Naime, ja sma prvi put video ovo na tv na Discovery-u pre dve godine i prikaz rada kurira u San Francisku. Vremenom sam video da to svuda postoji na zapadu u svim vecim gradovima. Posto vozim po Bg ceo zivot zapitah se kako bre to nema kod nas

Kako to izgleda ? Vrlo jednostavno. Krenete ujutru u kancelariju, i tu ako ima paketica nekih to prvo nosite. Ako nema, kad izadjete iz kuce vozite se po centru dok vas ne zovnu na mob i ne daju adresu. Odete na adresu uzmete, usput mozete da uzmete jos jednu ali i jos 5 sitnih posiljki. Kad je nesto bogu iza nogu, najdete se sa kolegom koji je na motoru i to baci brze. Posto nas je malo, ali dovoljno da pokrijemo grad, ja sam recimo isao svuda (zemun,kanarevo brdo,banjica,ngb) pored strogog centra.
OKo ostavljanja bajka i sl. nije frka jer obicno su to neke ordinacije,firme,privatne kuce i sl. i kao da idete u svoju kucu. Znaci ako je nesto na 4. spratu vi uneste bajk u zgradu, mozete i na sprat i sve ok.
KAd je nesto ozbiljnije - Delta city,airport city i tako neke zgrade to je isto opustneo, imaju portira,obezbedjenje i sl. i ljudi su jako ljubazni.
Jednostavno svako kome nostie pita kako to ide i sl. i svi ne veruju kad se kaze biciklima da ide zato sto em nemaju predstavu da je brze od taksija (sa njima su pre ovoga slali posiljek), busom, kolima i sl. i jos ne gleda se na bajs kao na prevozno sredsto. Jednostavno svi misle kao to je do radnje, do druga, do keja...a ne da predjes sa njim 90 km. sto je i razumljivo kakva smo nacija...ej bre pa koja budala jos vozi bajs

Usput stanete jedete, nekad nema nista pa zujite po gradu pola sata, 45 min, sedite u parku...
Ovo vam pokaze koliko je bitno da ste jaki mentalno. Prosto, kad sma poceo da radim prvih mesec dana (20 radnih dana) sve vam je novo, uvek drugaciji dan, upoznavanje sa ljudima, dinamicno sve...samim tim ste uzbudjeni je u nekom turbo modu i umor ne osecate. Posle mesec dana je kljucno. Samo vas sasece umor i to do daske. Ja sam sprecio sigurnu temperaturu jer sam se 3 dana kljukcao supama,cajevima,aspirinima pre spavanja i sl. Jednostavno kad sve predje u rutinu, adrenalin pada, uzbudjenja nema, jer sve znate i sl. + na sve ovo ima onih momentalnih demoralisucih situacija tipa popnete se uz vojvode stepe do trosarine, sidjete nazad na autokomandu i onda morate da se vratite gore jer treba jos od nekog da se uzme nesto ili je prvi nesto zaboravio. Znaci okrenete bajs i opet gore.
Prosecno na dan se predje oko 70-tak km, znaci bilo mi je dana kad sam presao i oko 90 a nekad i oko 50. Dakle nedeljno (5 dana), vikend se ne radi, oko maks. 400km se predje.
Ovo ne moze da se radi ako se radi zbog kesha za izlaske, pice i sl. kao neka brza lova. Prvenstveno morate da mnogo volite bajs da vozite, drugo da mozete da izdrzite fizicki i da ste ok u gradu, jer nas saobracaj po centru je haos.
Ako nekog zanimaju konkretno detalji oko cene,firme,kontakta i sl. nek mi se obrati na pp. Ovim nisam nista hteo da reklmairam niti "guram", samo sam predstavio jednu lepu novinu kod nas, naravno kod nas je na kraju, jer ,primera radi, Hrvati ovo imaju ekstra profesionalo, najbrzi su u Zagrebu, i jako im dobor ide, a oni vec imaju par godina.
Vidimo se negde po gradu, pozz svima