Jump to content

Fotografije

Dobar dan dobri ljudi

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
5 odgovora na ovu temu

#1 vukasins

vukasins
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 18 October 2024 - 05:32 AM

Zovem se Vukašin i od letos sam izvezao više bicikle nego za prethodnih 40 godina, a dobra je šansa da ću nastaviti sa ovim trendom. U poslednjih par meseci to mu dođe na oko 2h dnevno, bude i do 3h kad se pogodi, bude i ništa kad se ne pogodi, u kom slučaju bude dosta depresivno. 

Pišem ovde pre svega da se orijentišem oko korišćenja ovog foruma, konkretno bi mi bio koristan neki link do pravila, možda sam lenj ili bezglav ali ga nisam našao na prvi pogled. 

Bitnije od toga, bio bih zahvalan bilo kom članu ako bi mogao da me uputi na neki postojeći resurs za obrazovanje glede voženja bicikle napolju u oblastima sa opasno nekvalitetnim vazduhom. Ja uglavnom vozim oko Ade, ali ponekad i ruralno gde se ljudi greju na bog te pita šta, ne miriše na dobro ni bukvalno ni preneseno. 

Razmišljao sam kako to da rešim a da ne preskačem vožnju zbog navedene depre. Da li je rešenje da uzmem masku poput ove? https://www.safetysu...filters-kit.jpg

Voleo bih iz različitih razloga da je to pitanje šala ali sam ozbiljan ko smrt. 

Sportski pozdrav! 

• 3

#2 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8928 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 18 October 2024 - 07:05 AM

Pozdrav Vukašine i dobrodošao.  n2:redbull

Nekih pisanih pravila na forumu nema koliko znam (možda je i meni promaklo  :)  ).

U suštini: gledaj da otvaraš teme u odgovarajućim sekcijama (spram same teme - što se odnosi i na pitanje koje si postavio u predstavljanju) i stavi frikcione ručice menjača na bicikl (šalim se za ovo drugo :) ).

Relja

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#3 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 18 October 2024 - 07:45 AM

Dobro došao Vukašine, mislim da ćeš se sa ovolikom maskom gusiti prilikom vožnje. Ja sa klincima u zimskim danima kad su hladnoće velike svima stavim N95 masku, koja sprečava prodor hladnog vazduha, a ujedno omogućava i da se ne udiše svo đubre koga u tom periodu ima previše jer nam je vazduh ohoho zagađen.
  • 0

#4 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3853 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 18 October 2024 - 08:43 AM

Dobrodošao.  n2:Cm-smiley

Što se pravila tiče, nemamo nikakva posebna pravila sem onih koja se valjda i podrazumevaju u kulturnom društvu :)  Tolerancija prema suprotstavljenim stavovima (normalno je da se ne slažemo)  :), bez ličnih napada i uvredljivih komentara, koristiti pretragu, obratiti pažnju na postojeće kategorije, bez dupliranja tema.. :)

Rubi programerska zajednica ima svoja pravila ponašanja i svidela mi se posebno jedna stavka koja kaže: "Kada tumače reči drugih, učesnici uvek treba da pretpostave dobre namere". Tastatura i ekran su jedno, uživo je drugo, pa ponekad kroz prepisku pogrešno (ka lošem) protumačimo nameru druge strane te se tastatura otrgne kontroli pa valja moderisati  :eek:

Uzdravlje  n2:drinks

• 2

#5 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts

Postavljeno 18 October 2024 - 09:26 AM

Možda je dobra ideja do odeš češće u neku pravu prirodu, recimo planinu i tamo voziš. Neće ti trebati maska. Idu ljudi kolima možda nekome možeš da se priključiš, a ima i onih koji se iscimaju vozom do Valjeva ili Vršca. Vršački breg je poznat po jakim vetrovima koji razveju sve zagađenje pa je ispitivanje pokazalo da je tamo vazduh najkvalitetniji. Valjevo je zimi užasno zagađeno ali planine okolo nisu. Ako ne možeš da stigneš lako do planina koje su manje naseljene nego gradovi, postoje organizovane planiarske ture svaki vikend. Jeste pešačenje, ali ako se mora pregurati smrdljivi deo godine posebno u Bg, mora se. Neuporedivo je negde na planini daleko od Bg i u samom Bg. Do depresije neminovno dolazi tokom zime zbog kraćeg dana i zagađenja, a u bučnoj i zakrčenoj košnici kao što je Bg to još više dolazi do izražaja. Odlazak na planinu ume da reši taj problem vrlo efikasno. Srećno.

• 3

#6 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14950 posts

Postavljeno 18 October 2024 - 02:04 PM

Treba zastiti i oci od dima (link), ne moras ovo stalno da nosis dok vozis bicikl, samo kad prolazis pored oblasti sa nekvalitetnim vazduhom.

• 1

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika