Jump to content

Fotografije

Operacija kuka

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
39 odgovora na ovu temu

#1 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 11 January 2025 - 04:33 PM

Dobri ljudi zdravo...

Pitanje na koje ocekujem u dubini duse odgovor koji zelim cuti jer bez voznje bicikla sve je drukcije,zivot je drugaciji ...

Da li je neko uradio operaciju kuka ili poznaje nekoga ko je uradio operaciju  i povratio se voznji bicikla onako priblizno kao nekada pre operacije...bar priblizno ?

Svestan sam da ima mnogo faktora ali da sve to preskocimo i cujem odgovor da ima ljudi koji su se vratili voznji i turama.

Ajde bar neko  pa da se nadam da cu i ja uspeti ....

• 0

#2 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4302 posts

Postavljeno 11 January 2025 - 05:15 PM

Stvarno misliš da to što je neko drugi uradio posle "iste" operacije da to važi i za tebe??

Ja sam posle operacije diskusa ustao drugi dan i hodao kao da mi ništa nije bilo a neki su posle "iste" operacije ležali nepokretni još 10-15 dana, neke sam viđao još godinama na štakama a dvojica nisu ni izašli živi iz bolnice. 

Pusti šta je neko drugi radio i šta će neko drugi da ti kaže. Radiš ono što možeš i šta treba da radiš. Oporaviš se pa posle kako može. Nisu pedale jedina stvar na svetu.

• 2
.

#3 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 238 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 11 January 2025 - 11:00 PM

Kum moj operisao kuk i kičmu, zimus, na leto opet vozio bajs. Sve se moze kad se hoće, ništa na silu, potrebno je odvojiti vremena i imati jaku želju i onda je samo nebo granica u svemu. Samo ti furaj optimizam večni, pa onda ni kad naizgled nema razloga za to i uspećeš u naumu da što noću sanjaš, na javi ispunjavaš
  • 0

#4 vidak

vidak
  • Members
  • 4699 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 11 January 2025 - 11:29 PM

Moj drugar opeeisao kuk, vozi bajs, sve normalno

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#5 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 12 January 2025 - 08:52 AM

Zdravo drugari...

Radost.

Jedan od najvecih blagoslova Svemocnoga.Ako smo radosni,onda smo na pravom putu a ja jesam radostan jer vidim da i u novonastalim situacijama koje iz raznoraznih razloga hoce da poremete nase stare zivotne obicaje i navike,postoje resenja i ljudi koji su ih i pronasli uprkos poteskocama.

Svaki odgovor koji je napisan je ispravan i tacan a ja i mnogi koji citaju sve ovo i nalazili su se ili se nalaze u slicnim ili istim situacijama ,znaju da nas ima i da nismo sami i da cemo  uz iskustva drugih uspeti da donesemo i podnesemo novonastale situacije u nasim zivotima i nastaviti da radimo ono sto smo voleli u meri i na nacin koja nam novonastala sitacija diktira.

Ja VOLIM da vozim bicikl .

Pozdrav biciklistima i svim ljudima dobre volje

• 2

#6 chamade

chamade
  • Members
  • 4492 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 January 2025 - 09:30 AM

Ispoštuje se period oporavka, odrade se fizikalne vežbe da taj se deo tela vrati u svoju osnovnu funkciju. A onda lagano.. sve će doći u normalu.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#7 vidak

vidak
  • Members
  • 4699 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 12 January 2025 - 10:42 AM

Inače ovaj drugar je operisao kuk u junu prople godine, bajs je vozio normalno u septembru, hoda normalno, bio je na skijanju u decembru na Kopu.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#8 bakara

bakara
  • Members
  • 2439 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 12 January 2025 - 05:05 PM

Ja sam slomio kuk pre dve godine na biciklu.
Oporavio se, vozim ali nisam isti kao pre i još uvek imam šipku u kuku

Verovatno te nesto konkretno zanima, tako da pitaj šta te zanima

Sent from my RMX3472 using Tapatalk
  • 0

#9 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 14 January 2025 - 06:53 AM

Pa jeste ,mator covek,natukao godina a pemeti nigde....

Evo upravo sam se vratio sa voznje biciklom .Krenuo oko pola cetiri i evo sada sam se istusirao.Pre toga popio ketanol forte i ....nista...ne boli nista.

Ali....

Pre par meseci sam isao da uradim endoskopiju zeluca i jednjaka....jednjak sta da ti kazem....neko ima kilu sa leve strane ,sa desne strane stomaka ,ovamo onamo a ja ...u jednjaku..Kako?

Pa razbio me onaj majstor kamiondjija na sve strane izmedju ostalog i zamisli jednjak pod pritiskom udarca i pada ...A zeludac ...pita me doktor posle sta pijem ...ketanol forte...on je jedno vreme bio zabranjen a mozda i sada je zabranjen ali jedino njega kad popijem ja ko deckic....ali rupe u zelucu...JBG.

Ja sada uskoro punim 62 godine...do penzije mi treba 3 godine...JBG koji ce mi fakultet i godine utucene kad u ovoj zemlji pametni ljudi odose a koji su ostali ako nisu clanovi biblioteke ,srozani su na nivo sramote.Ovoj zemlji trebaju neki drugi ....To necu docekati,mislim 65 da radim.Sada i ovo ...Ovaj gigant gde jos uvek radim nudi da se u 38 godini radnog staza moze dobiti 80% plate i sedeti kuci a posle jos 2 godine na SIZ ili kako se zove .

Dodje mi da pijem taj ketanol ali ipak sutra cu videti na rengenu dokle je dogorelo a Bogami mislim da je dosta dogorelo.

Onda cu da platim najverovatnije operaciju jer ljudi cekaju godinama a neki ni ne docekaju..I idemo dalje 

Znas ,bile one godine strahota,svasta sam video doziveo ,pregurao ,ostao cista obraza i mislio da te rusevine ,te ljude koji su ni krivi ni duzni u tim vremenima stradali, da ce vremenom negde u glavi mojoj nestati...zatim porodicne tragedije otvore nove rane a stare se vrate  i jedva da mi glava bistra ostáne ,jedva, ali bilo je blizu da eksplodira  i ja uzmem ono malo pameti sto mi je preostalo ,preispitam se kako i kuda ,sateran psihicki uz zid ,dalje nema .Ili ....ili.

Srecom uz podrsku preostalog dela porodice  odmaknem se od zida i pronadjem lek ....biciklizam...svaki okretaj pedale razbistri mi um,prvo bese tesko ali sada bez toga neide ....i sada ovo...opet borba ...ma fizicki mi nije problem...ali kada misli prorade i psiha krene da vrluda ,tesko je...Zato ja biciklizam smatram lekom.

Isprica ti ja roman,izvini ali eto ,doslo mi ...

Od sutra krece sve .

Novi kuk,dobro...treba jos malo ziveti...

Svako dobro ti zelim i mislim da cu opet vozati bicikl makar me neko gurao i imao pomocne tockice sa strane ..bar jos jedan krug.

• 7

#10 zare

zare
  • Members
  • 4302 posts

Postavljeno 14 January 2025 - 03:26 PM

Čujem skoro ali to je priča iz privatne prakse da ima novih kukova koji nemaju ograničenja kakve imaju kukovi koji se ugrađuju u državnim bolnicama. Možeš da čučneš, klekneš i šta sve već ne možeš sa državnim. Ali zato moraš da platiš. 

• 0
.

#11 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 14 January 2025 - 07:31 PM

Evo upravo se vratio  sa dogovora za taj sa kojim mozes da cucnes,kleknes....

Kako si napisao ...ali taj moras da platis....jeste...Bogami da se plati.....Svaki dan otvorim cikloberzu...volim da citam putopise ,gledam slike ,video snimke, volim da pogledam i biciklove.....Cena biciklova je takva da za vecinu od njih narocito ovih novijih ,elektricnih i kojekakvih  drugih za njih mozemo da menjamo kukove i kusur da nam ostane .

Cena operacije kuka na privatnoj klinici u Novom sadu ( ne navodim koja,odnosno koje...) krece se od 620 000 dinara po komadu......Tu sada ide nasa prica gde se to moze uraditi za manje para ali na nas srpski nacin....koji je to nacin? Ma svi znamo.....

Ja sam i srecan sto sam nasao pravog hirurga .Kako ce biti...videcemo.Dao sam pare za bicikl ,dacu pare i za kuk...Da imam para...pa nesto i nemam...ali volim bicikl  ali volim i kuk.Isao sam da radim privatno i malo po malo skupio  ...sada to dajem da se bar malo vrati u normalu koju sam mozda nenormalnim ponasanjem i izazvao ...

Idemo dalje...kako sam rekao,provozacu bar jos jedan krug ,makar me neko gurao ili sa pomocnim tockicima...

Biciklisti su pravi ljudi...pozdrav pravim ljudima

• 5

#12 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 537 posts

Postavljeno 15 January 2025 - 09:06 AM

Ja bih rekao da zdravlje nema cenu, ja sam isto tako operisao ligamente kolena privatno jer je bilo skoro pa nemoguće dočekati državno. I kao malčice manje je koštalo, ali sveukupno oko 500k, pri čemu ti radi isti hirurg koji radi i na Kliničkom :) Ali svakako bitnije dati pare za to nego za novi bajs ipak. 

Imaj samo u vidu da je moje iskustvo da ne mora baš sve da ide lagano, često ćeš se pitati da li ćeš ikada više voziti bajs, trčati, kretati se normalno, ali je bitno biti uporan i slediti instrukcije koje ti daju doktori. Meni je takođe mnogo pomogao trenažer za bicikl (verovatno čak i običan stacionarni bicikl bi bio ok) jer si u početku toliko u strahu da se nešto ne povrediš i slično da kada si u sobi i samo pedalaš lepo jačaš mišiće a nema tog straha. Onda se on vrati kad posle proceniš da možeš napolje pa prvi put voziš napolju, ali malo po malo i sve to bude ok, samo je bitno biti uporan i konzistentan sa vežbanjem. 

• 0

#13 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 15 January 2025 - 10:08 AM

Tacno tako....ali kako kazu pametni ljudi :  zivot pocinje tamo gde se strah zavrsava.

Dogovorena operacija za dve nedelje.Za to vreme trba prikupiti sve nalaze i to redom :

Ocitana zdravstvrna knjizica i licna karta

Krvna grupa

Kompletna krvna slika

Biohemija

Sedimentacija

Neki PT,PTT,INR,FIBRONOGEN ma sta znacili

Urin i urinokultura

Bris grla i nosa na prisustvo bakterija 

Internisticki nalaz EKG,RTG snimak pluca sa opisom 

Pregled zubara na prisustvo infekcije

Pregled anesteziologa

Ma da mi je samo da odem ,legnem i doktore radi ....ali ove analize ...Boze sacuvaj..idi ovde ,idi onde ,ovde radimo ovo ali ne ovo... i sve se opet svodi da se ode privatno ,plati i idemo dalje....

Ali....ako si clan ''biblioteke: moze da 20 minuta da se resi sve...ali ja nisam clan ;biblioteke;

Uglavnom imam 2 nedelje da sredim sve ...polako...Operacija je placena  ,sta su onda ove analize gde vladaju grabljivci na sve strane....

Niko mi nepise da li posle operacije ima neka fizikalna terapija  u sklopu cene ili se i to  placa odvojeno...

Eliksir konstantnog kretanja je ono sto nas mnoge pokrece u zivotu i cini zivot lepim...zato je i opravdano malo strahovanje  ali kada pogledam one ljude koji su bez ruku ,nogu...puni zivota i energije...e zato medjusobni primeri , podrske i saveti  mnogo znace...

• 1

#14 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 537 posts

Postavljeno 15 January 2025 - 10:47 AM

cdragan, on 15 Jan 2025 - 10:08 AM, said:

Niko mi nepise da li posle operacije ima neka fizikalna terapija  u sklopu cene ili se i to  placa odvojeno...

Ja sam se operisao u Beogradu i nije bila uključena fizikalna u cenu operacije, plaća se naknadno. Svakako računaj da će ti trebati. S druge strane meni su u cenu operacije bile uključene sve ove analize - došao sam dan ranije, odradili mi sve to tu lokalno u klinici. Savet je svakako da proveriš sa klinikom šta je sve tačno uključeno a šta ne, ne možeš ništa da promeniš što se toga tiče, ali možeš bolje da se spremiš za troškove i sl. 

• 0

#15 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 15 January 2025 - 12:27 PM

Ma kakvi...nakon ;placanja; operacije ,mislim kuka cija cena se kretala kako su mi rekli od 1500 do 3000 evra( mislim model kuka,titanijum .....i  mog odabira ) ,dobio sam papir i receno mi je da to uradim kod svog odabranog lekara i kada to uradim ( sve analize),da se javim i onda se radi radnja....

Sobni bicikl spremio ,drugarica mi je fizijatar...pa sta Bog da...

• 0

#16 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 375 posts

Postavljeno 15 January 2025 - 12:46 PM

znam da se ne može sve unapred znati ni isplanirati i da tuđa iskustva ne garantuju ništa, ali znače mnogo za volju i hrabrost upustiti se u sve to. Nemam iskustva sa kukom (čuo sam samo da su ljudi nastavili da trče), ali imam sa sličnim stvarima zdravstvenih neizvesnosti, borbe sa astmom, da li ću moći, uspeti da vozim trčim oporavim se, itd...

želim ti da izguraš sve to i da pun volje uđeš u još jednu borbu!

• 0

#17 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 15 January 2025 - 02:17 PM

Hvala na podrsci....

Ma da je samo borba...vodio sam borbe kakve retko ko može i da zamisli jer uglavnom ste mnogi dosta mlađi i nepamte vremena strasna devedesetih...odgovarao za tuđe živote,za krenuti tamo ili onamo a sta ako sam pogresio ..ode životi...bogalji ,ranjeni,deca mala...a do juce bili svi isti...ma prošlo i to procice i sve drugo ali kako vreme ide ,sve vise postova ima...zato sam i rekao i dalje tvrdim da je ovaj forum ,ovaj sajt jedan od najsvetlijih i najboljih stvari u zemlji Srbiji...

Tu smo ,pisimo, divni videi ,iskustva prelepa,...ma za odmoriti dusu...

Ko god da je administrator ...nedaj da se ugasi ovo  svetlo mesto ....

• 3

#18 chamade

chamade
  • Members
  • 4492 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 January 2025 - 04:05 PM

cdragan, on 15 Jan 2025 - 2:17 PM, said:

Ko god da je administrator ...nedaj da se ugasi ovo  svetlo mesto ....

Zna ovo da bude i tamno mesto ali već duže vreme nema odredjenih članova pa je sad uglavnom blagostanje :D
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#19 bakara

bakara
  • Members
  • 2439 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 19 January 2025 - 07:03 PM

Zaboravih da sam pisao ovde...

Veštačke kukove ovih dana masovno zakazuju po bolnicama preko osiguranja jer je nas predsednik obezbedio neku količinu i ja zbog toga ne mogu da dodjem na red za vadjenje šipke.

Veštački se ugrađuje prvo jedan pa posle 6 meseci drugi, period oporavka je relativno kratak i odmah ideš na noge.

Trebao bi da imaš pravo na banju 21 dan

Ne mogu da verujem da sam došao do toga da na ovom forumu pišem o zameni kukova...matori smo

Sent from my RMX3472 using Tapatalk
  • 1

#20 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 172 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 20 January 2025 - 06:09 PM

Jesmo matori Bacara ali se nedamo...idemo i sa jednim kukom..lagano shodno godinama i iskustvom....

Meni se svidja onaj film kad morgan Freeman i Jack Nikolson prave listu koju pre nego se odsele u nepoznate i nepovratne predele ,treba da ispune...moja lista je dosta podugacka ostala ali ako i malo sanse postoji ,neke cu skinuti posle rehabilitacije i oporavka...lagano .Ne onom zestinom i strastvenoscu ,vec ciljno ,sigurno i sa puno zara  ,koji neka gori dok i ja zivim.Malo je taj plamen splasnuo shodno godinama ali i dalje greje...e sa tim preostalim delom grejanja tog zara ...lagano cu skidati sa liste neostvarene zelje... a da ih i sve ostvarim koje sam mislio ,iz iskustva vas drugih ,nasao bi nove...

Zato pisite ,slikajte ,snimajte jer ste inspiracija nama koji polako odlazimo kao i onima koji tek dolaze i otkrivaju lepote biciklizma...

Matori jesmo ali zivi smo... i imamo strast.

Ziveli strasni ljudi ,biciklisti ,dobri ljudi i oni koji se ne predaju...

• 3

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika