Jump to content

Photo

SPECIALIZED TURBO VADO vs REISE MULLER

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Cakan76

Cakan76
  • Members
  • PipPip
  • 60 posts

Posted 19 November 2024 - 10:45 AM

Zdravo svima,

Planiram da kupim kvalitetan električni bicikl za suprugu. Ona ne vozi često, ali kad vozi onda joj je prosek brzine od 10 km h do 12 km h i bukvalno se plaši svakog brda. E sad nadam se da će sa električnim biciklom voziti češće i duže ture.

Našao sam SPECIALIED TURBO VADO bicikl u Sarajevu po korektnoj ceni, a na ROG-JOMA.HR videh da imaju REISE MULLER bicikle sa popustima do 50%.

E sad ne znam da li je pametno kupiti SPECIALIZED jer sam čitao da su BROSE motori manje pouzdani i da se često kvare i naravno imaju daleko slabiju servisnu podršku kod nas, mada koliko shvatih od nedavno BROSE ima fabriku kod nas.

REISE MULLER važi za neki high end i cena je slična SPECIALIZEDu. Nikad nisam imao iskustva sa ovim biciklima, vidim da deluju i previše robusno i teško (možda URBAN i NEVO modeli deluju normalnije), oni generalno imaju bolje komponente od SPECIALIZED (sve je XT ili SLX itd) ali pitanje je da li je to prednost ili mana jer realno za tako kvalitetnim komponentama teško da ima potrebe.

Takođe kod nas postoji servisna podrška za BOSCH motore, tako da sam u dilemi.

E da, znam da bi najbolje rešenje bilo da kupim polovan električni bicikl, ali takvih nema na oglasima, tj nema sa poreklom, a ja ne bih da kupujem ukradene stvari, kako iz verskih tako i čisto etičkih razloga. kad se i desi neki sa računom i poreklom cena je maltene kao za nov.

Radujem se Vašim savetima. Zahvaljajući upitu na forumu i Vašim savetima sam pre 8 godina kupio TREK FX2 i dan danas volim taj bicikl.

E da ima i TREK FX+ električni bicikl sa akcijskom cenom od 1500 eur, ali neki nepoznat motor...

• 0

#2 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14994 posts

Posted 19 November 2024 - 03:36 PM

(link)

• 0

#3 Cakan76

Cakan76
  • Members
  • PipPip
  • 60 posts

Posted 21 November 2024 - 03:54 PM

Zar ne bi trebali biti bolji ovi mid drive bicikli iz naslova od ovog TREKa kojeg ste predložili?

• 0

#4 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14994 posts

Posted 21 November 2024 - 06:22 PM

Ne znam koji su to bicikli iz naslova, dajte link na konkretan model u velicini rama koja odgovara vasoj supruzi, koji moze da se kupi odmah.

Bicikl koji sam predlozio ima Bosch motor, bateriju za 50km voznje, sam bicikl ne zahteva odrzavanje osim menjanja probusenih guma, udoban je i moze da ga vozi do posla, prodavnice, prijateljice bez potrebe za posebnom biciklistickom odecom. Stoga mislim da bi razlozi zbog koga ona ne voli da vozi bicikl u velikoj meri bili otklonjeni.

• 0

#5 Cakan76

Cakan76
  • Members
  • PipPip
  • 60 posts

Posted 22 November 2024 - 07:35 AM

https://www.extremev...-0-p-37091.html

https://www.rog-joma...cm-white-38634/

• 0

#6 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14994 posts

Posted 22 November 2024 - 03:57 PM

Osim sto imaju jaci motor i vecu bateriju, meni se i dalje mnogo vise svidja Trek. Zavisi gde ce se voziti bicikl, ako je to uglavnom po gradu meni je Trek favorit, ako je cilj penjanje uz brdo i da joj prosek brzine bude veci onda neki drugi... Sto se prakticnih stvari tice, Specialized cini mi se nema nogicu ni bravu za zakljucavanje bicikla, dok je Reise Muller ruzan za sve pare...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users