mozda krcka patrona sto je isto moguca varijanta, kod mene malo malo pa pocne da krcka patrona.
A opet moze biti da ti taj zvuk dolazi iz zbica. Ako nisu dobro utegnute hoce i to da se desi, ali to bi onda trebalo da se cuje i kada ne vrtis pedale, ali veruj mi tu nema pravila.
znaci ako krcka tu negde oko pogona, i samo kad okreces pedale onda je najverovatnije patrona.
Pomoc oko kupovine MTB!
Started By
dane
, Sep 21 2006 04:05 AM
24 replies to this topic
Posted 28 September 2006 - 05:52 AM
Batali da gledas lanac, jer da je kriv ne bi on mogao lako da se okrece kada vrtis pedale u nazad. Ali pogledaj ga na kraju krajeva, i ako je kriv, klesta u ruke i ispravljaj ali ne verujem.
Poslusaj Ciklo_mod-a, ako melje napred onda je patrona, ali proveri i zategnutost zica na strani zadnjeg zupcanika.
Ako taj lik donosi bajseve i prodaje, idi do njega i polako menjaj delove dok ne nadjes sta je, nije to neka nauka. Pocni od pedala, pa zadnji tocak, i na kraju skini i tu patronu.
Poslusaj Ciklo_mod-a, ako melje napred onda je patrona, ali proveri i zategnutost zica na strani zadnjeg zupcanika.
Ako taj lik donosi bajseve i prodaje, idi do njega i polako menjaj delove dok ne nadjes sta je, nije to neka nauka. Pocni od pedala, pa zadnji tocak, i na kraju skini i tu patronu.
Posted 29 September 2006 - 02:06 PM
E, ovako,
proverio sam, zice su ok. Lanac ne izgleda kriv. Definitivno to sto se cuje dolazi iz srednje glave. Uvek kada su pedale u istom onom polozaju (leva na 10-15% od vrha)cujem kako jedna kuglica udari negde. A ono sto se oseca "pod pedalama" kao da krcka ili melje ne znam odakle dolazi, ali se oseca na obe pedale (samo kada postoji odredjeno opterecenje). Ja bih nekako laicki rekao kao da se lanac mozda malo isteze). Treci jako bucan zvuk dolazi iz zadnje glave i to kada se tocak okrece a zadnji zupcanik stoji u mestu. Kada pustim zupcanik "brujanje" prestaje i pocinju tiho da se cuju kuglice iz osovine tocka.
U svakom slucaju, idem uskoro do komsije, pa cu javiti sta je bilo.
Pozdrav!
proverio sam, zice su ok. Lanac ne izgleda kriv. Definitivno to sto se cuje dolazi iz srednje glave. Uvek kada su pedale u istom onom polozaju (leva na 10-15% od vrha)cujem kako jedna kuglica udari negde. A ono sto se oseca "pod pedalama" kao da krcka ili melje ne znam odakle dolazi, ali se oseca na obe pedale (samo kada postoji odredjeno opterecenje). Ja bih nekako laicki rekao kao da se lanac mozda malo isteze). Treci jako bucan zvuk dolazi iz zadnje glave i to kada se tocak okrece a zadnji zupcanik stoji u mestu. Kada pustim zupcanik "brujanje" prestaje i pocinju tiho da se cuju kuglice iz osovine tocka.
U svakom slucaju, idem uskoro do komsije, pa cu javiti sta je bilo.
Pozdrav!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users