Сликао сам и пријављивао све и свашта, слао и предлоге за унапређење разних ствари, слао и градоначелнику својевремено, полицијама. Обично пријавим телефоном кад негде видим да цури вода или да је оборена бандера. Некад има сврхе, али углавном не. Да не идем у примере и детаље. Истина, јуче сам на Видиковачкој пијаци први пут у историји видео да комуналци "нападају" стоку која паркира где је забрањено, али и даље не дирају оне на тротоарима, само на коловозу. Ако ниси у колима, овде си инсект.
Што се тиче моста на Ади, од тога никад ништа бити неће. Па никад није ни окречен, а лифтове да не спомињем. Ни после тих 13 година, мост не може да се пређе пешице или бициклом (колико је мени познато). Једноставно, то је правила претходна власт и ови би пре поцркали него да од тога направе нешто. На Ади је потпуни јавашлук. Постоји нека квази полиција која ништа не ради него чека да неко погине, па да направе записник. Постоји и "обезбеђење" које се возика на скутерима где је забрањено. Масовно се возе бицикли поред плажа (забрањено), масовно се шетка по бициклистичкој стази (и џогира, шетају пси, гурају дечија колица, итд), возе се и мотори, аутомобили и камиони где су и бицикли забрањени и нико ни прстом да мрдне. Да не помињем оне "возиће" које возе лудаци. Само сваког пролећа донесу нову количину грађевинског, прљавог и оштрог шљунка и то је то. Па ове године су чак пустили да се бетонира језеро. Шта даље рећи? Коме да пријавиш бетонирање језера кад треба да пријавиш онима који то дозвољавају?
Иначе, кад год је Ада ограђивана зарад неких догађаја (који НИКАД нису најављени него само затекнеш ограду и терају те), увек видиш како је код неког кафића остављена рупа.
Заборавих, Адамост је бриљантно пројектован без бициклитичких стаза и кад је неко потегао ту тему само су одлучили да префарбају половину пешачких стаза и кажу да је то за бициклисте. И зато нема места ни за једне ни за друге. Сигуран сам да би ова власт једва дочекала да неко се тај мост испљује, али чак ни они га неће због тога срушити. А пре пар година ситуација је била таква да већина "бициклистичких стаза" (оно, мало фарбе на тротоару или коловозу) није ни примљена као пројекат, па самим тим није у фази одржавања.
Ено, сад сва предузећа одједном тврде како им се не исплати да добијају кеш на руке (а да банке не добију провизију за плаћање рачуна), Вучић тврди да је противника уништавања Србије све мање, итд. Да пријавим на тај мејл? Па ја тражио да ми рефундирају карту за превоз, јер се везани аутобус није појавио ни после ~45 минута чекања, иако по реду вожље иде на 20 минута. Још нисам никакав одговор добио. Телеком из месеца у месец покушава да ми наплати фантомске услуге и камату као казну што ОНИ нису радили свој посао. Кад сам открио да ми цензуришу око 50 % свих мејлова које шаљем, а одбили су да ми дају и списак свих цензурисаних мејлова, писао сам Рателу који ми је само проследио Телекомов ПДФ који сам и ја добио неколико пута и у ком они кажу да их заболе. Тај пдф је био баш прослеђен онај исти који су мени слали, јер је имао исте правописне грешке. Да ли и Рател могу да пријавим на тај мејл?
Не, не нападам тебе, само хоћу да објасним нешто једноставно - у Србији не постоје надлежни. Самим тим ни одговорни. Осим ако те ухвате без кола.