Jump to content

Fotografije

Laserski alat za centriranje lule u odnsu na točak

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4 odgovora na ovu temu

#1 lucky_13

lucky_13
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 368 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 08 October 2024 - 09:48 PM

Pre neki dan je Smasher pisao o tome koliko kupujemo nepotrebnih elektronskih spravica. Pa evo da predstavim jednu koja mi je juče stigla :)

Svaki put kada vraćam amort nakon servisa imam muku da upravljač postavim kako treba u odnosu na točak. Em nisam neki majstor, em mi ni oči nisu baš dobre. 
Namestim, delujem mi dobro, zavrnem šrafove, opet pogledam i utvrdim da ne valja. I tako nekoliko puta. Imao sam neke ideje kako sebi da olakšam muku ali nisu bile dobre. Youtube nije mnogo pomogao. 

Pre mesec dana je amort bio na servisu i opet isti problem. Onda mi padne na pamet da bi laser bio odličan alat za to. Nemoguće da se toga do sada niko nije setio. I jesu se ljudi setili. Cena uređaja u Nemačkoj 70 EUR. To mi je mnogo. Radije ću se mučiti kao do sada. Onda pogledam na Aliexpress i nađem uređaj za 10 EUR. E to je već sasvim prihvatljivo.

Danas sam testirao uređaj. Vila je davno montirana pa sam samo uradio proveru. Nisam mnogo promašio. Otpustio sam šrafove i za čas završio posao.

Sigurno ima onih kojima je ovakva spravica nepotrebna ali meni je ovo sjajna "investicija" :)

Attached Thumbnails

• S1.jpg
  • S2.jpg
  • S3.jpg
  • S4.jpg

• 2

#2 sebekkg

sebekkg
  • Members
  • PipPip
  • 48 posts
  • LocationKg

Postavljeno 08 October 2024 - 10:44 PM

Kod ovih stvari bi bilo lepo videti ugao pod kojim je korman i ostatak bicikla. Da znamo da nije viljuška i ram oko.viljuške van ose samog bicikla.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
  • 0

#3 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4672 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 09 October 2024 - 06:38 AM

Pre neki dan je Smasher pisao o tome koliko kupujemo nepotrebnih elektronskih spravica. Pa evo da predstavim jednu koja mi je juče stigla :)

Svaki put kada vraćam amort nakon servisa imam muku da upravljač postavim kako treba u odnosu na točak. Em nisam neki majstor, em mi ni oči nisu baš dobre.
Namestim, delujem mi dobro, zavrnem šrafove, opet pogledam i utvrdim da ne valja. I tako nekoliko puta. Imao sam neke ideje kako sebi da olakšam muku ali nisu bile dobre. Youtube nije mnogo pomogao.

Pre mesec dana je amort bio na servisu i opet isti problem. Onda mi padne na pamet da bi laser bio odličan alat za to. Nemoguće da se toga do sada niko nije setio. I jesu se ljudi setili. Cena uređaja u Nemačkoj 70 EUR. To mi je mnogo. Radije ću se mučiti kao do sada. Onda pogledam na Aliexpress i nađem uređaj za 10 EUR. E to je već sasvim prihvatljivo.

Danas sam testirao uređaj. Vila je davno montirana pa sam samo uradio proveru. Nisam mnogo promašio. Otpustio sam šrafove i za čas završio posao.

Sigurno ima onih kojima je ovakva spravica nepotrebna ali meni je ovo sjajna "investicija" :)

Ovo je prvo trebalo u rubriku "čik pogodi"!!!
Jaki alati, mnogo jake egzibicije brale!!!

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#4 vladapile

vladapile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 484 posts
  • LocationBrus

Postavljeno 09 October 2024 - 03:52 PM

Сада прочитах пост и......превари ме. Управо сам наручио  O:)  ....исту муку сам мучио са центрирањем а волим да је право у мм.

• 2

cycling is life, that's why I pedal ...

#5 vladapile

vladapile
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 484 posts
  • LocationBrus

Postavljeno 23 October 2024 - 05:32 PM

Стигла данас пошиљка 2b3ffae73022bf2a2f1a6afc275f57dd.jpg

Sent from my SM-A346E using Tapatalk
  • 3