Jump to content

Fotografije

Haos u oglasima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
599 odgovora na ovu temu

#341 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4299 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 09:40 AM

A kad bi lepo svi bili kulturniji i poštovali pravila kuće... ali dobro znaš da se to neće desiti.

Zato treba udariti tamo gde najvise boli. A to je po dzepu. Posto su ovde oglasi besplatni treba udariti po oglasima. Da se ja pitam, svakom ko par puta prekrsi pravila brisao bih sve oglase. Narocito onima koji ih imaju vise stotina.
Dok sam bio moderator brisao sam pojedinim biznismenima i po 100 (STO) dupliranih oglasa. Da sam imao, kao sto nisam, opciju da obrisem sve oglase odjednom ne bih ni trenutka razmisljao. Jeste da bi se Ciklo, sa pravom ljutio ali sa ljudima ljudski, sa kulovima kulovski.
  • 0
.

#342 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 11:38 AM

Vrati se Zare, sve ti je oprošteno. :D

ljudima ljudski, sa kulovima kulovski.

Drugačije ne može.
  • 0

#343 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 12:52 PM

Vrati se Zare, sve ti je oprošteno. :D

Ma nisam ja otisao jer sam nesto zabrljao nego zato sto nisam bio zadovoljan brzinom promena :mrgreen: .
Sve ovo isto smo pricali i pre godinu dana. Ali Ciklo ima i drugih obaveza i ne stize bas da gubi vreme ovde, od sajta se ne zivi.
  • 0
.

#344 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2013 - 01:01 PM

Ciklo ima i drugih obaveza i ne stize bas da gubi vreme ovde, od sajta se ne zivi.

Recimo da se od site-a ne zivi, no ako za godinu dana nije moguce implementirati ni najjednostavnije moguce resenje onda nije lose porazmisliti o svrsi postojanja site-a uopste.

Sem toga ako bi se oglasi placali sumnjam da bi iko zeleo da kaci po sto puta isti oglas...
  • 0
Postavljena slika

#345 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 03 August 2013 - 01:55 PM

Ako bi se oglasi placali onda bi na berzi ostali samo preprodavci a mi obicni biciklisti ne bi kacili ni jedan oglas....Mislim da Ciklo to ne zeli nego zeli zadrzati frendli atmosferu na sajtu, kao sto je i do sada bilo.....
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#346 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 02:11 PM

Nisam za placanje oglasa ali npr. besplatno je max 15-20 oglasa. Sve preko toga se placa. Za obican narod 15-20 oglasa je i previse. Ako imas vise od toga onda plati jer od tih oglasa ocigledno zaradjujes pare.
  • 0
.

#347 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 03 August 2013 - 02:13 PM

Upravo sam to hteo da kažem, plaćanje oglasa bi oteralo sve one koji povremeno stave u oglase nešto što im ne treba ili pogrešno kupili ili dobili isl a može biti interesantno, oni koji stave 50 ili 100 oglasa dnevno će i dalje biti tu...

Edit: mislim da bi jedan besplatan oglas dnevno bio sasvim dovoljan.
  • 0

profilepic.gif

#348 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2013 - 02:37 PM

Ako bi se oglasi placali onda bi na berzi ostali samo preprodavci a mi obicni biciklisti ne bi kacili ni jedan oglas....Mislim da Ciklo to ne zeli nego zeli zadrzati frendli atmosferu na sajtu, kao sto je i do sada bilo.....

Gresis u percepciji problema. Koliko god neko, pa i monsinjor Ciklo zeleo carstvo u kome caruje drugarstvo toga na oglasima nema i tu je apsolutni kraj price. Ceo taj sistem je vremenom postao nesto drugo i tu realnost treba prihvatiti, cak i iskoristiti na dobrobit i gazde i berze.

Taj drugarski element moze da smisleno nastavi da zivi u po mom sudu trenutno polusmislenoj temi kojoj si ti autor viewtopic.php?f=5&t=5741&st=0&sk=t&sd=a&hilit=medju+kolegama

Time bi ta tema dobila na znacaju i smislu i resenje problema bi bilo nekako kompletirano sa svih strana.

Kao uslov za pisanje u temi bi moglo stajati 100+ postova. Na taj nacin bi stvarno kupovao ili se trampio sa nekim koga na ovaj ili onaj nacin poznajes. Dok bi za gospodu bizmismene postojali lepi, sredjeni, pregledni oglasi koji kostaju. Kad vec zele da vrte pare lepo je da svaciji rad plate.

Resenja koja zele da zadrze Diznilend u oglasima, a pri tome imaju jasan vektor proboja treba izbegavati. Ogranicenje ukupnog broja besplatnih oglasa, kao i ogranicenje broja oglasa po danu se lako regulise otvaranjem veceg broja naloga.

Bottom line je ovo ce se vremenom resiti ovako ili onako. tj ili ce se prihvatiti zla stvarnost i iz nje izvuci nesto dobro ili ce sve biti zadavljeno najezdom varvara ...
  • 0
Postavljena slika

#349 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 03 August 2013 - 03:42 PM

Gresis u percepciji problema. Koliko god neko, pa i monsinjor Ciklo zeleo carstvo u kome caruje drugarstvo toga na oglasima nema i tu je apsolutni kraj price. Ceo taj sistem je vremenom postao nesto drugo i tu realnost treba prihvatiti, cak i iskoristiti na dobrobit i gazde i berze.

Taj drugarski element moze da smisleno nastavi da zivi u po mom sudu trenutno polusmislenoj temi kojoj si ti autor viewtopic.php?f=5&t=5741&st=0&sk=t&sd=a&hilit=medju+kolegama

Time bi ta tema dobila na znacaju i smislu i resenje problema bi bilo nekako kompletirano sa svih strana.

Kao uslov za pisanje u temi bi moglo stajati 100+ postova. Na taj nacin bi stvarno kupovao ili se trampio sa nekim koga na ovaj ili onaj nacin poznajes. Dok bi za gospodu bizmismene postojali lepi, sredjeni, pregledni oglasi koji kostaju. Kad vec zele da vrte pare lepo je da svaciji rad plate.

Resenja koja zele da zadrze Diznilend u oglasima, a pri tome imaju jasan vektor proboja treba izbegavati. Ogranicenje ukupnog broja besplatnih oglasa, kao i ogranicenje broja oglasa po danu se lako regulise otvaranjem veceg broja naloga.

Bottom line je ovo ce se vremenom resiti ovako ili onako. tj ili ce se prihvatiti zla stvarnost i iz nje izvuci nesto dobro ili ce sve biti zadavljeno najezdom varvara ...

Kad bolje razmislim, potpuno si u pravu....Narocito sa resavanjem prodaje u temi....
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#350 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 03:59 PM

Ogranicenje ukupnog broja besplatnih oglasa, kao i ogranicenje broja oglasa po danu se lako regulise otvaranjem veceg broja naloga.

A oni se lako otkrivaju i brišu.

Sistem je uvek moguće prevariti, ali nije fazon ni uknuti besplatne oglase. Ako bi se oglasi plaćali to bi značilo da se mora imato ili kartica ili ići u poštu i platiti. Time se užasno komplikuje priča jer postoje proizvodi za koje je nerentabilno platiti oglas, jer postoje klinci koji bi da kroz oglase zamene neki deo jer nemaju para i na kraju postoje ljudi kojima je veliko cimanje da idu u poštu i plate oglas.

Oglasi su jedno od blaga berze i treba ih čuvati i negovati, ali i unaprediti zarad svih nas uključujući i Cikla. Mislim da je plaćanje oglasa preko npr 10 mesečno sasvim ok.

Druga stvar je brisanje oglasa koji su objavljeni u pogrešnim rubrikama ili duplirani. U prvo vreme to bi bio mukotrpan posao, ali moglo bi nas nekoliko da se uključi u to, a ako bi bili dosledni siguran sam da bi za kratko vreme to dalo rezultate.
  • 0

#351 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2013 - 04:09 PM

A oni se lako otkrivaju i brišu.

Pa i 70 ponovljenih oglasa je jos lakse otrkivaju i brisu ali nece sami od sebe. Treba neko da dezura nad busmanima koje inace nista drugo i ne rade sem sto preprodaju maznutu i svercovanu robu. Konkretno sa jedne strane imas coveka kome je muvarenje po berzi zanimanje i koji ima ceo dan da otvara nove naloge i da se zevzeci, a sa druge gazdu i freestyle kvazimoderatore koji povremeno promole nosice i netragom nestanu.

Ocigledno je da se neko morati da se malo vise brine o oglasima, a nesto ne vidim da se neko nudi da besplatno visi po smenu dnevno nad njima...

Oglasni sistem nije nikakvo blago niti vrednost, vec valjda prilika da se upoznas sa nekim ko deli isto ili slicno interesovanje a to lezi na forumu. Tu na datoj temi bi i mogao na dalje da sa drugarima razmenjujes delove i prodajes visak nekomercijalno sto je i bila originalna zamisao berze.
  • 0
Postavljena slika

#352 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 03 August 2013 - 05:33 PM

Ocigledno je da se neko morati da se malo vise brine o oglasima, a nesto ne vidim da se neko nudi da besplatno visi po smenu dnevno nad njima...

A koliku bi ti to trazio platu da budes moderator i brines o oglasima? Posto stalno potezes pitanje placanja moderatora a koliko znam oni sami ne traze nista za to sto rade.
  • 0
.

#353 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 August 2013 - 11:03 PM

Ja licno ni dinar. Taj posao, kao ni bilo sta sto nosi obavezu oko CB-a me apsolutno ne interesuje :)

Cak mogu da se setim prigode u kojoj me je muceni drug Staljin ubedjivao kako ja njemu zavidim na statusu mocnog (a u realnosti nemocnog) moderatora. Nedugo zatim je uspesno nakon ozbiljnog brainstorminga slozio kockice i ukapirao da se za'ebo.

Naprosto propagiram princip budimo realni, posto je ovaj "carstvo u kome caruje drugarstvo" ocigledno propao.

Posto stalno potezes pitanje placanja moderatora a koliko znam oni sami ne traze nista za to sto rade.

Pa placeni su tacno onoliko koliko i rade.

P.S. Posto smo nadam se nekako uspesno dosli do toga da ovime ne pokusavam sebi da stvorim "posao", a da ja ne bih bio duboko razocaran nadam se da ce neko u duhu sredine i gotovo mitomanskog pogleda u The Zaveru, ozbiljno pokusati da provali za koga to pravim posao. Ja licno jos uvek ne znam ali bi mi prijalo da cujem :D
  • 0
Postavljena slika

#354 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 04 August 2013 - 09:04 AM

Posto ti ocigledno bolje znas koliko moderatori rade od njih samih a ja ti kazem da nemas pojma o cemu pricas, neka ti bude da si ti i dalje najpametniji na forumu =D> =D> .
  • 0
.

#355 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2013 - 09:11 AM

Posto ti ocigledno bolje znas koliko moderatori rade od njih samih

Jeste corav sam. Ovde sve sredjeno k'o pod konac, moderacija brza i precizna, oglasi u najboljem redu, a ove bundzije kukaju na haos zato sto su zlonamerni i dokoni :)

neka ti bude da si ti i dalje najpametniji na forumu

Pa da, kad se vec nema sta argumentovano reci onda hajde da lupetamo k'o maxim po diviziji :)
  • 0
Postavljena slika

#356 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 04 August 2013 - 09:29 AM

Posto ti ocigledno bolje znas koliko moderatori rade od njih samih

Jeste corav sam. Ovde sve sredjeno k'o pod konac, moderacija brza i precizna, oglasi u najboljem redu, a ove bundzije kukaju na haos zato sto su zlonamerni i dokoni :)

Da citas ono sta se pise znao bi u cemu je problem.

Pa da, kad se vec nema sta argumentovano reci onda hajde da lupetamo k'o maxim po diviziji :)

S` kim si, takav si...
  • 0
.

#357 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2013 - 09:41 AM

Da citas ono sta se pise znao bi u cemu je problem.

Pa sad, padne mi na pamet onaj retard iz Francuske koji je lupetao i mlatio forum mesecima, cpao po ljudima kako je hteo i to je prolazilo pored vrsne moderacije bez ikakvih problema. Dakako zato sto ju je bilo i radila svoj posao ...

Posle tvog najnovijeg pojasnjenja situacije, i tvrdnje da se mod tim raspada od posla, shvatam da ovo

Ma nisam ja otisao jer sam nesto zabrljao nego zato sto nisam bio zadovoljan brzinom promena :mrgreen: .

zapravo znaci da ti nisi mogao da ispratis njihov brz i dinamican ritam promena :D

S` kim si, takav si...

Slazem se, eto koliko ja sa tobom toliko i ti samnom :)
  • 0
Postavljena slika

#358 zare

zare
  • Members
  • 4299 posts

Postavljeno 04 August 2013 - 09:57 AM

Lepo ja napisah da ti nemas pojma o cemu pricas.
Ali posto je tebi dusevna hrana da do besvesti isterujes neku svoju nepotrebnu pravdu od mene neces doziveti to zadovoljstvo. Dalje mozes da nastavis da pricas sam sa sobom :mrgreen: :mrgreen: .
  • 0
.

#359 pri3rak

pri3rak
  • Members
  • 3504 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 August 2013 - 10:05 AM

Znam, skrivena istina je u pitanju. :) U svakom slucaju zafaljujem na poslednjem veoma korisnom i infomativno sadrzajnom postu.
  • 0
Postavljena slika

#360 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 04 August 2013 - 03:08 PM

Ne postoji teorija zavere niti neki skriveni ciljevi i crni planovi. Racunica je prosta, "Know how" da se realizuje bilo koja ideja postoji, novac kojim bi se kupilo vreme razvoja ne postoji. To je trenutni status. Kad imas 13-14 godina i neko te izdrzava, tada mozes da radis sta hoces, kasnije ne.

Nepotrebno je dalje polemisati na ovu temu. Meni su svi nedostaci sajta poznati. Cim bude prilike radice se na tome.

Moderatorima i svim ljudima koji su pomagali i pomazu oko sajta bih se puno zahvalio. Cenim vasu dobru nameru i svaki trenutak slobodnog vremena koji ste odvojili za moderaciju sajta, i nadam se da ce biti prilike da vam se adekvatno oduzim za ulozeni rad.
  • 0

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika