Jump to content

Photo

Drzavno prvenstvo MTB - Strazilovo 19.07.2009.

• Please log in to reply
122 replies to this topic

#61 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 17 July 2009 - 08:00 PM

markowe said

Sad smo Gruja i ja bili pa malo nešto tu novo savladali, mada nam uopšte nije jasno šta je to odmah na usponu na Branka, neki downhill?!

malo korenja ne može da škodi :mrgreen:

markowe said

Pa se možda i sutra vidimo, ako stignemo još jednom da odemo, malo da štrebnemo :)

Ako će da dolazite, ja sam tamo od nekih pola 10, pa do daljnjeg...

markowe said

Predlažem da svi učesnici popiju istu tu vodu da bi bila trka ravnopravna..!

ali to moraju već sutra i to u enormnim količinama... jedan bidon mi još nije škodio :wink:

@ Mišo, želim da sve bude u najboljem redu :|
  • 0

#62 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Posted 17 July 2009 - 10:22 PM

A, ne taj spust, znam taj po korenju (brrr), nego je neki deo odvojen odmah pre prve krivine, oštar spust natrag do dole pa nije jasno da li se to vozi jer ne vidi se kuda dalje...

Aj, možda se vidimo, nije na odmet još koji put proći! Al vodu ipak ne bih dirao...
  • 0
Move along now, nothing to see here...

#63 markoni6

markoni6
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 248 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 18 July 2009 - 06:03 PM

Jedno pitanje oko putanje!! :) Kad dolazim iz pravca Rume na venac..... postoje putokazi do Stražilova??
  • 0

#64 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Posted 18 July 2009 - 06:47 PM

markoni6 said

Jedno pitanje oko putanje!! :) Kad dolazim iz pravca Rume na venac..... postoje putokazi do Stražilova??

Pozdrav - ne, ne možeš direkt sa Venca na Stražilovo (barem ne autom) i nije označeno, nego najbolje da skreneš desno kod pumpe na Vencu, uzbrdo prema TV tornju i da se držiš Partizanskog puta još 15 min. dok ne izađeš na stari put Beograd - Novi Sad. Ne znam koliko znaš taj put, ali skreni levo i posle duže nizbrdice doćićeš do Karlovaca. Skreni levo u Karlovce na semaforu i tu bi trebalo da je označeno za Stražilovo, ali pitaj nekog - treba centar zaobići nekako, a nisam siguran kako to sad ide, jer više nije moguće preprečiti trg kolima, pa se ide okolo negde.

Druga opcija je da se spustiš skoro skroz do NS, odn. Sremske Kamenice i onda preko Mišeluka prema Petrovaradinu, pa za Karlovce, i onda isto - mislim da tu i nema neke velike razlike, ni vremenski ni dužinski. Na žalost, osim ako neko ima neku genijalnu ideju, nema bržeg od toga jer je Stražilovo „ćorsokak” koji se kolima samo može prići iz Karlovaca.

P.S. Ako kojim slučajem dolaziš bajkom, uf, ima prečica kroz šumu maratonskom stazom na koju se skreće posle TV tornja, ali ne bih ti preporučio to ako ne znaš - izgubićeš se i stićićeš na Stražilovo negde na večeru.. :?

P.P.S. Narode, video sam dugu iznad Venca ranije, i nešto što je jako ličilo na kišu - mislim da se ipak radi o manjem pljusku, koji će možda taman malo vezati stazu i učiniti je sigurnijom (barem dok je Hobisti ne razrovaju, muhahaha!)
  • 0

#65 markoni6

markoni6
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 248 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 18 July 2009 - 07:45 PM

Hvala na odgovoru! Dolazimo kolima Armadillo i ja, tako da cemo da promenimo putanju, nista od rume, idemo auto putem!! Pozz, vidimo se sutra u hobiju!! :D
  • 0

#66 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 18 July 2009 - 08:24 PM

Ohoho, izgleda da ce i sutra biti mud fest... :P
  • 0
Posted Image

#67 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Posted 18 July 2009 - 08:34 PM

bluboki said

Ohoho, izgleda da ce i sutra biti mud fest... :P

Uf, ne daj Bože... Samo da stane kiša narednih 15 minuta i biće staza taman - više od toga i bojim se i ja da će biti, a to bi stvarno bio baksuz...
  • 0

#68 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 18 July 2009 - 08:37 PM

Pa koliko ja vidim kroz prozor usporava, ali cini mi se da nece jos...
Nego jedno pitanje, ako moze savet, na koliki pritisak gume da duvam... trenutno su na 2.0, i unutrasnje i spoljasnje su Kenda gume, za unutrasnju nemam pojma tacno koja je, a spoljasnja je Kenda Koyote (ako ce vam to nesto znaciti)... :roll:
  • 0
Posted Image

#69 predator22

predator22
  • Members
  • PipPipPip
  • 91 posts
  • LocationBeograd/LHS/22

Posted 18 July 2009 - 08:44 PM

Toliko je bila suva zemlja na FG, da ce ova kisa prijati stazi, i da ce zemlja upiti taman toliko da bude ekstra grip! Nece se stvoriti ono ruzno blato, vec ce biti vlazno koliko treba.
Bez straha!

Sto se tice pritiska u gumama, 2.2 ce biti sasvim dovoljno. :wink:
  • 0
Epic < 9800gr.
Postavljena slika

#70 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 18 July 2009 - 08:45 PM

Bolje je da ste se prijavili za ribolovno prvenstvo nego za XC. Ajde bre kako je bilo danima i da pada kisa 8h nece se na zemlji osetiti. Bar kod nas u Skoplju bi bilo tako. Evo sada u 22:44h moj termometar na terasi pokazuje 34stepena. Zamislite sta se desavalo oko 14-15h.
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#71 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 18 July 2009 - 08:46 PM

Super, onda ujutro pre nego sto krenem, na pumpu pa dizem na 2.3 :D U slucaju da do Strazilova taj 0.1 popusti :P
  • 0
Posted Image

#72 markowe

markowe
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 416 posts

Posted 18 July 2009 - 08:48 PM

bluboki said

Nego jedno pitanje, ako moze savet, na koliki pritisak gume da duvam... trenutno su na 2.0, i unutrasnje i spoljasnje su Kenda gume, za unutrasnju nemam pojma tacno koja je, a spoljasnja je Kenda Koyote (ako ce vam to nesto znaciti)... :roll:

U, svako će imati svoj savet i teško da neko tebi može da da idealan savet. Meni na ovako tehničkoj stazi, gde se ne dobija previše na nekim ravnim delovima, više prija niži pritisak, tako, do 2.5, jer time dobijaš bolje prijanjanje. Sad ako bude blato, onda nemam pojma!

U svakom slučaju nipošto ne duvati mnogo više nego što si navikao jer nećeš imati kontrolu nad bajkom, skakutaće kao pobesnelo jagnje u proleće.

Al saćekaj još koji savet, ako ih bude, jer tu ima mnoštvo različitih filozofija.

P.S. OK, vidim da se svi uglavnom slažu - nešto preko 2.0, ali kao što rekoh, ne tvrđe nego što si navikao jer to jako menja karakteristike bajka. I ne mekše od 2.0 u svakom slučaju, ubićeš unutrašnju na prvom stepeniku :)
  • 0

#73 predator22

predator22
  • Members
  • PipPipPip
  • 91 posts
  • LocationBeograd/LHS/22

Posted 18 July 2009 - 08:50 PM

Sutra je najavljeno 10 stepeni manje nego danas.
Bitno je da ne bude previse vruce da ne stvori onu zaparu u sumi... i nece.

Sve mi se cini da ce sutra biti dobar dan za trku!
  • 0
Epic < 9800gr.
Postavljena slika

#74 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 18 July 2009 - 08:57 PM

markowe said

bluboki said

U, svako će imati svoj savet i teško da neko tebi može da da idealan savet. Meni na ovako tehničkoj stazi, gde se ne dobija previše na nekim ravnim delovima, više prija niži pritisak, tako, do 2.5, jer time dobijaš bolje prijanjanje. Sad ako bude blato, onda nemam pojma!

U svakom slučaju nipošto ne duvati mnogo više nego što si navikao jer nećeš imati kontrolu nad bajkom, skakutaće kao pobesnelo jagnje u proleće.

Al saćekaj još koji savet, ako ih bude, jer tu ima mnoštvo različitih filozofija.

P.S. OK, vidim da se svi uglavnom slažu - nešto preko 2.0, ali kao što rekoh, ne tvrđe nego što si navikao jer to jako menja karakteristike bajka. Ali ne mekše od 2.0 u svakom slučaju, ubićeš unutrašnju na prvom stepeniku :)

Ja sam navikao bez problema da vozim offroad sa 2.8 pa cak i 3.0 pritiskom, dobro jeste da je bio u pitanju stari bajk, koji je barem duplo, ako ne i vise tezi od ovog sada, tako da verujem da ce 2.3 biti vise nego super... Sto se tice vremena, ma bice sutra extra dan, garantujem vam... :D
  • 0
Posted Image

#75 arioth

arioth
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationMagnitogorsk

Posted 19 July 2009 - 03:22 PM

Ej 17:20 je a jos nema izvestaja. Slucajno da se trka jos vozi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
Before you ask stupid questions, ask GOOGLE first

#76 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Posted 19 July 2009 - 03:28 PM

Ako su uslovi danas tamo bili kao u Bgd-u na terenu - onda je bilo izuzetno za voziti 8)
Cekamo prve utiske...
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

#77 armadillo

armadillo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 266 posts

Posted 19 July 2009 - 03:32 PM

Ne vozi se, valjda! :mrgreen:

Markoni6 i ja stigosmo o BG, vozili Hobby sport... Elite je isao kasnije i nije bio gotov kad smo krenuli, oko 3, mislim da je bio 3. krug...

Staza izuzetno zahtevna, izuzetno zaj...na, i padalo se dosta...pade momak iza mene , skoro preko mene i s...a rebro, naprslo mu, bas opako...Usput zamalo da zgazim jedno troje koji su pali tik ispred mene...nada se da nije bilo jachih povreda... :mrgreen:

Saam sam pao par puta ali nista strasno, uglavnom je bajs padao a ja se katapultirao i na noge docekao...
Bedak je sto sam imao problema sa lancemodmah na pocetku, kad sam se neshto skoro prosuo pa pade i zaglavi se napred izmedju najmanje shajbne i pedale negde dole...poludeo sam ...prvi put da mi se tna tom mestu zaglavi lanac...odd. :roll: :roll:
Vreme je bilo savrsheno za voznju!

Svaka chast takmicharima elite i ostalih vishih kategorija, bash voze ko zmajevi, to se videlo na najgorim deonicama! =D> =D> =D>

Pozdrav svima koje videh a i ostalima! :mrgreen:

Bilo je stvarno dobro i jedno korisno iskustvo i dobra, jako dobra atmosfera same trke!!!

Staza super obelezena, i omeksala od kishe...

Shta josh...da, za plasman nemam pojma, mislim da je loshe, zbog tog kvarica al nema veze, sjajan dan! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti!

#78 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 19 July 2009 - 04:05 PM

Armadilo taj momak nije sredio samo rebro, vec je otislo i levo rame i levi lakat i desni rucni zglob, uzasno boli...
Evo me sav sam zavijen, al' vredelo je... :P #-o
PS istina je ono sto si rekao za zenske... Sada ce stvarno da se radi na crnogorski nacin (bez uvrede Crnogorcima, ovo je vise pohvala) :D
  • 0
Posted Image

#79 lensovrodjak

lensovrodjak
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 205 posts
  • LocationFruska gora

Posted 19 July 2009 - 04:34 PM

http://www.cikloberz...hp?img=1169&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=1168&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=1167&t=n
http://www.cikloberz...hp?img=1165&t=n
neke fotke sa mesta na kojem sam dezurao..izgleda nezgodno kao sto i jeste,ipak video samo jedan pad na ovom mestu(sva sreca)izgleda bez tezih posledica posto je momak nastavio trku
  • 0
..

#80 bluboki

bluboki
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 438 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 19 July 2009 - 04:40 PM

aaaa, ocemo jos slika :D
Kaci sve sto imas :P
Ili ajd ako mozes da mi ih posaljes na mail... Zipuj, raruj ili sta vec pa mi posalji? Oces?
  • 0
Posted Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users