Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#441 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 08 May 2014 - 03:49 PM

Listam danas oglase, prelistah dve pune strane nigde b od bicikla i opreme, sve neke kopacke, kupaci torbe za kopacke ovo je strasno....
  • 0

#442 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 May 2014 - 05:09 PM

Veruj mi, i ja bi rado obrisao sve te oglase ali ne mogu pošto postoji kategorija Drugi sportovi sa podkategorijama Trčanje, Plivanje i naročito Razno tako da faktički mogu da se prodaju i kacige za motore i bilo koji drugi proizvod namenjem bilo kojoj drugoj aktivnosti koja se može okarakterisati kao sport jer tehnički gledano to nije u suprotnosti sa pravilima, npr. koplja za bacanje u dalj, vazdušne puške i pištolji, oprema za streljaštvo, opremu za golf već imaš :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#443 Sale62

Sale62
  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts

Postavljeno 10 May 2014 - 03:44 PM

Znaci citam temu Lukavi prodavci i ne verujem kakv sve bezobrazluk postoji, i strasno me nervira da lik 26 mtb stavi u 29ere ali ovo sto sam sada video prevazilazi svaku meru.... znaci u pitanju je prodavac koji je stavio PARFEM u MTB>>26" znaci gledam i ne verujem, dovoljno me nerivara kada vidim sve ono drugo sto isto nema veze sa mtbom ali ajd reko postoje druge grupe pa neka prodje, ali ovaj da stavi parfem u grupu MTB to stvarno nemam reci...ja ne znam sta on milsi da postigne time ali mislim da pored ovakvih ljudi ne vredi nsita ni raditi da im se olaksa neka prodaja...
http://www.cikloberz...w.php?id=152192
  • 0
Pimp My Bike: HT XCS 6.0

#444 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 10 May 2014 - 03:56 PM

Vozis i mirises :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

#445 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 September 2014 - 06:52 PM

Niko ne primeti ove oglase od 0 dinara ili 1 dinar (ili jednostavno niko više ne čita ovaj deo foruma). To bi trebalo zabraniti...

• 0

profilepic.gif

#446 vladags

vladags
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 07:01 PM

Ili oglase gde piše "Prodato"... Zašto se takav oglas ne obriše. 

Čemu informacija da nečega nema... Ili je aktuelno ili ga nema u oglasima...

• 0

#447 tropoli

tropoli
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 07:10 PM

Slazem se sa  Siriusom! Oglase se istaknutom cenom od 0 i 1 dinar administracija bi trebala momentalno brisati/zabraniti

• 0

#448 tomtrag

tomtrag
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 263 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 07:17 PM

A sta ako neko stvarno zeli nesto da proda za 1 dinar...:-):-):-)
  • 0

#449 vladags

vladags
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 07:22 PM

Onda bi bilo lepo da to naglasi.

Ovako je malo neozbiljno, neodređeno i ne daje pravu sliku o iznosu koji prodavac želi da dobije.

Tera potencijalnog kupca da pozove, samo da bi čuo nešto drugo što mu možda, a u većini slučajeva ne odgovara.

• 0

#450 chamade

chamade
  • Members
  • 4477 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 September 2014 - 08:09 PM

Niko ne primeti ove oglase od 0 dinara ili 1 dinar (ili jednostavno niko više ne čita ovaj deo foruma). To bi trebalo zabraniti...

+1  ima dosta oglasa gde su bicikli na prodaju sa cenom od 0 dinara. Nadjem Cube mtb, xt ovo-ono, formula hidraulika..cena 0 din..pozovem..cena 380 ojra. Vidim još njegovih bicikala ali mi mrsko ponovo da ga zovem a nijedan nema cenu. Svi su 0 din.

Takve oglase treba zabraniti.

• 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#451 vladags

vladags
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 09:30 PM

E to je suština. Hoćeš da nešto prodaš, a onda zezaš ljude sa cenom.

Verovatno računa, obrlatiću nekoga kad pozove...

• 0

#452 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 01 September 2014 - 10:03 PM

Nije verovatno, nego sigurno. Ako naleti na nekog manje iskusnog krene da ga zavlaci kako je to sto prodaje space shutle pa zacepi cenu. Ako prodje prodje. Ako vidi da ima posla sa nekim ko zna znanje onda ide druga prica...

• 0
.

#453 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 02 September 2014 - 04:35 AM

Ja u pretrazi stavim da prikaže samo bajseve skuplje od 10 dinara. Tako izbegnem sve one sa 0, 2 dinara i slično. Ima dosta ljudi koji stave cenu u RSD, umesto evara. Možda da se stavi obrnut podrazumevani redosled cene? Pretpostavljam da je tu greška u pitanju.

Te sa 0 dinara samo pozoveš da pošalju bicikl - "prodato!".  :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#454 jakota

jakota
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 589 posts
  • LocationNovi Sad - Kikinda

Postavljeno 02 September 2014 - 06:01 AM

Te sa 0 dinara samo pozoveš da pošalju bicikl - "prodato!".   :)

+1

• 0

#455 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 02 September 2014 - 06:36 AM

Te sa 0 dinara samo pozoveš da pošalju bicikl - "prodato!"

Evo ja se upravo spremam da naručim te od 0 dinara.Fale mi drumaš i ozbiljan mtb,ovi su mi nekako zapali za oko:

http://www.2bike.rs/...-5#.VAVk9_mSywg. i

http://www.2bike.rs/...um#.VAVlRPmSywg

• 0

#456 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 02 September 2014 - 08:52 AM

Treba napraviti mogucnost da se prijave neispravni oglasi, ukljucujuci i te sa neispravnom cenom. znaci nekoliko prijava

Oglas se automatski suspenduje dok ga neko od admina ne odobri ili obrise.

Takodje oglase "prodato" treba ili brisati ili staviti na kraj liste, jer je besmisleno da se pojavljuju medju aktivnim oglasima.

• 0

#457 chamade

chamade
  • Members
  • 4477 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 September 2014 - 09:05 AM

U nekoj pravnoj državi oglas u kome je navedena cena od 0 evra može biti vrlo nezgodan za prodavca jer praktično znači da taj predmet prodaje za 0 evra. Ne znam kako bi to prošlo na sudu negde u jEvropi.

Primera radi: na RFS (Renault Forum Srbija) postoji sekcija sa oglasima i tu nije dozvoljeno postaviti oglas bez cene i podataka za kontakt. Admini odmah opominju oglašivača i ako je potrebno briše se oglas.

U poslednje vreme trrazgledam ovde oglase zbog nabavke još jednog bicikla..ponude su često nerealne ali ali me izludjuje što ima dosta oglasa sa 0 (evra ili dinara). Jednog prodavca sam pozvao već 2 puta za 2 bicikla.. problem je što ih ima još i već mi je mrsko da ga ponovo zivkam.

Što se mene tiče ja dajem glas ZA suspenziju takvih oglasa.

• 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#458 vladags

vladags
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 02 September 2014 - 01:55 PM

Ja takve oglase u prvom redu preskačem I ne pogledam... Ali sam svakako za to da ih nema.

Da bude jasna i čista situacija,

Moderator sam na jednom forumu i znam kako je to kad se ispusti, a i kako je nezgodno kad počnu da se brišu oglasi, pa onda

krene sa prepucavanjem.

Jasna pravila i primena istih. Obzirom da se ovde po oglasima priličan broj ljudi profesionalno bavi tim poslom, jasno je da to vise

nisu mali nego komercijalni oglasi, koje adekvatno treba i naplatiti...

Pa, eto možda mala ideja za administraciju... Naravno u koliko je to sve izvodljivo organizaciono.

• 0

#459 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1531 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 02 September 2014 - 02:30 PM

Moze da se sve lepo to sredi skupimo se ovde nas par damo pare i narucimo bajk od doticnog gospodina. Lepo se printscreen oglas i naruci se bajk. Ako u dostqvi bude cena veca od postarine sa tim parama tuziti prodavca za prevaru i resen problem :). Ja sam na primer u svajcarskoj za raketu platio 2 franka i covek mi poslao. E sada da dodje stranac ovde i vidi ove oglase i naruci bajs bez pitanja o ceni i stigne mu paket od xy evra lepo bi se iznenadio.
  • 0

#460 leopoldbloom

leopoldbloom
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts

Postavljeno 06 September 2014 - 04:56 PM

Dakle,pošto sam po prirodi radoznao,malo sam proćaskao sa khm,khm izvesnim ljudima od poverenja n2:naughty i doznao zbog čega ovi oglasi od 0 dinara/evra.Radi se o sledećem drage moje kolege,od skora policija ima obavezu da brižno prati sve oglase u kojima se pojavljuju bicikle skuplje od 500evra.Pošto,kao što svi dobro znamo,poreklo ovih lepotana na našim prostorima nije baš najjasnije,ukoliko se pojavi neki rasniji primerak,da kažem sa jačim pedigreom,isti odmah dolazi na "posmatranje" nadležnih organa i pomno praćenje nije li za njim raspisana poternica u inozemstvu.Ovo uopšte nije zajebancija,informacija je proverena iz prve ruke,a to znaju i naši hm,uvoznici i dobavljači,te eto i nularica u oglasima,kao neka vrsta driblinga na petoparcu (neuspešnog odmah da kažem,pošto naši krofnojedi nisu od juče i upoznati su sa takvim trikovima).

Evo i jednog friškog primera.Kada je pre nekoliko meseci iz jedne radnje u Austriji nestalo tuce super skupih drumaša(nekoliko iljada evra po komadu),između ostalog je preko austrijske ambasade zatraženo da policija pročešlja i naše "tržište".Bicikli nisu bili ovde,ali se neki od preprodavaca nisu najbolje proveli.Naročito oni koji su imali na desetine komada u ponudi ili na lageru po vlažnim podrumima.

Inače,nije toliko daleko dan kada će se malo dublje zaći i u ovu problematiku,što znači da verovatno neće biti oglasa u kojima stoji 0 dinara/evra,ali ni onih od po 200/300 evra ili 500/1000,ukoliko prodavac ne poseduje adekvatnu dokumentaciju o robi koju prodaje.

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika