Haos u oglasima
Posted 30 March 2014 - 04:06 PM
To je situacija sa toliko oscilacija da čovek jednostavno ne zna kako da nađe rešenje.
A da ne pričamo o alavosti prodavaca. Trebalo bi napraviti tutorijal za naručivanje iz Kine. Članovi će podeliti iskustva, i da se to proširi i na ciklonaut kao jedna sticky tema na oba sajta...
Posted 30 March 2014 - 10:42 PM
po svemu sudeći će postavljanje oglasa gde se prodaje oprema po porudžbini biti zabranjeno. imaće opciju postavljanja oglasa u kom daju uslugu naručivanja i to je to.
Posted 31 March 2014 - 07:42 AM
Ta navika je debilna, a ljude sa tom navikom i treba osinuti po novcanikusvi krpačimo da se snađemo za delove i komponente, svi hoćemo da imamo što "bolje" za što manje $, takva nam navika
Recimo u auto svetu je to bolje regulisano, domacin se nategne da pazari nesto sto mu je van platezne mogucnosti i ta navika ga veoma brzo osuri, koliko trepne pocne da radi za gorivo registraciju i odrzavanje, svede zivot na rad zarad prevoza.
Kod bicikala je to drugacije, sami bicikli su vezani za pilicarko trziste koje nikome nije posebno vazno pa se troterima pusta da valjaju dimljenu robu i onda su naravno svi pametni i gospoda sa xt/xtr-om
Posted 09 April 2014 - 08:06 PM
Znam da ne mogu zbog te dve kategorije koje si naveo i njih treba ukinuti komplet jer čak i ako je roba u kategoriji biciklizma ljudi većinom strpaju i u kategoriju "razno" tipa ram u "ramove" i "razno", gume u "točkove" i... "razno". Nije problem što on ima 365 oglasa već što je većina tih oglasa nevezana za biciklizam, bogi i lajoš imaju po 500 golasa ali je preko 95% vezana za biciklizam...Ne mozes jer postoje i kategorije "drugi sportovi" i "razno". Onda treba ukinuti te kategorije. A iz kog razloga? Jer jedan prodavac ima 365 oglasa.
Dvojac iz Temerina drzi pola oglasa Resenje : do X oglasa besplatno,posle toga placanje po oglasu.
Da li ti ideš na sajtove koji se bave skijanjem da bi video prodaje li neko bajseve ili točkove, ili možda tražiš odela za plivanje na sajtovima posvećenim planinarenju!!! Ne bi rekao...
Ja sam odavno predlagao naplatu oglašavanja, ako imaš neki deo viška, pogrešno si kupio, ostalo ti od upgrejda itd.. 10 oglasa mesečno ti je sasvim dovoljno a ako se profesionalno baviš valjanjem bajseva i opreme i kačiš po 100 oglasa dnevno onda možeš i da platiš, 25€/mesec dana za paket do 100 oglasa, 50€/mesečno za paket do 250 oglasa i 80€/mesečno za paket preko 250 oglasa, trajanje plaćenih oglasa bi bilo mesec dana, nema potrebe (ni mogučnosti) da se obnove, posle toga se brišu automatski ako se pretplata ne obnovi...
Posted 10 April 2014 - 05:41 PM
Ovo je odlican preglog. Kao i onaj da treba pocistiti sve oglase koji nisu vezani za bicikle. Kome treba zimska jakna ili naocare za plivanje sigurn ih nece ovde traziti.10 oglasa mesečno ti je sasvim dovoljno a ako se profesionalno baviš valjanjem bajseva i opreme i kačiš po 100 oglasa dnevno onda možeš i da platiš, 25€/mesec dana za paket do 100 oglasa, 50€/mesečno za paket do 250 oglasa i 80€/mesečno za paket preko 250 oglasa, trajanje plaćenih oglasa bi bilo mesec dana, nema potrebe (ni mogučnosti) da se obnove, posle toga se brišu automatski ako se pretplata ne obnovi...
Posted 11 April 2014 - 07:23 AM
Bzv. ako vec ides u komercijalu cemu onda ogranicavanje trzista? Sto se mene tice ako hoce da placaju neka oglasavaju i copave kokoske ...Ovo je odlican preglog. Kao i onaj da treba pocistiti sve oglase koji nisu vezani za bicikle. Kome treba zimska jakna ili naocare za plivanje sigurn ih nece ovde traziti.
Posted 11 April 2014 - 09:07 AM
Sve su to mere posvećene očuvanju karaktera ovog sajta. Većina novih poseta ovaj sajt ima zbog oglasa, nemam uvidu u tačne podatke ali bi se kladio da je broj novoregistrovanih članova na forum u opadanju zadnjih 4-5 godina! Ljudi dođu zbog oglasa, prelisatju 10 stranica, u zavisnosti od sreće (tj. koliko je neki od malih biznismena bio aktivan tokom noći) videće 20-30 možda 50 korisnih oglasa a sve ostalo će biti Bogi Commerc ili dresovi u svim mogućim bojama, natpisima, šarama, veličinama, na tufne i na pruge...
Ultimativno to vodi do opada poseta sajtu, ljudi brzo shvate da samo gube vreme listanjem oglasa a kada bi dozvolili reklamiranje živine i poljoprivrednih mašina oglasi bi se pretvorili u ono debelo izdanje žutih stranica koje uhvatiš samo da bi ih premestio na drugo mesto kad ti smetaju...
Posted 11 April 2014 - 02:34 PM
Posted 27 April 2014 - 10:31 AM
Vidim ovo obavestenje na oglasima pa me interesuje kako ce to spreciti one koji prodaju kineske kopije pa jos navode da su original i nemaju ih na stanju, da to dalje ne rade?OBAVESTENJE:
Cikloberza je u procesu izrade novog veb sajta koji obuhvata i novi sistem za oglasavanje. Pustanje je planirano za naredni period. Jedna od bitnih novina je ta da ce se sistem za oglasavanje dovesti u red sa Zakonom o oglasavanju Republike Srbije. To izmedju ostalog podrazumeva obavezu svakog prodavca da ostavi licne podatke, zabranu prodaje kopija delova opreme i obavezu da fizicko lice ima opremu koju prodaje.
Inace je ideja kao ideja odlicna, samo ko kod nas postuje propise .
Posted 27 April 2014 - 11:36 AM
Tako što ćeš moći da obrišeš takav oglas bez ikakvog obrazloženja.Vidim ovo obavestenje na oglasima pa me interesuje kako ce to spreciti one koji prodaju kineske kopije pa jos navode da su original i nemaju ih na stanju, da to dalje ne rade?
Inače, ja sam i dalje za sistem naplate tako je veća korist za sam sajt, i izdvojio bi komercijalne oglase od besplatnih pa tako ko hoće može da gleda, ko neće nemora. Vremenom bi se to dovelo u balans samo.
Posted 27 April 2014 - 12:03 PM
To što deo ljudi ne poštuje propise je već neki drugi problem. Doćiće valjda i tome kraj.
Totalna kontrola je nemoguća a i ne postoje resursi za tako nešto. Pored davanja ličnih podataka prodavac se obavezuje da moralno i krivično odgovara za tačnost opisa predmenta koji prodaje. U slučaju obmane kupac može preko nadležnih organa da tuži prodavca. Zbog svih zakonskih obaveza mora i firma da se registruje što je dodatan trošak na sve postojeće, ali neophodno za funkcionisanje sajtova ovog tipa. Neka nam je bog u pomoći
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users