Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#401 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • LocationSvuda tuda negde...

Postavljeno 15 March 2014 - 01:29 PM

Dal može da se spreči ovo postavljanje jednog te istog artikla u 100 boja u 100 oglasa?
Stvarno više nema smila. Ako već nije boja u pitanju, onda je ugao pod kojim je slikan predmet.
n2:bc
  • 0

#402 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 15 March 2014 - 03:25 PM

Ja sam te probleme resio sto oglase otvaram samo kad mi nesto treba :) Inace samo skrolujem kao blesav i u moru istih stvari ni ne vidim ono sto me zanima.
  • 0

#403 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 18 March 2014 - 08:49 PM

Znam, ali ga brate mili preteraše...Ko kad nema sutra...

http://www.cikloberz...w.php?id=144461
  • 0

#404 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 March 2014 - 09:18 PM

Nije tu Bogi ništa manje i ništa više kriv, on samo dovlači stvari iz kine kao što je i 99% dresova i 99% patika, sedišta, gripova, diskova, kočionih pločica i paknova itd... a kinezi štancaju šta god poželiš...

Najgore je to što je postalo jaaaako teško naći oglas gde neko prodaje deo koji mu je ostao od upgrade-a isl. jer je berza pretrpana oglasima ljudi koji dovlače raznorazne "krševe" šleperima ili imaju po 300+ oglasa pa kad krenu da obnavljaju onda je to 4-5 stranica samo njihovih oglasa...
  • 0

profilepic.gif

#405 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 18 March 2014 - 11:51 PM

Ne bunim se ja konkretno samo zbog njega niti zbog onoga što prodaje, nego zbog načina na koji eksploatiše oglase... Ovo postade CikloAliexpress. On ga je najviše i prekrdašio. Prodaje kinesku robu, nije problem, ko hoće da kupi kupiće, ko neće da rizikuje isto. Ko neće snaćiće se sam.
Znači ima 5 oglasa za istu majicu samo druge boje, da ne pišem o salomon patikama. To je već...
  • 0

#406 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 19 March 2014 - 12:21 AM

Nema rešenja za to. Dok god se ne uvede plaćeno oglašavanje (tipa 10 oglasa mesečno free a ostalo plati ako hoćeš) biće takva situacija u oglasima, jednostavno nema mehanizma prinude a računanje na nečiju dobru volju i samokontrolu je fail u startu...
  • 0

profilepic.gif

#407 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 March 2014 - 12:56 AM

Kako bre nema rešenja za kršenje pravila, sankcije to rešavaju lako, samo kad se hoće. Ne mora uopšte da bude plaćeno oglašavanje.
Jel može tebi u kuću da uđe neko i radi šta hoće? Može, ali ako mu dozvoliš ;).
Dok to ne dočekamo, možemo barem najbahatije del boj trotere da ignorišemo i stavimo na filter listu, što funkcioniše odlično i olakšava život.

Ja jako retko kupim nešto pa mi nije ni bitno, ne pratim redovno oglase već samo kad tražim nešto konkretno. Do duše da vlada neki red, otvarao bih svako jutro i prelistao za dva minuta sve nove oglase iz kategorija koje me interesuju pa ne bih propustio da kupim ponešto povoljno što nisam ni znao da mi treba :D
  • 0

#408 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 19 March 2014 - 01:19 AM

Nigde nema pravila da je zabranjeno crvenu majicu XL veličine i "identičnu" zelenu majicu XL veličine prodavati u dva oglasa. U suštini nije isti proizvod, u pitanju su dve majice... samo to pojedinci dovode do apsurda pa imaš 5 oglasa za jedan te isti bajs koji se prodaje u delovima pa na jednom su kočnice i slika bajsa, na drugom ram i ista slika bajsa itd...

S bozirom da na berzi možeš slobodno da se registruješ kad god hoćeš i pošto niko od nas ne visi ovde 24/7 a i kontrola oglasa je retroaktivna (ne možeš kontrolisati oglas koji još nije postavljen) to mu dođe kao kad bi ostavio širom otvorena vrata od kuće i otišao negde, tako da, ako neko hoće da iskoristi "priliku" nema nikakvih prepreka na tom putu niti mu treba tvoja dozvola.

