stvar i za to RESPECT!
Ne bi vise balavio i smarao one koji misle drugacije, svako ima pravo da kaze sta misli i to je tako divno...
Postavljeno 10 January 2009 - 07:56 AM
ThanxNajposteno napisano. Svaka cast na iskrenosti
Pretpostavljam po ovome napisanom da imaš X-9 trigger sa indikatorom prenosa, što bi reklo da imaš stariji model (današnji X-7). Noviji X-9 je identičan X-0, osim u "donjoj" ručici, kao što sam napisao na prethodnoj strani....probao sam Xo Sram, i na kraju sam se zadrzao na sram X9 trigerima cijim radom sam prezadovoljan, probao sam i Xo Trigere i mogu reci da su odlicni, jedina zamerka sto ne postoji indikator prenosa, ali hej kome jos treba, mogu i bez njih ali vise preferiram sa...
Isto sam i ja rekao za twistera, ali kontam da nije zbog opruge zadnjeg menjača, nego zbog tako jakih zubaca u samom twisteru. Kada se sajla popušta to puca ko da se lome zubi. Dok sam ih vozio, koristio sam ih kao zvono: prestanem da pedalam i prešaltam 2 napred - 2 nazad i ljudi se skloneTwist sifter je sranje iz jednog razloga...
Ne postoji ta rukavica koja ce ga okrenuti po losem vremenu-kisa i blato!!! Mnogo blata!!! Mnogo problema!
A to sve zbog jacine opuge zadnjeg menjaca!
Samo je shimano smooth!!! I zato Rocket radi, a X0 ne! To nije bio onaj fazon... prico mi onaj sto je gledo! Vec ljudi takmicari i oni sto ne stede svoje stvari po trkama i treninzima! Pocevsi od ovih domacih, pa do stranih!
Verovatno je u varijanti sa trigerima prava stvar i za to RESPECT!
Moram dodati da nisam ni ja jedan od onih koji štede svoje delove. Nisu oni mene kupili, nego ja njih i zna se za šta!
Ali trigger je trigger. Brz, precizan, smooth
Postavljeno 10 January 2009 - 08:31 AM
Twist sifter je sranje iz jednog razloga...
Na takvom vremenu retko ko vozi. Rekreativci jok, osim profi vozaci na trkama jer moraju. A kolko je takvih dana u godini
Postavljeno 10 January 2009 - 09:42 AM
Postavljeno 10 January 2009 - 11:32 AM
Rocket je mekši, ali moguće je da je sve to povezano i sa jačom oprugom na menjaču. Menjač je definitivno utegnutiji. I opruga na kavezu i opruga na telu.Mada je i opruga jaka.
Na Rocket-u je drugacije i samim tim sam shifter iskljucio kao mogucnost!
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika