Pozdrav!
Evo mene opet, gledam svoja tri posta od pre četrnaest godina i smeškam se prisećajući se mladosti. Elem, nisam bio u prilici da se bavim vožnjom poslednjih sedam-osam godina, a sada je konačno došlo vreme da vratim gluteus na sedište i proširim opseg vožnje. Detalji slede.
1. Visina: 182cm (težina se kreće u rasponu 75-80kg)
2. Želim da vozim po uređenim stazama kao nekada, ali i da se konačno oprobam u šumskim zabavama. Nekada sam obilazio sat-dva-tri po Novom Beogradu ili išao odatle do Ade, Dorćola, Zemuna, ka Galovici i sl. (vožnja je bila deo rehabilitacije kolena), a sada zbog mesta stanovanja (Miljakovac) imam priliku da brže izađem iz grada i zaputim se dužim ravnim rutama i nekim izazovnijim (možda Miljakovačkom šumom i Košutnjakom za početak).
3. Gledajući vrste i namene bicikala, te prateći vodič kroz kriterijume i potrebe, stigoh do gravel bicikala. Po malo iz dva sveta, zar ne? Ili bi mi bolje legao MTB?
4. Mislim da bi za mene pametan izbor bio nov bicikl. Nikada se nisam skroz udubio u problematiku opreme, iako jesam podešavao lanac, skidao točkove i menjao gume, dotezao... Voleo bih da znam na čemu sam i da mogu da se pozovem na garanciju ako zatreba. Neka budžet bude 400-500 evra.
P.S. Stari Capriollo Passion Man još stoji po strani. Isprva sam hteo da ga osposobim i podmažem, ali... ima li smisla?