Pozdrav svima,
da se javim... Upravo se registrovao.
Ceo zivot sam vozio neki MTB po Kragujevcu, iskljucivo kao prevozno sredstvo.
Mozda par puta odvozao do Grosnickog jezera, Bešnjaje i sl...
A onda kupih auto, u medjuvremenu mi i ukrali isti bicikl 2 puta.... i nekako prestao da vozim.
U medjuvremenu se i preselio za NS.
S obzirom da sam se udebljao, zapostavio vezbanje bilo kakvo, mrzi me da visim po teretanama i sl, odlicio da kupim neki bolji bicikl kako bih mogao malo krenuti u malo dalje voznje.
Tako da pre deset dana kupih neki drumski bicikl, po prvi put.
Oduvek mi je bila zelja da posedujem drumski bicikl
Prvi put kad sam probao neki star drugarov, tacnije njegovog caleta... i uz Bosansku u Kragujevcu (Kragujevcani ce znati) sam bukvalno poleteo, neverovatnom lakocom. Sa mojim matorim MTB sam bas mrzeo tu ulicu.
Kako sam kupio bajs, uhvatio me neizdrž pa istog dana htedoh da isprobam neku uzbrdicu, koju nija bas lako pronaci u NS .
Tako da je prva voznja bila do Miseluka pa uzbrdo ka Iriskom vencu. Nisam bas do kraja isao jer je uskoro trebao pasti mrak, a nisam bio opremljen. Malo sam potrosio vremena lutajuci, pokusavao da nadjem nacin da izadjem na furskogorski put, ka Popovici, ali izgleda su ljudi preorali puteve, pa sam morao nazad.
Ostale voznje ovih dana su bile iskljucivo do Futoga, i malo dalje. Otprilike voznje posle posla od po 30-40km.
Treba mi vremena izgleda da naviknem na polozaj na drumskom. Ne drzim korman u dropovima, imam osecaj kao da su mi kratke ruke (ili veliki stomak ), iako sam ispratio sva uputstva sa BikeGremlin bloga. Ne uspevam da dohvatim u tom polozaju kocnice.
Sto se tice kondicije, noge su mi izgleda prilicno jake, srce i pluca izgleda isto. Uspevam da odrzim u "Zoni 2" puls i da se krecem oko 25 km/h po ravnom. I cini mi se da bih tako mogao beskonacno da vozim.
Ali ubi me zadnjica posle tih 30-40km, i glupo mozda pitanje, ali ne znam kako vi uspevate da namestite testise dok vozite.
Zato sam se i registrovao, da pitam ovakva pitanja , nemam koga drugog.
Kupio sam u Dekatlonu neki biciklisticki sorts sa uloscima, pise u specifikaciji do 5h voznje, ali posle 2h se raspadnem. utrne mi medjunozje i zadnjica. Je l' to uobicajeno ili radim nesto pogresno?
Malo me i kicma zeza, odnosno nisam to primecivao, ali kako sam sada izvijen, izvijena mi ledja dok vozim, osecam kako se zateze ova moja cetrdesetogodisnja "IT" grba. Nadam se da ce i to vremenom malo ojacati.
I tako...
E da... trazim neke rute u okolini NS. Gledao sam Open Street mape, nisam nasao nista ucrtano. Vidim da postoji neki sajt https://sr.wikiloc.c...vodina/novi-sad. Jesu li ove rute relevantne?
Gde vi to pretrazujete?
Posto supruga bas zeli da vozimo zajedno ponekad, treba mi nesto ravno (ona vozi moj stari MTB posto je manji) i bez puno saobracaja.
Cekam da se zagreje malo pa da otvorim temu koji njoj da kupimo.
Eto, toliko od mene za sad