Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#61 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 665 posts
  • LocationEurope

Postavljeno 12 October 2010 - 06:29 PM

Evo predloga koji nije tezak za implementaciju, a mislim da je koristan osia ako nemate problema sa storidzom...

Oglasi isticu nakon X dana (i po mom misljenju je 10 dana ok) ali se ne brisu, nego se samo markiraju i tako se sele u arhivu (arhiva moze da bude korisna, samim posjetiocima, radi poredjenja cijena i sl, a i benefit ce biti za SEO i traffic uopste).

Za korisnike, mogu da idu neke opomene (prije bana), i eventualno report dugme, da bi dobronamjerni (trusted) korisnici mogli da prijave pojedince koji kace nebuloze ili kace konstantno duple oglase...

Sve ovo sa programerske tacke gledista zavrsava se vrlo brzo.
  • 0

#62 Vorda

Vorda
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 12 October 2010 - 06:33 PM

=D> =D> =D>
  • 0
puno znoja,malo krvi

#63 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 12 October 2010 - 08:05 PM

arhivu i odredjeno vreme trajanja oglasa imamo. iz arhive se brisu nakon predefinisanog perioda.
  • 0

#64 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 665 posts
  • LocationEurope

Postavljeno 12 October 2010 - 09:35 PM

Arhiva bar iz user front perspektive ne postoji, postoji nesto sto se zove "oglas istekao":
http://www.cikloberz...ow.php?id=12944

I to bi se moglo nazvati neko internom, polu arhivom, jer arhivirati nesto znaci ne brisati :)
Jasno mi je da se podaci gomilaju i opterecuju vps ili server, ali rekoh bilo bi korisno da se ne brisu u koliko je isplativo i moguce.

Primjer za isplativost je recimo: tema postavlje prije X dana za kupovinu necega, ljudi okace linkove ka oglasima i ako neko se posle odredjenog vremena vrati na citanje teme, dobije poruku oglas obrisan i bude prilicno konfuzno.
Ovo je samo predlog, meni nije nesto neophodno, al kao sto sam vec rekao cijenim da moze biti korisno.

Sto se tice isteka oglasa tu bi kao sto su ostali diskutanti vec rekli mozda trebalo modifikovati broj dana, kada oglas istice ili posle koliko ga je moguce obnoviti, jer bi to stvarno mozda uticalo pozitivno na "spamer" prodavce.
  • 0

#65 gripen

gripen
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 12 October 2010 - 11:23 PM

kao sto sam i rekao moje misljenje je da je 30dana mnogo.... i samim tim ima vise spamera... 7-10 dana bi bilo korektno mozda cak i da se napravi opcija da korisnik sam bira na koliko dana ce da traje oglas 7 14 21 30... mislim ako je to tehnicki izbodljivo... 8)
  • 0
Postavljena slika

Postavljena slika

#66 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-

Postavljeno 13 October 2010 - 12:57 PM

ima mnogo stvari koje se mogu unaprediti, samo treba slobodnog vremena :)
  • 0

#67 Trajkociklista

Trajkociklista
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 480 posts
  • LocationDom mi je tamo gde mi je bi/tricikl :D

Postavljeno 17 October 2010 - 02:26 PM

Jagodina strikes back ;)

http://www.cikloberz...?member_Id=3095

Svi oglasi izlistani u kategorijama:
Oprema » Viljuske/Suspenzija /Ramovi /Tockovi /MTB Delovi /Specijalka Delovi /Odeca/Obuca/Kacige

Mislim stvaaarno [-X
  • 0

#68 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 17 October 2010 - 03:31 PM

Cist bezobrazluk!. n:anim_08
  • 0

#69 gripen

gripen
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 17 October 2010 - 05:12 PM

Evo jednog predloga, da li je neko mozda razmisljao da se oglasi prebace u sam forum ko sto je uradjeno na dropbike? i mnogim drugim forumima

da se ogranici trajanje post-a na 2 nedelje i posle se automacki brise u tom delu foruma. postavljanje oglasa mogu iskljucivo registrovani korisnici. bude li kakvih problema, ban accounta bez ikakvog problema... praksa je dokazala da to funkcionise na dropbike koji ima oko 7000 clanova...
[-o< n2:smiley-cool21
  • 0
Postavljena slika

Postavljena slika

#70 vstojnic

vstojnic
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 343 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 17 October 2010 - 09:09 PM

To ti je vracanje u kameno doba. Ipak je lakse i lepse da vidim preview oglasa ili da sortiram. A na DB se X puta iznerviram zbog imbecila koji ne navedu sta prodaju pa ja udjem da vidim a ono shit inside 8)
Samo treba brisati oglase korisnika koji ne postuju pravila, ili brisati i korisnika. Znam da je to Sizifov posao jer ludaka koliko oces ima, ali ako nam dragi programeri nadju neko resenje eto nama sredenih oglasa. :wink:
  • 0
Postavljena slika
Postavljena slika
Postavljena slika

#71 gripen

gripen
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 17 October 2010 - 10:24 PM

pa mozda jeste vracanje u kameno doba, ali kad pogledas msm bar meni to deluje sredjenije od nasih oglasa, koji su u haosu smo zbog ljudi koji su blago receno bezobrazni da nekazem stoka... ono sto je uradjeno da se oglasi razvrstavaju u grupe, to je super, samo da ima ljudi koji to postuju i nista nam drugo ne treba [-o<
  • 0
Postavljena slika

Postavljena slika

#72 Gary_Fisher89

Gary_Fisher89
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1215 posts
  • LocationPalace, Centar, Beograd

Postavljeno 18 October 2010 - 10:33 AM

Nikola zar ne mozes da stavis verifikaciju oglasa sa tvoje strane, kao sto postoje i postovi koji, kada je korisnik obelezen, moraju da budu odobreni od moderatora, pa se tek onda vide.

Tako i za oglase, stavis da ti moras da ih odobris i u isto vreme dobijes da u svim grupama gde im nije mesto odbijes i da ti obimnost posla zavisi od trnutnog stanja. Nekada bi dnevno bilo 4,5 nekada 20, ali ne moras da pravis neke programe, sisteme moderacije i sl. sto bi "automatski" zavrsavalo posao.

Pozdrav
  • 0
http://www.youtube.c...cycleFanatic89#

"The bicycle has a soul. If you succeed to love it, it will give you emotions that you will never forget."

Polar matrix - 14400km; Gary Fisher - 28983km; Wilier - ...in progress...

#73 misaxtr

misaxtr
  • Members
  • 3059 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2010 - 01:36 PM

Još kad bi Nidža imao od svega ovoga i mogućnost da zarađuje i posveti se samo CB....

p.s. dobrodošao natrag... :wink:
  • 0
Postavljena slika

MTB do groba a i posle...

#74 mixitron

mixitron
  • Members
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 18 October 2010 - 04:24 PM

Ma bre, od lepog nema ništa s 90% ljudi.

Da se namesti da možeš da se loguješ na CB samo s adresom kod provajdera i kad bi popio ban na adresu ako ne poštuješ pravila, svi bi se smirili u roku od juče ujutru. Koliko vas je uspelo da vidi da prodajem svoj GPS? Za 15 minuta ga je odnela poplava garderobe...
  • 0

#75 Hari

Hari
  • Members
  • 1921 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 October 2010 - 07:40 PM

Krsenje pravila o oglasavanju rade oglasivaci koji komercijano prodaju svoju robu do te mere da ih slobodno mozemo generalizovati. Shodno tome predlazem brisanje komercijalnih oglasa i oglasa koje postavlja pravno lice. Zadnji primer. :x

Srafovi.jpg
  • 0

#76 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 18 October 2010 - 10:03 PM

Od pre par minuta

Postavljena slika
  • 0

#77 gripen

gripen
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 18 October 2010 - 10:28 PM

dodje mi da ga pozovem i da mu sve po spisku n:character0071 n:blackeye n:fighting0028 n:smil42d2 n:anim_08 n:anim_08 n:anim_08 n:anim_08
  • 0
Postavljena slika

Postavljena slika

#78 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-

Postavljeno 18 October 2010 - 11:36 PM

obrisan visak i upozoreni prodavci
  • 0

#79 Trajkociklista

Trajkociklista
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 480 posts
  • LocationDom mi je tamo gde mi je bi/tricikl :D

Postavljeno 23 January 2011 - 09:31 PM

Braaaate, neki ljudi su stvarno ili mega bezobrazni, ili jednostavno retardirani :evil:
Poglej ovog: http://cikloberza.co...ow.php?id=30750
u iste te grupe je potrpao sve sto ima na prodaju ..

Reko ajd da pogledam nudi li neko trenazer, kad tamo http://cikloberza.co...gory=5&genre=36
[-X

Pozzz
  • 0

#80 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 January 2011 - 09:42 PM

Pa dobro, ima i po nekog trenazera tamo.Nije sve tako crno, makar niko ne nudi voce i povrce n:kolce
  • 0
Postavljena slika

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika