Evo posto sam skoro pravio drač za kameru, pa da podelim i sa vama pošto sam već objašnjavao na freebiking-u.
Kupio sam običan držač za fotoaparat, sa točkicem za šrafljanje ( 130 din) zbog lakšeg šrafljenja da nebi vrteo kameru u krug koristim točkić. Pronašao sam i neki stari držač sajle. ( vi možete recimo iskoristiti takav držač od zvonca, svetla, ima čak i da se kupi neki držač bilo šta vam padne na pamet)
Pošto sam od stativa otkinuo one tri nogice, isturpijao sam ga i zašrafio sa dva tanka dugačka šrafa za držač od sajle (malo dodao i smrt lepka) čije sam matice "upustio" u plastiku kako nebi izgrebao volan. Kada sam ih zategao isturpijao sam višak šrafa i "glavu" matice kako bi izravnjao gornji deo gde dolazi aparat. Sve to zalio smrt lepkom čisto da nedoće do toga da se šraf slučjno ne okrene.
Zatim sam preko svega toga stavio parče gume na koju naleže aparat koja sprečava klizanje i sprečava da se kamera ogli.
Evo ga i konačan proizvod. Ako neko reši da pravi nešto slično rado ću mu pomoći, a ja sam sada u postupku pravljena držača zakacigu pa ću i to podeliti sa vama
A u slučaju da neko misli da ovaj sraf nije siguran, onda ni fabrički držač nije , definitivno je na kacigi sigurnije
Uradi video tutorial i stavi na you tube mnogima ces pomoci....