Jump to content

Photo

AMORT RST Gila

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Downhiller

Downhiller
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • LocationVidikovac

Posted 25 July 2009 - 05:45 PM

Jedno pitanje u vezi amorta RST Gila koja ide na Meridu matts sub 40 , interesujeme na koji princip radi amort (vazduh , "feder" , ulje , ili nesto cetvrto...) :?:
  • 0
Posted ImagePosted Image

#2 arioth

arioth
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 25 July 2009 - 05:59 PM

Feder + Elastomer. Nema ulja pa sa time ni rebound. Veoma jeftina vila i ne nudi mnogo toga. Za rekreaciju pored reke je savrsena, NE za neke ozbiljnije stvari
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#3 Downhiller

Downhiller
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • LocationVidikovac

Posted 25 July 2009 - 10:37 PM

sorry ne razumem bas sta je elastomer?
  • 0
Posted ImagePosted Image

#4 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 25 July 2009 - 11:42 PM

Valjak od plastike-elastike koji može da se sabija/ispruža kad se optereti. Poznat po tome što loše radi kad je hladno i što relativno brzo (sezona-dve) izgubi elasticitet.
  • 0

#5 Downhiller

Downhiller
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • LocationVidikovac

Posted 26 July 2009 - 10:24 AM

Hvala :mrgreen:
  • 0
Posted ImagePosted Image

#6 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 10 August 2009 - 07:15 AM

Vozim gorenavedenu Meridu, relativno novu, ali razmišljam već o zameni RSTa.
Neka konkretna preporuka i odokativna cena?
  • 0

I chill harder than you party. 

#7 MikeLe

MikeLe
  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Posted 11 August 2009 - 08:14 AM

Skupi pare i kupi SUNTOUR XCR(oko 5000 din) ili neku slabiju, ali veruj mi da neces pogresiti, ja je imam i prezadovoljan sam, a jedan moj drugar je malo stariji model vozio po takmicenjima i takodje je ostavila pozitivan utisak na njega. Njihov uvoznik je Planet bike, pa pogledaj na njihovom sajtu, ili idi do Dorcola da pogledas sta imaju za tebe, a ako hoces Rock shok amortizere, koji su po meni malo slabija opcija, onda obidji Capriolov sajt i oni cini mi se imaju pristojnu ponudu.
  • 0

#8 zuba88

zuba88
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 893 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 August 2009 - 09:07 AM

Skupi pare i kupi SUNTOUR XCR(oko 5000 din) ili neku slabiju, ali veruj mi da neces pogresiti, ja je imam i prezadovoljan sam, a jedan moj drugar je malo stariji model vozio po takmicenjima i takodje je ostavila pozitivan utisak na njega. Njihov uvoznik je Planet bike, pa pogledaj na njihovom sajtu, ili idi do Dorcola da pogledas sta imaju za tebe, a ako hoces Rock shok amortizere, koji su po meni malo slabija opcija, onda obidji Capriolov sajt i oni cini mi se imaju pristojnu ponudu.

au mikele ala si lupio ovo za rock shox amorte, suntour ne moze da se uopste stavi u istu klasu sa rock shox-om koji je daleko bolji, a ne kako ti kazes slabija opcija.
  • 0
........

#9 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 August 2009 - 11:33 AM

Ja se uopšte ne razumem u amortizere, ali sam iz nekih ranijih priča čuo da su Suntour i ovaj RST koji imam u sličnoj klasi, a da je Rock Shox bolji...
Kakav Rock Shox amortizer može da se kupi za, do recimo 200 eura?
  • 0

#10 gilgames

gilgames
  • Members
  • 805 posts
  • LocationNiš

Posted 11 August 2009 - 11:53 AM

Za te pare probaj da nadjes toru ili recona (rock shox). U capriolu su skuplji od navedene sume. Ne bi bilo lose da pitas Zsolta za koliko moze da ti nabavi nove vile. Malo googlaj da vidis kakve su. Moze da se nadje i polovna reba za te pare.
  • 0

#11 IONE

IONE
  • Members
  • 985 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 August 2009 - 11:54 AM

Ako vec izdvajas "vecu" sumu novca razmisli o nekoj Lisici,Sid-u,R7,...ALI prvo sebi postavis pitanje za sta ti treba amort ...
Ako rekreativno vozis i ako se vodimo idejom da sreca nema cenu i da mozes sebi da priustis a volis(biciklo,biciklizam,sport,...) igraj "eci-peci-pec" sa gore navedenim i neces pogresiti :wink:
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#12 Marcus

Marcus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 568 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 11 August 2009 - 12:13 PM

Sreća nema cenu : ))
Tora izgleda odlično, vidim da ima držače za V (ja imam V, nemam diskove), ima i dva modela Recona sa držačima...
Jedina još stvar koja mi jeste relativno bitna je (ovo će zvučati malo gej hard kor MTB-erima) da mogu da stavim onaj plastični branik, čisto kada putujem turu neku po mokrom ili blatnjavom putu zatrebaće mi verovatno...
  • 0

#13 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 11 August 2009 - 12:20 PM

Za te pare probaj da nadjes toru ili recona (rock shox). U capriolu su skuplji od navedene sume. Ne bi bilo lose da pitas Zsolta za koliko moze da ti nabavi nove vile. Malo googlaj da vidis kakve su. Moze da se nadje i polovna reba za te pare.

Recon Race Solo Air 100mm u Capriolo je oko 220-240e novo sa GARANCIJOM.
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#14 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 11 August 2009 - 01:48 PM

Dobro izgleda ova recon Race Vila, mza razliku od Tore, koja izgleda poput onih najjeftinijih. Kod Tore su 32mm stapovi celik, kod Recona isti promer, al' od aluminijuma? Ispravite me ako gresim.
  • 0

#15 gilgames

gilgames
  • Members
  • 805 posts
  • LocationNiš

Posted 11 August 2009 - 03:42 PM

Recon Race Solo Air 100mm u Capriolo je oko 220-240e novo sa GARANCIJOM.

To mi je promaklo. Da sam na tvom mestu ne bih se dvoumio. Mada je Capriolo vrlo kilav tako da je moguce da ih nemaju na stanju.
  • 0

#16 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Posted 11 August 2009 - 04:07 PM

mogu da stavim onaj plastični branik, čisto kada putujem turu neku po mokrom ili blatnjavom putu zatrebaće mi verovatno...

SKS Shockboard :)
  • 0

#17 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 15 January 2010 - 03:08 PM

Evo Tore, skoro nove. :)

http://cikloberza.co...ow.php?id=12595
  • 0

#18 zuba88

zuba88
  • Members
  • 893 posts
  • LocationBeograd

Posted 15 January 2010 - 03:23 PM

malo je skupa ta tora, za 120e moze recon da se kupi koji je bolji od tore
  • 0
........

#19 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Posted 15 January 2010 - 07:46 PM

Pa dobro, mislio sam u odnosu na novu. Ako ima Recon za povoljnu cenu, sto da ne. :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users