Haos u oglasima
Postavljeno 18 March 2014 - 08:49 PM
Postavljeno 18 March 2014 - 09:18 PM
Najgore je to što je postalo jaaaako teško naći oglas gde neko prodaje deo koji mu je ostao od upgrade-a isl. jer je berza pretrpana oglasima ljudi koji dovlače raznorazne "krševe" šleperima ili imaju po 300+ oglasa pa kad krenu da obnavljaju onda je to 4-5 stranica samo njihovih oglasa...
Postavljeno 18 March 2014 - 11:51 PM
Znači ima 5 oglasa za istu majicu samo druge boje, da ne pišem o salomon patikama. To je već...
Postavljeno 19 March 2014 - 12:21 AM
Postavljeno 19 March 2014 - 12:56 AM
Jel može tebi u kuću da uđe neko i radi šta hoće? Može, ali ako mu dozvoliš .
Dok to ne dočekamo, možemo barem najbahatije del boj trotere da ignorišemo i stavimo na filter listu, što funkcioniše odlično i olakšava život.
Ja jako retko kupim nešto pa mi nije ni bitno, ne pratim redovno oglase već samo kad tražim nešto konkretno. Do duše da vlada neki red, otvarao bih svako jutro i prelistao za dva minuta sve nove oglase iz kategorija koje me interesuju pa ne bih propustio da kupim ponešto povoljno što nisam ni znao da mi treba
Postavljeno 19 March 2014 - 01:19 AM
S bozirom da na berzi možeš slobodno da se registruješ kad god hoćeš i pošto niko od nas ne visi ovde 24/7 a i kontrola oglasa je retroaktivna (ne možeš kontrolisati oglas koji još nije postavljen) to mu dođe kao kad bi ostavio širom otvorena vrata od kuće i otišao negde, tako da, ako neko hoće da iskoristi "priliku" nema nikakvih prepreka na tom putu niti mu treba tvoja dozvola.
Najgora kazna za naše ljude je novčana "kazna", kad treba nešto da se plati pa to ti je gore nego zatvor, i mnogi bi se iskontrolisali kada bi morali da plaćaju za postavljanje oglasa.
Eno primer jednog domaćeg sajta za prodaju, oglas ti besplatno traje 30 dana, posle toga možeš da ga obnoviš i to te košta ~50 dinara. Zamisli kada bi bilo ovako: 10 oglasa free, za svaki naredni oglas 25 din za postavljanje i važi 15 dana (kao i sad što važi). Da li bi onda postavio 300 oglasa? kad bi morao da calneš za to 7250 din???
P.S. ima i taj sistem (na tom sajtu) svojih nesavršenosti ali ovo nije tema o tome...
Postavljeno 19 March 2014 - 09:14 AM
Ne znam koliko toga trenuto ima, pošto kažem ne pratim ali pre je bilo katastrofa.
Samo kažem generalno da se sve to lako rešava, ako se želi postići poštovanje nekih pravila, ista se postave i sprovode rigorozno. Jedno upozorenje i posle brisanje svih oglasa za svaki prestup i ćao. Ponovni prestup i suspenzija naloga.
A ako ih ne mrzi da prave nove naloge i ponovo terorišu, ne bi ni mene mrzelo da napravim sistem da ih otkačim za svagda. Samo se napravi da može da se banuje broj telefona tj da ga sistem pri registraciji odbija i da ne možeš napraviti nalog sa njim više nikad. Da vidiš kako bi urodilo plodom kad popasu par banova.
Postavljeno 27 March 2014 - 12:48 PM
Ne bi ti to ništa pomoglo pošto sve zavisi od toga da li će prodavac da izabere pravu kategoriju kada kači oglas a situacija je takva da i sa ovim kategorijama koje imamo često nisu izabrane tačne, ram ode u bajseve, fully u hardtailove i vice versa, delovi u alate itd...bilo bi dobro kad bi postojala podela po velicini rama , ili pod sekcija kod ubacivanja oglasa pa onda pretraga po velicini ...
Samo bi napravilo više posla moderatorima...
Vidiš da mnogi ne znaju pravilno ni da imenuju oglas, napišu "Prodajem" šta prodaješ, hot dogove, kifle, pekmez... ili napišu "prodajem ram" koji ram, koja veličina???
Postavljeno 27 March 2014 - 01:15 PM
Postavljeno 30 March 2014 - 12:34 AM
Ljudi treba da znaju šta je istina a šta ne, ali on je odabrao pogrešan način da širi istinu, osim toga, svi krpačimo da se snađemo za delove i komponente, svi hoćemo da imamo što "bolje" za što manje $, takva nam navika, pola ljudi koji i pročitaju "proglas" neće hteti da veruje ili će se potruditi da zaboravi i nastavi da traži što bolje za što manje.
E sad, to što pojedini prodavci stavljaju i po 450% proviziju to je druga stvar...
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika