Imam bicikli sa opremom 9 brzina, nabavio sam vise komada lanaca i kaseta sa 8 brzina zanima me dali moze da se upasuje?
Kompatibilnost delova
Posted 16 December 2024 - 01:33 PM
Dogovorena je razmena / dolazak Dura Ace 9100 groupseta izuzev pogona (pogon je bio 53-39, za vreme koje mi ostaje za treninge a i za još neke “nebitne” stvari tipa krštenica itd, totalno “prejak”). Sada sam u potrazi za odgovarajućim pogonom (50-34, 175mm kurble).
Pitanje: da li su za spomenutu grupu (9100), kompatibilni pogoni iz serije Dura Ace 9000 i Dura Ace 9200 (ovaj poslednji je za 12 brzina) ili potragu moram svesti samo na 9100? Na forumima, po bespućima interneta nalazim odgovore i da mogu i da ne mogu (tipa pogon 9100 može da ide u 9200 groupset ali 9200 pogon ne može u 9100 groupset (meni nelogično) Voleo bih da imam kompletan setup od Dura Ace-a ali ako cena pogona postane besmislena, ići ću na ultegru iz serije 8000 koju mogu i ovde uzeti. Hvala
Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Posted 16 December 2024 - 06:55 PM
Da iskoristim naslov teme.
Dogovorena je razmena / dolazak Dura Ace 9100 groupseta izuzev pogona (pogon je bio 53-39, za vreme koje mi ostaje za treninge a i za još neke “nebitne” stvari tipa krštenica itd, totalno “prejak”). Sada sam u potrazi za odgovarajućim pogonom (50-34, 175mm kurble).
Pitanje: da li su za spomenutu grupu (9100), kompatibilni pogoni iz serije Dura Ace 9000 i Dura Ace 9200 (ovaj poslednji je za 12 brzina) ili potragu moram svesti samo na 9100? Na forumima, po bespućima interneta nalazim odgovore i da mogu i da ne mogu (tipa pogon 9100 može da ide u 9200 groupset ali 9200 pogon ne može u 9100 groupset (meni nelogično) Voleo bih da imam kompletan setup od Dura Ace-a ali ako cena pogona postane besmislena, ići ću na ultegru iz serije 8000 koju mogu i ovde uzeti. Hvala
Pa šteta da se baci.
Daj da spojimo sve teme u jednu, lakše je...
Posted 16 December 2024 - 07:41 PM
Imam bicikli sa opremom 9 brzina, nabavio sam vise komada lanaca i kaseta sa 8 brzina zanima me dali moze da se upasuje?
Rastavis kasetu od 9 brzina, zadrzis samo najmanji lancanik i sve plasticne prstenove izmedju lancanika od 9. brzinske kasete. Zatim rastavis 8. brzinsku kasetu pa sastavis "novu" kasetu od 8. brzinskih lancanika sa 9. brzinskim plasticnim prstenovima izmedju njih i na kraju najmanji 9. brzinski lancanik.
Posted 17 December 2024 - 08:03 AM
Izvinjavam se što sam priču o Ivici i Marici , ubacio u koleginu temu "Kompatibilnost delova" .
Malo sam bio grub, izvini. Šta hoću da kažem?
1) Postavljač teme je trebalo da temu nazove tipa "Kompatibilinost/kombinovanje delova za 8 i 9 brzina" ili nešto nalik na to.
2) Ti je trebalo da pokreneš posebnu temu za novi Dura Ace.
Zbog čega tako mislim?
Zato što bi tako bilo lakše pratiti diskusije a i kasnije pronaći odgovor na pitanje.
Često upućujemo nove članove na korištenje pretrage pre postavljanja pitanja, ali trebalo bi olakšati traženje i pronalaženje odgovora.
Primetio sam da se novi, ali i dosta starih članova, ponašaju kao da se otvaranje nove teme plaća.
Krajnost bi bila da na forumu postoje samo dve teme, tipa "biciklističke" i "nevezano za biciklizam."
Naravno da je to besmisleno i da zato postoje čak i odvojene sekcije foruma, sa posebnim temama unutar svake sekcije, spram, je li, teme o kojoj se radi.
"Kompatibilnost" je dovoljno širok pojam za čak i posebnu sekciju, svakako mislim da nema smisla sve postove i pitanja vezane za tu temu stavljati u jednu forumsku temu.
Moguće je da grešim, ali to je moje mišljenje.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users