Najgora kazna za naše ljude je novčana "kazna", kad treba nešto da se plati pa to ti je gore nego zatvor, i mnogi bi se iskontrolisali kada bi morali da plaćaju za postavljanje oglasa.
Eno primer jednog domaćeg sajta za prodaju, oglas ti besplatno traje 30 dana, posle toga možeš da ga obnoviš i to te košta ~50 dinara. Zamisli kada bi bilo ovako: 10 oglasa free, za svaki naredni oglas 25 din za postavljanje i važi 15 dana (kao i sad što važi). Da li bi onda postavio 300 oglasa? kad bi morao da calneš za to 7250 din???
P.S. ima i taj sistem (na tom sajtu) svojih nesavršenosti ali ovo nije tema o tome...
  • 0

profilepic.gif

#409 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 March 2014 - 09:14 AM

Ma znam da to nije kršenje pravila, samo bezobrazluk. Više sam mislio na duple oglase, prečesto postavljanje-bumpovanje i pogotovo u pogrešnim kategorijama, to najviše nervira kad tražiš nešto i jeste kršenje čak i sadašnjih pravila.
Ne znam koliko toga trenuto ima, pošto kažem ne pratim ali pre je bilo katastrofa.
Samo kažem generalno da se sve to lako rešava, ako se želi postići poštovanje nekih pravila, ista se postave i sprovode rigorozno. Jedno upozorenje i posle brisanje svih oglasa za svaki prestup i ćao. Ponovni prestup i suspenzija naloga.
A ako ih ne mrzi da prave nove naloge i ponovo terorišu, ne bi ni mene mrzelo da napravim sistem da ih otkačim za svagda. Samo se napravi da može da se banuje broj telefona tj da ga sistem pri registraciji odbija i da ne možeš napraviti nalog sa njim više nikad. Da vidiš kako bi urodilo plodom kad popasu par banova.
  • 0

#410 motorola_la

motorola_la
  • Members
  • 8 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 11:48 AM

bilo bi dobro kad bi postojala podela po velicini rama , ili pod sekcija kod ubacivanja oglasa pa onda pretraga po velicini ...
  • 0

#411 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 March 2014 - 12:48 PM

bilo bi dobro kad bi postojala podela po velicini rama , ili pod sekcija kod ubacivanja oglasa pa onda pretraga po velicini ...

Ne bi ti to ništa pomoglo pošto sve zavisi od toga da li će prodavac da izabere pravu kategoriju kada kači oglas a situacija je takva da i sa ovim kategorijama koje imamo često nisu izabrane tačne, ram ode u bajseve, fully u hardtailove i vice versa, delovi u alate itd...
Samo bi napravilo više posla moderatorima...

Vidiš da mnogi ne znaju pravilno ni da imenuju oglas, napišu "Prodajem" šta prodaješ, hot dogove, kifle, pekmez... ili napišu "prodajem ram" koji ram, koja veličina???
  • 0

profilepic.gif

#412 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 01:15 PM

http://www.cikloberz...w.php?id=145717
counter attack... :lol:
  • 0

#413 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 March 2014 - 03:15 PM

http://www.cikloberza.com/show.php?id=145717
counter attack... :lol:

?
  • 0

profilepic.gif

#414 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 03:25 PM

Neko je exprenos obrisao oglas... =D>
  • 0

#415 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 04:17 PM

Pazite sta pisete. Stavice vas unija preprodavaca i bizmismena na crnu listu :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

#416 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 27 March 2014 - 06:15 PM

Brzo je ugušena pobuna protiv organizovanog kriminala na ciklo oglasima.
Kineske trijade su uspele da podmite nekog od moderatora, vlasnika sajta, ili čak šta više, zaprete odmazdom osnivaču oglasa. n2:club
  • 0

#417 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 27 March 2014 - 06:52 PM

You thought you can mess with clan Wu Tanga :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#418 Villain

Villain
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 455 posts

Postavljeno 30 March 2014 - 12:23 AM

Wu Tang - Clan nije uspeo da uguši pobunu :mrgreen:

Postavljena slika
  • 0

#419 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 30 March 2014 - 12:34 AM

Neko mu je očigledno stao na palac s kopijama ili mu nejde biznis :) sve u svemu nije u redu ni da spamuje celokupne oglase već je trebao da napravi temu na forumu i lepo objasni šta je original a šta kopija ili baš ako hoće nek stavi u kategoriju "Ostalo" mada ni to nema smisla ni efekta jer će taj oglas već za par sati biti na 10-toj stranici, za 2 dana niko ga više neće videti na nekoj tamo 30-toj stranici ako se uopšte pamti toliko oglasa a ako bude svaki drugi dan stavljao isti "oglas" zaslužuje ban po pravilima...
Ljudi treba da znaju šta je istina a šta ne, ali on je odabrao pogrešan način da širi istinu, osim toga, svi krpačimo da se snađemo za delove i komponente, svi hoćemo da imamo što "bolje" za što manje $, takva nam navika, pola ljudi koji i pročitaju "proglas" neće hteti da veruje ili će se potruditi da zaboravi i nastavi da traži što bolje za što manje.
E sad, to što pojedini prodavci stavljaju i po 450% proviziju to je druga stvar...
  • 0

profilepic.gif

#420 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 30 March 2014 - 12:37 PM

U svakom slučaju, ne verujem da se bogibasket potresao mnogo :mrgreen: . Zamišljam situaciju kako nailazi na ovaj proglas, malo mu se nasmehnuo brk uz jedno pffff, postavio 58 novih oglasa (izbrojah :mrgreen: ) podrap'o se za mooda pa otišao da fata ženske.
  • 0
Pozdrav

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika