Jump to content


Fotografije
- - - - -

Tour de Beocin to Slavonski brod ODAVDE do TAMO (prvi deo)


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
1 odgovora na ovu temu

#1 cdragan

cdragan
  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Locationfruska gora

Postavljeno 14 September 2024 - 10:27 AM

Dobih slobodan dan viska na poslu,plus 2 dana od ranije i sta sada ?

Naravno bicikl i u novu avanturu i voznju...Ka Slavonskom Brodu...

Zasto bas tamo ?

Lep slavonski gradic na obali Save,cist ,uredan...i jos tamo mi je zet,igra odbojku za  OK Marsoniju.

I sta da ja uradim ?

Da odvezem bicikl tamo i nazad..

U prvom filmcicu je objasnjenja ruta ka tamo...

U drugom kada su vremenski uslovi bili katastrofalni ,kisa i nevreme,izmenio sam rutu cisto da je provozam ,kao da je bilo 35 stepeni i suncano..

.Ali nema veze ...istrazio sam i to i mogu da kazem samo da je prva ruta bolja ,sigurnija za bicikliste i opustenija .

Druga je preoterecena ,kamioni ,vozila ,guzva i trebalo bi je izbegavati.

 

 

Prvo ide filmcic KA  TAMO :

 

 


  • 5

#2 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1891 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 September 2024 - 12:21 PM

Надам се да си барем у повратку снимао водоравно, да нешто и видимо. ;)

 

Славонски Брод је и мени увек некако деловао занимљиво и примамљиво, али некако сам сваки пут журио, па бих само прошао колима кроз њега, без неког стварног заустављања. И оно, увек мислиш биће прилике. Што се руте тиче, нисам загледао, али да си (за)обилазио - јеси. :) Важно је да је теби било лепо и да ниси нигде журио. Такве вожње су најлепше.Ја сам преко Вуковара и Илока ишао само двапут (аутобусом) и сећам се брда. Можда ми је баш због тога тај део био занимљивији и лепши. Равница јесте досадна и убија у појам и кад идеш колима. То је један од разлога зашто сам, од Славонског Брода ка Загребу, најчешће ишао управо тим споредним путевима, кроз села и месташца (а која су ми некако много лепша и занимљивија од ових, али можда је само до снимка).

 

Иначе, у том делу (после Славонског Брода), ограничење је углавном било 30-50 на сат, а тек спорадично 70. А онда су, једне године, канда одједном осетно продужили те деонице од 70, без неког очигледног унапређења прегледности и безбедности. Претпостављам да је људима дојадило, јер је углавном само по једна трака, уз пуно локалног саобраћаја (чак и аутобуса и камиона) који тешко могу да користе аутопут, јер су петље предалеко (а и путарине скупе), па су биле и велике гужве. Посебно кад негде поправљају путеве или затворе неку улицу, па још и падне киша.

 

Ко иде колима, а да није баш навикао, дефинитивно не бих препоручио аутопут, јер излуђује колико је раван и прав. И ничега за шта би око "запело". Једино што, кад гледаш разне сегменте аутопута и споредне алтернативе, некако је између уштеђеног/изубљеног времена и досаде/цене равнотежа која ниједној опцији не даје јасну предност. Тачније, зависиће од тога да ли ти је драже време или новац. :)

 

П.С. Снимак јесте усправан, али си одлично снимио за оне који би да прате руту (ако таквих има ;)) - свако скретање, већина путоказа, а још мало и центри разних места.


  • 0




1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika