Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#161 zzz

zzz
  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 October 2011 - 07:59 PM

Meni je nejasan rezon par trgovaca koji imaju bas dosta robe i nikad ne navedu cenu, zar neko ocekuje da nemam pametnija posla, vec da zivkam sve oglase redom... stavi lepo cenu, ako mi se svidja sta nudis i po kojoj ceni, zovem da pregovaramo...
  • 0

#162 Trajkociklista

Trajkociklista
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 480 posts
  • LocationDom mi je tamo gde mi je bi/tricikl :D

Postavljeno 12 October 2011 - 08:14 PM

Meni je nejasan rezon par trgovaca koji imaju bas dosta robe i nikad ne navedu cenu, zar neko ocekuje da nemam pametnija posla, vec da zivkam sve oglase redom... stavi lepo cenu, ako mi se svidja sta nudis i po kojoj ceni, zovem da pregovaramo...

Resenje je jednostavno - takve uopste ne zoves.
Osim ako bas bas nudi nesto izuzetno, i bas ti to treba, pa ces zvati ..

Svako bi bilo lepo da se ubaci jos kategorija, i da se malo revidiraju postojece.
Naravno od toga nece biti velike vajde ako se strogo ne postuje selektovanje kategorija.

Takodje bi jako bilo korisno da se vreme trajanja oglasa skrati na 7-10 dana, sa mogucim produzenjem poslednje dana, i naravno nakon isteka.
30 dana je bez smisla, jer svi znamo da kad psotavis oglas jave ti se ljudi prvog i drugog dana, i posle niko ..
Ionako vecina oglasavaca brise stare i postavlja nove (sa istim sadrzajem) bar svakih par dana, ako ne i svakodnevno,
tako da ne vidim smisao trajanja od 30 dana osim ako se time ne zeli napraviti vise posla tim sto kace svakih par dana.

Sto se gaca tice, pa sama funkcija kaze "pregled svih oglasa". Ko te tera da gledas sve najnovije ;p
Zagledja samo u grupe koje te interesuju ako neces da gledas kace ;)

Pozzz
  • 0

#163 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5522 posts

Postavljeno 13 October 2011 - 07:15 AM

Resenje je jednostavno - takve uopste ne zoves.
Osim ako bas bas nudi nesto izuzetno, i bas ti to treba, pa ces zvati ..

Malo komplikovanije resenje bi bilo:
dogovori se nekolicina drugara pa krenu da zovu.
Naravno, prvo pitaju za cenu, a onda krenu da smaraju
sa cenama (koliko, jel moze u dinarima ili engleskim funtama),
sa zamenama (ima 3 metera drva a grejem se na "plin"),
sa obaranjem (nemam, da me ubijes, a zeleo bi* taj bajs, al* mi bas fali tih 200EURa),
sa ponudama (vidi, ja ti nudim 500 i bolju ponudu sigurno neces da dobije) i
sa svim ostalim stvarima koje mogu da iznerviraju tako profesionalnog prodavca,
pa tako nekolicina u krug,
i verujem da ce sledeci put da istakne cenu :)
  • 0

#164 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 13 October 2011 - 08:13 AM

Ha, ha, pa takvih marifetluka ima itekako i gde su istaknute cene, čak i tamo gde je cena realna, pa i ispod realne.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#165 gaja

gaja
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 posts

Postavljeno 14 October 2011 - 06:17 PM

Takodje bi jako bilo korisno da se vreme trajanja oglasa skrati na 7-10 dana, sa mogucim produzenjem poslednje dana, i naravno nakon isteka.
30 dana je bez smisla, jer svi znamo da kad psotavis oglas jave ti se ljudi prvog i drugog dana, i posle niko ..
Ionako vecina oglasavaca brise stare i postavlja nove (sa istim sadrzajem) bar svakih par dana, ako ne i svakodnevno,
tako da ne vidim smisao trajanja od 30 dana osim ako se time ne zeli napraviti vise posla tim sto kace svakih par dana.

