Jump to content

Photo

Haos u oglasima

• Please log in to reply
599 replies to this topic

#421 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4299 posts

Posted 30 March 2014 - 01:13 PM

I onda kukamo sto nam je drzava u kojoj zivimo takva kakva jeste. Bolju i ne zasluzujemo...
  • 0
.

#422 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Posted 30 March 2014 - 04:06 PM

Iskren da budem, ja se u potpunosti slažem sa Sirusom.
To je situacija sa toliko oscilacija da čovek jednostavno ne zna kako da nađe rešenje.
A da ne pričamo o alavosti prodavaca. Trebalo bi napraviti tutorijal za naručivanje iz Kine. Članovi će podeliti iskustva, i da se to proširi i na ciklonaut kao jedna sticky tema na oba sajta...
  • 0

#423 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Posted 30 March 2014 - 10:42 PM

poz kolegama, uveliko programiram novi sistem pa ni ne stižem da propratim sve, svaki slobodan minut čvakam u tastaturu n2:smiley-angry029

po svemu sudeći će postavljanje oglasa gde se prodaje oprema po porudžbini biti zabranjeno. imaće opciju postavljanja oglasa u kom daju uslugu naručivanja i to je to.
  • 0

#424 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 31 March 2014 - 07:42 AM

svi krpačimo da se snađemo za delove i komponente, svi hoćemo da imamo što "bolje" za što manje $, takva nam navika

Ta navika je debilna, a ljude sa tom navikom i treba osinuti po novcaniku :)

Recimo u auto svetu je to bolje regulisano, domacin se nategne da pazari nesto sto mu je van platezne mogucnosti i ta navika ga veoma brzo osuri, koliko trepne pocne da radi za gorivo registraciju i odrzavanje, svede zivot na rad zarad prevoza.

Kod bicikala je to drugacije, sami bicikli su vezani za pilicarko trziste koje nikome nije posebno vazno pa se troterima pusta da valjaju dimljenu robu i onda su naravno svi pametni i gospoda sa xt/xtr-om :)
  • 0
Postavljena slika

#425 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 09 April 2014 - 08:06 PM

Odgovor na komentar sa teme "Lukavi prodavci i tako to na tu temu..." čisto da ne bi išao u OT tamo...

Ne mozes jer postoje i kategorije "drugi sportovi" i "razno". Onda treba ukinuti te kategorije. A iz kog razloga? Jer jedan prodavac ima 365 oglasa.
Dvojac iz Temerina drzi pola oglasa :D Resenje : do X oglasa besplatno,posle toga placanje po oglasu.

Znam da ne mogu zbog te dve kategorije koje si naveo i njih treba ukinuti komplet jer čak i ako je roba u kategoriji biciklizma ljudi većinom strpaju i u kategoriju "razno" tipa ram u "ramove" i "razno", gume u "točkove" i... "razno". Nije problem što on ima 365 oglasa već što je većina tih oglasa nevezana za biciklizam, bogi i lajoš imaju po 500 golasa ali je preko 95% vezana za biciklizam...
Da li ti ideš na sajtove koji se bave skijanjem da bi video prodaje li neko bajseve ili točkove, ili možda tražiš odela za plivanje na sajtovima posvećenim planinarenju!!! Ne bi rekao...

Ja sam odavno predlagao naplatu oglašavanja, ako imaš neki deo viška, pogrešno si kupio, ostalo ti od upgrejda itd.. 10 oglasa mesečno ti je sasvim dovoljno a ako se profesionalno baviš valjanjem bajseva i opreme i kačiš po 100 oglasa dnevno onda možeš i da platiš, 25€/mesec dana za paket do 100 oglasa, 50€/mesečno za paket do 250 oglasa i 80€/mesečno za paket preko 250 oglasa, trajanje plaćenih oglasa bi bilo mesec dana, nema potrebe (ni mogučnosti) da se obnove, posle toga se brišu automatski ako se pretplata ne obnovi...
  • 0

profilepic.gif

#426 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Posted 09 April 2014 - 10:08 PM

Još jedan borac za pravdu na oglasima :mrgreen:

Postavljena slika
  • 0

#427 nikolasrbija

nikolasrbija
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 228 posts
  • LocationZemun

Posted 09 April 2014 - 10:44 PM

Slazemo se
  • 0

#428 igorsimo

igorsimo
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 371 posts
  • LocationBački Petrovac

Posted 10 April 2014 - 05:54 AM

Ime... :D
  • 0

#429 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Posted 10 April 2014 - 05:41 PM

10 oglasa mesečno ti je sasvim dovoljno a ako se profesionalno baviš valjanjem bajseva i opreme i kačiš po 100 oglasa dnevno onda možeš i da platiš, 25€/mesec dana za paket do 100 oglasa, 50€/mesečno za paket do 250 oglasa i 80€/mesečno za paket preko 250 oglasa, trajanje plaćenih oglasa bi bilo mesec dana, nema potrebe (ni mogučnosti) da se obnove, posle toga se brišu automatski ako se pretplata ne obnovi...

Ovo je odlican preglog. Kao i onaj da treba pocistiti sve oglase koji nisu vezani za bicikle. Kome treba zimska jakna ili naocare za plivanje sigurn ih nece ovde traziti.
  • 0
.

#430 dachaa

dachaa
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 11 April 2014 - 06:46 AM

+1 za Siriusov i Žaretov predlog
  • 0
'Pain is temporary... quitting lasts forever'

#431 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Posted 11 April 2014 - 07:23 AM

Ovo je odlican preglog. Kao i onaj da treba pocistiti sve oglase koji nisu vezani za bicikle. Kome treba zimska jakna ili naocare za plivanje sigurn ih nece ovde traziti.

Bzv. ako vec ides u komercijalu cemu onda ogranicavanje trzista? Sto se mene tice ako hoce da placaju neka oglasavaju i copave kokoske ...
  • 0
Postavljena slika

#432 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 11 April 2014 - 09:07 AM

Iz vrlo jednostavnog razloga: ovo je CIKLOberza a ne najlon/buvlja pijaca :wink:
Sve su to mere posvećene očuvanju karaktera ovog sajta. Većina novih poseta ovaj sajt ima zbog oglasa, nemam uvidu u tačne podatke ali bi se kladio da je broj novoregistrovanih članova na forum u opadanju zadnjih 4-5 godina! Ljudi dođu zbog oglasa, prelisatju 10 stranica, u zavisnosti od sreće (tj. koliko je neki od malih biznismena bio aktivan tokom noći) videće 20-30 možda 50 korisnih oglasa a sve ostalo će biti Bogi Commerc ili dresovi u svim mogućim bojama, natpisima, šarama, veličinama, na tufne i na pruge...

Ultimativno to vodi do opada poseta sajtu, ljudi brzo shvate da samo gube vreme listanjem oglasa a kada bi dozvolili reklamiranje živine i poljoprivrednih mašina oglasi bi se pretvorili u ono debelo izdanje žutih stranica koje uhvatiš samo da bi ih premestio na drugo mesto kad ti smetaju...
  • 0

profilepic.gif

#433 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Posted 11 April 2014 - 02:34 PM

Da li ste vi svesni da se dnevno postavi oko 900 (devetstotina) oglasa!! Po meni je to potpuno nenormalno obzirom na trziste, broj biciklista. Kada bi se uveo red u oglase, izbacili pilici i motokultivatori mozda bi oglasi i imali nekog smisla. Juce sam dosao sa puta od 4 dana, nisam pratio sajt i posle 30 i kusur strana oglasa sam odustao od gledanja (i to sam jedva izdrzao). A nisam stigao do mesta koje sam pre 4 dana zadnje video.
  • 0
.

#434 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Posted 11 April 2014 - 02:47 PM

Ja sam odavno tako prestao da pretrazujem oglase, prosto nema smisla. Ranije dok je bilo par strana pa i nekako, naletim na nesto zanimljivo, mozda i kupim, ne bih da ga nisam video :) Sad iskljucivo pretraga, posto su se oglasi pretvorili u buvljak.
  • 0

#435 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 11 April 2014 - 03:01 PM

Podsetite me sutra u 17h da pogledam oglase :P
  • 0

profilepic.gif

#436 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 April 2014 - 01:42 PM

Juče u 17h postavio sam jedan oglas, čisto testa radi, evo sad izbrojah on je 1164-ti po redu a nije još ni 24h prošlo, još ima sat i 20 minuta...
  • 0

profilepic.gif

#437 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Posted 12 April 2014 - 02:37 PM

Eeeee zaebo si se, vikend je. Da je radni dan bio bi 927. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

#438 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Posted 27 April 2014 - 10:31 AM

OBAVESTENJE:
Cikloberza je u procesu izrade novog veb sajta koji obuhvata i novi sistem za oglasavanje. Pustanje je planirano za naredni period. Jedna od bitnih novina je ta da ce se sistem za oglasavanje dovesti u red sa Zakonom o oglasavanju Republike Srbije. To izmedju ostalog podrazumeva obavezu svakog prodavca da ostavi licne podatke, zabranu prodaje kopija delova opreme i obavezu da fizicko lice ima opremu koju prodaje.

Vidim ovo obavestenje na oglasima pa me interesuje kako ce to spreciti one koji prodaju kineske kopije pa jos navode da su original i nemaju ih na stanju, da to dalje ne rade?

Inace je ideja kao ideja odlicna, samo ko kod nas postuje propise #-o .
  • 0
.

#439 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 27 April 2014 - 11:36 AM

Vidim ovo obavestenje na oglasima pa me interesuje kako ce to spreciti one koji prodaju kineske kopije pa jos navode da su original i nemaju ih na stanju, da to dalje ne rade?

Tako što ćeš moći da obrišeš takav oglas bez ikakvog obrazloženja.
Inače, ja sam i dalje za sistem naplate :) tako je veća korist za sam sajt, i izdvojio bi komercijalne oglase od besplatnih pa tako ko hoće može da gleda, ko neće nemora. Vremenom bi se to dovelo u balans samo.
  • 0

profilepic.gif

#440 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Posted 27 April 2014 - 12:03 PM

Ostaje sve besplatno sa nekim dodacima koji se naplaćuju. Sajtovi ovog tipa koštaju a Cikloberza traje već 10 godina. Novčani prihodi će biti neophodni kako bi osigurali postojanje sajta i dalji rad na razvoju sistema.
To što deo ljudi ne poštuje propise je već neki drugi problem. Doćiće valjda i tome kraj.
Totalna kontrola je nemoguća a i ne postoje resursi za tako nešto. Pored davanja ličnih podataka prodavac se obavezuje da moralno i krivično odgovara za tačnost opisa predmenta koji prodaje. U slučaju obmane kupac može preko nadležnih organa da tuži prodavca. Zbog svih zakonskih obaveza mora i firma da se registruje što je dodatan trošak na sve postojeće, ali neophodno za funkcionisanje sajtova ovog tipa. Neka nam je bog u pomoći :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users