Svaka cast na trudu i energiji za penjanje i celokupnu organizaciju putovanja, kao i na nacinu na koji to delis sa nama.
Kako izgleda tvoj biciklisticki raspored kada si kod kuce, koliko cesto vozis kakve uspone i sl ?
@du3s
Hvala za pohvale, trudim se da sve bude organizovano tako da svima odgovara (a to nije baš uvek ni lako ni jednostavno, naročito ako je grupa veća)...
Kako izgleda moj biciklistički raspored, e na ovo pitanje odgovor nije jednostavan.
Pa, idemo redom....
Svojevremeno sam napravio klub Banditosi-Cikloture na Strava-i (koga zanima može da pogleda ili još bolje da se priključi klubu: https://www.strava.com/clubs/516653) sa ciljem da okupim bicikliste koji vole da voze u društvu, koji vole izazove i slično. Bude tu i vožnje i druženja i klopa, i piće, i svega pomalo, da se zadovolje sva čula - kako to kaže Branko Kockica - "vitamin za dušu".
Glavna ideja kluba je da bar jednom mesečno u sezoni (april-oktobar) spakujemo bicikle na kola i odemo da vozimo negde gde nismo bili ili gde u najgorem slučaju vozimo baš retko. Bude to Srbija ili okruženje, u svakom slučaju uvek je zanimljivo i uvek bude sjajno. Uostalom, dosta priča je i nastalo nakon takvih vožnji.
I tako je sve krenulo i sa grupnim vožnjama a i sa pričama koje su počele da prate interesantne vožnje/predele/događaje i slično.
Sve veće vožnje organizujem kao "Event" na Banditosi klubu (gore pomenutom na Strava-i), pa svim članovima kluba kad napravim novi Event (plan vožnje) iskoči notifikacija da se sprema neka vožnja. Onda se zainteresovani prijave, pa se oko detalja dogovaramo pre same vožnje...
Da ne pričam u prazno, trenutno je aktivan ovaj Event: https://www.strava.c..._events/1619712
Baci pogled kad stigneš da vidiš kako to otprilike izgleda. Planiramo jednu vožnju narednog vikenda (zapravo, malo se pomerilo zbog nekih obaveza pa umesto u subotu, krećemo u nedelju).
Inače van sezone neki moj interni target je 150km nedeljno, a u sezoni (april-oktobar) se trudim da pređem bar 300km nedeljno (često to bude i 400-500-600km nedeljno, zavisi koliko imam vremena).
Što se tiče penjanja, živim u Novom Sadu, pa jedina planina u blizini je Fruška Gora, tako da nema tu nikakvih ozbiljnih ni uspona ni penjanja, ali kad nema bolje i to je nešto. Mrzim da vozim po ravnom, to je izrazito dosadno (i obično me baš teško nagovore da vozimo neku ravnicu), tako da kad god mogu, pobegnem na Frušku Goru.
Nadam se da sam ti odgovorio na pitanja... Ako nisam, kaži idemo dalje u detalje...
D.