Pa jeste ,mator covek,natukao godina a pemeti nigde....
Evo upravo sam se vratio sa voznje biciklom .Krenuo oko pola cetiri i evo sada sam se istusirao.Pre toga popio ketanol forte i ....nista...ne boli nista.
Ali....
Pre par meseci sam isao da uradim endoskopiju zeluca i jednjaka....jednjak sta da ti kazem....neko ima kilu sa leve strane ,sa desne strane stomaka ,ovamo onamo a ja ...u jednjaku..Kako?
Pa razbio me onaj majstor kamiondjija na sve strane izmedju ostalog i zamisli jednjak pod pritiskom udarca i pada ...A zeludac ...pita me doktor posle sta pijem ...ketanol forte...on je jedno vreme bio zabranjen a mozda i sada je zabranjen ali jedino njega kad popijem ja ko deckic....ali rupe u zelucu...JBG.
Ja sada uskoro punim 62 godine...do penzije mi treba 3 godine...JBG koji ce mi fakultet i godine utucene kad u ovoj zemlji pametni ljudi odose a koji su ostali ako nisu clanovi biblioteke ,srozani su na nivo sramote.Ovoj zemlji trebaju neki drugi ....To necu docekati,mislim 65 da radim.Sada i ovo ...Ovaj gigant gde jos uvek radim nudi da se u 38 godini radnog staza moze dobiti 80% plate i sedeti kuci a posle jos 2 godine na SIZ ili kako se zove .
Dodje mi da pijem taj ketanol ali ipak sutra cu videti na rengenu dokle je dogorelo a Bogami mislim da je dosta dogorelo.
Onda cu da platim najverovatnije operaciju jer ljudi cekaju godinama a neki ni ne docekaju..I idemo dalje
Znas ,bile one godine strahota,svasta sam video doziveo ,pregurao ,ostao cista obraza i mislio da te rusevine ,te ljude koji su ni krivi ni duzni u tim vremenima stradali, da ce vremenom negde u glavi mojoj nestati...zatim porodicne tragedije otvore nove rane a stare se vrate i jedva da mi glava bistra ostáne ,jedva, ali bilo je blizu da eksplodira i ja uzmem ono malo pameti sto mi je preostalo ,preispitam se kako i kuda ,sateran psihicki uz zid ,dalje nema .Ili ....ili.
Srecom uz podrsku preostalog dela porodice odmaknem se od zida i pronadjem lek ....biciklizam...svaki okretaj pedale razbistri mi um,prvo bese tesko ali sada bez toga neide ....i sada ovo...opet borba ...ma fizicki mi nije problem...ali kada misli prorade i psiha krene da vrluda ,tesko je...Zato ja biciklizam smatram lekom.
Isprica ti ja roman,izvini ali eto ,doslo mi ...
Od sutra krece sve .
Novi kuk,dobro...treba jos malo ziveti...
Svako dobro ti zelim i mislim da cu opet vozati bicikl makar me neko gurao i imao pomocne tockice sa strane ..bar jos jedan krug.