Pozdrav svima,
Inače sam iz Temerina (okolina Novog Sada),
Nov sam u biciklizmu, pa bi mi trebao savet od iskusnijih članova. Skoro sam kupio nov MTB (Scott Scale 970), identičan na linku sa opremom u opisu. Ono o čemu nisam razmišljao jeste da sam iz ravničarskog mesta i da neću imati dosta prilike da ga vozim po zahtevnijem terenu. Pre ovog bicikla sam imao SCOUT, u studentskim danima, pre 10 godina, gde je prednji pogon bio sa više zupčanika i u 3 varijacije, činilo mi se brže ili sam ja bio mlađi . Kao što vidite ovo biciklo ima prednji lančanik: SRAM SX Eagle DUB Boost / 32T. 1x12.
Prilikom vožnje primetio sam da mi taj otpor ne odgovara za vožnju po drumu ,želeo bih da on bude veći , već planiram da odem u prodavnicu gde sam ga uzeo i pitam za nabavku/zamenu većeg prednjeg lančanika išao bih čak i od 38t pa na gore (u prospektu piše da nadogradnja može da bude do 36t, po netu sam našao neke informacije da može 38t, mada ne i za više). Ovaj stari (32t) bih ostavio kao opciju ako budem išao na terensku vožnju.
Moja pitanja, ukoliko neko iskusan može da mi odgovori iskreno, da li je uopšte moguće to povećanje na 38-40t, da li bih mogao menjati samo lančanik,a ne i ceo pogon (Ukoliko mora pogon onda koji), da li postoji radionica-servis koji bi preporučili u Novom Sadu, koja bi mogla da napravi željenu modifikaciju i nabavi SRAM lančanik tih dimenzija i da ga ugradi na ovaj MTB?
Tražio sam po online prodavnicama ali tih veličina nema nigde u slobodnoj prodaji bar za naše tržište. Svakako ću pokušati na mestu gde sam ga i uzeo, ali ne bih voleo da ne odem tamo neinformisan i ukoliko ne budu hteli da se bave stim da pokucam na prava vrata.
Možda sam trebao uzeti drumaša ili gravel, ali sad je kasno...danak neiskustvu u svakom slučaju svaki savet je dobrodošao, unapred HVALA.