Sto se gaca tice, pa sama funkcija kaze "pregled svih oglasa". Ko te tera da gledas sve najnovije ;p
Zagledja samo u grupe koje te interesuju ako neces da gledas kace ;)

Pozzz

Заиста не знам да ли си било шта продавао преко огласа на Циклоберзи али констатација да се "људи јаве после 2-3 дана од постављања огласа" уопште не стоји. Имао сам случај да сам огласе понављао по 3-4 пута после 30 дана, па да се неко коме део који оглашавам затреба - јави. Зимус сам рецимо имао пех да ми је био потребан задњи мењач (стари се издеформисао у пуцању ланца и куке - небитно) - потражио сам у огласима, нашао огласе који су истекли - контактирао продавце - али је део био продат па сам био приморан да купим нов у Планету.
  • 0

#166 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 14 October 2011 - 06:29 PM

Заиста не знам да ли си било шта продавао преко огласа на Циклоберзи али констатација да се "људи јаве после 2-3 дана од постављања огласа" уопште не стоји. Имао сам случај да сам огласе понављао по 3-4 пута после 30 дана, па да се неко коме део који оглашавам затреба - јави. Зимус сам рецимо имао пех да ми је био потребан задњи мењач (стари се издеформисао у пуцању ланца и куке - небитно) - потражио сам у огласима, нашао огласе који су истекли - контактирао продавце - али је део био продат па сам био приморан да купим нов у Планету.

Mozda nisu u pitanju 2-3 dana,ali posle 7-8 dana retko ko zove za oglas,zovu uglavnom "pecarosi" koji kao "ozbiljni kupci" nude neke bedne cifre,tipa "Dugo ti stoji oglas,prodaj meni za xxx,jer ti to niko nece"
Ja recimo najcesce prodam 4-5 dan od postavljanja oglasa,a inace potpuno se slazem sa Trajkom u vezi promena koje je predlozio.
  • 0

#167 Trajkociklista

Trajkociklista
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 480 posts
  • LocationDom mi je tamo gde mi je bi/tricikl :D

Postavljeno 14 October 2011 - 07:07 PM

Заиста не знам да ли си било шта продавао преко огласа на Циклоберзи али констатација да се "људи јаве после 2-3 дана од постављања огласа" уопште не стоји. Имао сам случај да сам огласе понављао по 3-4 пута после 30 дана, па да се неко коме део који оглашавам затреба - јави.

Gajo malo mi je nejasan tvoj post u nekim delovovima, pa cu ponoviti sta sam vec pisao:

1. rekao sam da se ljudi javljaju u prvog dana i jos 2-3 dana posle postavljanja oglasa,
tj njegovog pojavljivanja pri vrhu liste u svojoj grupi ili prvi vrhu pregleda svih oglasa,
a ne da se javljaju tek posle 2-3 dana od postavljanja kako ti kazes u svom parafraziranju onoga sto sam ja pisao.

2. Ako si ponavljao poglas 3-4 puta posle njegovog isteka naravno da se neko javio.
Da oglas nisi ponovio mozda se ne bi javili nikad ;)
Ako si robu prodao posle 4 obnavljanja, to je moglo biti i posle 30 dana jer je trajnost oglasa bila 7 dana, a ne posle 4 meseca od prvog postavnjanja.

Naravno da sam prodavao na CB, i skoro uvek imam nesto na prodaji.
Pri svojoj tvrdnji da se ljudi javljaju u samo prva 2-3 dana od postavljanja oglasa
svakako nisam iskljuciv, i svakako ima ljudi koji se javljaju i dosta kasnije.
Ali kao sto kazes, ljudi su najverovatnije koristili sistem pretrage kao i ti kada si trazio taj menjac,
tj. ti ljudi su inteligentni, sto se ne moze reci za vecinu ;)
Use the search Luke! Kako bi to mudri ucitelj Juda rekao ;)

Sta prosecni kupac radi jeste da oglase pregledava po grupi, i automatski vidi one najnovije, i ako nema na prve 3-4 strane on odustane.
U slucaju da mu je to nesto bas bas potrebno,ili je redak predmet pa je i suludo pregledavati desetine strana da bi se pronasao, i ima nesto u glavi, onda to sto trazi upise u pretragu.
Takodje dok stigne to ne neke 3.-5.-10. strane oglasa recimo mtb bicikala,
vec je nasao par sebi interesentnihi ponuda i jednostavno nece stici na 11. stranu jer je vec nasao sta mu treba u novijim oglasima.

Kako pretraga izbacuje i istekle oglase (ako se ne varam) taj neko sto bas to trazi ce se sigurno javiti, iako je oglas istekao jer je postavljen na kraci period a oglasavac nije obnovio iz bilo kojih razloga.

Redovno se desava da oglas postavljen u toku prepodneva, uvece vec zavrsi pri kraju 3 strane,
a sutradan vec na 5-6 u nekim od najpopularnijih kategorija,
i stoga smatram da bi bilo korisno napraviti vise kategorija, i da bude jasno gde sta ide i da se ne tolerise mesanje, tj. stavljanja oglasa u kategoriju kojoj ne pripada.

