Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#461 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4299 posts

Postavljeno 06 September 2014 - 05:27 PM

To je prica koju jedan lokalni prodavac (mada legalan sa sve radnjom) godinama forsira u svom gradu poznatom po "dobavljacima" iz inostranstva;). I nije da policija nije obilazila "dobavljace". Mada oni sumnjaju da je policija stigla do njih zahvaljujuci prodavcu a ne prethodnoj prici. 

Malo vise nebulozno deluje da policija nece gledati oglase od 0 evra a gledace ako je cifra preko 500 evra. Cena ne znaci nista. Mogu ja na deciju triciklu da zalepim cifru od 1000 evra. Nismo mi zemlja u kojoj se dnevno objavi 1000 bicikala pa mora neki program da sortira oglase. Svi nasi oglasi se prodju za pola sata dnevno. Ako mislite da je policija toliko glupa da ne moze da obuci nekoliko ljudi koji ce posle mesec-dva znati koliko vredi koji bicikl (bez obzira sta pise u oglasu) i koliko je star grdno ste se za....

A i zasto bi policija uopste i gledala oglase kada i vrapci na grani znaju ko su u kojim gradovima preprodavci? Ne pije mi ta prica bas mnogo vodu...

• 0
.

#462 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 06 September 2014 - 06:19 PM

Iskreno,ne znam o kojem se lokalnom prodavcu radi,informacija je dobijena direktno iz policije,čisto da razjasnim stvari.Da otklonim još neke nedoumice:oglasi se prate jer neki Herman iz Linca ostane bez svog skupocenog i za srce mu priraslog pinarela,a postoji izvesna verovatnoća da može gle čuda iskrsnuti u nekom od oglasa u domaji.Dakle,predostrožnosti radi.

Nadalje,policajci su vrlo dobro upućeni u materiju,ali izvesni "trgovci" baš i nisu sa tom činjenicom upoznati;kao posledicu imamo taj štos sa 0 dinara.Napisah,to je trik kojim pokušavaju da zbune "organe",treba li reći - bezuspešan i unapred osuđen na propast.Plavci su kada je reč o biciklama iznenađujuće dobro potkovani.

U skladu sa tim,dečiji tricikl od hiljadu evra neće ih ni malo interesovati.

Akcija u kojoj su neki domaći veletrgovci nakožu,imala je za svoj povod pomenute događaje u Austriji.Da ima cinkarenja i tipovanja među kolegama,znajući za naš mentalitet,uopšte ne sumnjam.

• 0

#463 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 06 September 2014 - 07:00 PM

Što se tiče 0 to su oglasi za koje nije data cena. Sistem umesto praznog polja izbaci 0.. Videću da prepravim da ispisuje "-/-" ili slično.
  • 0

#464 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 06 September 2014 - 07:10 PM

Iskreno,ne znam o kojem se lokalnom prodavcu radi,informacija je dobijena direktno iz policije,čisto da razjasnim stvari.Da otklonim još neke nedoumice:oglasi se prate jer neki Herman iz Linca ostane bez svog skupocenog i za srce mu priraslog pinarela,a postoji izvesna verovatnoća da može gle čuda iskrsnuti u nekom od oglasa u domaji.Dakle,predostrožnosti radi.
Nadalje,policajci su vrlo dobro upućeni u materiju,ali izvesni "trgovci" baš i nisu sa tom činjenicom upoznati;kao posledicu imamo taj štos sa 0 dinara.Napisah,to je trik kojim pokušavaju da zbune "organe",treba li reći - bezuspešan i unapred osuđen na propast.Plavci su kada je reč o biciklama iznenađujuće dobro potkovani.
U skladu sa tim,dečiji tricikl od hiljadu evra neće ih ni malo interesovati.
Akcija u kojoj su neki domaći veletrgovci nakožu,imala je za svoj povod pomenute događaje u Austriji.Da ima cinkarenja i tipovanja među kolegama,znajući za naš mentalitet,uopšte ne sumnjam.

Cek nista ne razumem. Sve sto pricas je kontra diktorno jedno sa drugim. Prvo kazes da nece gledati tricikl od 1000e posto znaju materiju, posle kazes da su prodavci stavili bajs da kosta 0 din da ovi ne bi znali koliko kosta bajs... Pa kako znaju da onaj deciji tricikl ne vredi 1000e a ne znaju da procene koliko kostaju u stvarnosti ovi od 0 din. Taj iz policije te je zesce slagao. Zna policija i ko krade i ko uvozi kradene i tacno koliko bicikala se nadje u gradu i ko ih je doneo pod imenom i preImenom ali ih zabole za sve to. Secate se price onog japanca sto su mu digli onaj panasonic bajk. Nasli ga ovi nasi sve sa dragim nam tadasnjim ministrom unutrasnjih poslova dacicem. Napravili svecani prijem kada su mu vracali bicikl kao da dolazi obama. Jos samo nije himna svirala. Da policija hoce nesto da radi ona bi radila i svaki bajk koji nestane a da nije od ovih standardnih capriolo i polar kojih ima brdo, nasla bi bajk za max 2 sata.
  • 0

#465 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 06 September 2014 - 08:02 PM

Dakle,da ne ulazim u nepotrebnu polemiku i raspravu,niti imam vremena za tako što,a volje još manje.Prenosim ono što sam čuo,pa rekoh da podelim. 

Dužnost policije je da prati oglase jer se u njima MOŽE pojaviti bicikla koja se našla na "wanted" listi.Prate se,skupoceni i novi bicikli.Oni koju su PROCENJENI da vrede od 500 evra pa naviše.Može stajati kraj njih 0,1,5 dinara.

Pored toga,procedura podrazumeva srdačne posete Miki,Peri i Lazi tj. našim veletrgovcima,ali i obilaske buvljaka gde se ova roba neretko nudi ushićenjim kupcima.

Da li je sve ovo nelogično ne znam,a nije me ni briga,pošto policija ne spada u sfere mojeg interesovanja.

• 0

#466 chamade

chamade
  • Members
  • 4477 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 September 2014 - 09:39 PM

Nisu ni u policiji mutavi..lako je prokljuviti koliko koji bicikl vredi. Čini mi se da je cena od 0 din ili E samo fora prodavca da podstakne kupca da ga pozove a ovaj će na osnovu znanja ili NEznanja kupca da proceni koliko ga može odradi.

A da ima precenjenih na CB bogami ima..ponekad precenjena cena prelazi u bezobrazluk. Shvatam da je pravo prodavca da odvali cenu ali treba biti koliko-toliko i korektan.

• 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#467 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2014 - 02:08 AM

Uuuu vidi koliko dogovora :D moraću da pronađem gde se aktivira obaveštavanje o odgovorima ili je to praćenje teme!!!

Uglavnom, sistem ne treba uopšte da prihvata oglase bez da se upiše cena (treba da izbaci crvenu poruku da oglas ne može da se upiše u bazu jer postoji grešaka: "*niste uneli cenu"), upisivanje crtica je podjednako beskorisno i iritantno kao i 0 ili 1-ca. Hoćeš nešto da prodaš a ne znaš koliko da tražiš ili hoćeš da prodaš a nećeš da kažeš pošto prodaješ!!!

Priča sa murijom i praćenjem oglasa ne pije vodu ni kod mene ali to nije ni bitno jer je zaključak na kraju logičan:

- ako se milicija razume u materiju cene neće ni gledati već će tražiti bajs koji treba da nađu

- ako se ne razumeju u materiju i oslanjaju se na cenu onda im džaba posao, ništa neće uraditi tako...

- a verovatno nisu ni glupi, a ni slepi, pa će vremenom skontati da ni karika na lancu (tzv spojnica) ne košta 1 dinar (ili manje) a kamoli ceo bajs

tako da stavljanje 0-1 za cenu jednostavno ne postiže ono što bi trebalo = zavaravanje milicije ili je policija !!! whatever...

S druge strane, ako predpostavimo da mup ipak prati oglase u potrazi za sumnjivim primercima, šta onda vama govori to što prodavci pokupšavaju da zamaskiraju oči muriji stavljanjem bezveze cena ili očiglednije: šta vam to govori o poreklu bajsa...

Ako si bajs uvezao/nabavio legalno onda nema šta da kriješ cenu kao zmija noge, zar ne...

Ja bi rekao da prodavci koriste ovu taktiku kako bi:

- njihov oglas uvek bio prikazan kada neko izabere filtriranje oglasa po ceni jer ako hoću da gledam one koji su ispod 150€ neminovno će se prikazati i onaj od 0 ili 1 €/dinar.

- sakrili cenu od konkurencije i kao što je već pomenuto, svakog kupca navatali već prema slobodnoj proceni o tome koliko se kupac razume u ono što želi da kupi, spejs šart se ne može servirati svima... a u ovo se uklapa i verovatna želja prodavca da proceni interesovanje kupaca, ako se javi više zainteresovanih onda može da servira drugačiju priču nego u slučaju da ima samo jedan zainteresovani... Ako se stavi realna cena onda je to to, može da ide samo dole u odnosu na navedeno jer će svi pitati može li neki popust isl. ( čak i ako piše da je cena fixna) a ako stavi nerealno veći iznos (kao eventualna kompenzacija za popust koji će se odobriti ili kao želja da se uzme što više love iz dotične trgovine) niko se neće javiti...

Na kraju uopšte ne treba ni ulaziti u polemike zašto i kako prodavci razmišljaju ili šta žele da postignu time, takve cene su nerealne i odlika su skrivenih motiva prodavca a čim postoji skrivenih motiva opet vam je jasno na čemu ste...

Am I right or what :D

• 0

profilepic.gif

#468 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 07 September 2014 - 05:37 AM

Primetio sam da je dosta oglasa stavljeno u pogrešnu grupu. Neki dan filtriram "točak", a dobijem i oglase za gume. Tražim MTB, a dobijem delove, ne cele bajsove samo. Isto sa cenama - ima dosta oglasa sa cenom stavljenom u RSD, umesto u EUR (bajs košta 400 RSD :) ).

Meni se to za RSD isto desilo greškom, pa sam ispravio svoj oglas - možda da se zameni podrazumevani redosled u polju za postavljanje oglasa?

Za ono prvo, pogrešnu kategoriju, ili namerno cenu od 0, ili 1 dinar, kontam da bi se mogla staviti opcija da korisnik označi oglas kao loš. Kad 3 (ili 10 - to se može vremenom naštelovati, da ne bude puno lažnih uzbuna) različita korisnika označe oglas kao loš, da adminu stigne poruka upozorenja, pa da proveri. Ako se uzme da je oglas bez prave cene u stvari gubljenje vremena kupca. U fazonu: "nazovi da vidim koliki si šaran, pa ću ti reći neku cenu."

Naravno, pitanje mogu li admini to fizički postići.
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#469 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 07 September 2014 - 09:47 AM

Najskuplji bicikli koji su ukradeni iz inostranstva se vrlo retko tako reci nikada ne pojavljuju na oglasima. Prodaju se direktno kod preprodavaca preko preporuka i radio Mileva varijanti :)

Npr. pre par godina je dosla tura od 10-tak komada potpuno istih vrhunskih bicikala. Ni jedan nije bio na oglasima a svi su kako cujem vrlo brzo otisli (mesec-dva) jer je cena bila cak i za nase uslove povoljna. Od svih njih se posle nekog vremena na oglasima pojavio samo jedan ram posebno. Verovatno je bilo nesto mehanike i tockova ali ceo bicikl nikada. 

Znam da su neki pocetnici u ovom "biznisu" u pocetku postavljali tako skupe bicikle na oglase ali su ih "kolege" opominjale da to ne rade ne zbog brige prema mladjanom kolegi i sto ce kolega da nagrabusu, nego ce da pukne ceo lanac jer vecina nabavlja bicikle na par istih mesta pa ce biznis svima da propadne. 

• 0
.

#470 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 September 2014 - 10:53 AM

Da policija hoce nesto da radi ona bi radila i svaki bajk koji nestane a da nije od ovih standardnih capriolo i polar kojih ima brdo, nasla bi bajk za max 2 sata.

Znaš koliko krivičnih dela se svaki dan uradi u Srbiji? Svojevremeno je bila mapa toga za Novi Sad, pa je bilo da se usereš. Moj otac je radio u policiji, pa kad su mi ukrali bicikl je bio u fazonu da mogu da prijavim radi reda, ako slučajno naiđem, ali da se ne nadam. To za Japanca je sve stalo i cela policija je tražila samo taj bajs. I cela država - na vestima, po novinama - svugde snimak. Na kraju se lik sam prijavio. Da je bio manje naivan, mogao je da se bicikl ni tada ne pronađe. Gde bi ti tražio ukraden bicikl? Odakle krenuti? I ako nađeš lopova sa video snimka, bajs je verovatno već prvi dan preprodat dalje, rastavljen u delove.

Da ne pričam što i sudovi svojim radom, a i zakoni idu na ruku tima što kraduckaju. Nezvanična socijalna politika, da ne bude nereda na ulici.

• 0

#471 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 September 2014 - 12:28 PM

Što se tiče 0 to su oglasi za koje nije data cena. Sistem umesto praznog polja izbaci 0.. Videću da prepravim da ispisuje "-/-" ili slično.

Nije dobro ni tako...

Moj predlog je da napravis da se mora obavezno uneti cena ili umesto cene 0 din. da stoji "dogovor".

Tako se izbegavaju sve teorije zavere zasto je neko stavio cenu 0 dinara.

A ovo da policija prati oglase je verovatno tacno, ali nije tacno da (ne)prati samo oglase za bicikle vec i za sve drugo i sigurno da ne gledaju u cenu...pa nisu ni oni teletabisi.

• 0

#472 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 07 September 2014 - 01:44 PM

Po meni cena mora da bude obavezni deo oglasa. Ako neko hoce dogovor ili zamenu moze to da navede u tekstu.

Kada vec pricamo pricu, neki od vecih preprodavaca koji valjaju skupe bicikle ne stavljaju cene u oglase i vec smo vise puta pricali o tome. I to ne zadnjih par dana nego oduvek. Nema to veze sa policijom.

• 0
.

#473 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 07 September 2014 - 05:44 PM

Znaš koliko krivičnih dela se svaki dan uradi u Srbiji? Svojevremeno je bila mapa toga za Novi Sad, pa je bilo da se usereš. Moj otac je radio u policiji, pa kad su mi ukrali bicikl je bio u fazonu da mogu da prijavim radi reda, ako slučajno naiđem, ali da se ne nadam. To za Japanca je sve stalo i cela policija je tražila samo taj bajs. I cela država - na vestima, po novinama - svugde snimak. Na kraju se lik sam prijavio. Da je bio manje naivan, mogao je da se bicikl ni tada ne pronađe. Gde bi ti tražio ukraden bicikl? Odakle krenuti? I ako nađeš lopova sa video snimka, bajs je verovatno već prvi dan preprodat dalje, rastavljen u delove.

Da ne pričam što i sudovi svojim radom, a i zakoni idu na ruku tima što kraduckaju. Nezvanična socijalna politika, da ne bude nereda na ulici.

Imam dosta dobar uvid u prosek krivicnih dela. Ne kazem da ce ga naci u 100% slucajeva ali u 80% hoce. Ako ti se ukrade danas bicikl ti odmah prijavis lokaciju zna se ko vralja tuda, ode se samo kod tih ljud(ode policija) i u 8od 10 slucajeva oni su ukrali a i ako nisu znaju ko je. Meni se desilo pre jedno 7-8 god mozda i vise da su mi razbili prozor od auta i maznuli radio (to je dada jos bilo aktuelno da se krade). Pozvao sam policiju i za manje od dva sata sam radio dobio nazad.
  • 0

#474 grbic

grbic
  • Members
  • 6665 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 07 September 2014 - 06:01 PM

Pravo prodavca, UKOLIKO MU SE OMOGUCI, da stavi cenu 0 din/e. Prosta trgovacka psihologija koju neku primenjuje pravilno, neko ne.

Pravo kupca je da ga pozove da sazna cenu ili ce ga ignorisati pa gledati artikle sa cenama. 

Oglasavac ne sme da losim ili pogresnim opisom da dovede kupca u zabludu poput:

Primer 1: U tekstu oglasa stoji novo a kad otvoris oglas u tekstu stoji kao novo (Ako je nesto novo onda je novo, a ne kao novo)

Primer 2: U Opisu stoji besprekorno stanje, na slici isto deluje kako je opisano, pozoves, postavis par pitanja a prodavac pocne da zamuckuje i govori kako je to sasvim sitno ostecenje skoro neprimetno. Onda se zapitam ko je ovde lud ja koji sam pozvao pa dobio packu ili on koji oglasava nesto sto ne odgovara opisu.

Primer 3: Samostalno ocenjivanje tipa prodajem artikal vizuelno 8.5/10, tehnicki 9/10... (standardi ocenjivanja se razlikuju od coveka do coveka, mozda tvojih 9/10 je mojih 6/10)

NAPOMENA: Primeri se ne odnose na bilo koga vec su uopsteni primeri svakodnevnog oglasavanja

Primera ima dosta, samo je pitanje kod koga ce neki upaliti, probuditi mu urodjenu ljudsku radoznalost pa pozvati i eventualno kupiti.

Takodje i pored nekorektnih prodavaca postoje i nekorektni kupci, naruce pa ne preuzmu (eto je dupla postarina), naruci preko post ekspresa pa ceka zadnji dan da podigne jer je svesno narucio iako u momentu narucivanja nije bio finansijski sposoban. 

Da dodam samo jos sledece: Misljenja sam da  prodavac ima pravo da ceni svoju robu koliko zeli i hoce, realna vrednost je jedno, platezna moc drugo, a cenjakanje je trece...

Pre para dana sam postavio link ka austrijskom mozda i najvecem internet oglasniku za sve i svasta, izmedju ostalog naravno deo je posvecen biciklizmu generalno nijedan oglas nije bez cene, sa tacnim opisom jer njihovi zakoni ne dozvoljavaju drugacije, takodje po njihovom zakonu polovna roba se kupuje u vidjenom stanju bez garancije i prava na reklamaciju (sta prodavci cesto stave u tekst oglasa), ali ukoliko si nesto kupio pa ti je stiglo kurirskom sluzbom i ne odgovora opisu vrlo lako prodavac moze zakonski da odgovara zbog prevare i naravo da nadoknadi stetu.

Kod nas po zakonu je neki minimalni iznos kad je prevara u pitanju te se mora resavati samo sudskom parnicom koja kosta bar 2 puta od placenog iznosa.

Jedna stvar se ovde izgubila iz vida a to je da smo prvenstveno biciklisti (neko rekreativno, neko profesionalno) pa tek onda trgovci (pojednci)

Tako da sam saglasan sa ovim sto su napisali bakara i zare vezano za cenu 0 neke valute te da se umesto nje stavi dogovor i da se doda opcija zamena, mada opcija dogovor opet moze biti iskoriscena kao cena 0. Primer: vidis oglas za bicikl koji ti se dopao, u oglasu stoji dogovor, pozoves da se dogovorite oko cene a prodavac kaze cena je 500 evra (hladan tus na +40) i naravno pritom doda da je stavio dogovor dok ne sazna za koliko moze da proda bicikl pa je "zaboravio" kasnije da ispravi.

Predlog:

Uvesti opciju oceniti prodavca. Nekoliko negativnih ocena menja sliku prodavca u ocima kupca. Mislim da bi sa ovom opcijom bio resen problem cene 0. Naravno uvodjenje sankcionisanja tipa 5 negativnih ocena iskljucenje. Da ne bi bilo zloupotrebe pre nego sto kupac oceni prodavca mora da dostavi dokaz, poput slike, prijemnog lista kurirske sluzbe. 

Ima jedna dobra prica vezana za prodaju, navodno je istinita, cak i ako nije poucna je, citao sam je pre 10ak godina u nekim novina. Desava se u americi, neki lik je oglasio da prodaje auto za 1300 banana. Zena neka dosla da kupi auto i ponela sa sobom 1300 banana, lik je odbije pravdajuci se da je pod banana mislio na dolar. Epilog je bio na sudu gde je presudjeno da zena kupi auto za 1300 banana jer je prodavac tako oglasio. Jos je platio i sudske troskove.

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#475 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 September 2014 - 07:47 PM

Imam dosta dobar uvid u prosek krivicnih dela. Ne kazem da ce ga naci u 100% slucajeva ali u 80% hoce. Ako ti se ukrade danas bicikl ti odmah prijavis lokaciju zna se ko vralja tuda, ode se samo kod tih ljud(ode policija) i u 8od 10 slucajeva oni su ukrali a i ako nisu znaju ko je. Meni se desilo pre jedno 7-8 god mozda i vise da su mi razbili prozor od auta i maznuli radio (to je dada jos bilo aktuelno da se krade). Pozvao sam policiju i za manje od dva sata sam radio dobio nazad.

Mislim da nisi u pravu. Takvo je barem moje iskustvo. Što lično, što sam se raspitao. Barem kad je Novi Sad u pitanju. Dozvoljavam da su ljudi koje sam zamolio da mi nađu bajs glupi, lenji, nesposobni i da sam loše procenio. Samo sam ja skontao da ne može tako lako da se nađe bicikl koji se ne zna ko je ukrao.

• 0

#476 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 September 2014 - 08:27 PM

Po meni cena mora da bude obavezni deo oglasa. Ako neko hoce dogovor ili zamenu moze to da navede u tekstu.

Ne moze to uvek tako, bar neko ko nije pravi trgovac ne moze tako da prodaje...

Evo ja prodao 2 gume koje sam dobio gratis u PB, a i u podrumu imam nekoliko krs bicikala koje ne bih poklonio ali bih rado prodao "po dogovoru" i sve vece od 0 dinari je dobitak.

• 0

#477 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 07 September 2014 - 09:30 PM

Ne moze to uvek tako, bar neko ko nije pravi trgovac ne moze tako da prodaje...

Evo ja prodao 2 gume koje sam dobio gratis u PB, a i u podrumu imam nekoliko krs bicikala koje ne bih poklonio ali bih rado prodao "po dogovoru" i sve vece od 0 dinari je dobitak.

Nazovu te, ti kažeš cenu koja je previsoka, džaba su zvali. Iz principa ne zovem kad neko stavi tako cenu.

• 0

#478 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 September 2014 - 09:33 PM

Pa onda je stvar prosta ta stvar i nije za tebe vec je namenjena onom ko ce zvati i imati volju da se dogovori.

Ja recimo ne volim da kupim bilo sta (a noricito ne stvari koje imaju veze sa biciklom ) od nekog ko nije raspolozen da se dogovara i prijateljski razgovara.

Sent from my Coolpad 8297W using Tapatalk
  • 0

#479 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2014 - 10:27 PM

Pitanje je takođe i šta sa oglasima gde se nešto kupuje, šta navesti kao cenu, verujem da je većini cilj da nabave po što nižoj ceni...

• 0

profilepic.gif

#480 tropoli

tropoli
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 08 September 2014 - 01:15 AM

Kod mene u naselju prosle godine je ukradeno sigurno 10+ biciklova, ni jedan nije pronadjen. Drugaru su ukrali skuter ispred restorana 2k eura policija nije htela da izadje na lice mesta ni zapisnik da napravi, naravno isti nikad nije pronadjen. Meni je obijena prodavnica mesovite robe ~1k vrednost ukradene robe, naravno nista od pronalaska krivca iako su otisci saka i stopala bili jasno vidljivi na 2 zida...

A total of 317,000 bicycles were reported stolen in 2013 in Germany of which only 9.6 percent were recovered, according to police statistics.

U Srbiji verujem da procenat ukradenih biciklova koji su vraceni vlasniku ne prelazi 1%

Sto se tice koriscenja broja 0 umesto odgovarajuce cene moram da priznam da me to uzasno nervira, npr trenutna situacija kod drumasa prva strana cak 6 oglasa sa 0.
Kad pozoves neki od tih oglasa da saznas cenu treba prvo 5 minuta da slusas hvalospeve vlasnika o oglasenom biciklu,a ukoliko istom stavis do znanja da ti je vecina tih 
stvari poznata i da te prvenstveno cena zanima cesto se desi da budu "malo" neprijatni...

Predlozi:

1.Sve oglase ca cenom 0,-,1,dogovor izbaciti iz pretrage po parametrima - takodje iste prikazivati na poslednjim stranicama odredjene sekcije/kategorije (nezavisno od datuma prispeca).Verujem da bi nakon ovoga vecina oglasivaca promenila svoj pristup prilikom submitovanja.
2.Omoguciti rating oglasivaca
3.Omoguciti da se svaki oglas moze prijaviti ukoliko nije u skladu sa pravilima, 10+ zlouboreba/prijava ban 
4.Omoguciti pretragu sa vise zadatih parametara npr EUR, 100-300, Srbija, Beograd (Ovo je vec neko trazio, zaista je mucno cekati reload za svaki izabrani parametar)

• 1

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika