Šta da vam kažem... Ja sam se pomirio sa tim da će ovde ljudi večito da prepisuju propozicije zato sam i onako polublago sugerisao da je bezveze da Elita vozi dva kruga - maraton... Ovo za Izrael nisam imao pojma, ali možda ima svoje razloge... Bolje da voze 5 krugova u okviru Safety Zone nego da ih Hezbolah vreba duž 20 km od 100

.
A sad malo ozbiljnije... Ja lično nikad neću skapirati zašto, kad organizator ima neki tehnički problem, (ovde konkretno se izgleda radi o tome da ne mogu da pokriju rutu od nekih 60-70 km, pa im je lakše da pokriju dva puta po 30 - opcija da ne mogu da nađu još 40 km mi deluje apsurdno) što ne pojasni ljudima da zbog bla bla bla... neki detalji ne mogu da budu ispoštovani...
Mislim sad će da ispadne... "Vidi ovog Gordana, imamo još jedan maraton, a on mi tu izvlači paragrafe Pravilnika, umesto da sedne na bajk"...
Stojim da je ovo OK, ako u nedostatku iskustva, mada koliko vidim Orlovac im je backup, pa mi opet malo čudno, imaju želju da se okušaju u organizaciji maratona... Maratoni su daleko teži za organizovanje, zahtevaju više materijalnih sredstava, ljudstva, entuzijazma... Zato i mogu da sve ovo progutam, ako ćemo sledeće godine da dobijemo pravi Maraton.... jer ovo sa pravne strane definitivno nije Maraton...
Nadam se da će organizator koji učestvuje na forumu u diskusiji, celu ovu diskusiju oko "Marathon - Not marathon" shvatiti na najbolji način, jer se ovde sugeriše iz najboljih namera. Mene ne bi iznenadilo da im niko i nije sugererisao da maraton ne može da ima deonice koje se ponavljaju.
Za kraj jedno malo čikanje organizatorima, nadam se da će ih podstaknuti....
Dal je stvarno moguće da nemate da nađete još 30-40 km rute? A toliko planina okolo...
.