Inace ranije je postojala opcija biranja trajanja oglasa prilikom postavljanja,
ali je pre nekog vremena ukinuta iz meni nepoznatih razloga i rezona.
Smatram da je istu potrebno vratiti iz razloga koje sam naveo, a onda ko zeli da postavi oglas koji traje 30 dana ili 3 meseca, neka tako i ucini,
a ko zeli krace da takodje moze da izabere tu opciju, a ne da se petlja sa brisanjem/posavljanjem jednog te istog oglasa svako malo i da to lici na zloupotrebu pravila za koriscenje oglasnog dela CikloBerze.

Pozdrav
  • 0

#168 combat88

combat88
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 224 posts

Postavljeno 17 October 2011 - 12:41 PM

ne da je haos u oglasima nego je opša anarhija. prodaje se sve i svašta u pojedinim kategorijama. :roll: trebali mi modovi da povedu više računa i da nesavesnima dodele trajnu bananu. :D čisto da se uvedu neka pravila za oglase. :D :D
zahvaljujem.
  • 0

MCWkdP0.gif

#169 Aki

Aki
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationNovi Beograd/Dorćol

Postavljeno 17 October 2011 - 02:33 PM

mozda ne bi bilo lose, da se dobrovoljno jave ljudi koji ce sredjivati oglase.

U krajnjoj meri, da jedan moderator bude zaduzen za MTB, jedan za Road..treci za opremu itd. (Pod uslovom da ima vise dobrovoljaca :)).

Takodje, trebalo bi uvesti negativne poene, pa nakon odredjenog broja sankcionisati prodavca/kupca.
  • 0
Doći ću ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te...

http://www.juraifilm.com/

#170 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 17 October 2011 - 02:56 PM

Ovaj iz osecine je postao dosadniji od onih sa krpama!
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#171 karpkg

karpkg
  • Members
  • 1810 posts

Postavljeno 17 October 2011 - 03:25 PM

Definitivno bi trebalo skratiti vreme ponavljanja oglasa na 7 dana, to je sasvim dovoljno da se oglas kako-tako održi u "životu", jer posle 30 dana, ni sam ne bih uspeo da ga pronađem, da nije opcije "Moji oglasi". Ono posle mesec dana je ravno objavljivanju novog oglasa, jer je toliko duboko potonuo, da ga niko nije ni primetio. A možda ta stvar u toku trideset dana zatreba većem broju ljudi koji će svoje potrebe zadovoljiti na "tazijoj" robi, umesto da prevrću ko zna koliko strana. Ko neće ili ne želi da obnavlja oglas, svakako mu i ne smeta da mu oglas potone.
A za uvođenje moderatora po kategorijama, moj veliki glas. Mislim da bih bio spreman i da platim, samo da mogu da eliminišem neke smarače.
  • 0
"Nesposobni su jedino sposobni da onesposobe sposobne"

#172 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 17 October 2011 - 03:32 PM

Ovaj iz osecine je postao dosadniji od onih sa krpama!

Posebno me nervira što ne napiše cene a pošto prodaje dosta meni zanimljivh stvari mogao bi svaki dan maltene da ga zovem i posle 4-5 kontakata što telefonom što mailovima neću više zainat da ga zovem, jel ima neka opcija za ignore, da ga ne vidim uopšte?

Ja mislim da bi trebalo da se uvede plaćanje za svaki postavljeni oglas preko npr. drugog, znači 2 oglasa na dan za dž a sve preko toga da se plati 30-50 din, nebitno a preko 10 oglasa na dan duplo.
Korektno, možda je već neko predložio...
  • 0

profilepic.gif

#173 Aki

Aki
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationNovi Beograd/Dorćol

Postavljeno 17 October 2011 - 03:50 PM

^^ ja bih mogao da odrzavam ''jedan'' deo opreme [mtb delovi, odeca/obuca/kacige', viljuske/suspenzije, tockovi], jer ga redovno pratim :).

Dakle, da se sakupe dobrovoljci, pa da se javi adminu. :)
  • 0
Doći ću ti u snovima
da ti ukradem poljupce
neka vrijeme samo leti
jos uvijek volim te...

http://www.juraifilm.com/

#174 zuba88

zuba88
  • Members
  • 893 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 October 2011 - 05:35 PM

ovog iz osecine stvarno treba banovati, preteruje, svaki dan sve oglase ponovo kaci, em je bezobrazan sa cenama, klasican preprodavac kupuje sa berze povoljno pa onda dize cene u nebesa , i imao sam lose iskustvo sa njim , dogovorio sam bio rx kocnice i poslao mu adresu, dogovor je bio da sutradan posalje, ceo dan sam ga zvao da vidim preko koga i da li je uopste poslato, on je rekao poslato je ali ajvljam preko koga kada dodjem kuci, sto je meni u startu bilo sumnjivo, naravno nije mi javio nista, nego tek posle tri dana mi je javio da nije poslao i kao jel sam jos zainteresovan, kakav je to trgovac strasno, dodatni minus je sto nema pojma sta prodaje nego samo lupa cene, na pitanje kakve su rucice na r1 kocnicama alu ili carbon, on odgovara titanijum jer su sive boje, a formula nikada nije pravila titanijumske rucice. tako da sto se mene tice ja od njega necu kupovati nikada nista .
  • 0
........

#175 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 17 October 2011 - 05:55 PM

ja mislim da su mu cene za komplet bajseve bile OK, za onu kockicu LTD je tražio 900€ i verovatno bi još malo spustio što je po meni sasvim ok cena za taj bajs, da već nemam slično razmišljao bi o kupovini (mada mu je recimo onaj KTM sa karbonskim ramom isto tu negde a karbon je ipak karbon) ali zato kad je taj bajs rastavio na delove zbir cene je bio za preko 300€ u plusu :shock: što nema smisla po meni ali da smara sa svakodnevnim obnavljanjem istih oglasa, vala smara...
  • 0

profilepic.gif

#176 zuba88

zuba88
  • Members
  • 893 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 17 October 2011 - 05:57 PM

nece taj da spusti ni eur
  • 0
........

#177 zbane

zbane
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 23 October 2011 - 11:42 AM

Ne znam da li sam pogodio pravo mesto da izlozim svoj problem, ali bar da pokusam.
Naime radi se o prodavcu i serviseru u Temerinu koji ima dosta oglasa na CB. U jednom od svojih oglasa naveo je bicikl za decu od 8-12 god. X-fakt team junior 200 eur. U opisu stanje: NOV, i kao iz radnje (moze se proveriti). Posto trazim za klinca bajk ovo mi se ucini da kazem kao dobra kupovina jer bih ipak zeleo da kupim nesto sto je iole kvalitetnije za razuman iznos. Elem, pozovem ja doticnog Lajosa, upitam ga jasno da li je bicikl nov, on mi potvrdi, usput mi obori cenu na 180 eur, ja sednem u auto, predjem 150 km, nadjem kucu, Lajos nije tu ali je zena i cerka, nalaze bajk, iznose i ja imam sta da vidim : pocepano sediste, rucke pocepane, izguljeno gde god se moze izguliti kad bajk vozi dete par godina tj. nema govora o tome da je nov. Kada sam ih pitao da to nije ono o cemu smo razgovarali oni se jednostavno napravise ludi kao u fazonu mi prodajemo samo polovne bicikle.
Tako da ne bih da duzim dalje, ali obzirom da sam bio sa dvoje dece i suprugom suzdrzao sam se i samo kulturno otisao, pa ovo pisem da ako neko procita zna o kakvom se prodavcu radi i da se ne baca dzaba u trosak kao ja a sve da bi dobio samo nervozu i razocaranog klinca na zadnjem sedistu auta.
  • 0

#178 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 23 October 2011 - 11:56 AM

^^ to je više za temu: "Lukavi prodavci i tako to na tu temu..." :wink:
  • 0

profilepic.gif

#179 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • 2433 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 October 2011 - 02:31 PM

Ljudi, postavljanje oglasa na Cikloberzu postaje besmisleno. U roku od pola sata-sat oglas ode na drugu stranu, pa dalje... Kad stavim na Ciklonaut, bar znam da će puno ljudi imati prilike da ga vidi, jer će sigurno odstojati neko vreme.
Stvarno bi bilo lepo da neko na tome poradi i uvede reda. Pogotovo što se na tom redu može i zaraditi...
  • 0
Homesick for a place you've never been...

#180 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 27 October 2011 - 03:57 PM

Mora da ode na 2. stranu kada svaki ili svaki drugi dan iznova gledamo Skota iz Gornjeg Milanovca, Jagodinca na 100 nacina, Slavku sa kineskom opremom a bicikle iz Temerina znam vec napamet...
Izvinjavam se nekome ako sam ga slucajno zaboravio :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika