Jump to content

Photo

Kompatibilnost delova

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 1212

1212
  • Members
  • 3 posts

Posted 15 December 2024 - 06:21 PM

Imam bicikli sa opremom 9 brzina, nabavio sam vise komada lanaca i kaseta sa 8 brzina zanima me dali moze da se upasuje?

• 0

#2 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3482 posts

Posted 16 December 2024 - 06:57 AM

Ланац може, касета не може, изузев да ставиш ручицу за осам брзина уместо те које имаш за девет.

• 1

#3 vidak

vidak
  • Members
  • 4673 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 16 December 2024 - 12:44 PM

Ланац може, касета не може, изузев да ставиш ручицу за осам брзина уместо те које имаш за девет.

Teško da lanac za 8 brzina može na kasetu sa 9 brzina

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#4 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 665 posts
  • LocationEurope

Posted 16 December 2024 - 01:12 PM

Nabavis 8s rucicu i eventualno menjac, skines postojecu kasetu i vozis 8mofaz (U zavisnosti koje rucice i menjac ima mozda mogu i da ostanu).

• 0

#5 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1043 posts

Posted 16 December 2024 - 01:33 PM

Da iskoristim naslov teme.

Dogovorena je razmena / dolazak Dura Ace 9100 groupseta izuzev pogona (pogon je bio 53-39, za vreme koje mi ostaje za treninge a i za još neke “nebitne” stvari tipa krštenica itd,  totalno “prejak”). Sada sam u potrazi za odgovarajućim pogonom (50-34, 175mm kurble).

Pitanje: da li su za spomenutu grupu (9100), kompatibilni pogoni iz serije Dura Ace 9000 i Dura Ace 9200 (ovaj poslednji je za 12 brzina) ili potragu moram svesti samo na 9100? Na forumima, po bespućima interneta nalazim odgovore i da mogu i da ne mogu (tipa pogon 9100 može da ide u 9200 groupset ali 9200 pogon ne može u 9100 groupset (meni nelogično) Voleo bih da imam kompletan setup od Dura Ace-a ali ako cena pogona postane besmislena, ići ću na ultegru iz serije 8000 koju mogu i ovde uzeti. Hvala

Sent from my CPH2449 using Tapatalk
  • 0

#6 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 16 December 2024 - 06:55 PM

Da iskoristim naslov teme.

Dogovorena je razmena / dolazak Dura Ace 9100 groupseta izuzev pogona (pogon je bio 53-39, za vreme koje mi ostaje za treninge a i za još neke “nebitne” stvari tipa krštenica itd,  totalno “prejak”). Sada sam u potrazi za odgovarajućim pogonom (50-34, 175mm kurble).

Pitanje: da li su za spomenutu grupu (9100), kompatibilni pogoni iz serije Dura Ace 9000 i Dura Ace 9200 (ovaj poslednji je za 12 brzina) ili potragu moram svesti samo na 9100? Na forumima, po bespućima interneta nalazim odgovore i da mogu i da ne mogu (tipa pogon 9100 može da ide u 9200 groupset ali 9200 pogon ne može u 9100 groupset (meni nelogično) Voleo bih da imam kompletan setup od Dura Ace-a ali ako cena pogona postane besmislena, ići ću na ultegru iz serije 8000 koju mogu i ovde uzeti. Hvala

Pa šteta da se baci.

Daj da spojimo sve teme u jednu, lakše je...

• 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#7 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14994 posts

Posted 16 December 2024 - 07:41 PM

Imam bicikli sa opremom 9 brzina, nabavio sam vise komada lanaca i kaseta sa 8 brzina zanima me dali moze da se upasuje?

Rastavis kasetu od 9 brzina, zadrzis samo najmanji lancanik i sve plasticne prstenove izmedju lancanika od 9. brzinske kasete. Zatim rastavis 8. brzinsku kasetu pa sastavis "novu" kasetu od 8. brzinskih lancanika sa 9. brzinskim plasticnim prstenovima izmedju njih i na kraju najmanji 9. brzinski lancanik.

• 0

#8 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1043 posts

Posted 16 December 2024 - 07:42 PM

Izvinjavam se što sam priču o Ivici i Marici , ubacio u koleginu temu "Kompatibilnost delova" .

• 0

#9 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8932 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 17 December 2024 - 08:03 AM

Izvinjavam se što sam priču o Ivici i Marici , ubacio u koleginu temu "Kompatibilnost delova" .

Malo sam bio grub, izvini. Šta hoću da kažem?

1) Postavljač teme je trebalo da temu nazove tipa "Kompatibilinost/kombinovanje delova za 8 i 9 brzina" ili nešto nalik na to.

2) Ti je trebalo da pokreneš posebnu temu za novi Dura Ace.

Zbog čega tako mislim?

Zato što bi tako bilo lakše pratiti diskusije a i kasnije pronaći odgovor na pitanje.

Često upućujemo nove članove na korištenje pretrage pre postavljanja pitanja, ali trebalo bi olakšati traženje i pronalaženje odgovora.

Primetio sam da se novi, ali i dosta starih članova, ponašaju kao da se otvaranje nove teme plaća.

Krajnost bi bila da na forumu postoje samo dve teme, tipa "biciklističke" i "nevezano za biciklizam."
Naravno da je to besmisleno i da zato postoje čak i odvojene sekcije foruma, sa posebnim temama unutar svake sekcije, spram, je li, teme o kojoj se radi.

"Kompatibilnost" je dovoljno širok pojam za čak i posebnu sekciju, svakako mislim da nema smisla sve postove i pitanja vezane za tu temu stavljati u jednu forumsku temu.

Moguće je da grešim, ali to je moje mišljenje.

• 3

bikegremlin-logo-250x80-1.png

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users