lagani trening
Postavljeno 21 December 2008 - 06:19 PM
Postavljeno 21 December 2008 - 06:28 PM
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...
o__
_.>/ _
(_) \(_)
Postavljeno 21 December 2008 - 06:38 PM
MTB do groba a i posle...
Postavljeno 21 December 2008 - 06:39 PM
Sad cekam da padne sneg
Prošle zime je bilo lepog snegića...Temperatura bila par stepeni ispod nule pa noge izleću kao po pesku da trčiš. Jedino što sam izmenio u odnosu na odevanje kad je preko nule (donji i gornji deo šuškave trenerke, duks i majica je uobičajeno) je kapa preko glave (nisam imao traku za čelo) na kojoj se napravi led kada trčim. Pošto ne smem da stanem da se ne bi prehladio, kako izađem iz zgrade počnem trčanje, a utrčavam u zgradu i tek ispred lifta stajem. Znaš kako se puši kapa kad skinem, a i glava takođe. Prokuvalo od preteranog razmišljanja o tempu
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...
o__
_.>/ _
(_) \(_)
Postavljeno 21 December 2008 - 07:59 PM
Postavljeno 21 December 2008 - 09:53 PM
Bez mene. Bajk je brži i kad se ne trudiš. Takmičari verovatno drugačije razmišljaju. Više sam za neka AM/Nshore pešačenja.
Postavljeno 22 December 2008 - 12:19 AM
Volim da trcim, i nikada mi nepada tesko!
Uglavnom je to zimi, jel preko sezone ne silazim sa bajka!
Zivim u Sumicama-Lekino Brdo, tako da sam u prirodi i relativno cistom vazduhu. Uglavnom trcim popodne iz razloga sto nema ljudi- prolaznika i drugih sportista. Ukoliko se dogovorim sa ortacima, odemo na adu, mada i nije bas najbolje, obzirom da se trci po asfaltu! I redovno duva vetar.
Biram zemlju jer je mnogo manje stresno za zglobove. Trcanje ne prelazi 40 min dnevno, jer je to sasvim dovoljno. Ne treba preterivati, pogotovu ne po asfaltu! Moze da dodje do povreda kolena, ligamenata, meniskusa i tako dalje. Treba trenirati i ne dovoditi noge u pitanje, dal ce se nesto neplanirano desiti. Istezanje je naravno posle trcanja, jer mi tako odgovara! Dok sam zagrejan i to! Sve ukupno sa trcanjem oko 50 min!
Krenem lagano, da se ne bi povredio-istegao, i polako ubrzavam do nekog optimalnog pulsa... Ne treba da vam trcanje padne tesko, vec da se dok trcite osecate dobro, kao i posle trcanja.
Trcim cak i na -10, ako nema vetra.
I jos jednu stvar gotivim, a to je off road trcanje po planini... Kopaoniku, Divcibarama...
Obicno tamo odsedam preko zime, bar po 7 dana, i trcanje po snegu je prava stvar!
Ko nije, neka proba... svidecemu se!
Postavljeno 22 December 2008 - 01:46 AM
Svake godine se spremim za Niski maraton (polumaraton), ali nikako da istrcim, uvek kasno saznam kad je. Mogli bi u ovoj sekciji foruma da nezvanicno najavljujemo i ovakve trke, koje su otvorenog tipa, jer smo trenutno verovatno svi rekreativci sto se tice atletike.
Postavljeno 22 December 2008 - 07:28 AM
istezanje obavezno, odmah posle trčanja
@ciric.ivan
da, to je dobra ideja. mogli bi se najavljivati takvi događaji kao što su niški maraton, novosadski maraton i sl.
Postavljeno 22 December 2008 - 10:01 AM
mogli bi se najavljivati takvi događaji
odlicna ideja, kada neko nesto sazna neka objavi. uglavnom na svim tim domacim trkama mogu da startuju i rekreativci.
ja sam davne '04 istrcao polumaraton, totalno ne spreman , i nastavio da trcim kao manijak, sto je bilo pogresno, jer su poceli problemi sa kolenima, lako dobijem upalu.
bilo bi interesantno uraditi neki triatlon, cisto rekreativno
Postavljeno 10 January 2009 - 11:43 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika